fbpx

Dva meseca in pol po brutalnem pretepu mariborske sodnice Daniele Ružič: Zakaj izsledki kriminalistične preiskave še vedno niso znani?!

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Junija 2019 smo na Nova24TV poročali o napadu na mariborsko sodnico Danielo Ružič. Medtem ko smo poročali dejstva, so levoliberalci in njihovi lakajski mediji skušali situacijo prikazati kot napad na sodstvo, ki so ga sprovocirali vsi tisti, ki so do slovenskega krivosodja kritični. Izkazalo se je, da je Nova24TV pri svojem poročanju imela prav, policija je sumila partnerja Ružičeve, ki so ga tudi pridržali.

Kot je v nedeljo, 16. junija, za časnik Večer pojasnil Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave, so bili na operativno-komunikacijskem centru okoli 1.15 obveščeni, da je bila na območju Maribora brutalno napadena in hudo telesno poškodovana sodnica Daniela Ružič iz Okrožnega sodišča v Mariboru.

Na kraj incidenta so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovano sodnico so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Tam so odkrili več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti, zaradi hudih poškodb pa so jo morali celo oživljati.

Policija privedla njenega partnerja
Napad, ki se je zgodil pred hišo Ružičeve v Pekrah, naj bi zakrivil njen partner. Mariborska sodnica naj bi se namreč vračala domov od ljubimca. A bolj kot zakonske zdrahe, zaradi katerih je bila Ružičeva brutalno pretepena, se je v javnosti pojavila teza, ki so jo s pomočjo osrednjih in režimskih medijev razpihovali levičarji v Sloveniji s koalicijo Marjana Šarca na čelu.

Veliki koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

Pri tem je aktivno sodeloval tudi prvi koordinator Levice, Luka Mesec, ki je medij Nova24TV zaradi poročanja o vpletenosti partnerja Ružičeve v incident, zaradi katerega je ta pristala v bolnišnici, obtožil širjenja laži. A imeli smo prav, njen partner je bil namreč pridržan.

Sodnica je v bolnišnici trdila, da se napada ne spomni, a so mariborski kriminalisti na tamkajšnje okrožno tožilstvo vložili kazensko ovadbo, saj je Ružičeva želela zapustiti svojega partnerja, ravno tako pa je zahtevala povrnitev finančnih sredstev iz skupnega razmerja. “S tem je bil izkazan motiv za izvršitev tega dejanja,” je dejal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Napad na sodnico izrabili za uvedbo še več cenzure
Napad na Ružičevo so še posebej izkoristili ravno pri Levici, kjer so zahtevali sprejetje predloga nove medijske zakonodaje, ki je v vseh pogledih vladna cenzura proti namišljenemu boju proti sovražnemu govoru. “Mislim, da je to še eden v vrsti dokazov, da se sovražne besede lahko hitro prelevijo v dejanja, in še ena od pobud, da moramo ostreje urediti določbe glede sovražnega govora!” je opozarjal Mesec 17. junija v zvezi z napadom na sodnico.

Poslanec SDS Branko Grims (Foto: STA)

Ob tem res ni jasno, kako je lahko nekdo, ki je kritičen do slabega dela slovenskega pravosodja, na kakršenkoli način odgovoren za napad na sodnico. To je, kot da bi bil tisti, ki opozarja, da je hiša zgrajena na trhlih temeljih in se pogreza v močvirje, odgovoren za to, da se hiša pogrezne v močvirje.

Vprašanja za vlado
Tudi poslanca SDS Branka Grimsa je zanimalo, kakšne so ugotovitve kriminalistične preiskave v zvezi z napadom na sodnico. S tem namenom je v državnem zboru Vladi Republike Slovenije zastavil naslednja poslanska vprašanja:

1. Kaj je v zvezi z napadom na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ugotovila preiskava in kakšen je dejanski razplet zgodbe o napadu?

2. Kako Vlada Republike Slovenije glede na ugotovitve preiskave in epilog cele zgodbe o napadu na mariborsko sodnico go. Danielo Ružič ocenjuje zgoraj navedene izjave predstavnikov vlade in njene koalicije z Levico na čelu?

Ivan Šokić