fbpx

Člana Sveta zavoda OŠ Prebold odstopila: “Po nezakonitem ravnanju ravnatelja Žureja so zgolj obljube, kesanje in kazen premalo!”

Ravnatelj Žurej (Foto: Zajetje zaslona)

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, ki je od ministrstva za izobraževanje zahteval znanstvene dokaze o tem, da virusi povzročajo bolezni in kako učinkovita so cepiva proti covid-19 ter starše obveščal, da na šoli ne bodo upoštevali dokazila PCT in drugih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, po včerajšnji izredni seji Sveta zavoda ostaja na položaju.

Žurejevo razrešitev je dvakrat zahtevala šolska inšpekcija, za njo sta včeraj od enajstih članov glasovala le dva člana sveta zavoda, in sicer Mojca Štruc in Marjan Golavšek.

Golavšek, ki je bil v svetu kot predstavnik staršev, je bil tudi predsednik Sveta zavoda, vodenje tega je nato prevzel Janez Stergar, ki je prav tako eden od predstavnikov staršev. Njun odstop je pozdravil tudi premier Janez Janša, ki je na svojem Twitter profilu zapisal, da je to pravilna, načelna odločitev. “Potrebna je jasna ureditev imenovanja in razrešitve ravnateljev, ki ne bo več dopuščala samovolje in neodgovornosti. Gre namreč za dobrobit otrok in tu ne sme biti kompromisov.”

Po navedbah Štručeve in Golavška je povsem jasno, da je ravnatelj kršil predpise. Golavšek je še povedal, da Svetu, ki ga kljub temu ne razreši, zato ne more predsedovati. Žurej je sicer priznal kršenje predpisov oziroma vladnih odlokov, namenjenih preprečevanju širjenja epidemije covid-19, se opravičil in plačal kazen.

Podravje, Sara Kovač