Dva meseca in pol po brutalnem pretepu mariborske sodnice Daniele Ružič: Zakaj izsledki kriminalistične preiskave še vedno niso znani?!

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Junija 2019 smo na Nova24TV poročali o napadu na mariborsko sodnico Danielo Ružič. Medtem ko smo poročali dejstva, so levoliberalci in njihovi lakajski mediji skušali situacijo prikazati kot napad na sodstvo, ki so ga sprovocirali vsi tisti, ki so do slovenskega krivosodja kritični. Izkazalo se je, da je Nova24TV pri svojem poročanju imela prav, policija je sumila partnerja Ružičeve, ki so ga tudi pridržali.

Kot je v nedeljo, 16. junija, za časnik Večer pojasnil Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave, so bili na operativno-komunikacijskem centru okoli 1.15 obveščeni, da je bila na območju Maribora brutalno napadena in hudo telesno poškodovana sodnica Daniela Ružič iz Okrožnega sodišča v Mariboru.

Na kraj incidenta so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovano sodnico so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Tam so odkrili več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti, zaradi hudih poškodb pa so jo morali celo oživljati.

Policija privedla njenega partnerja
Napad, ki se je zgodil pred hišo Ružičeve v Pekrah, naj bi zakrivil njen partner. Mariborska sodnica naj bi se namreč vračala domov od ljubimca. A bolj kot zakonske zdrahe, zaradi katerih je bila Ružičeva brutalno pretepena, se je v javnosti pojavila teza, ki so jo s pomočjo osrednjih in režimskih medijev razpihovali levičarji v Sloveniji s koalicijo Marjana Šarca na čelu.

Veliki koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

Pri tem je aktivno sodeloval tudi prvi koordinator Levice, Luka Mesec, ki je medij Nova24TV zaradi poročanja o vpletenosti partnerja Ružičeve v incident, zaradi katerega je ta pristala v bolnišnici, obtožil širjenja laži. A imeli smo prav, njen partner je bil namreč pridržan.

Sodnica je v bolnišnici trdila, da se napada ne spomni, a so mariborski kriminalisti na tamkajšnje okrožno tožilstvo vložili kazensko ovadbo, saj je Ružičeva želela zapustiti svojega partnerja, ravno tako pa je zahtevala povrnitev finančnih sredstev iz skupnega razmerja. “S tem je bil izkazan motiv za izvršitev tega dejanja,” je dejal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Napad na sodnico izrabili za uvedbo še več cenzure
Napad na Ružičevo so še posebej izkoristili ravno pri Levici, kjer so zahtevali sprejetje predloga nove medijske zakonodaje, ki je v vseh pogledih vladna cenzura proti namišljenemu boju proti sovražnemu govoru. “Mislim, da je to še eden v vrsti dokazov, da se sovražne besede lahko hitro prelevijo v dejanja, in še ena od pobud, da moramo ostreje urediti določbe glede sovražnega govora!” je opozarjal Mesec 17. junija v zvezi z napadom na sodnico.

Poslanec SDS Branko Grims (Foto: STA)

Ob tem res ni jasno, kako je lahko nekdo, ki je kritičen do slabega dela slovenskega pravosodja, na kakršenkoli način odgovoren za napad na sodnico. To je, kot da bi bil tisti, ki opozarja, da je hiša zgrajena na trhlih temeljih in se pogreza v močvirje, odgovoren za to, da se hiša pogrezne v močvirje.

Vprašanja za vlado
Tudi poslanca SDS Branka Grimsa je zanimalo, kakšne so ugotovitve kriminalistične preiskave v zvezi z napadom na sodnico. S tem namenom je v državnem zboru Vladi Republike Slovenije zastavil naslednja poslanska vprašanja:

1. Kaj je v zvezi z napadom na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ugotovila preiskava in kakšen je dejanski razplet zgodbe o napadu?

2. Kako Vlada Republike Slovenije glede na ugotovitve preiskave in epilog cele zgodbe o napadu na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ocenjuje zgoraj navedene izjave predstavnikov vlade in njene koalicije z Levico na čelu?

Ivan Šokić

 • Franc Šink

  Nič ne bo objavljeno kar ne ustreza levici.

