[Video] Ekskluzivni intervju z Janezom Janšo: “Trump je zmagal zato, ker je dal rešitve, ki jih je večina državljanov čutila”

Foto: STA

Ne glede na to ali se sprenevedamo ali ne, dejstvo je, da se je Evropska unija znašla v prelomnem letu, saj je pod vprašanjem njen eksistenčni obstanek. Nikoli po koncu osemdesetih let zunanja politika ni imela takšnega vpliva na našo prihodnost kot jo ima danes in stvari so daleč od ne zaskrbljujočih. Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je v včerajšnji oddaji Hobotnica v ekskluzivnem intervjuju z voditeljem Borisom Tomašičem spregovoril o aktualnem političnem stanju v Sloveniji in Evropi. Ocenil je stanje v koaliciji, problematiko, ki jo prinaša migrantska kriza, sporna kadrovanja vladajoče koalicije in predloge za nove ustavne sodnike, govoril pa je tudi o novem predsedniku Vrhovnega sodišča RS.

Janša je razmere v EU ocenil kot najbolj kritične od padca Berlinskega zidu po koncu hladne vojne. “Do lanskega leta se še ni zgodilo, da bi kakšna država izrazila namero, da bi izstopila iz EU, saj so vse države želele postati del Unije. Pot je bila enosmerna.” Spomnil je, da so junija lani volivci v Veliki Britaniji odločili, da izstopijo iz EU. Če še kdo do takrat ni verjel, da lahko govorimo o resnih razmerah, tudi o delno kriznem stanju, od junija naprej temu ni več tako. “Neke razlike glede vzrokov so, glede tega, kje smo, pa ni nekih razlik.”

Vpliv migrantske krize je bil velik
Po prepričanju Janše je izstop Velike Britanije v veliki meri posledica, ni pa vzrok za krizo. Razlogov je po njegovem več. Tisto, kar je poglavitno vplivalo, da je bilo nekaj odstotkov glasov več za odhod iz EU, je bila migrantska kriza. Osrednji plakat za brexit, ki je prikazoval kolone ilegalnih migrantov, ki so vstopali preko nezavarovane schengenske meje v srce Evrope, je prikazoval našo krajino, na slikah je bilo tako mogoče opaziti naše policiste in tisto, kar je ljudi najbolj razjezilo – kolone pretežno mlajših moških. “Ti prizori so drastično zamajali zaupanje velikega števila volivcev, ne samo britanskih, ampak tudi velikega dela tistih iz drugih držav članic,” je poudaril Janša in dodal, da je bilo jasno videti, da skupnost ni sposobna braniti tako zunanjih meja EU kot tudi ne schengenskega prostora.

“Ključna stvar je meja, če je nisi sposoben zavarovati, to pomeni njen konec,” je bil jasen Janša. Voditelj Tomašič je v oddaji na to tematiko pripomnil, da je bilo videti, kot da Evropa ni imela resnične politične volje, da bi ubranila prostor. Tudi Janša se je strinjal, da reči, da ta tega ni bila sposobna, ni primerna, saj ima EU dovolj kapacitete, da to naredi. “Problem je, da ni bilo primernih akcij pristojnih in da države, ki so odgovorne za obrambo zunanjih ali schengenskih mej, niso opravile svojega dela dolžnosti in odgovornosti do evropskega projekta.” Poudaril je, da je schengenska meja padla v dveh državah, in sicer v Grčiji in Sloveniji, posledice tega pa so katastrofalne. “Ključni problem ni število nezakonitih migrantov, ki so prestopili mejo, ampak teroristi, ki so znotraj tega števila, saj že nekaj promilov le teh z varnostnega vidika predstavlja velik problem.”

Foto: Nova24TV

Sporočilo nemškega urada za begunce vplivalo na destrukcijo
Po prepričanju Janše je eden izmed ključnih problemov, zakaj danes govorimo o krizi in o razpadanju, imidž, ki je nastal ob spoznanju ljudi, da ta tvorba ni sposobna zavarovati enega od ključnih elementov svojega obstoja. Predvsem pa je pomemben način, kako se je to zgodilo. Med članicami EU, ki so manifestirale strogi odnos do pravil, je bila Nemčija vedno v ospredju, na drugi strani pa so bile države članice, ki so se zavzemale za ohlapno sledenje pravil. Sporočilo nemškega urada za begunce, da ne velja več pravilo, da lahko zaprosiš za azil v prvi varni državi in ne kjerkoli, je imelo katastrofalne posledice in je po prepričanju Janše zelo destruktivno vplivalo na stanje v EU.

Hitra socialistična integracija vplivala na nastanek getov
Odnos do migracij je bil po besedah Janše vedno ena izmed točk, na kateri so se oblikovale politične delitve in politične paradigme v svetu, predvsem pa v EU. “Vedno je veliko razhajanja politike socialistov in levice do migracij in politike konservativnih in sredinskih strank, ki so združene v Evropsko ljudsko stranko.” Levica je tako za čim bolj odprte meje, ohlapna pravila, čim hitrejšo integracijo, saj v podelitvi državljanstva in volilne pravice vidijo lahko dosegljive volivce. “Naša grupacija temelji na evropskih vrednotah in tradiciji, ki vseskozi zagovarja nadzorovane migracije, kot jih je do nedavnega poznala Evropa in kot jih poznajo v Kanadi, ZDA in v Novi Zelandiji. Dejstvo je, da se ne more naseliti kdorkoli, saj mora ta izpolnjevati določene striktne pogoje in prevzeti navade v okolju.” Poudaril je, da je hitra socialistična integracija tista, ki je prispevala k nastanku getov, kjer živijo tujci iz drugih kultur in kamor lokalna policija nima vstopa oziroma kamor si drznejo vstopiti le z oklepniki ali specialnimi enotami. “To je v državah, kot so Francija, Belgija, deloma Nizozemska in Švedska, prispevalo k nastanku velikanskih varnostnih in socialnih problemov.”

Nujno je upoštevanje vidika pravičnosti
Janša je izpostavil vidik pravičnosti, ki bi ga morala upoštevati vsaka država do svojih državljanov, pri čemer je dodal, da je naravnost nemogoče zagovarjati stanje, ki vlada v Sloveniji, ko skupaj z davki in prispevki za stroške enega prosilca za azil namenimo 1.963 evrov na mesec, pri tem pa imamo v državi minimalno plačo pod 700 evri. “Glede na to, da se številke višajo, je to nevzdržno z vidika pravičnosti in finančne vzdržnosti,” je bil jasen. “Slovenija je imela v lanskem letu za migrante namenjenih 130 milijonov evrov v proračunu, na drugi strani pa nimamo niti za našitke vojakov, ki gredo na misije, da ne govorim o mizernih plačah vojakov in nezadostni opremi.” Zaradi teh neskladij so po besedah Janše stvari v Evropi krizne, saj so nekatere evropske vlade in institucije posvojile socialistično paradigmo do migracij.

Merklova in Juncker sta del problema
Kljub temu, da sta nemška kanclerka Angela Merkel in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker člana Evropske ljudske stranke, je po besedah Janše prišlo do stanja, da je še do nedavnega tako v Nemčiji kot tudi v Evropskem parlamentu delovala koalicija, ki v evropskem merilu sicer ne obstaja več in je zahtevala sklepanje kompromisov. Eden od njih je bil, po besedah Janše, tudi o migrantskem vprašanju, kar predstavlja politično razlago, zakaj je do tega prišlo. “Prav imajo tisti, ki pravijo, da te krize ni povzročila Le Penova ali Geert Wilders, povzročili so jo tisti, ki so imeli v rokah škarje in platno. Če govorimo o konkretnih imenih, sta to Merklova in Juncker.” Po njegovem mnenju je to naravnost paradoksalno, saj sta pomembno prispevala k rešitvi evropske finančne krize, ko so že celo v ZDA napovedali razpad evroobmočja. “Imela sta pozitivne zasluge, da smo izšli iz krize, naredila pa sta katastrofalno napako, saj sta del problema in ne rešitve.”

Obstajata dva ključna scenarija glede prihodnosti EU
Glede prihodnosti Evrope je napovedal dva možna scenarija in sicer enega, da bo Evropa obstala, drugi pa, da bo razpadla. Po njegovem prepričanju smo zaenkrat bližje drugemu. Več je dogajanj, ki kažejo na to, da nismo sposobni odpravljati temeljnih vzrokov in dodal, da zaradi zapletenega političnega stanja v dveh ključnih državah, Franciji in Nemčiji, ne moremo vedeti, kaj se bo izcimilo in, kar je huje, ne moremo vplivati na to. “EU ne bo razpadla zaradi Slovenije, Grčije, Portugalske, Avstrije in tudi Nizozemske ne, ne glede na  vlado, lahko pa razpade zaradi takšne ali drugačne odločitve volivcev v Nemčiji ali Franciji, če se eni ali drugi odločijo za drugo pot, kar lahko povzroči razpad skupine na nekaj močnih držav, ki bodo v vsakem primeru preživele in na satelite, ki bodo od teh držav politično in gospodarsko odvisni.”

Foto: Nova24TV

Pri tem je opozoril, da je Slovenija država, ki ima 70-odstotni izvoz blaga, kar pomeni, da bi bilo stanje v primeru razpada pri nas dosti bolj resno kot v primeru Velike Britanije, ki ima sama po sebi bistveno večjo težo. Janša je spomnil na volitve v ZDA in izrazil prepričanje, da je Trump zmagal zato, ker je dal rešitve, ki jih je večina državljanov čutila. “Potrebno se je zavedati, da je med nami in ZDA velika razlika, saj ta na račun poudarjanja politike America First izvaža le 14 odstotkov blaga, Evropa pa ima večinoma izvozno gospodarstvo, še posebej Slovenija.”

Zgodovina je najboljša učiteljica
Spomnil je na televizijski nastop, ki ga je imel devetdesetih letih, v času zaostrovanja pred plebiscitom in kjer je podal nasvet ljudem: “Molimo za mir in se oborožujmo.”  “Po osamosvojitvi sem verjel, da mi tega stavka ne bo potrebno ponoviti, danes pa mislim, da smo blizu tega, vse je na kocki in v našem interesu je, da EU v kakršno smo vstopili in je v skladu z Lizbonsko pogodbo, obstane. Vsaj v največji možni meri.” Janša je poudaril, da bo EU zmožna zavarovati mejo in vzpostaviti ustrezno migracijsko politiko samo, če bo ukrepala že danes in ne šele jutri in če bo sposobna lastno celino očistiti radikalnega islama, groženj terorizma  in se znebiti politične korektnosti ter sanj o multikulturnosti. “Zgodovina je jasno pokazala, da lahko različne kulture mirno bivajo ena ob drugi, nikakor pa se ne obnese nasilno združevanje in tlačenje ene v drugo. Žal se iz tega nismo veliko naučili.”

Janša je povedal, da je nujno, da se Slovenija vseeno pripravi na najslabši scenarij in si ustvari čim bolj ugodno okolje. Dejstvo je, da glede prihodnosti EU obstajata dva ključna scenarija, več pa je različic. “Potrebno je, da se trudimo in se pripravimo na preživetje, tudi če do tega ne bi prišlo, žal pa prihodnost Evrope ni odvisna samo od našega truda.” Prepričan je, če bi ob pravem času podprli dobre predloge Višegrajske skupine, bi Velika Britanija še vedno ostala del EU in tako zdaj ne bi govorili o eksistenčni krizi. Dejstvo je, da slovenska vlada in njena zunanja politika delujeta konfuzno, saj navezujemo stike z Rusijo, predsednik države gre na obisk k Erdoganu, sami pa ob tem kljub zavezam ne izpolnjujemo pogojev zavezništva NATO in delujemo v smeri ohranjanja EU.

V primeru ponovnega migrantskega vala bi prišlo do razpada
Po prepričanju Janše bi bilo kaj drugega težko pričakovati od ljudi, katerih stranka je nastala le nekaj tednov pred volitvami, člani pa so brez izkušenj iz realnega sektorja in življenja. Največ, kar so ti ljudje vodili, je bil razred študentov, to pa ni realno okolje. Janša je izpostavil, da so ljudje potrebovali kar tri leta, da so dojeli, kaj se dogaja v Sloveniji in po svetu. Prepričan je, če bi Slovenija sočasno z Madžarsko napovedala zaprtje meje, bi temu zgledu sledili tudi Hrvaška in Srbija, in tako bi se val migrantov ustavil v Makedoniji. “Šele, ko so ankete pokazale, da migrantska problematika predstavlja ključen problem, je vlada pričela s postavljanjem ograje.” Janša je opozoril, da bo v primeru, če se val ponovi, prišlo do razpada EU, saj bomo takrat vsi nosili orožje naokoli.

