fbpx

[VIDEO] Dvojna merila v praksi: Slovenski levičarji proti koncertu Thompsona, rdeče orgije v Stožicah pa nekaj normalnega

(Foto: YouTube/@Europe is a gang of thieves!)

Vsakdo, ki spremlja medije in socialna omrežja, je lahko opazil gonijo, ki se je pojavila ob napovedi koncerta hrvaškega domoljubnega pevca Marka Perkovića – Thompsona, ki bo 20. maja letos v Mariboru. Nasprotniki gredo celo tako daleč, da pozivajo k bojkotu koncerta, saj jih več kot očitno motijo domoljubne pesmi, na rdeče orgije, ki jih je priredila slovenska izprijena levica, pa se ne ozirajo. 

Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije se je na Thompsonov koncert še posebej ostro odzvala in ga označila kot proustaško izživljanje. Pristojne oblasti so pozvali k prepovedi koncerta, v nadaljevanju pa lahko preberete njihov celotni poziv in si o tem ustvarite lastno mnenje.

(Foto: YouTube/@Europe is a gang of thieves!)

Za lažje iskanje paralel se je potrebno vrniti v leto 2013, ko je slovenska levica priredila koncert s komunističnim repertoarjem, na katerem je bilo mogoče zaslediti slovensko politično vodstvo (Alenko Bratušek, Danilo Türka, Milana Kučana, Zorana Jankovića, Boruta Pahorja, Anjo Kopač Mrak itd.), ki je navdušeno prepevalo ob zvokih komunistične himne Internacionale, na prireditvi je bilo seveda mogoče slišati naslavljanje s tovariši in tovarišicami.

Naravnost neverjetno je, da takšna prireditev slovenske javnosti ni zmotila. čeprav so se na njej pojavljali totalitarni simboli, še posebej pa bode v oči, da na štiri ure dolgi prireditvi ni bilo mogoče ugledati niti enega simbola slovenske države ali Evropske unije. V naši državi očitno obstajajo dvojna merila, od katerih se ne odstopa. Resnično pa je napočil čas, da se domoljubja in ljubezni do domovine prenehamo sramovati, dokler za to ne bo prepozno in bomo v lastni državi postali drugorazredni državljani. 

M. D.