 • Dragan Krstič

  Ja kaj pa naj stori policija če sodnica izrecno trdi da storilec ni njen partner.

 • neuralinkn1

  Več zlomov rok, zgleda je sodnica pajek, da so ji lahko polomili več kot dve taci.
  Pardon, če slučajno štejete tudi nogi med roke, potem so ji res polomili več tac.

 • Antonius

  Najbrž policija podatkov preiskave ne objavi zato, ker z njimi ne more braniti kriminalnega početja slovenskega krivosodja.
  Kdo se ne bo spomnil, kako so tv kanalizacije pohitele z izjavo, da je napad na sodnico Ružičevo, napad na slovensko sodstvo.
  Seveda, sedaj pa policija, društvo 571 in politikanti na levici vsi skupaj molčijo.

  • Dragan Krstič

   Tudi ta sodnica je del krivosodja. Preverjeno na moji koži.

  • neuralinkn1

   Sodstvo je bilo v vsakem primeru napadeno, tudi če se je sodnica sama zapletla v nek oseben odnos, s skrajno nasilno barabo. Je pač ta pretepel sodnico in posredno polomil tace tudi pravosodju.
   Tudi iz stališča žrtve je enako, če lahko nekdo pri nas tako brutalno pretepe žensko, pravosodje očitno ne deluje in je posredno tepeno, vsaj v moralnem smislu.
   Zato se moramo vprašati še, kdo bi nsšim sodnikom želel prizadejati bolečine in ponižanja, sodniki so takoj rekli, da zdaj so jih pa napadli. Kdo je napadel sodnike, zakaj bi, a se res ne da bolj pošteno, po človeško zmeniti? Očitno ne, sodniki pravijo, da so to tudi pričakovali in obstajajo razlogi zakaj jih ogroža lastno ljudstvo.
   Zdaj smo pa tam, vse kazenske sodbe so namreč izrečene v imenu podivjanega ljudstva. Ni pravice pri nas.

   • Dragan Krstič

    Ta sodnica točno ali vsaj pribižno ve kdo jo je pretepel. Zakaj tega ne pove policiji je pa njena stvar.

    • Zdravko Lajh

     Kaj pa varianta, da se je sama pretepla?

 • Edi Puc

  Primer PETEK se ponavlja….. torej kuhalo se bo še kakšne pol leta potem pa gre na neko drugo sodišče…. in čez tri leta o tem nobeden več nebo govoril.

  • SIMON ROZIC

   …in to je tisto, kar si želijo ! Pozabo na kriminalno dejanje bojo kar izsilili od žrtve in
   od storilca hkrati !

 • Olga101

  “On me voli, kad me tuče”, pravijo pretepene ženske na jugu… Očitno sodnica pristaja na nasilje. Izobražena je dovolj, vez ima dovolj, da se zaščiti, zato se mi ne smili! Policija bo naredila in objavila tisto, kar ji bosta levičarska (komunistična) politika in “neodvisno” sodstvo dovolila!

  • Dragan Krstič

   Tudi meni se ne smili.

  • Janko Gedlicka

   Iz predčasnih pisanj veje misel, da ima sodničin partner neprimerno močnejše zveze kot ona sama – dokaj krepko v posodbljeni “udbi”.

 • GverilaStyle

  strici so jim povedali……

 • Montana

  Verjetno zato, ker policija nima kaj pokazat.

 • Objektivni Hun

  Opcija obstaja, da je desna radaraka mafija v Mariboru s hrvaško nogometno huliganako navezo, ki je izkoristila položaj sodničine vloge za ločitev in jo brutalno pretepla. Naj Požarja vprašajo saj ima vire v sistemu kot sam trdi.

  • xtc

   Od kdaj pa je Šešok desen?

 • rubec

  Branko Grims, samo ideja. Vlada naj pokaže rojstni list njihovega šefa.

 • totex39

  Pri nas se utiša vse tisto, kar ni zaželeno iz strani vladajoče ekipe.

  • Imperial Commando

   Spominja na tretji rajh , kajne?