Neučinkovita vlada zapravlja pomembne priložnosti
Slovenska vlada je znana po svoji neučinkovitosti, saj se ni sposobna odzvati na notranje težave. Po prepričanju Janše zmaga v nepošteni tekmi vpliva na vladanje. “Tudi če zanikaš in odrivaš podzavest na stran, občutek, da ustreliš medveda, ki so ti ga privezali, ni isti, kot če ta ne bi bil privezan, saj ti to veš. To vpliva na tvoje obnašanje, ki marsikaj zaznamuje.” Janša je poudaril, da mu je predsedovanje Evropskemu svetu predstavljalo gromozanski izziv, kljub bogatim izkušnjam v vlogi podpredsednika in ministra v štirih različnih vladah ter osebnem poznanstvu večine evropskih politikov, ki so krojili naše okolje. “Nikakor si ne znam predstavljati, kako bi to opravil nekdo, ki nima izkušenj in ne pozna nikogar, predava pa o etiki in morali.”

Janša je spomnil na program nacionalnih razvojnih projektov, ki je bil zasnovan v letih 2006 in 2007, saj ima Slovenija izjemno logistično točko, kjer imata stičišče 4. in 5. evropski koridor. “Bilo je veliko interesa s strani privatnih in tujih vlagateljev ter letalskih družb, a je žal leta 2009 nova vlada kljub temu stvari zaustavila in spet se ni zgodilo nič.” Povedal je, da bo v nekaj dneh v Zagrebu odprto novo letališče, ki so ga zgradili poleg starega in dodal, da bi bilo nujno, če bi mi isto naredili na mariborskem letališču.  “Na isti dan bodo v Zagrebu odprli 50 novih letalskih povezav, predstavljajte si, kaj to pomeni za turizem.” Emirates pa tam gradi tudi logistični center za ta del Evrope, kar bo dodatno prispevalo k hrvaškemu BDP-ju. Dejstvo je, da je Slovenija imela boljše pogoje, ampak vse te igrice so nastale zaradi mantre novih obrazov, da se postavi kulisa v ospredje, da se lahko vlada iz ozadja, ohrani oblast, zaščiti pred pregonom zaradi zločinov, ki so nastali v preteklosti. Janša je poudaril, da smo državljani tisti, ki plačujemo ceno, kajti Slovenija ima ogromne potenciale in lahko bi se razvijali dosti hitreje. “Jokati za zapravljenimi priložnostmi sicer ne smemo preveč,  da ne bomo novih izpustili, a je nujno potrebno, da se učimo na lastnih napakah.”

Foto: STA

Slovenija nujno potrebuje normalno sestavo gospodarstva
Glede na to, da vlada predstavlja idealna gojišča za tiste, ki lahko obvladujejo državo, ni čudno, da prihaja do prerivanja pri koritu in se tako uveljavlja praksa kadrovanja v državnih podjetjih na podlagi neznanih referenc, saj je pomembno le, da so “naši”. Janša je prepričan, da je ta nevarnost navzoča ne glede na barvo vlade. “Mi smo bili edina vlada, ki se je tega zavedala vnaprej. Jaz in dr. Bajuk sva leta 2002 in 2003 terjala, da se klientelizmu naredi konec in da se opoziciji omogoči, da se v nadzorne svete ključnih podjetij imenuje vsaj enega ali dva strokovnjaka za boljše nadzorovanje, a tega niso sprejeli. Leta 2004 smo mi dali možnost opoziciji, da sodeluje v nadzornih svetih in Križanič je bil v treh ali štirih podjetjih v nadzornem svetu, ko pa je na oblast prišla njihova vlada, se je ta praksa prekinila.” Janša je poudaril, da je za Slovenijo nujno potrebno, da dobi normalno sestavo gospodarstva, za katerega bo značilno, da bodo lastniki odgovarjali za poslovanje in za zaposlene ter bodo stvari normalno potekale. “Dokler bomo imeli državno last, bomo imeli težave s kadrovanjem.”

Po besedah Janše vladnemu predsedniku Cerarju ni v navadi, da bi komuniciral v primeru uskladitve ključnih projektov in dodal, da je komunikacija potekala le v času vrhunca migrantske krize. Povedal je, da so bili nekateri predlogi sicer upoštevani, a žal prepozno. “Pričakujemo, da bo prišlo do  informiranja v zvezi z razsodbo arbitražnega sodišča, saj bo povzročila dodatne napetosti med Slovenijo in Hrvaško.” Janša je izpostavil, da je sicer res, da je hrvaška stran odstopila in dodal, da je tudi slovenski parlament sprejel odločitev, da sporazum razume kot način, s katerim bomo določili  stik naših voda z mednarodnimi in če odločitev ne bo takšna, je ne bomo upoštevali. “Ni pretirane razlike med uradnim stališčem slovenskega  in hrvaškega parlamenta. Ne vemo, kakšna bo odločitev, upajmo, da bo za nas vsaj sprejemljiva, bo pa povzročila stanje, na katero se bo potrebno pripraviti. Pričakujem, da vlada ne bo solirala.”

Glavno merilo za imenovanje sodnikov bi morala biti strokovnost

Glede imenovanja ustavnih sodnikov je Janša prepričan, da sami sebi in ugledu države navzven škodimo, če predalčkamo sodnike na leve ali desne. Potrebujemo kredibilne ustavne sodnike, ki bodo ne glede na osebna politična in verska prepričanja branili ustavo, najvišji zakon v državi. Janša je opozoril, da gredo mediji predaleč, saj se favorizira tiste, ki niso imeli prav, ne pa tistih, ki so imeli, in dodal, da je zaradi tega racionalna razprava otežena. Po prepričanju Janše bi potrebovali predsednika vrhovnega sodišča in generalnega državnega tožilca, ki bi bil brez madeža in dodal, da ni čudno, da v Sloveniji vlada tako nizko zaupanje v slovensko pravosodje. Poleg tega je Janša v oddaji opozoril, da je žalostno, da Nacionalni preiskovalni urad ni zaslišal tistih, ki so odgovorni za nastanek bančne luknje, v zaporih pa prav tako ne sedijo tisti, ki so odgovorni za gromozansko preplačilo gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6). V zaporu so večinoma podjetniki zaradi neplačanih računov v višini več deset tisoč evrov, ker niso prejeli plačila od drugih podjetij.

V intervjuju je predsednik največje opozicijske stranke opozoril tudi na katastrofalne razmere v slovenskem zdravstvu in na nujnost sprejema sistemskih rešitev. Celoten intervju si lahko ogledate na YouTube kanalu Nove24TV.

N. Ž.

 • Tetka iz ozadja

  Lepo je biti antijanšist

 • sale

  Došo veliki vođa JAN ŠA laži laži laži me ti me lažeš najbolje..

  • Olga

   ????????? Prezahtevno za vaš IQ? Prehitro razmišlja in govori, da bi ga dohitevali?

  • totex39

   Ne napihuj laži brez argumentov, ker to že do sedaj tako delate.

 • Olga

  Janša je ponovno dokazal, da je edini v Sloveniji sposoben narediti red in Slovenijo popeljati naprej! Srečno!

 • dule5

  čakam, da se janšek upokoji in uživa ob dobri gospodarski rasti kot je napovedal.

 • Darth Vader

  janša je spet pokazal, da mu intelektualno gledano ta pro-balkanska jugofilna falanga intelektualno ne seže go gležnjev…..balkan zoki kradljivac stereotip politika in osebe se je v Sloveniji izpel….kriv je prihod Donalda Trumpa in lahko rečemo samo….hvalabogu

 • Krtača17

  Ponavljati stare mantre in pričakovat drugačne rezultate je neumno…

  • valentin

   Bistveno pa je pozabil omeniti, to je svetovnega kuharja vojn in kriz, čigar hrano moramo po njegovem nareku pojesti vsi.

  • Capi

   Hahaha, čuj ti, pokvarjena ščetinasta krtača, to ti dam 100% prav, vendar še vedno tiščite štrik v isto smer…..

 • resnicaboli

  V EU državah so prevelike razlike tako po standardu kot ljudeh eni bi še zmeraj radi komunizem in nič delali ter živeli na plečih drugih drugi pa pridno delajo. Namesto da bi Bruselj skrbel da bodo razlike vse manjše dovolijo takšne neumnosti kot se na primer dogajajo v Sloveniji.

  • Fronc

   Hvala bogu če evropa počasi ponikne, vsaj butastih direktiv več ne bo

 • pajot

  ŽIVEL JANEZ JANŠA! Rubec,prehitel sem te,he,he,he….

 • rubec

  Nekaj je pa vseeno treba tukaj dodati. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • pajot

   He,he,he….

   • indijanka

    Kje je pa tvoja običajna parola?

    • pajot

     Jih imam kar nekaj na zalogi. Katero misliš?

     • indijanka

      Tisto o Rubcu. Nekaj v tem stilu kot Živel.

     • pajot

      Aha. No naj ti bo. ŽIVEL RUBEC! Brez njega bi bilo dogajanje na tem forumu dosti bolj dolgočasno.

     • indijanka

      :) bilo bi sivo… brez odtenkov črne.

     • RATATA

      Brez rubeca bi blo skoraj za crknt!

 • Caetano

  Vse sem prebral in res lahko vzkliknem : JANEZ BRAVO!

 • Peter

  uf, naporen dan bo tole za levosučne, no…

  • Caetano

   Naj se kar kuhajo v lastnem zosu!

  • indijanka

   Prav imaš. Njihovi komentarji nasmejijo. Očitno najprej z lupo pregledajo, potem se pa naučijo na pamet vse JJ jeve besede. Kar je zelo v redu. Ker bodo pripravljeni, ko se zbudijo. Živel JJ torej!

  • karpelec

   Iz katerega zavoda so jih pa toliko naenkrat spustili? So lahko nevarni, ko samo leve ovinke vozijo..

   • karlina

    PB POSEBNA BOLNICA

 • luckyss

  Sicer Janeza kot politikanta ne prebavljam najbolje..
  Se pa moram s tem kar je povedal večinoma strinjati..
  Sedaj je le vprašanje ali je pametno vzel v svoja jadra najboljši politični veter “ever”, zaradi ljubezni do domovine ali zaradi želje po oblasti..
  Zame sicer zgolj retorično vprašanje ;)

  • Caetano

   Vsaj malo razsodnosti si pokazal. Ljubezen do domovine pa je on izkazal v zaporu in vojni ter pripravah na obrambo Slovenije.

   • luckyss

    Sem jo sam izkazal več, ker se ob tistih vprašljivih časih nisem skrival pod zemljo, ampak sem bil na “mrtvi straži” ob enem bolj znanih skladišč orožja v Sloveniji…če že govoriš o pravi izpostavljenosti :))

    • Caetano

     Vseeno sta Janez in Tone dosti bolj in dosti dlje nosila glavo na prodaj.

     • luckyss

      Hja, s tem se ne bi najbolj strinjal, seveda pa imaš pravico do takšnega mnenja…ker v bistvu sem bil nepomemben “kanon futer”;)

  • janez cepec

   za njega pa ni, če bo zajeu vetr, kot prauš, ga bo iz želje po oblasti, jebe se njemu za domovino

 • janez cepec

  Začeu sm brat, upajoč, de bi po dougm cajt kej nouga slišu, sm djau, dejmo se presenetet. vosu. isti šmorn, isto kalimerovsko klobasanje, k’ ga poslušamo že 25. let, poj sm se pa navliču. skratka DEJA VU

 • Caetano

  Eni mislijo, da je Janez samo politik kot drugi. Pa ni res to. On je s svojim prispevkom glavni steber slovenske osamosvojitve in demokracije. Zato ga tudi tako branimo!

  • JanezVzhodni

   Enako so mislili nemci s Hitlerjem, pa so potem obžalovali. Janševa politika je agresivna in na trenutke spominja na dolfija (podtikanje bivšemu poslancu njegove religijozne stranke). Pa ne me narobe razumet, spoštujem desnico ampak se mi zdi, da bi več dosegli s kakšnim novim imenom kot pa z gospodom mesijo aka đonijem.

   • Caetano

    Kdo je v Sloveniji podoben Hitlerju je zelo jasno.

    • JanezVzhodni

     Da ni Kučan slučajno? Večni stric iz ozadja, ki vam odžira vse kar imate? Janša in Kučan sta ista. Vse kar ju loči je spor, sta pa globoko v sebi ENAKA.

     • Caetano

      Kučan je enak Janši podobno, kot je tema enaka luči.

   • rubec

    Katero novo ime imaš v mislih, Ribičiča mogoče? Madona, to sem jaz že zdavnaj predlagal pa noben prav dobro ne sliši. Mitja pa sploh slabo.

   • soc

    Še desetič odgovornemu uredniku, gospodu poslancu Miru Petku. Kako je mogoče, da provokatorska golazen kot je tale vsesplošni primsek, tokrat kot JanezVzhodni, po krepko več kot mesecu dni še vedno nažira ta forum mimo njegovih kontrolnih mehanizmov? Konkretno, ne morem ga vreči na ignore, ker ni prijavljen in lahko v nedogled gledam njegove izbljuvke? Bedno, odgovorni.

