“Elektro menedžiranje”: Račun za elektriko v Sloveniji štirikrat višji kot na Hrvaškem

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob (foto: sta)

Pod Golobom se res cedita med in mleko! Medtem ko ena kWh na Hrvaškem stane okoli 0,045 eura, pri nas znaša o,17 eur! 

Pisal nam je bralec in nam v posredoval svoj hrvaški račun za električno energijo, na podlagi katerega je razvidno, kako cenejša je električna energija za gospodinjstva pri naših južnih sosedih.

Odkar je na oblasti “elektro menedžer” Robert Golob, smo že večkrat poročali o astronomskih cenah električne energije v Sloveniji v primerjavi z drugimi evropskimi državami. Podobne ugotovitve so bile tudi na področju prehrambnih izdelkov.

Račun za elektriko (Foto: Nova24TV)

Konec lanskega leta je v javnosti odjeknila novica, da so identični živilski izdelki v Italiji in Avstriji cenejši kot v Sloveniji. Golob pa nas je prepričeval, da nam “naš odziv na energetsko in prehransko krizo v Evropi zavidajo in da naš odziv velja za enega najuspešnejših odzivov v celotni Evropi”.

Cene električne energije na Hrvaškem so bistveno nižje. (Foto: posnetek zaslona)

Pred dnevi pa je vlada ugotovila, da so se cene osnovnih spremljanih živil od septembra znižale za skoraj 25 odstotkov. Eden od ogorčenih odzivov: “A res. Kje živi ta Golob, na luni. Na zemlji so cene podivjale navzgor. Vse najmanj 25–30 %, nekatere od lanskega leta za 100 %.” Več tukaj.

Cena ene kilovatne ure v Golobovi Sloveniji. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg