[Video] Mesec se je glede primanjkljaja močno uštel

Datum:

“⁦Minister Luka Mesec je aprila na soočenju z ⁦Jelko Godec⁩ v Tarči napovedal znižanje primanjkljaja na 2,9 odstotka. A ta je po zadnji oceni v drugem četrtletju letos znašal 3,7 odstotka,” opozarja poslanska skupina SDS. 

Predstavljamo še en primer nedelovanja socializma v praksi. Ljudem se vliva prazno upanje, na koncu pa ostanejo razočarani. Spomnimo, kako je minister Luka Mesec v eni od Tarč na javni RTV Slovenija obljubljal znižanje primanjkljaja na 2,9 odstotka, a je slednji po najnovejših ocenah v drugem četrtletju v letošnjem letu znašal 3,7 odstotka.

Kot še ugotavljajo v poslanski skupini, vladi očitno res ne gre po načrtu. Po poročanju STA, 3,7 odstotka pomeni 529 milijonov evrov. V poslanski skupini največje opozicijske stranke pa opozarjajo na še eno zamujeno časovnico: september je mimo, mi pa še vedno nimamo novega zdravstvenega ministra. Ta je po odstopu Danijela Bešiča Loredana začasno premier Robert Golob.

Vlada velikih obljub in miniaturnih dejanj
Ljudje umirajo v čakalnih vrstah, Golob pa se ukvarja predvsem z energetiko in lastnim preživetjem (tukaj). V kamero suvereno zatrjuje eno, praksa pa nam kaže povsem drugačno sliko. Spomnimo, da 79-letni srčni bolnik na operacijo srca čaka tudi po več let (tukaj). UKC Ljubljana in zdravstveni minister Golob nista zmožna preprečiti niti smrti otrok (tukaj). Najhuje pa je to, da je novica o tragediji odjeknila prav na dan objave komičnega videoposnetka, ki prikazuje pogovor med premierjem in kuharico Ano Roš (tukaj), kar je naravnost srhljivo, saj kaže na premierjevo “srčnost” in “brigo” za malega človeka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...