  • Anton Zor

   Carntano čestitke za pametno razmišlanje

 • totex39

  Vse kar je Janša povedal je točno in še kako lepo bi nam bilo, če bi nam vladal človek z tako miselnostjo kot je on. Zato volivci spametujte se in volite za spremembe v naši državi.

 • IDOLJANEZ

  JAN-ŠA, JAN-ŠA, JAN-ŠA! ZA SLOVENIJO! ZA SLOVENIJO! ZAPRITE MEJE! MIGRANTE VEN, JANŠO NA OBLAST IN IMAMO NOVO ŠVICO! lol

  • pajot

   Ki nam jo ustvarjajo tvoji komiji že več kot 70 let. lol-ek. Za Švico je treba švicat,majmun,.

   • IDOLJANEZ

    Oh ja, še sarkastičen ne smem biti. Oprosti ovca.

    • IDOLJANEZ

     Se sploh pogovarjate, v realnem življenju, z nekom, ki nima enakega političnega mnenja?

     • rubec

      Saj bi se pogovarjal pa vedno planeš po skledi ko ti jo porine v kletko. Tako vsaj tvoj skrbnik Jože pravi, majmun.

  • luckyss

   .;)

 • Krtača17

  Kako pa kej Nizozemska? A so zastave že na pol droga pa to?

  • IDOLJANSA

   Baje so oni tudi komunisti, ker so liberalno usmerjeni. LOL

  • Igor Kavalar

   Vladajoča centralno desna stranka Rutteja je zmagala a zgubila 8 sedežev. Wildersova stranka svobode je na 2. mestu, pridobila naj bi 5 sedežev.

   Sem napisal že pred meseci da dvomim da bo uspelo komurkoli Le Penovi in Wildersu, da bo sam proces še trajal kakšen mandat ali dva 4-8 let predno se ljudje zbudijo kot so se v UK in ZDA. Evropa je vedno bila počasnejšna pri reakcijah in vedno je rabila na svojem ozemlju še bolj kaotične razmere, predno so se ljudje zbudili. Velikokrat pa so se zbudili tudi prepozno, ampak potem so bili na oblasti pač 100x hujši politiki kot so Wilders in zato smo imeli potem tudi vojne.

   Glede Nizozemske imaš 28 strank, 15 jih ponavad pride v parlament, ki ima 150 sedežev in nobeden ne bo dobil 75 sedežev. Tudi, če bi Wilders zmagal bi bil verjetno opozicija, kot so ostale stranke napovedale, da nobena ne bi šla v koalicijo. Tako da presenečen, kdo bo zmagal nisem.

   Nizozemci so se pač odločili tako kot so se, čestitam zmagovalcem in upam da PVV pridobi še več glasov na naslednjih volitvah.

 • Franjo Trojner

  Janša je v tem intervjuju znova pokazal in dokazal, da je vizijonar, resen, sposoben politik, voditelj, ki zares lahko ves Slovenski rod popelje na pota stare slave, blagostanja, reda in pravne države. Z voditeljem g. Janezen Janšo je ves Slovenski rod sposoben uresničiti naše sanje, željo, ideal Švice! Levičarski antijanšisti so nam v raznoraznih pisanih a vedno levih koalicijah v samostojni Sloveniji v dveh in več desetletja dogem mandatu vladanja nazorno pokazali in dokazali, da ne znajo in da niti pod razno ne zmorejo doseči ideala Švice. LEVIČARSKI ANTIJANŠISTI SO VSEM NAM SLOVENCEN Z SVOJIM VLADANJEM DOKAZALI, DA JE NJIHOV DOMET OMEJEN , KATASTROFALEN REZULTAT NJIHOVE POLITIKE/DELA SO ZA VELIKO VEČINO DRŽAVLJANOV PENZIJE POD 500€, PLAČE 6OO€ in dlako, ZAFURANA TRANZICIJA, NEPRAVNA DRŽAVA, 130 000 IN VEČ BREZPOSELNIH, VSAJ 400 000 ZELO REVNIH DRŽAVLJANIV IN ŠE VSAJ 200 000 KI RAVNO DALEČ OD REVNIH NISO, BEG MLADIH IN MALO MANJ MLADIH VISOKO IZOBRAŽENIH V TUJINO ITD in vse to jim je uspelo pri samo 2. milijonih prebivalcev.!!!!!!!Prav na kozlanje mi gre, ko iz dneva v dan poslušam nakladanje vseh teh ANTIJANŠISTOV, ki samo pluvajo po g.Janezu Janši, a so prav ONI in EDINI najbolj KRIVI, da gre v naši državi prav vse NAROBE in je zaradi njihove kronične NESPOSOBNOSTI ves SLOVENSKI ROD oropan vsake realne možnosti, da bi v kratkem lahko bolje in bolj srečno živel! Zato, Bog nas varuj teh za Slovenijo in Slovence uničujočih ANTIJANŠISTOV!

  • [MOD]

   Že po samih argumentih je razvidno, da nimate pojma o politiki. Švica je liberalna država (beri leva) in je popolno nasprotje tega, kar vi sedaj predstavljate. V Švici živi OGROMNO migrantov z vse povsod, tega pa kolikor berem g. Janea in njegove ovce (vas), vi tega nočete. On predstavlja kapitalizem, vi pišete da so pokojnine in plače majhne. Pod njegovim vodstvom bodo še manjše. Nikjer nisem zasledil nekih političnih načrtvom oz. kampanije, kako bi to gospod veliki Janez Janša to uredil, vidim samo blatenje levice, ki je na oblasti in s tem pridobivanje glasov za parlamentarne volitve. Mi, mladi, ne nasedamo na to tako kot vi, stareši ljudje, ki še živite kot da smo v 70/80h

   • rubec

    A da bodo pod janšo plače in pokojnine manjše si izvedel med prebliski v glavi takoj ko si odložil iglo bebec? Povej mi no, se ti takrat tudi mesto Švedska izpisuje kot glavno mesto države Dunaj?

    • [MOD]

     Tragedija, kakšen človek sem, da imam drugačno mnenje kot vi, izbrani. Lahko me je sram. Poučite me, kako bo veliki vodja uredil stvar, kako bo zatrl te komuniste zaradi katerih narod tako slabo živi. Prosim, iskreno, da me podučite o teh groznih stvareh o katerih nimam pojma. Obnašate se kot religija, ki obsoja vsake drugače misleče, spodbujate nacionalizem in se pustite prat možgane človeku, ki mu je vse prej kot za vas/nas, ljudi. Opredelitev na partizane in domobrance, kot vi delite politično opcijo je žalostna. Nimate drugih argumentov kot so dogodki izpred 30 let in sploh ne sodijo v trenutno politiko. Ste politično ne pismeni, strinjate se samo s tem, kar napiše medij, ki trosi vse po prek lažne novice in s tem spodbuja sovražtvo do ljudi in izkorišča strah za nabiranje političnih glasov.

     • rubec

      Predvidevam da si s stanjem v sloveniji zdaj ko ni janša na oblasti zadovoljen tako da ne razumem v čem je problem pri tebi da se tukaj sploh oglašaš. Tvoja skrb naj bo samo to kje boš letos smučal, v Franciji ali ponovno v Švici kajnede?

     • [MOD]

      Če se ne strinjam z vami, izbranci, pomeni, da sem zadovoljen z vlado in da se mi vse godi po godu? Svet ni črno bel, v glavi imate, da vsi ki imajo kaj pod palcem so komunisti, ki so oropali Slovenijo. Pa niso samo levičarji, so med njimi tudi desničarji. Svet dojamete kot 2 dimenzionalen, zato pa so tudi vaši argumenti smešni, ker vse mečete v isti koš. Nimate spoštovanja do ljudi, ki so drugačnega mnenja, poslušate laži in njim verjamete. Nasvet: Vsak članek na kateri koli spletni strani, NOVA24, 24UR, RTVSLO preverite še kje drugje, v tujih medijih s tistega območja, kjer naj bi se to dogajalo, ker je očitno, da je 90% novic na NOVI24 lažnih im samo spodbujajo vas, ki iščete neko potrditev, da je zgoraj omenjena stvar “slaba” za naš narod.

     • RATATA

      Zdravo.
      Bister si, narediš pa včasih tudi kakšno napako. Seveda to ni nič hudega, saj si še mlad!
      Lažnih novic tu ni 90% ampak 190%!
      To povej vsem tvojim, jaz bom pa mojim povedal da si ti pameten vendar pamet uporabljaš napačno in oba bova živela do smrti.

     • rubec

      Bodi tako dober pa povej v katerih tujih medijih si zvedel pravo resnico, da so bančni sistem pokradli janševi ljudje, da žilne opornice prodaja podjetje ki ke lastnik Nove 24, pa če lahko še za nekaj, da ni res da imajo vsi migranti po dva Iphoneta, ampak da ima pa kateri tudi samo Samsunga in to samo enega.

     • [MOD]

      Ne govorim o primeru, ko naj bi Janša pokradel denar, ker tu nemorem biti pameten, zato so pristojni naši sodstveni organi – ne jaz. Govorim o migrantih, ki naj bi vsi povprek posiljevali in kradli ljudi in levičarske vlade v državah kot so Švedska ali Norveška, naj jim ne bi dosojale kazni oziroma naj bi bile le te simbolične, kar seveda ni bilo res. V tem primeru je potrebno preverjati tuje medije, kjer naj bi se te domnevne svinarije dogajale, pa se seveda v večini primerov ne. Tako je bilo tudi, ko naj bi dve dijakinji v Sloveniji okradli in jima grozili s poslilstvom in smrtjo, pa se seveda teh dijakinj ni našlo niti policija ni imela pojma o tem. O tem vam govorim. S temi lažnjimi novicami provocirajo vas, bralce tega protala in s tem povzročajo agresivno nastopaštvo proti migrantom. 2 milijona nas je, strah pa vas je 300 migrantov, ki jih bomo sprejeli. Islam prikazujete kot vero, ki uči ubijanja, kar je po domače povedano, debilizem. Se strinjam, da se bojo ljudje morali prilagajati nam, in se tudi bojo – brez skrbi. S sovraštvom ne rešimo ničesar, vsaj neka razvita civilizacija ne bi smela. In to je glavna stvar, ki me moti. Da nekdo s sovražnim govorom in povzročanjem strahu (ki je ne notri votel) pridobiva na podpori ljudi. Predstavljajte si, da nekdo ki lansira take lažne novice postanje mož, ki upravlja državo. Vedno ima prav in vsi ostali so “nevedni debili”.

     • rubec

      Dopuščam možnost da so posilstva migrantov izmišljena.
      Dopuščam možnost da so kraje migrantov izmišljene.
      Dopuščam možnost da so vožnje tovornjakov čez ljudi fotomontaža.
      Dopuščam možnost da je pokol novinarjev v Parizu izvedla Le Penova.
      Dopuščam možnost da se bodo muslimanski otroci v đamiji za Bežigradom učili Prešernovih poezij.
      A ker sem dostikrat na leto v Bruslju ti povem da se muslimani nikdar ne bodo prilagodili. Vabim te da prihodnjič greva skupaj čez Bruseljski Molenbeek. Če boš potem še istega mnenja te v tej geto četrti častim s toliko viskija kolikor ga zmoreš.

     • RATATA

      Opa(!)(?)(!)

     • rubec

      Te matra viski kaj, bandit.:))

     • RATATA

      Ja, v sodelovanju z banditom na letu do Bruslja večkrat na leto.

     • [MOD]

      Na kaj točno ciljaš z gheti? Misliš, da se nekaj podobnega lahko zgodi pri nas? Če bi se, je logično, da bi tudi sami lahko reagirali in to zartli. Ne branim migrantov v smeri, da lahko počnejo kar hočejo, zakon velja za vse. Me pa skrbi, da je ozkoglednost nekaterih slovencev lahk9 pripelje do fizičnega obračunavanja z migranti, kot se je zgodilo na Hrvaškem. Niso vsi enaki, to je dejstvo. Vsi, ki bodo sprejeti v Sloveniji in nasplošno v Evropi, bodo morali imeli neko zagotovilo, o tem naj bi se tudi pogovarjali v Evropskem parlamentu (kako selekcionirati ljudi, ki so primerni za bivanje na evropskih tleh) in taki primeri se mi zdijo, da bi bili bolj izjema kot pravilo. Če pa se bo kaj takega pripetilo pa bo seveda ta oseba preusmerjena nazaj oz. v državo, ki ga bo hotela sprejeti. Vse kar je potrebno je zagotoviti sistem upravljanja z migranti in ne samo z grožnjami in lažmi, kot se dogaja tukaj in se je, naprimer, na “Slovenija zavaruj meje” shodu, ki je spominjal na srednjeveške upore 500 let nazaj in več.

     • rubec

      Srednjeveški upori niso nekaj slabega, nasprotno, so bili nekaj dobrega vsaj tako sem se jaz učil v osnovni šoli. Zaskrbljujoč je tvoj način razmišljanja kako se lotiti migrantskih hord če oprostiš mojemu izrazu. Med tisoči prispelih migrantov je eden ki bo razstrelil trgovino, mrtvih in ranjenih bo kolikor jih pač bo, uničena bodo tudi življenja svojcev. Ti bi čifurja če oprostiš mojemu izrazu postavil pred evropsko sodišče, obsodil in zadeva je zaključena in vsi smo zadovoljni. Moj pogled je totalno nasproten tvojemu. V izogib opisanemu scenariju je potrebno preprečiti vstop vsem migrantom, brez izjeme. Če meniš da sem zaradi tega rasist ti dajem prav, bi te pa prosil da pred takšno oceno povprašaš za mnenje nekoga ki je zaradi muslimanskega terorizma že izgubil ženo, moža, sina, hčer, staro mater pa tudi kakšnega hišnega ljubljenčka.

     • Jefferson Vendski

      Ampak naj viski spije sredi Molenbeeka. Celo flašo.

     • rubec

      Kje pa. Kdaj si še videl rubeca da časti hehe.

   • Vstrajnik

    S tvojim pisanjem si dokazal, da si garjeva ovca,

   • montyamp

    V ŠVICI NIMAJO KRIVOSODJA KONTAMINIRANEGA S STALINISTIČNO GOLAZNIJO , KOT JE TO PRIMER V SLOVENIJI .
    BUTL .

   • Borut Stari

    Se vidi pri čigavih seskih si začel živeti in verjetno še živiš. Na tuj račun od zibelke do groba seveda.

   • stajerc5

    Dusa bolana in neizobrazena! V Svici vlada desna SVP ze leta dolgo, vsi pametni SVP referendumi so bili sprejeti, medtem ko je par poiskusov LinkeP propadlo v gnoju. V Svici je narod namrec politicno kulturen in ima samo par uvozenih opranih rdeck, katerim se samo smejijo in jih imajo za Tummeauguste!

 • Coeus

  Se en odbro zreziran in izpeljan PR manever SDSa z JJ v glavni vlogi… Bravo…. (vstavite dolg in bucen aplavz na tem mestu). Levici naklonjenim medijem ste zopet pokazali kako se, ce si rezimski medij, streze stvarem ;)

  • Iva

   Napovedana so (voditelj) soočenja nasprotnih politikov. Bodo Kučan&Co. izkoristili možnost PIAR manevra na Novi 24(?!) ali bodo povabilo ignorirali, saj imajo vsakodnevno promocijo zagotovljeno v dominantnih medijih?!

  • moon

   Pa ti to gledas? Zakaj pa, ce te tako moti?
   Jaz RTVSLO in POP porocil ne gledam, tam tudi ne komentiram.
   A se ti ne zdi skoda casa ukvarjati s prepricanimi “verniki”. Raje se drzi svojih, 70 let rezimskih, bo bolje za tvoje zdravje ;)

   • Coeus

    To predvsem gledam in berem, ker me zanima kako na isto problematiko gledajo na razlicnih koncih. Tale portal je se posebej zabaven, ker se proklamirajo kot “prvi v sluzbi resnice”… pa tako pristranskega, manipulativnega in rezimskega medija naj ne bi bilo niti v SFRJ… to sicer ne vem, ker sem premlad… si pa tezko predstavljam, da bi bil. Kaksen medij je potrebno spremljat tudi, ce je tako katastrofalno slab kot tale… ce nic drugega, da vidis kako zanic je kak medij lahko.

    Z verniki se pa ne ukvarjam, ker nima smisla… ze po definiciji vere ne. Ce tebi bolj ustreza enoumje, je to tvoja osebna odlocitev… ti pa moram v tem primeru cestitat, ker si na pravem portalu. Podobna zgodba bi bila sicer tudi na drugi strani, ceprav so recimo na RTV in POP pravi vajencki proti Nova24TV ;)

    • moon

     Super, da imas toliko casa, katerega zapravljas po raznih portalih. Sam ga za bolj kreativne in predvsem donosne stvari.Na levaske medije in njih fore sem pozabil ze v zacetku 90-ih. Nimam prav nobene potrebe spremljati socialisticnega nabijanja.

     • Coeus

      Ne skrbi za moje zapravljanje casa… berem hitro in za razliko od nekaterih ne potrebujem leta in leta mozganja, da razumem napisano. Ce je to vse kar premores, si ti zapravil in se zapravljas vsako minuto, ko se ukvarjas s komentiranjem in slepemu sledenju temu portalu… tudi na tega lahko komot pozabis in ga ne spremljas, kot si storil s POP in RTV… ce bi razumel stvari, bi videl, da je vse skupaj isto sra*** samo z drugim predznakom. Mocno pa dvomim, glede na tvoje pisanje, v tvojo kreativnost in donosnost tvojih idej… razen ce te placuje SDS, da pises neumnosti ;)

  • Borut Stari

   Resnica je lahko zelo moteča.Tudi taki, kot si ti, imajo pravico srati.

   • Coeus

    O kaksni resnici to ti… ko berem tudi ostale komentarje, ki so mimo grede prav zabavni do neke mere, opazam da je vasa najvecja tezava funkcionalna nepismenost… nekaj preberete ampak nimate pojma kaj ste prebrali… ker pa so to napisali, povedali,… “nasi” bo ze drzalo… in mantricno ponavljate to naprej.
    Ko boste enkrat tudi razumeli napisano, ce sploh kdaj… in morda celo kdaj kriticno razmislili o tem, kaj berete, gledate in poslusate, bo pa debata potekala drugace

    • Borut Stari

     No, bom pa ponovil. Serješ na napačno luknjo. Čeprav sem po tvoje funkcionalno nepismen si me hudičevo dobro razumel.V intervjuvu je resnica, ki je za nekatere moteča, Kapish!

     • Coeus

      V intervjuju ni nobene resnice, razen tu pa tam kaksne splosno znane, ki ni na Jansevem zeljniku zrasla… temvec zgolj obrucanovanje s sedanjo oblastjo ter populisticno nakladanje… kot vedno. Vse v maniri tega portala… ko samo naslov preberes in tocno ves, kdo pise in kaj.

      Ampak tvoja funkcionalna nepismenost te pri tem ovira in mislis, da je resnica vse, kar Jansa izusti. Se sreca, da je tako naivnih ljudi, kot si ocitno tudi ti, premalo, da bi lahko kaksno bolj resno skodo naredili, ceprav je ze ta dovolj velika… podobno je seveda tudi na levici… ampak vi vseeno mislite, da ste boljsi in drugacni… samo drugemu psihopatu slepo sledite in to je tudi vsa razlika ;)

     • Borut Stari

      Si pa hujši kot podrepna muha. Zdaj si me pa nsmejal, Edino kar še lahko napišem je “boli me đoko” in sikter.

 • quetal

  Kje je mogoce videt video?

  • luckyss

   V YTub…vpiši “populizem”..

   • Borut Stari

    Človek je izrazil željo, kje je mogoče videti video. Glede na tvoj odgovor bi rekel, da se vsaka stvar, ki se prevečkrat opere, skrči. Če ne razumeš, odtipkaj “nesramnost”.

    • luckyss

     Joj, kako smo ostri in užaljeni, mislim, da malce humorja ob vsem tem pljuvanju in žalitvah ne škodi ;))

     • Borut Stari

      Imaš pa čuden smisel za humor, Človek je izrazil željo, kje je mogoče videti video. Če mu ne moreš, ali v tvojem primeru nočeš pomagati, pa bodi vljuden in bodi tiho.

     • luckyss

      A boli ?! ;))

     • Borut Stari

      Zakaj bi me bolelo to, če imaš ti skrčene možgane in karakter?

  • Borut Stari

   Lahko pogledaš z 72 urnim zamikom na kanalu NOVA24 TV če ti to omogočajo vsi operaterji. Don, tukaj lahko intervju prebereš. Ni razlike.

 • Borut Stari

  Rimsko cesarstvo ni uspelo obraniti svojih zunanjih meja in vemo, lalo se je končalo, Ko temu dodamo še moralno etični razpad družbe, pa temu ni več debate.

 • Antonius

  Odgovornemu uredniku Miru Petku in NOVI 24 TV
  Človeka počasi mine, da bi sploh še sodeloval na vašem portalu, ker stalno nekaj spreminjate.
  Zdaj se moram z miško matrati prek cele strani, da se vrnem na začetek. Prispevki pod rubrikami Slovenija, svet, … so postale težje dostopni.
  Napovedna stran na desni strani pa zahteva, da pridem do zadnje vrstice prispevka, da se sveže novice premaknejo v očem vidno polje.
  ——————–
  Bolj ja, kot ne, nam dokazujete, da ste totalni amaterji. Niti komentatorskega pod=bavanja ne znate spraviti v nek opozorilni okvir v katerem bi zapisali pogoje s katerimi dovoljujete sodelovanje na komentatorskih straneh.
  Najbrž, da se vam še ni prižgalo spoznanje, da naše komentarje ali kaj k prispevku pravi “glas ljudstva”, berejo tudi ljudje, ki ne sodelujejo na disqusu.
  Resen elektronski portal si vendar ne bi smel dovoliti, da se provokatorsko smetje med resnimi komentarji vezanimi na temo naslovnega prispevka, razmetava z zajebantskim “kva dugaja” in ostalo brezvezno čvekiarijo.
  Koliko so vredni komentarji si lahko ogledate v e. Demokraciji. Nobene reklame nimajo!
  Kliki vam prinašajo reklame, reklame so pa denar.
  In še, zakaj se na vas obračam javno na komentatorskem mestu? Zato, ker na maile niti ne odgovarjate.
  Profesionalizem in pišmeuhovsak logika pa res ne moreta biti garant za uspeh vašega “matranja”.
  Pišite se nekam, če se ne mislite potruditi in zresniti.

  • MižekFiga

   DISQUS ima neverjetno veliko možnosti predstavljanja komentiranja. TOREJ Petek najdi kvalificiranega moderatorja!
   Se vidi, da stvari niso vedno OK. Ne odobravam brisanje komentarjev!

   • Antonius

    “Ne odobravam brisanja komentarjev!”
    Če razgrajačev notri ne spustiš, jih tudi ven ni potrebno metati.
    Sicer jaz nisem zapisal naj brišejo komentarje, zapisal sem, da naj onemogočijo “brezvezno” čvekarijo, ki ima zloben namen uničevanja ugleda spletne strani NOVE.
    Nisem vseveden zato, ker sem že v letih. Vem pa, kako se je treba portala lotiti,da postane širšemu krogu bralcem nezanimiv.
    Strinjam se z vami. Usposobljen “varnostnik” na vratih preprečuje, da nikogar ni treba ven metati.

    • RATATA

     Boljše, da se taki, ki niso(mo?) za not “pobijejo(mo?)” pred vrati.

     Lipa

     • Ana Job

      S(mo)o že not! Prepozno. :)

     • RATATA

      Sam da nisem sam.

  • soc

   Bravo. Podobno sem zapisal nekajkrat, seveda brez kakršnegakoli odgovora / reakcije s strani portala.

   Na direktne maile ne odgovarjajo.

   Na telefonske klice na uredništvo ne odgovarja nihče, na tajništvu nebogljena dečva nima pojma za kaj gre pri celi stvari.

   Ja, riba vedno smrdi pri glavi.

   Prejšnji šef Urbanija je bil po svoje picajzel in politično presran s svojo nevtralno moderacijo in uredniško politiko, tole zdaj je pa vrhunska beda. Poplava forumskih zajebantov in provokatorjev, pa aktivistk edine lepe stranke, ključne teme portala so postali joški in riti, časovni zamiki novic po dan, dva…

   Nisem zadovoljen, v času od rojstva bi se moralo že vzgojiti simpatično dete. Steber desnice. Tudi intelektualne, ne le gostilniško navijaške in verbalno razbijaške.

  • razerznak

   kva se buniš, sj zato pa so upvoti da se dobre komentarje spravi na vrh , smeteje pa pa ostane pri smeteh, sam naštimi si da se najbolše komentarje spravi na vrh, lolek, najbolš da kar sam nardiš en poratl pa da te vidimo heroja, free speech je free speech pa magar je smetje

 • MEFISTO

  Janez Janša je car!

  To mu priznava tudi Togglof Tunek s svojimi kretenskimi nicki, sicer se ne bi toliko ukvarjal z jim.

  • MižekFiga

   Janez Janša je “Jekleni Janez”!

