Direktor muzeja in galerije mesta Ljubljane mesečno služi 22 tisočakov!

Direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljane Blaž Peršin je najbolje plačan v javnem sektorju, saj mesečno zasluži kar 22 tisočakov! (Foto: STA)

Javni sektor je zlata jama brez dna, vsaj za nekatere privilegirane/prvorazredne posameznike. Na lestvici najvišjih plač je direktor Muzeja in galerije mesta Ljubljane. Maja je prejel nakazilo v višini dobrih 22 tisočakov! 

V javnem sektorju se za posameznike cedita med in mleko, zlasti če zasedajo kakšno ugledno funkcijo v “najlepšem mestu”, torej pod okriljem Zorana Jankovića. Na prvem mestu se je po višini plače znašel Blaž Peršin, direktor Muzeja in galerije mesta Ljubljane. Maja je na račun prejel najvišje nakazilo v javnem sektorju, ki znaša vrtoglavih 22.062 evra. Drugo mesto zaseda direktor kulturnega doma oziroma javnega zavoda Festival Ljubljana, ki je maja prejel plačilo v višini 19.473 evrov. Tretje mesto pa zaseda direktor Splošne bolnišnice Izola, ki je prejel izplačilo v višini 17.703 evrov. V prvo peterico spadata še strokovni direktor izolske bolnišnice, ki je maja prejel plačo v višini 17.417 evrov ter višji zdravnik specialist v Splošni bolnišnici Trbovlje, ki je prejel 16.969 evrov, poroča Mariborinfo. 

Na šestem mestu je učitelj Osnovne šola Zadobrova, ki je prejel 16.562 evrov ter višji zdravnik specialist, zaposlen v Splošni bolnišnici Brežice, ki je maja zaslužil 16.133 evrov. Osmo mesto pa zaseda višji zdravnik specialist Osnovnega zdravstva Gorenjske, ki je prejel 15.562 evrov. Na devetem mestu je višji zdravnik specialist, zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana s 15.398 evri, prvo deseterico pa zaključuje direktor Živalskega vrta Ljubljana, ki je na račun dobil 15.297 evrov. Na vzhodu Slovenije pa sta prva na 12. in 15. mestu višja zdravnika specialista Zdravstvenega doma Murska Sobota. Prvi je maja prejel 14.387 evrov, drugi pa 13.642 evrov itd.

Gal Kovač