   • Janko Gedlicka

    Ja in na jUDBOslavijo

 • xtc

  Kot sem napovedal že ob izbruhu afere;Rožica je pač dobila zasluženo-kar si je prislužila v službi in doma pri decuin tu so se interesi obeh “osmojenih” pokrili,ker gre pri vsem tem še za uslužbence državne varnosti,pa je delo opravila verjetno ista skupina kot pri Petku in onem pri katerem je krogla šla v ovinku,nato pa iščejo sami sebe.
  Rožica se je pasč morala sprijazniti ,da je kazen “prislužena” prvič po sosedovih jurčkih se ne skače in drugič sodi se kot ti naročijo nadrejeni(glej Radonjič) .če ne pride pa kazen in prvo je bila krinka za drugo in zadevo se bo umaknilo iz javnosti in to se dogaja.In še se bo,Rožico sop ppodučili,da se mora vesti lepo” drugače gre skrbništvo nad otroci ali pa trajno zaprt oddelek psihiatrije in predčasna invalidska upokojitev.
  Kričeče sodnike na MB sodišču pa so vrjetno opomnili na kako aferico t Rožico,če bodo preveč jezični in sedaj vsi pridno skrbijo ,da bo zadeva sleje kot preje potonila v pozabo kot sem že takoj napovedal.

 • JANEZ GUS

  Kdo je ta pisun Boris Vasev.To mora bit neka makedonska pizda…….

  • Imperial Commando

   Boris Vasev= en izmed svete trojice skrajno levičarskih fanatikov in lažnjivcev na RTVSocializem, ki jo poleg njega sestavljata še Kaja Sajovic in Evgenija Carl. Teli trije so še stopnjo višje kot norci tipa Edvard Žitnik. Skratka poden od podna.

   • JANEZ GUS

    Od kot se je ta pizda pritepla oz.čigav bastard je.

    • Imperial Commando

     Pa saj to nima veze, važno, da je pizda lažnjiva.

     • JANEZ GUS

      Zanima me.Sigurno je ščene kakega yu oficirja.

     • Imperial Commando

      ČE že mormo, priimek Vasev ga po mojem postavlja tam nekje v Makedonjo, možno celo v Bulgarijo.

  • Peter

   Novinar/aktivist, vzgojen na Radiu Študent, ultra levičar, specializiran za Bližnji vzhod, znan hamasoljubec. Poroča vedno v prid palestinski strani, nasede vsakemu pallywoodskemu triku.
   V Sloveniji predlaga odstranitev slovenskih zastav izpred šol in je poln super idej, zadnja je, da je pistaelju Pahorju podtaknil slovenski nacionalizem.
   To plačujemo na hanzi tv, no.

   • JANEZ GUS

    Skratka udbovski pizdun

   • JANEZ GUS

    To retandirano svinjo si bi rad pobližje pogledal.Smrad rdeči.

 • Tunka Šmarjola

  Čujte smrduhi desnosučni…čisto nič vas ne briga toto sojenje. To je interna zadeva med partnerjema…Kapish?

  • Imperial Commando

   Važno, da se Lukec lahko vtika kajne?? Pizdun brez lajfa, spet boš kmalu leteu iz portala. :)

   • Tunka Šmarjola

    kuku…spet sem tu !!!… Ne more NoraTV mene zjebat…kapish?

    • Imperial Commando

     Ne boš dolgo patetik ;). Če te nebo nova zjebala te bo pa kaj drugega ;)

     • JANEZ GUS

      Njega ni treba zajebat,ker je zajeban že od kotitve.

     • Tunka Šmarjola

      Jaz bom tebe zjebal. Fukno bom te v ruski vodjak…12 kilometrov globok. Tudi ostale domobrance bomo notri zmetali… GOTOVI STE !!!

     • Imperial Commando

      Whatever debilček levi :).

     • Tunka Šmarjola

      Čuj, kako naj rečem…jame…brezna…hmm…tudi vodnjaki so dobri…za kolaborante!!!

     • JANEZ GUS

      Na noge skoči…

     • Tunka Šmarjola

      Ne, vas domobrančke bomo kar na glavo not zmetali !!!

     • JANEZ GUS

      Rdečkoti,če skočite na glavo lahko preživite.

  • JANEZ GUS

   Kdo je pa tebe klical.Je šmarnica že spustila.Natankaj.

   • Imperial Commando

    Brez Janše mu živeti ni, danes že novi profil :)

    • JANEZ GUS

     Bandit tisočerih nickov.

     • Imperial Commando

      Lepo ga bo treba spet masovno prjavljat, vse njegove debilne komente. Pa bo.

     • Tunka Šmarjola

      he he…ku ku…

     • Tunka Šmarjola

      buuuuuu…a te je kaj strah…?

     • JANEZ GUS

      Kje si pa nabral toliko plusov.

     • Tunka Šmarjola

      Jebe se meni za pluse…kapish?

     • JANEZ GUS

      Da vidiš,kako se s tabo strinjajo.Po tem sodeč te imajo na koncu kurca.Na tvojem mestu bi zaprl svoje rdeče lape.

  • Terminator

   Torej po tvoje v vsakem primeru, ko nekdo polomi partnerico ali obratno, ne sme biti nič objavljeno.

   • Tunka Šmarjola

    Lahko…ko je zadeva pravnomočna. NoraTV pa samo zavaja in laže… Kapish?

    • Terminator

     Veliko takih zadev je bilo objavljeno preden so bile sodbe pravnomočne.

    • Janko Gedlicka

     Ti si pa njihov novoUDBOVski agent.

  • lokec

   Kaj pa stroški zdravljenja?

 • Tunka Šmarjola

  Tudi Branko Grims Goebbels in smrduh Ivan Šokić naj zaprita svoje greznice. Oba lažeta…SPET !!!

  • JANEZ GUS

   A tudi Aichman Milan.

 • Imperial Commando

  Tunek se je vrnil, da bo lahko še naprej dokazoval, da je levićarstvo huda duševna motnja. Izvoli Tunek , oder je tvoj :)

  • Tunka Šmarjola

   A me ne boš prijavil moderatorju…he he…hi hi …ho ho…ha ha ha ha ha ha ha ha …

 • Tunka Šmarjola

  Nora24TV, najebali ste. Vi imate vse informacije o Ružićevi !?!?…Ministrstvo za zdravje je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zahtevalo uvedbo izrednega notranjega nadzora varstva osebnih podatkov, s čimer ugotavljajo domnevne nepravilnosti pri vpogledu v zdravstveno dokumentacijo bolnikov…Dobili vas bodo z roko v marmeladi !!!

  • Tunka Šmarjola

   Ugotavljali naj bi, ali so zdravstveni delavci in sodelavci sodelovali pri zdravljenju pacientke oziroma ali so nezdravstveni delavci upravičeno vpogledovali v kartoteko. Po pisanju časnika naj bi preverjali obdobje enega tedna po hospitalizaciji bolnice. Takrat je začela Nova24TV na veliko pisat o tem primeru !!!

   • JANEZ GUS

    Fugl a kaj boli ko si trapast,baje da ne ,škoda,če ne se bi zvijal od bolečin.

 • Tunka Šmarjola

  Napadena sodnica je v preteklosti odločala v odmevnih zadevah in sodila razvpitim imenom. Med njimi kar nekaj skrajnih desničarjev !!!

  • JANEZ GUS

   Boš videl fugl,ko se bo začelo sodit skrajnim levičarjem za njihove odmevne kraje in zločine.Delalo se bo 24 h na dan,kot plavž na Jesenicah.Tudi take malenkosti,kot si ti bodo padle not.Ni daleč dan.Zato ne hodi okrog kot petelin zjutraj po gnoju,ko zbira kure.

 • Tunka Šmarjola

  Čujte desnosučne oprode…napadena sodnica želi, da se prenehata gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem Nore24TV !!!

 • Tunka Šmarjola

  Ružičeva je jasno in glasno povedala, da se partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Želi namreč, da se preneha pisat neresnic…in prav to dela Nora24TV-prva v službi laži!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Jaz
  sem glede “dela” t.i. “institucij prava v naši R. Sloveniji
  čisto razočaran.
  So 4 leta ugotavljali – čas prevoza cca 60 letnega kolesarja
  od doma dr. Noviča do kraja umora dr. Jamnika !
  Sploh me je minil interes – za brati – karkoli – v zvezi
  s sodišči in ostalimi od t.i. institucij prava. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Tunka Šmarjola

   Zakaj ne pišeš z velikimi črkami. Tisto je bilo bolj kul…bil si pravi tip !!!