 • MižekFiga

  Najman zadnji 500 let smo sedanji slovenci pripadali kulturi in politiki srednje evrope! Temu se zaradi propadlih ali zamrznjenih komunistov NE BOMO ODREKLI.

  Balkanci GO HOME! Komunisti GO v sibirski komunizem, tam bote zbrani na kupu.

 • Diagnostik

  Problem Sds in JJ je da se preveč vežejo na Evropsko ljudsko stranko in slepo kopirajo koncepte od tam. Evropska ljudska stranka pa ima za slovenijo nekaj izredno škodljivih idej,kot je: GSO hrano bi brez zavor uvažali iz ZDA in drugod, ta da je Rusija največji sovražnik evropejcev, po drugi strani pa zagovarjajo vstop Turcčije in podpirajo politično cenzuro. Če bi SDS hotal dobiti glasove sredinskih patriotov ( kot sem jaz), bi se moral najprej odreči brezumnemu sovraštvu do Rusov, prepovedati vsakršno GSO hrano, ukiniti politično cenzuro javnega govora, ustaviti Turčijo in islamizem, ter enostavno nehati lesti v rit evropskim konzervativcem ki so nam zakuhali to sranje in bodo povzročili razpad EU. Ne samo oni, jasno, ampak Mercklova in Juncelj sta tam. Drugače ne bo dosti glasov za prevzem vlade in se bo ponovila ta agonija s Cerarjem.

  • moon

   Se strinjam, ker ima Cerar boljse ideje, bo “vladal” se en mandat, in potem kaksen “nov” obraz.
   Te lahko vprasam, zakaj je Cerar v oceh vas “sredinskih” boljsi PM kot JJ?

   • Diagnostik

    REkel sem kaj mora JJ storiti da bo dobil glasove nas patriotov, ki smo proti evropskemu hlapčevanju. Nisem rekel da je Cmerko boljši, niti ga nisem volil, niti ga ne bom volil. Naj začne SDS delati na tem da dobi naše glasove, drugače ne bo nič s prevzemom obblasti.

  • Olga

   ????

  • dvanajstzvezdic

   Kaj pa naj drugega kot da kopirajo. A imajo na tem področju kake kompetence. Tomčeva je navadna papiga. Edino zvezda, ampak resnično zvezda, ki je kaj naredila in je dejansko sposobna ženska je dr. Romana Jordan Cizelj, ampak kaj, ko je ženska prepametna za prepotentneže tipa Janša&Co.

 • Iva

  Janša: Potrebujemo kredibilne ustavne sodnike, ki bodo ne glede na osebna politična in verska prepričanja branili ustavo, najvišji zakon v državi.

  Točno tako.
  Pravosodje je imunski sistem vsake države!
  Ločevanje (predalčkanje) na leve in desne je naklepna politika kontinuitete, ki skuša z manipuliranjem javnosti ohraniti status quo (prevlado starih sil – miselnosti v pravosodju)!

  http://www.publishwall.si/vili.kovacic/post/271906/morilec-ni-odkorakal-krvav-ali-res-

 • montyamp

  JANŠA HEROJ — UDBO-KURĆAN GNOJ .

 • Prle

  Eno je govoriti, drugo pa storiti. Najlažje je nakladati. ko si varno 100 let že v opoziciji. Včeraj je desnica dobila dobro zaušnico na Nizozemski. Ko je pa govor o nesposobnem sodstvu, ga je pa le to osvobodilo zapora.

  • dvanajstzvezdic

   Desnica-zmerna niti ne, če prištejemo še krščanske demokrate, pač pa skrajno nacionalistično-populistična stranka s praznimi obljubami.

  • Iva

   Janša: Potrebujemo kredibilne ustavne sodnike, ki bodo ne glede na osebna politična in verska prepričanja branili ustavo, najvišji zakon v državi.

   Glasovanje US je bilo 9:0, mediji in indoktrinirana javnost ala Prle, kot kaže tega ni hotela razumeti !??

   • Prle

    On v prvi vrsti potrebuje sodnike, ki bodo odločali v njegovo prid.

    • Iva

     Vsi vemo, da je stvar taka, zato je vsaka razprava o tem nepotrebna,
     je tokrat zaključil funkcionalno nepismeni Prle!

     • Prle

      Zato pa si ti funkcionalno zelo pismena, Vsi veste, toliko, da nič ne veste. Zakaj pa bi menjal sodnike, če so pa na njegovi strani. Larifari.

   • Olga

    Imajo omejeno kapaciteto (IQ)!

    • Duhec

     Kako lohk maš neomejeno kapaciteto IQ-ja???

     • dvanajstzvezdic

      Haha, dobra…

     • Duhec

      Eh…. škoda besed.

     • tohuvabohu

      Tako, da ni omejena z ničimer. Če je tvoja omejena, še ne pomeni, da je omejena na splošno.
      Sploh pa je “kapaciteta IQ” neumnost. Olga je dala IQ v oklepaj samo kot pojasnilo.

     • Duhec

      Sorči, jst mam črno na belem, da sm med 1% sv. populacije.

     • tohuvabohu

      Ti imaš črno na belem, da serješ v javnosti.

 • dvanajstzvezdic

  O včerajšnjem debaklu populistov v deželi tulipanov pa nič na tem portalu? Nizozemska je pokazala dobro mero racionalnosti in zrelosti. Pokazali so,da ne nasedajo praznim obljubam novo-nastalim populističnim strankam, za razliko od sloveninstana, kjer vedno znova in znova poslušamo prazne obljube.

 • Duhec

  Za dobro jutro Janša in Kučan, dva najbolj odgovorna osebka za milijardno krajo in uničenje. Zakaj Janša ne odnese vseh dokazov glede milijardnega ropa na tožilstvo, vse črno na belem?! Nemogoče je, da jih nima, če ni sodeloval in se upošteva dejstvo, da se povsod politično kadruje, da nikjer ni na prvem mestu strokovnost?! Razen, če je bil del vsega…. ah ja.

  • dvanajstzvezdic

   Ne se sekirat, saj tako ali tako odhajajo v zgodovino.

   • Duhec

    Ne sekiram se, men že dlje časa za vse dol visi. Naj majo kokr hočjo….

    • tohuvabohu

     Če ti dol visi, pomeni, da tukaj serješ le zaradi samoizživljanja.

  • Iva

   Če nimaš nobene vsebine (znanja, argumentov), potrebuješ propagando!

   Fišerju je bilo bančno gradivo (kreditne mape NLB), dostavljeno julija 2013 (vlada JJ). Rezultat? V kateri predal in zakaj je zašlo gradivo? Zakaj mora namesto NPU preiskovati Logarjeva komisija?

   • Jovo Jamnica
   • Duhec

    V to verjameš??? Noro…

    • Iva

     Predsednik vlade JJ je zahteval od NLB kreditne mape že prej, da bi jih izročil tožilstvu. Imamo SDT in NPU. Toda vrhovni šef Fišer je vendar moral zaščititi F21. Le zakaj? In seveda, zaščiteni so tudi NAŠI bankirji (Kavčičevi nasledniki), a ne? Je bil kdo procesiran???

   • Olga

    Zato ker “naši” v sodstvu ne opravljajo svojega dela! Zapreti bi morali Kučanov Forum 21, s Kučanom, Zemljaričem…

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Olga

   Vseglihar?

 • Duhec

  Janša je nakladač, ki mu odgovarja v opoziciji…. hinavc. Svoje ovce pošilja v zakol….

  • xtc

   Ovca?

   • Duhec

    Ne. Nikol v življenju nism mela pastirja.

    • stajerc5

     OK, divja koza!

     • Duhec

      Itak, da sm divja, ko mi dvigneš pritisk.

     • dvanajstzvezdic

      Pa čuvaj svoja jajca pred njenimi rogovi.

  • Olga

   ?????

 • Jovo Jamnica

  dež > en dan nazaj

  Pričakujem jasno vprašanje in konkreten odgovor v zvezi z odvzemom
  imunitete MLP ter komentar intervjuja z Jelinčičem na Nova24, sodelavcem
  UDBE, človekom s Titovim spomenikom na domačem vrtu in tistim, ki je
  Bernikove volivce označil za golazen, ki bi morala biti se ve kje.
  Še enkrat naj JJ razloži, zakaj so bili EU poslanci SDS med glasovanjem
  “ZA” migrantske kvote, sedaj so pa proti in kako je s posvetovalnim
  referendumom proti sprejemu migrantov.
  Pa afera Čuš me zanima, kdo si jo je izmislil in kakšen je izplen ?

  • Duhec

   Preveč pričakuje, teh odgovorov ne bo. Janša se ukvarja z Evropo….

   • dvanajstzvezdic

    Po porazu njegovih somišljenikov v deželi tulipanov je potrebno nova strategija-po domače: kako obrniti ploščo, da bo igrala nova muska.

 • montyamp

  Bavconovi vajenci smrdijo po Stalinu , zato je država kjer pač je .

 • dvanajstzvezdic

  Najbolj mi je zanimiv komentar Turka v Reporterju. Nekako takole je povedal: Sovjetska pravda je izhajala 1x mesečno na štirih straneh. Nisi jo niti rabil pogledati, ker si vedel že v naprej vse: kdo je razredni sovražnik, kdo je avangtarda itd itd…hahaha kot da je ta isti Turk gledal sebe , ta portal in reporter in opisal natančno to kar počne Janša, Reporter, ta portar v “službi resnice”. Pa da ne bo pomote; isto velja za drugi tako imenovani “levi” pol.

 • dvanajstzvezdic

  Takole to gre: komunist je anti-fašist, fašist je anti-komunist. Janšist je anti-vsem ostalim strankam v parlamentu in vse ostale stranke v parlamentu so anti-janšisti. Sedaj vidiš kje je problem, kaj manjka v parlamentu. Racionalni svobodni in neodvisni poslanci, ki so demokrati, ki zastopajo svobodo, napredek, evropske integracije, človekove pravice, ki niso anti.* ampak tisto kar sem prej naštel.

  • Franjo Trojner

   Tebi se je od teh vseh tvojih komunistov, fašistov in nacistov tako malce čisto zasukalo. Kumunisti Stalin, Tito in Hitlerjevi nacionalsocialisti/nacisti so bili do leta 1938 ja trdni zavezniki, mar ne? Do leta 1948 pa so se lljubili med seboj komunisti iz Rusije in tedanje Jugoslavije, Slovenije. Zato je tvoja razvita teza čisto fuč. Slovenska politična levica v novi demokratični državi je nastala in je naslednica KPJ/KPS, KPJ in njej podrejena KPS pa je bila do leta 1948 podrejena KP Rusije, torej Stalinu, ki je podpisal pakt z nacisti/ Hitlerjem., KPJ in KPS sta bili tudi kasneje vedno totalitarni združbi in proti vsem demokratičnim načelom, družbam. Tako malce,da ti osvežim spomin! ANTIJANŠISTI so predvsem vsi tisti, ki se nikoli prej, ne danes niso zavzemali za demokratično samostojno državo vseh Slovence in bili so tudi proti povezavi, vstopu Slovenije v EU in zvezo NATO! Tako imenivani JANŠISTI smo torej vsi tisti racionalni svobodni in neodvisni državljani ,poslanci, ki smo demokrati, ki zastopamo svobodo, napredek, evropske vrednote in tradicijo, hkrati pa domoljubi, ki ljubimo, spoštujemo in cenimo svojo domovino, svoj dom, ves svoj Slovenski rod in Slovensko grudo, jezik in kulturo!

 • Duhec

  Zdilali so se, da nihče od največjih ne bo zaprt in da bojo obdržali milijarde…. ploskate svojim rabljem.

 • Olga

  Levaki na portalu spet nalagajo! Ni vredni niti odgovarjati!
  Vsi domoljubi na volitve in naženimo levico, saj dela samo škodo Sloveniji!

  • Iva

   Inflacija funkcionalno nepismenih duhcev in zvezdic pomeni ….

  • Prle

   Teta Olga živiš v nekem vzporednem svetu. Takoj jutri pojdite na volitve, ampak nizozemski primer ne govori v vašo prid.

   • Iva

    Libertarec @Libertarec
    Mark Rutte je politična mešanica 50% Janeza Janše in 50% Janeza Šušteršiča.

    • Prle

     Sam na tvojem mestu ne bi bil tako prepričan.

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR !!!

  Samo poglejte pokvarjeno Nova24tv…s svojim direktorjem in glavnim urednikom Janezom Janšo!!! Fsi mainstream medije pri nas (POPTV, RTVSLO, PLANET TV, DELO; DNEVNIK, MLADINA….itd.) in v EU pišejo o nizozemskih parlamentarnih volitvah kot o glavni novici dneva, verjetno tudi tedna in meseca. Premagan je bil skrajni desničar in populist WILDERS!!!… Evropski voditelji pozdravljajo rezultate nizozemskih parlamentarnih volitef… Glas za Evropo in proti skrajnežem !!!

