Čas za volitve? Kljub astronomskim davkom imamo proračunski primanjkljaj!

Menedžer Golob ne zmore: navkljub vse višjim davkom imamo proračunski primanjkljaj. (Foto: Wikimedijina zbirka)

Davki letijo v nebo, toda kljub temu imamo proračunski primanjkljaj. Državni proračun ima v desetih mesecih za 1,1 milijarde evrov primanjkljaja. Vlada ne zmore, čas je za predčasne volitve! 

Proračun je v desetih mesecih letošnjega leta beležil 10,5 milijarde evrov prihodkov, to je za 1,8 milijarde evrov več kot leto prej, odhodki pa so se zvišali za 9,8 odstotka na 11,6 milijarde evrov. Proračunski primanjkljaj je znašal 1,1 milijarde evrov, poroča STA.

Kot pojasnjujejo na finančnem ministrstvu, na letošnje okrepljene izdatke vpliva pomoč gospodarstvu zaradi energetske krize in draginje. Na povečanje izdatkov naj bi ravno tako vplivale naravne nesreče. Ob tem pa bode v oči vse večja obremenitev povprečne plače.

Obremenitev povprečne plače (Foto: posnetek zaslona)

Golob zares ne zmore: čas je za predčasne volitve!
Je pa dejstvo, da Golobovi trošijo denar tudi za nevladne organizacije (NVO-je) in si na takšen način kupujejo socialni mir. Gre za organizacije, ki se posvečajo političnemu aktivizmu v korist vladajoče levice in so denar prejemale tudi v času najhujših poplav. Spomniti gre na inštitut Danes je nov dan Filipa Mukija Dobranića (tukaj).

Golob troši javni denar za NVO-je: Inštitut Danes je nov dan Filipa Mukija Dobranića, ki se posveča političnemu aktivizmu, je najvišji znesek prejel v času katastrofalnih poplav. (Foto: posnetek zaslona, Erar)

Domen Mezeg