 • Olga101

  Levičarski troli že mešajo meglo, saj gre za “naše”…

  • Tunka Šmarjola

   Res je :)

 • Tunka Šmarjola

  Daniela Ružič: “Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč.”

  • JANEZ GUS

   Po tvojem kracanju sodeč si ti Ružični advokat,če že ne partnert.

 • Janez Kepic-Kern

  HM, HM,
  kako “elitnega” advokata – ima tu – pretepena sodnica. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Tunka Šmarjola

   Daniela Ružič: “Moj partner me je ohranjal pri zavesti, ko sem se borila za življenje. Glede na navedena dejstva želim, da se nemudoma preneha s pisanjem in objavljanjem neresnic, saj le te ustvarjajo negativno mnenje in posledično dolgoročno škodijo meni in moji družini.”

   • Janez Kepic-Kern

    Saj jaz – pojma nimam – za kaj se je v MB šlo.
    V MB me že več let ni bilo.
    Le tako grozen pretep – brez da se najde krivca – se mi zdi
    “ZELENA LUČ”
    za tiste, ki pretepajo. Nasploh pa?
    Če je njej “vseeno” – zakaj bi se mi sekirali? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • JANEZ GUS

  Poglejte to spako na sliki,ki sliši na ime luka mesečnik groza.V katerem dahovu so ga sestradali.

  • Janez Korenjak

   V veganskem kultu – tip je za potrebe pridobivanja političnih točk celo postal vegan, Resno.

 • Peter

  tumpek, boš tako zavzeto branil tudi Braneta Kralja?
  Konec koncev je vaš, no.

 • Peter

  No, tumpek?

 • Janez Kepic-Kern

  No,
  če je njej “vseeno” kdo jo je pretepel,
  zakaj
  naj bi potem to – nas zanimalo?

  Verjetno bo primer – ZASTARAL, ona se bo pa – POSTARALA.
  Ko bo res veliko pretepenh iz t.i. institucij prava – pa morda – le bo
  kaj o takih pretepih prišlo v javnost.
  Meni se zdi, da so tisti, ki pretepajo – veseli,
  da jih bolj redko odkrijejo. Se mi zdi tako. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Aimajo ljudje zaposleni v institucijah prava – zelo nizke plače ?
  Pojma nimam.
  A BO ŠE VELIKO – TAKO PRETEPENIH – IZ SODSTVA?

 • centurion

  ” Zakaj izsledki kriminalistične preiskave še vedno niso znani?!”
  Ker ne smejo biti!!!
  Krivosodje nad krivosodje?
  Ne, ker mora ščititi krivosodje!

 • Janez Kepic-Kern

  A je tista na sliki
  res
  tista pretepena – sodnica?
  Po luštnem videzu se mi zdi – – bolj – kaka – “pop zvezdica”? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • učko

  Znano je, da slabi fukači tepejo svoje žene. Ružičko so njen mož, svojci in vplivni mafijozoti iz sodniških vrst prepričali, da je bolje, da špila po njihovih notah, drugače jo bodo uničili, tako zasebno kot karierno.

  • JANEZ GUS

   Hvala,ker si nam razložil.

  • xtc

   No ni tako čisto Rožica te sorte rabi malce več tekočine za zalivanje od povprečja-tu pa nastopijo težave.

 • Janko Gedlicka

  Sem mislil, da no kaj pisalo.

 • frondi

  sodnica je dobila kar je iskala, zdaj pa še vi belčki skinite gate in nastavite šupke, pridete na vrsto vsi

 • Andrej

  Kaj tako neumno sprašujete? Rezultati preiskave bodo prišli na dan takoj po objavi rezultatov o pravih vzrokih požara v Notre-Dame. Torej nikoli, pod to oblastjo ne. Je za oblast prenevarno. Sprašujte pa le. To je dobro, ker potem ljudstvo misli, da se tudi kaj rešuje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!