  Novatv pa pa za glavno temo da: [Ekskluzivni intervju] Janez Janša: “Pod vprašajem je obstanek Evrope!”… JJ je drugi “Wilders” in skrajni desničar, in pod to temo je že čez 100 komentarjef.

  Druga “udarna” tema na Novatv je… “Kučan se spet hvali, kako težko je bilo osvoboditi Slovenijo – jasno, če je pa on najbolj oviral proces!”… 79 komentarjef !!!

  Nepomembna tema…seveda samo na Novatv… “Volitve Nizozemska: Wilders poražen, Rutte ostaja na čelu držav”…pa samo 8 komentarjef do sedaj !?!?!?

  Mater ste pokvarjeni in izprijeni…z vašimi klero-fašističnimi komentatorji vred!!!

  • Duhec

   Zato so pa dobli dvojno dozo… Kučana in Janšo.

  • dvanajstzvezdic

   Čuj ti na pol prlek! Boš dobil na hobec tokrat od mene. Ne meč ves kler v isti koš. Večina nima s fašizmom nič skupnega, tako da nehaj s svojimi predsodki, kapish!

   • Fogglof Tunnek

    Fsi fašisti so bli klerikalci… Kapish???

    • dvanajstzvezdic

     Pa vsi komunisti bivši klerikalci ….Kapish!

     • Fogglof Tunnek

      Ne ne…fsi bifši komunisti sedaj člani SDS…

     • dvanajstzvezdic

      A dej no! Poglej si ževljenepise Kučana, Cerarja, Pahorja pokojnega Drvnoška, spisek je daljši kot pri sds-u

  • Franjo Trojner

   Fooglf Tunnek prenehaj z tvojo lažnivo propagando! A levičarji res ne zmorete čisto nič zapisati tako, da bi bil vaš zapis vsaj micen približek resnici. Resnica je, da je vladajoči Rutte izgubil 10 sedežev, socialisti, ki so bili v vladi so izgubili 29 sedežev, Wildersova stranka svobode je na volitvah zasegla 2. mesto in ima 19 sedežev, torej 4 več kot do sedaj. Socialisti so izgubili največ poslanskih sedežev in so glavni luzerji včerajšnih volitev, mar ne? Tunek tudi v Sloveniji levičarji na pošten način ne boste zmogli zmagati na parlamentarnih volitvah, pa če se ti in vaši dominantni mediji še tako trudijo pisati neresnice, polresnice v stilu fake propagande.

 • Jojo

  Prej ko ta socialisticna tvorba raspade bolje za nase otroke…

 • Krtača17

  Janša je lepo naštel kot sam pravi probleme (to on misli) v
  naši lepi Sloveniji. To kar je on naštel so samo simptomi ki so nastali zaradi
  problemov. Podobno kot pri bolezni kjer je vročina samo simptom bolezni in ni
  bolezen sama. Tudi pri vročini ne zdravimo samo vročine, ampak ugotavljamo
  vzrok problema in potem zdravimo tega. Zdaj me pa zanima, ali je to naredil
  namerno ali res ne pozna pravih problemov? Gre samo za populistične floskule?
  Če ne pozna pravih problemov, kakšen politik potem je to? Ali pa se spet samo
  spreneveda ker je sam vpleten v del problema in ni rešitev? V primeru da ne
  pozna pravega problema, ali res rabimo takega politika ki pojma nima kaj
  flanca? V primeru da problem pozna in se samo spreneveda (splošne floskule v
  njegovih odgovorih), je sam del tega problema, ali rabimo takega politika? V
  obeh primerih je zavozil. Žal z nekaj floskulami, sodstvo, pa davki, pa nekaj
  plač gor dol, penzije sem tja mene ne bo kupil. Če se želi trenutno stanje
  izboljšati (pa ne samo v Slo ampak na splošno v EU), se bo treba lotit
  problemov na globlji ravni. Šele potem bo vročina minila za stalno in ne samo
  začasno.

  Glede dejanskih problemov – zadeva je preobširna in je ne
  morem stlačit v nekaj stavkov. Bi pa predlagal da gledamo v smeri korporacij,
  bank, evgenikov – padanje natalitete, prehrane, globalistov, okoljevarstvenikov
  – evgeniki, UN, IMF, ECB itd. Šele nato, ko bo prišlo do A-HA v glavah naših
  politikov, pa lahko pričakujemo rešitev. Do takrat pa pričakujte flikanje
  lukenj, šivanje, kvačkanje, izmotavanje in laganje. Preden želiš premagat
  sovražnika, moraš najprej vedeti kdo tvoj dejanski sovražnik sploh je. In potem
  ko veš kdo je, ga moraš spoznat kako funkcionira. Šele zatem lahko ukrepaš. Janša
  je tu samo z namenom razdvajanja, mešanja megle, v bistvu za kreganje naroda z
  v bistvu nepomembnimi stvarmi. Šele ko bo osnovni problem rešen, bodo ostali
  problemi avtomatsko padli na pravo mesto.

  Sploh pa, kakšne rešitve je sploh ponudil? Jaz ne vidim
  nobene. Vsaj nobene omembe vredne ne.

  Išče se politik, ki bo odprl te teme in začel zares delati
  ZA NAROD kot se spodobi in ne bo privesek korporacij, bank, prostozidarjev,
  vitezov, 322, a-la mosanta monopolistov, zdravstvenih rockefellerjev in podobne
  navlake.

  • Prle

   On je in bo ostal samo pravokator, desnica nujno potrebuje novega liderja s karizmo.

   • Duhec

    Ga še iščejo….

   • rubec

    Daj Prle zate je bolje da se lotiš prebirati nov scenarij, ker berem da bodo snemali nove Odpisane.

    • Prle

     Vidim, da se strinjaš z menoj. Če hočeš ti lahko zrihtam stransko vlogo. Pošlji mi življenjepis in podatke o izobrazbi, ter dozdajšne igralske izkušnje.

   • dvanajstzvezdic

    Ne moreš iz bivših komunistov, udbovcev pričakovat žlahtne desnice!

    • Krtača17

     Samo v Sloveniji lahko iz belega grozdja pridelaš Refošk hahaha….

     • dvanajstzvezdic

      To je pa tudi res, če si farbrnbrint

     • Krtača17

      Velik jih je farbnblint očitno.

  • rubec

   Ravno danes gre iz janševega kabineta na tvojo pobudo direkt na Monsanto protestna nota z grožnjo vojne napovedi, če nam slovencem ne prenehajo pošiljati položnic za gensko spremenjeni regrat ki so nam ga po naših njivah natrosili ameriški avioni. Rokefelerju bo pa janša kar telefoniral, saj je po ta novem levakarski Telekom za nas državljane đabe.

   • Krtača17

    Ti se kar zajebavaj in označ vse skup za teorijo zarote itd. Ni problem. Samo to problema ne bo rešilo. Regrat pa le nabiraj. Za vsakim mojim stavkom je pa resnica. Poglej si malo kdo je postavil moderen sistem zdravstva v 19 in 20st potem bova pa dalje. V redu?

 • Fogglof Tunnek

  Nizozemske volitve: To je večer, ko so Nizozemci po brexitu in ameriških volitvah rekli konec populizmu.
  Upam, da bojo slovenski volifci tudi prepoznali populizem slovenskega Wilders-a – Janeza Janše in tudi rekli konec je bilo njegovega populizma…in postavljanja spomenikof ljudem ki so izdali slovenski narod!!!

  • dvanajstzvezdic

   Zgodovinsko ni nedvoumno dokazano, da bi lahko slovenski partiji in s tem tudi OF-u, ki si ji neligitimno prisvojila monopol nad bojem proti okupatorjem, hkrati pa izvajala revolucijo z nasiljem
   prepisali status domoljuba in demokrata (da ne govorim o človekovih pravicah).

 • Fogglof Tunnek

  Nizozemci so pokazali hrbet Wildersu, Francozi bojo pokazali hrbet Le Penovi, mi pa moramo Janezu Janši!!!… Druge poti več ni!!!…Evropa mora ostati enotna, in tipi ala Wilders, Le Pen in Janša bojo Evropo razbili…tako kot je Janša razbil slovenski narod!!!

  • dvanajstzvezdic

   Presenečaš me in to pozitivno! Samo Janša ni edini, ki vnaša razdor. Na levem polu jih najdeš skoraj na vsakem koraku!

  • Iva

   Libertarec @Libertarec
   Mark Rutte je politična mešanica 50% Janeza Janše in 50% Janeza Šušteršiča.

   Kaj pa Jelinčič?

   • Fogglof Tunnek

    To je tvoj pogled.

   • stajerc5

    Hmmm, imam obcutek, da ima Jelincic veckrat precej rdeco drisko, ali me pa obcutek vara!??

 • Duhec

  Janša naj prevzame odgovornost za uničenje celotne desnice. Drgač pa, jebeš take kvazi novinarje, ki nimajo jajc postavit prava vprašanja. Navadni cucki…

  • Fogglof Tunnek

   Desničarji so sami bulmastifi…

   • Duhec

    To glih ne, so pa mahnjeni na sado-mazo. Kdo bi si mislil, da so take cerkvene miške???

    • Fogglof Tunnek

     Kleriki so najbolj izprijeni spolni fetišisti !!!

     • Duhec

      Mogoče, sam ne na tem portalu…. tle več ne morjo.

     • Fogglof Tunnek

      Mlahavi tiči?

     • Duhec

      Mlahavi al pa sami sebe napadajo… tretjih ni.

     • Fogglof Tunnek

      Medsebojno onanirajo…

     • Krtača17

      Ma z mlahavimi se sabljajo. Nam pa to prodajajo za oh in sploh borbo za Slovenijo…

     • dvanajstzvezdic

      Desnice v Sloveniji ni!

   • dvanajstzvezdic

    Kako je že blo ime tistemu dohtarju. pardon dohtarci, ki so jo(ga) lastni bulmastifi pogrizli. In od katere politične opcije prihajajo taki izrodki?

    • Fogglof Tunnek

     Bulmastifi so bli desničarji, oni dohtar pa levičar…hahahahahahaha…

     • Duhec

      To pa drži, sam psi so se postavli zase na koncu, ko so mel najmanjšo možnost, desni se nikol ne bojo.

     • dvanajstzvezdic

      Viš to je tako,če hoče levičar vtikat desničarju tam kjer ne sme!

     • dvanajstzvezdic

      Misliš dohtarca.

  • Iva

   Copy
   “NPU v 33 hišnih preiskavah širom Slovenije išče dokaze o kaznivih dejanjih gospodarske kriminalitete; osumljenih 17 oseb
   A dej.”

   • Duhec

    Kaj ma to veze z mojim komentarjem???

    • rubec

     Kakšno vezo ima pa tvoj komentar?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni…ka se tiče nizozemskih volitef… vašemu Breiviku je blo pršparanu ker nima interneta…haa?

  • dvanajstzvezdic

   Čuj levosučni, daj si malo poglej strukturo strank, na Nizozemskem. Levica doživela debakl tako kot nacional-socialisti ali fašisti!

 • Carlo Magna

  MA NAJ GA ZE ENKRAT ZAPREJO! ZA VEDNO!

  • rubec

   Takoj za tabo bebec al si že not?

  • quetal

   To ze poizkusajo tvoji aduti vec kot 30 let, pa so neuspesni. Ampak ti teleban se zmeraj mislis, da jj tvoj problem.

  • Prle

   Ne bo šlo, ima nesposobno sodstvo na svoji strani. On pa kao pljuva po njih, ha,ha.

  • karlina

   Vašega palčka bodo, če ga ne bo prej Matilda pospravila, verjemi, gnusoba.

 • sončnica

  ….dejstvo je,da sploh ni pomembno ,katera opcija je na oblasti….ni,v vsej državi, enega pogumnega politika,ki bi se bil sposoben in si upal postaviti za državo in državljane….vsi skupaj so le trop podkupljivih psičkov,ki cvilijo in se motajo okrog nog gospodarjem v senci…boli njih kurac za narod…mi smo zgolj resurs,ki se ga koristi po mili volji…kot kolm…..državo so so zjebali in pokradli toliko,da bodo še pravnuki imeli dovolj za lagodno življenje….na naš račun…pfej,mater!!

 • Fogglof Tunnek

  [EKSKLUZIVNO]… Baje je Anders Breivik zaproso Evropsko komisijo, da ko bojo parlamentarne volitve fSlovenije, če lahko on izjemoma tudi voli… Namreč, rad bi dal svoj glas JJ oz. SDS-u…. hahahahahaha hahahahahahahahaha…

 • Fogglof Tunnek

  Evropski voditelji pozdravljajo rezultate nizozemskih parlamentarnih volitef: Glas za Evropo in proti skrajnežem… Na Trstenjakovi pa razočaranje, bes, jeza, žalost…

 • Peter

  176 komentarjev, od tega 3/4 blokiranih.
  Hihihi, le tako naprej, do polnoči jih bo 1000….no.

