fbpx

Neverjetni odzivi na uvrstitev Slovenije na 2. mesto v učinkovitosti protikriznih ukrepov: “Ko številke spregovorijo, KUL obmolkne! Vlada dela odlično”

Foto: Vlada RS

“Učinkovitost protikriznih ukrepov vlade kaže tako odlično 2. mesto na lestvici držav OECD kot tudi to, da so države, s katerimi največ poslujemo, Nemčija, Avstrija, Italija na lestvici precej nižje,” se je na pozitivno poročanje Economista o Sloveniji odzval Matej Lahovnik. 

Dejstvo je, da se je Slovenija izjemno uspešno spopadla s koronakrizo. Ob trdem delu vlade Janeza Janše gre uspeh pripisati tako zdravstvenim delavcem kot tudi vsem ostalim, ki so skrbeli za to, da sistem ni kolapsiral, ampak smo celo napredovali. Iz spodnje tabele lahko vidimo nespregledljive presežke na področju BDP, dohodkih gospodinjstva na osebo, cen delnic, investicij in javnega dolga odnosno na GDP. Kak komentar KUL-a?” se je ob tej priložnosti odzval premier Janša. 

Odzval se je tudi generalni sekretar SDM Nejc Brence: “Ko številke spregovorijo in KUL obmolkne. Podatki samo še dodatno dokazujejo, da je smer, v katero gre Slovenija v času aktualne Vlade RS, prava in da jo je potrebno ohraniti tudi po volitvah v aprilu.” Ekonomist Matej Lahovnik pa je ob tem še zapisal: “Zasluge gredo vladi oz. ministrom z njihovimi ekipami, ker so se hitro in usklajeno odzivali na hitro spreminjajoče se razmere.” Novinar in urednik Tino Mamić: “Tuji ekonomisti se sprašujejo, ker ne razumejo, da slovensko gospodarstvo teče kot namazano kljub koroni. Seveda, zahodni demokrati v svoji naivnosti sploh ne vedo, da je pri nas diktatura. Da jim ne bi kdo povedal! Psssst!!!”

Economist poroča, da je Slovenija dosegla 2. mesto pri uspešnosti spopadanja z epidemijo. (Foto: Twitter)

Zbrali smo še nekaj drugih odzivov na Twitterju: “Lej. Če ne bi bilo tebe in tvoje ekipe, bi mi bili sej veš kje?! Bravo”;”Dobro delo je rodilo sad. Čestitam!”; “Zaradi uspehov se nasprotnikom te vlade blede”; “Nič. Čestitke vam, vaši ekipi, ministrom in PV”; “Kapo dol, rezultat je izjemen in ga je treba ovekovečit v učbenikih”; “Če ne bi bilo vas in vase ekipe, bi zelo na tanko piskali”; “Čestitke”; “Ma ne no, rdečkarjem se bo utrgalo”.

“Dr. Lahovnik Matej, vodja strokovne posvetovalne skupine, ki je s pametnimi priporočili Vlade RS pripomogla k uvrstitvi Slovenije na 2. mesto na svetu v času pandemije. Nesojeni mandatar Jože P. Damijan je na blogu Razgledi l. 2007 o njem zapisal, da “ni glih pravi ekonomist”; “Spet bodo KUL ekonomska “stroka” tipa Kovač, Damjan, Mencinger našli nekaj teorijo zarote in Mediana bo naredila raziskavo javnega mnenja, da je Golob edina opcija za Slovenijo. Čestitke Vladi RS. Res delajo ODLIČNO”.

Domen Mezeg