Janša: Čas bo za predčasne volitve

Datum:

Statistični urad je objavil zaskrbljujoča dejstva, da je stopnja letne inflacije v območju z evrom septembra padla na 4,3 odstotka, v Sloveniji pa je bila s 7,1 odstotka med najvišjimi. To pa je občutno preveč in v nasprotju z vsemi obljubami vlade Roberta Goloba. Čas bo za predčasne volitve,” je dejal Janez Janša.

Poročali smo, da novi podatki Statističnega urada nakazujejo na ekonomsko katastrofo, saj razkrivajo, da se je življenje v Sloveniji ponovno podražilo. Inflacija se je septembra glede na avgust dvignila za 1,3 odstotne točke, in sicer na 7,5 odstotka, kar v praksi pomeni, da so plače padle za 7,5 odstotka, pravi Igor Lukšič. Kako je to mogoče, da v Evropi inflacija pada, v Sloveniji narašča, če pa je premier Robert Golob še nekaj mesecev nazaj dejal, da je Slovenija znova postala “normalna država” in da se njegova vlada od prejšnjih razlikuje predvsem po načinu spoprijemanja s krizo, saj da naj bi bila celo tako uspešna, da je “kazala pot celi Evropi”?

Predsednik državnega sveta Marko Lotrič je nanizal dejstva, ki so zaskrbljujoča. V Sloveniji je inflacija med najvišjimi (višja le na Hrvaškem, kjer mimogrede postavljajo zahtevo za dvig plač za 15 odstotkov, in  Slovaška). Inflacija je septembra na letni ravni narasla na 7,5 %, na mesečni na 0,3 %. K letni inflaciji so najbolj prispevale podražitve hrane in brezalkoholnih pijač, k mesečni pa višje cene elektrike. To so podatki statističnega urada, medtem pa je vlada istočasno objavila svoje podatke, in sicer da so se “vrednosti najcenejših izdelkov osnovne in razširjene košarice hrane pocenile za okoli pet odstotkov”.

A tudi v tem primeru vlada očitno živi v neki svoji dimenziji, saj se je pohvalila, da se njihova vlada od ostalih razlikuje tudi po tem, kako dobro obvladujejo naravne nesreče, s katerimi se je Slovenija spopadala v zadnjem letu (od požarov do poplav).

Gospodarstvo potrebuje spodbude, ne pa novih obremenitev in zakonodaje, ki zmanjšuje konkurenčnost,” še meni Lotrič.

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...