  • rubec

   Pero, Joži danes dela, ker tukaj danes ni kaj početi. Glavnina je tudi pri meni blokt.

   • Peter

    Boga Joži dons, bo mogla sam desnosučnim točt, levosučni bojo kle nabijal ves dan, no.

 • Nata

  Meni gre pa tole ” prepričevanje ” spodaj že krepko na jetra!!
  Tudi pristaš intervjujev politikov nisem. Mi tukaj…..oni tam………..Vsak po svoji poti hodil je ( sijajen Brahmsov Requiem ) . Naša država pa tudi hodi po svoji poti navzdol. Hudir, no ? Kaj še nismo spodaj ?
  Veliko raje bi videla kakšna dobra soočenja. Zdi se mi, da desni na levaških Tv marsikdaj odklonijo kakšno sodelovanje, ker se z vsem ne strinjajo, ali kako bi se izrazila ?Ali pa jim kakšen razpravljalec ne odgovarja. To je velika napaka. Povsodi bi morali biti zraven. Da lahko kakšen proti argument povedo.Saj vem, da levi ravnajo še huje. A, oni imajo veliko možnosti pljuvati !!

  Seveda pa soočanja niso željena pri levih. A, ?? Tu se pa zatakne . Zakaj neki ? Ker levaki soočenj ne marajo, ne želijo. Saj se pokaže vsa beda njihovega znanja, vedenja. Oni jih ne potrebujejo.
  In, kaj smo ugotovili ?

  Da so takile intervjuji še kako potrebni.

 • Demokrat

  Ne razumem teh scenarijev.Ce bo okroglo bo lopata če pa bo spicasto pa bodo vile?

  • Fogglof Tunnek

   Če je klopotec je pa haloški :)

 • Fogglof Tunnek

  POPULIZEM = SOVRAŽNI GOVOR! Mislim, da je to smisel tote etikete… A veste kaj je politična korektnost? Izražanje laži na takšen način, da se fsem zdi razumno. In kot vidim, ste fsi talci politične korektnosti. No… skoraj fsi…fsaj desničarji !!!

  • sončnica

   …točno…njihova naloga je ljudi strašiti pred groznimi priseljenci (starimi tri leta),pred kakor levaki (klinc jih gleda),pred rutami,pred sencami,ki strašijo njih osebno (da bi jih narod snel od korita,kjer selagodno živi celo od nedela)….se pa očitno ne zavedajo dovolj,da jih je (vse skupaj) folk že davno spregledal (razen onih,ki se morajo delat,da so jim zvesti in lojalni,sicer bodo ob bonitete )….pojdite že na smetišče politične zgodovine in nehajte mešat ništrc(manj,kot zrak)

 • sodnikisozločinci

  Slovensko pravosodje je genocidna morilska sekta. Pod krinko človekovih pravic in po ukazih globalistov izvaja genocid nad slovenskim narodom, sodniki in tožilci so plačani morilci v službi bruseljskih marionet Cerarja, Brgleza, Pahorja in ostalih hlapcev. V prvi fazi je bila njihova naloga zaščititi partizanske klavce stotisočev ljudi pred pravično kaznijo, kar jim je s pomočjo bruseljskih EU zločincev tudi uspelo. Zdaj se pripravljajo na drugo fazo genocida nad slovenskim narodom, fizično iztrebljenje s pomočjo bruseljskih gospodarjev in migrantov. Evropske vrednote se v Sloveniji nahajajo v obliki lobanj iz Hude jame, sodniki Ustavnega sodišča si jih zaslužijo kot darilo namesto kozarcev, za pitje terana ob nazdravljanju vedno novim zmagam pravne države. Enako darilo potrebujejo tudi EU poslanci in pijanec Juncker z ekipo.

  • Krtača17

   Veš vojna se je izkazala za učinkovito orožje za zdesetkanje narodov in zmanjševanje populacije. A niti približno ni tako učinkovita kot je trenutna politika. Gre za prikriti holokavst nad večimi narodi na način da ljudem ni jasno kaj se v resnici sploh dogaja. Se pa dogaja na več področjih. Od sodstva do zdravstva, okoljevarstva, prehrane itd.

 • Antonius

  Ker čakam, da se bo kdo odgovornih iz uredništva NOVE na zapisano kritiko s kakšnim pojasnilom odzval, si dovoljujem aroganco s ponovitvijo, kar sem na začetku komentiranj spodaj zapisal.
  ————————————————
  Odgovornemu uredniku Miru Petku in NOVI 24 TV
  Človeka počasi mine, da bi sploh še sodeloval na vašem portalu, ker stalno nekaj spreminjate.
  Zdaj se moram z miško matrati prek cele strani, da se vrnem na začetek. Prispevki pod rubrikami Slovenija, svet, … so postali težje dostopni.
  Napovedna stran na desni strani pa zahteva, da moram do zadnje vrstice prispevka, da se sveže novice premaknejo v očem vidno polje.
  ——————–
  Bolj ja, kot ne, nam dokazujete, da ste totalni amaterji. Niti komentatorskega pod=bavanja ne znate spraviti v nek opozorilni okvir v katerem bi zapisali pogoje s katerimi dovoljujete sodelovanje na vaših komentatorskih straneh.
  Najbrž, da se vam še ni prižgalo spoznanje, da naše komentarje ali kaj k prispevku pravi “glas ljudstva”, berejo tudi ljudje, ki ne sodelujejo na disqusu.
  Resen elektronski portal si vendar ne bi smel dovoliti, da se provokatorsko smetje med resnimi komentarji vezanimi na temo naslovnega prispevka, razmetava z zajebantskim “kva dugaja” in ostalo brezvezno čvekiarijo.
  Koliko so vredni komentarji si lahko ogledate v e. Demokraciji. Nobene reklame nimajo!
  Kliki vam prinašajo reklame, reklame so pa denar.
  In še, zakaj se na vas obračam javno na komentatorskem mestu? Zato, ker na maile niti ne odgovarjate.
  Profesionalizem in pišmeuhovsak logika pa res ne moreta biti garant za uspeh vašega “matranja”.
  Pišite se nekam, če se ne mislite potruditi in zresniti.

  • Krtača17

   Če od desnih pričakuješ rešitev…..

  • Peter

   Na vrhu komentarjev desno zgoraj imaš tri možnosti . Najnovejši naprej, najstarejši naprej in najboljši naprej. Tega nastavi na najnovejši naprej, pa ne bo treba vsakič skozi vse komentarje, če sem prav razumel tvoj prvi problem.
   Za ostale pa ne morem pomagati…

   • Antonius

    Peter, moja kritika je namenjena poslabšani dosegljivosti naslovnih prispevkov na portalu NOVE. Podatki na desni strani o “svežih novicah” se niti ne premaknejo, dokler ne pridem do zadnjih vrstic članka.
    Tudi na vrhu zgoraj se nič več ne pojavi “vrstica” v kateri sem takoj preskočil na ponujene prispevke v drugi rubriki.
    Kot, da so miško spravili ob nekaj operativnih sposobnosti.
    Na profesionalni odnos do nas komentatorjev in o pišmeuhovski šlamastiki urejanja e. strani, opozarjam v svoji kritiki.
    Peter, hvala za dobro voljo in pripravljenost pomagati.

 • Duhec

  Ja… škoda, da nimate dovoljenja komentiranja sam člani SDS-a…

  • Krtača17

   Kaj jim bojo začel izdajat licence za kronane osličke?

   • Duhec

    Štemplal jih bojo…

    • Krtača17

     Kot govedo. Čip v ušes pa gas na mizo….

  • sončnica

   ….jih je premal tukaj…ti!..a ni čudno….pri takem številu članstva..?!?

 • sončnica

  ..kaj pa gela?..a ni več vaša prijateljica?…baba,ki je zakuhala tole destabilizacijo evrope?….ko bo vse skupaj eskaliralo do plafona…bo spizdila v južno ameriko…pravijo….kot njenstari…..erdogan tudižekomaj čaka,da pošlje nove divizije muslimanov….tudi v slovenijo,bojda…..nam bo vrhovni poveljnik kakor osvoboditve države pokazal,kako se “gine” za narod in domovino??….z mavriciusa…???!!!!

 • xtc

  JJ je dobro ugotiovil težave EU:
  Eu je za obstanek Evro narodov nuja;vendar kot taka kot je sedaj in kot se vodi ne:
  Definitivno pa bo EU obstala le ;če bo dokončno razrešila probleme z levaki in islamisti:

  • Peter

   EU tak kot je, ne more špilat.
   Kako si lahko denarno enoto delita Finska in Grčija, npr no?

   • RATATA

    En semester sem poslušal predavanja Mojmirja Mraka.
    Mdr.tudi:
    – trdnost valute : gospodarstvo : tehnološki napredek
    – inflacijo

    Takrat je bil še dinar(!) / nacionalne valute / vse se je ujemalo, kar nam je govoril.
    Zdaj ko imamo Eure Nemci, Slovenci, Grki … se ne ujema nič več nič!

 • sončnica

  …je ni države,ki bi jo politiki tako zyebali,kot so slovenijo……še mal ,pa nas bo celo albanija prehitela….ti pa o teranu??….kaj pa šenkan piranski zaliv??…

 • albusa aquilae
  • Krtača17

   Ja. Tisti naj se ubadajo z njimi ki so jim države z bombami poravnaval. Oni naj zase zrihtajo, mi bomo pa po svoje.

 • ney
  • Krtača17

   To pa pr Jelinčiču vpraš. On ma veze pri malteških vitezih. Baje jim zvarke kuha (vsaj je jih) kot Asterix.

   • ney

    A sem kaj vprašala? Mi ni potrebe pri Jelinčiču spraševat…Imam tegale: The English crusader…
    https://twitter.com/CrusaderEnglish

   • sončnica

    ….hhehhehheee…ja,sej res….zadnjič so celo rambota gostili…..ampak je to čist razumljivo…bojda ,je vsaj včasih no,rad v cerkve zahajal?

 • Krtača17

  Vidim spodaj da se ga bojo desni dons nalil do amena. Pa že pjani grejo v bife iz tega portala ker smo jim tle nalil mal preveč čistga vina….

  • sprehajalec

   Ko levičar naliva čistega vina desničarju, je tako, kot bi mišek natepaval slonico. Levičar ima vedno ene in iste fraze, ki jih ponavlja v nedogled.

   IQ levičarja je kot železna krogla na nogi kaznjenca. (Vladimir Iljič Lenin).

   • Jovo Jamnica

    Si sledil intervjuju po TV?

    • sprehajalec

     Ne, spremljam le History Channel.

     • Jovo Jamnica

      Škoda, ker sem te želel nekaj vprašat.

     • sprehajalec

      Vprašaj kaj o Oak Island secret…

     • Jovo Jamnica

      Oprosti, toda tukaj debatiramo o…

     • sprehajalec

      Če te zanima, pa nočeš vprašati; Ne niso še našli zaklada.

   • Krtača17

    Ti si pa en ravno toliko domišljaš kot polž ki ga je krava z repom na tla ubrisala iz riti. Potem pa polž jamra – saj vem, samo zaradi bajte si me vzela….

    • sprehajalec

     Ha, ha, dobra, nisem je še slišal.

     Sedaj tudi vem, odkod nick Krtača. Za krave krtačit, sedaj mi je jasno.

     • gušto

      pa žabe krastačit, he, he

     • Krtača17

      Krtača vse spuca, vso svinjarijo. Če ni krtače, pomaga vileda. Če ni vilede pa vc papir. Če pa tega ni, pa prst….

     • gušto

      Si morbit za hlapca v murgelnah, ko vse tako lepo znaš, a ?

 • sončnica

  ..a je gven stefani noseča,ejga?!…..a je demon al lizard?

  • JJ

   On je angel.

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR !!!

  Samo poglejte pokvarjeno Nova24tv…s svojim direktorjem in glavnim urednikom Janezom Janšo!!! Fsi mainstream medije pri nas (POPTV, RTVSLO, PLANET TV, DELO; DNEVNIK, MLADINA….itd.) in v EU pišejo o nizozemskih parlamentarnih volitvah kot o glavni novici dneva, verjetno tudi tedna in meseca. Premagan je bil skrajni desničar in populist WILDERS!!!… Evropski voditelji pozdravljajo rezultate nizozemskih parlamentarnih volitef… Glas za Evropo in proti skrajnežem !!!

  Novatv pa pa za glavno temo da: [Ekskluzivni intervju] Janez Janša: “Pod vprašajem je obstanek Evrope!”… JJ je drugi “Wilders” in skrajni desničar, in pod to temo je že čez 227 komentarjef.

  Druga “udarna” tema na Novatv je… “Kučan se spet hvali, kako težko je bilo osvoboditi Slovenijo – jasno, če je pa on najbolj oviral proces!”… 122 komentarjef !!!

