fbpx

Drži informacija iz vrst SD, ki so kot doslej edini napovedali, da se nam v četrtek ponovno obetajo nasilni protesti?!

Poslanec SD Matjaž Nemec (Foto: STA)

Poslanec SD Matjaž Nemec je na Martinovo preko spletnih omrežij javnost obvestil o tem, da se bodo nasilni protesti ponovili 26. novembra. Glede na to, da so s strani opozicije prišla tudi namigovanja, da sta notranji minister Aleš Hojs in sedanja oblast zrežirala prejšnje, ni popolnoma jasno, od kod poslancu stranke SD informacije, da se bodo protesti ponovili. 

Spomnimo se 5. novembra, ko so se v Ljubljani zgodili nasilni protesti, med katerimi je bilo ranjenih nekaj policistov, resno pa je bil ranjen tudi eden izmed novinarjev. Ne glede na to, da so prvotno proteste podpirali ravno v vrstah opozicije, pa so se dan po nasilju v Ljubljani od protesta distancirali.

V SD doslej edini, ki so napovedali nasilne proteste

Le teden dni po nasilju v Ljubljani, je poslanec SD Matjaž Nemec po socialnih omrežjih delil novico, da se bodo nasilni protesti ponovili 26. novembra. “V četrtek, 26.11. naj bi se zgodil naslednji nasilni protest! Bodo pristojni tokrat naredili vse, da se nasilje prepreči? Ali bomo deležni ponovne parade ministra Aleša Hojsa, ki delo policije iz obvladovanja protestov preusmerja na varovanje sebe, da lahko na ulici išče krivce?” , je zapisal.

Glede na to, da so se opozicijske stranke distancirale od protestov, ni popolnoma jasno, od kod Nemcu informacija, da se bodo nasilni protesti ponovili. V povezavi z napovedjo poslanca Nemca se je oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša in zapisal naslednje: Doslej edini, ki so napovedali nasilne proteste jutri. Da ne bi policija spet zaman iskala sledi za organizatorji iz podzemlja @strankaSD”.

Sara Rančigaj