  Nepomembna tema…seveda samo na Novatv… “Volitve Nizozemska: Wilders poražen, Rutte ostaja na čelu držav”…pa samo 16 komentarjef do sedaj !?!?!?

  Mater ste pokvarjeni in izprijeni…z vašimi klero-fašističnimi komentatorji vred!!!

  • sprehajalec

   Tudi “delavec” socialist in levičar Adolf, je bil izvoljen šele po drugih volitvah. Tako gre to v Europi.

   Wilders je drugi največji po glasovih in če se kdo veseli, da je zmagal Europski liberalizem, je v zmoti. Kot je dejal pokojni “delavec” socialist in levičar Adolf, Jetzt zittern die alte Knochen”….

   Levičarji na oblasti bodo morali še kako začeti poslušati glas ljudi, ne kot po svoji stari navadi se preseliti v filozofske sfere ter ignorirati glas množic. Tudi v Nemčiji bo enako, pa v Franciji. Odslej naprej bodo imeli Liberalci in levičarji po Europi zvezane roke (razen pri nas), ter bodo morali poslušati glas ljudi, ne nekaj eksperimentirati z UN pa reševati svet.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, vodja zmagovalne Ljudske stranke za svobodo in demokracijo (VVD) ter dosedanji in najverjetnejši novi nizozemski premier Mark Rutte prejema čestitke evropskih kolegof; Juncker pozdravlja zmago proti skrajnežem in za Evropo.

  Nova24tv pa pod udarno temo daje EKSKLUZIVNI INTERVJU z Janezom Janšo????… Kako to mislite EKSKLUZIVNI?… Nova24tv je Janševa TV in njihovi novinarji majo napisano na listu papirja kaj smejo in kaj ne smejo fprašati “Generala”!!!… Vem iz prve roke !!!!

  • gušto

   Ka pa se ti tlele dereš !!! Mrš kozje gobezdalo !!!

 • gušto

  Matr tole pa je bil intervju, kokr se reče. Bravo !

  • Fogglof Tunnek

   Za vas desne buddalle je bil…”Matr tole pa je bil intervju”…

  • Jovo Jamnica

   ????

   dež > en dan nazaj

   Pričakujem jasno vprašanje in konkreten odgovor v zvezi z odvzemom
   imunitete MLP ter komentar intervjuja z Jelinčičem na Nova24, sodelavcem
   UDBE, človekom s Titovim spomenikom na domačem vrtu in tistim, ki je
   Bernikove volivce označil za golazen, ki bi morala biti se ve kje.
   Še enkrat naj JJ razloži, zakaj so bili EU poslanci SDS med glasovanjem
   “ZA” migrantske kvote, sedaj so pa proti in kako je s posvetovalnim
   referendumom proti sprejemu migrantov.
   Pa afera Čuš me zanima, kdo si jo je izmislil in kakšen je izplen ?

   • gušto

    Jest mislm, da je povedu tolk, kolkr lahku. Vse ni za vsaka ušesa, al ja ?

    • Jovo Jamnica

     Povedal je več, kakor piše v pričujočem tekstu. Tudi glasovanja o imuniteti Le Penove se je konkretno dotaknil in si zraven pomagal tudi z rokami. Zakaj to ni zapisano???

     • gušto

      Eh, si malenkosten, no.

     • Jovo Jamnica

      Zato me pač ne marajo… :-(

     • gušto

      Jest te mam rad, dej.

     • Jovo Jamnica

      LOL

   • Krtača17

    Teh vprašanj Janša na novi ni odobril! Kako si upaš?

    • gušto

     Matr je pametna krastača .

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, fsako obljubljanje nekih hitrih, kratkih, enostavnih rešitef je v bistvu populizem. Svet in družba je pač zelo kompleksen sistem, kjer ne moreš zadef reševati na hitro, ker bojo poleg pozitivnih učinkof vedno obstajali tudi negativni. In če ima nekdo hitre rešitve (recimo: zaprimo meje, izženimo muslimane, 1000 ojrof pokojnine fsem upokojencem, znižajmo dafke, zvišajmo dafke,…) brez da bi sploh ocenil kakšni bojo negativni učinki takih ukrepof… je to populizem. In tega se gre Ivan Janez Janša!!!

  • Morala

   Kaj pa vaš levi populizem? Levi populisti pa pričakujete, da bodo priseljenci delali za vas in vas volili….haha.. Razlika med levim in desnim populizmom v resnici ni velika.

  • FORT WORTH

   Kdaj bo pa tebi kliknilo,da je Slovenija belezila presezek samo pod drugo JJ vlado.
   Da je takoimenovana JJ vlada uzalonila za drugega otroka brezplacen vrtec , kar ste potem vi levosucni egoisti to ukinili pa zagovarjate socialno drzavo ?!
   Kdaj vam bo kliknilo vam mentalnim lenuhom , da socializem nikjer na planetu ne funkcionira.
   Vzhodna Nemcija je vsa leta po drugi vojni imela socializem. In ceprav so isti ljudje,kot v zahodni Nemciji se jim je sistem sesul sam vase.

 • soc

  Naslov. Si želimo Evrope, kakršna je danes? Gospod Janša, kot vaš zvest in zgovoren volilec od Bajukovega odhoda iz NSI bi rad videl vašo vizijo razvoja Slovenije in kje vidite njeno mesto v Evropi, ter kakšno Evropo podpirate. Brez političnih leporečenj.

  Merkel ali Wilders?

  • Krtača17

   Žal tudi teh prepovedanih vprašanj Janša ni odobril.

   • gušto

    A si bil zraven ???

    • Krtača17

     Mi ni treba bit da bi to vedel.

     • gušto

      Jaaaa, pol pa si vseved, vsevid, vseznal, vselaž ipd……………

     • Krtača17

      Vsepuc

     • gušto

      he, he, he……

  • MartinKrpan

   Dodaj 5.000 podivjanih migrantov v Slovenijo in ga vprašaj še enkrat…

  • stajerc5

   Tudi ti si verjetno mislil na Herr Kurza? Koliko stane, da si ga kupimo, hehehe!?

   • soc

    Koji tudji k…c? Jel’ti to da nemam svog vlastitog? Pitaj samo Fatu, a dabome i Nuriju. Kad još živi.

    Mah, rad bi jasne besede in jasno usmeritev. Višegrad (D/N) navzven; islamska agresija in multikulti ter socialna država in javni sektor (obseg državnega aparata) navznoter. Lustracija. Odnos do družine kot temeljnega elementa družbe (in s tem do Legebitre&Co.). Odnos do katoliške narodove zgodovine.

    Politiziranje z obče všečnimi besedami me ne navduši – niti mrzlo niti vroče.

    • stajerc5

     Ne vem, ce si me razumel… Gre za popolnoma enako zadevo, zunanji minister Avstrije je bil samo dober primer, kako se mora dober politik jasno izrazati za dosego svojih ciljev. OK, on je v vladi, ampak v opoziciji moras biti se bolj glasen in jasen, da te narod slisi! To je vse, kar sem hotel povedati z Herr Kurzem, po tvoje kurcem… ali kaj!?

     • soc

      Seveda sem razumel, kot je razvidno iz drugega dela odgovora, le malo sem uvodoma obrnil na zajebancijo. Ko so stvari resne, kot očitno so, malo heca gotovo ne škodi…

     • stajerc5

      Sve jasno, jao sto sam glupaca, bog te jebo, hehehe…

     • Jovo Jamnica

      Bog Vama pomagaj, koliko besed vnemar…

     • stajerc5

      A ti je dolgcas? Sem ze parkrat hotel poklicati Boga na pomoc, pa mi je Sv. Peter rekel, da se ne more enega Jovo Jamnice resiti iz linije…

     • Jovo Jamnica

      Ja, res mi je dugi cajt…

     • stajerc5

      Kupi si sat koji brze ide, pa ne rect, da nisi vedu!?

 • Franc Novak 1979

  IJJ preden klanfaš neumnosti, si oglej podatke. Slovenija NI odvisnik od izvoza, saj je izvozila smo z 4% več, kot uvozila. Izvoz in uvoz v oktobru 2016 nižja kot v oktobru 2015 Slovenija je v oktobru 2016 izvozila za 2.150,9 milijona EUR blaga, uvozila pa ga je za 2.055,0 milijona EUR. Glede na oktober 2015 sta bila izvoz in uvoz v opazovanem obdobju nižja: izvoz za 0,7 %, uvoz pa za 0,5 %. Glede na vrednost povprečnega mesečnega izvoza in uvoza v prejšnjem letu pa sta bili vrednosti obeh višji: izvoz za 7,8 %, uvoz pa za 5,8 %. V blagovni menjavi s tujino je Slovenija v oktobru 2016 ustvarila presežek v vrednosti 95,9 milijona EUR. Pokritost uvoza z izvozom je bila 104,7-odstotna.

  • soc

   Konceptualno: če se nekdo skriva na portalu, je njegova kredibilnost jasna. Če isti posameznik naslovi mrzkega mu Janšo z Ivanom Janezom (IJJ) še bolj. Pozicija: sem volilec, pa izpričano daleč od kakega vernika omenjenega.

   Konkretno: če nekdo za operativnimi številkami zunanjetrgovinske bilance skriva svoje nerazumevanje ekonomije, je stvar enako jasna. Spominja me na razmišljanje Pol Potovih kreatorjev kamboške ekonomsko politike – izvozimo sicer samo milijon, a uvozimo še manj in smo torej povsem samozadostni in ponosni. Odvisnost od trgovinske izmenjave je seveda ustreznejša beseda glede na njen delež v slovenskem BDP. Pozicija: dolgoletni executive farmacevtskih multinacionalk.

   • Franc Novak 1979

    ???

  • stajerc5

   Po tvojem, pretresljivo napisanem komentarju, se sprasujem, zakaj sploh kaj izvazamo!? Ne vem sicer, zakaj nisi dal predloga, da se vse firme, ki izvazajo, ne preselijo v tujino, ampak bos to verjetno nadoknadil. Mi jih ja ne rabimo, nje!?
   Ops, skoraj sem pozabil! Pozdravi Mencingerja in metercvancik, ko bos v Zvezdi…

  • quetal

   najprej moras razumet, da je to samo neto izvoz. koliko je obesenega na ta neto izvoz pa ti bo jasno, ce crkne recimo BMW v minhnu. takrat ti garantiram, da ti ne bos vec pisal po tem portalu bedarij, ker ne bos imel niti za toplo zemljo

   • stajerc5

    Ne se muciti z njim! Ce ga ne bi babica naucila uporabljati copypaste, se tega nebi skupaj spravil, pozabi…

 • Fogglof Tunnek

  Francija bo težja etapa v boju z ljudmi, ki se hočejo pofcati na dosežke Evrope brez meja, brez vojn in Evrope, ki je napisala novo poglavje o človekovih pravicah v tem prostoru…Zato tako zelo JJ podpira Le Penovo…pa saj je isti!!!

 • Fogglof Tunnek

  Populizem so Nizozemci zaenkrat premagali, kar je dobro…mene najbolj skrbi obstoj EU, če bi nasprotniki dobili preveliko moč…to je slabo za Slovenijo. Ampak če ne bojo razmislili o politikah, na katere je populizem bil reakcija, niso nič naredili oz. se bo verjetno samo še okrepil. In bojo naslednjič težje obdržali zmago… Pri nas populist Janša tudi dviguje glavo…kot strupena kobra. Samo upamo lahko, da bo prevladal razum pri folku in bo Janšo poslal na smetišče zgodovine!!!

  • FORT WORTH

   (:-DDDDD na tistem smetiscu bote vi pristali.
   JJ je za to drzavo nekaj naredo za razliko od vas levosucnezev in mentalnih zblojencef.

 • stajerc5

  Tunek baje tudi danes onanira po forumu in si poje tisto: Decak je tuzan i sam….

  • RATATA

   I plaće on svake noći…. mamicumumukaricu

 • Fogglof Tunnek

  Da še malo pohvalim desnico… Praf je da se pojavljajo, in to celo zelo glasno ljudje kot so Geert, Marie Le Pen, Wilder in drugi, njim podobni, ki jih označujemo kot skrajno-desnico, ki svoje glasove nabira s populizmom. Definicija le-tega je lahko zelo široka (npr. Borut Pahor-“simpatičen populist”). V marsičem desnica nima praf…a ena izmed stvari, kjer se strinjam z njimi je – Evropa je bila preveč tolerantna, in popustljiva do “prišlekof”; predfsem tistih, katerih kulturno, versko in politično prepričanje je popolnoma nasprotno Evropskim. Posledica tega je kaos, ko fčasih ne veš več kdo pije in kdo plača.

  • quetal

   kdaj je konec tvoje izmene trolek? res me zanima, kolk dobis placan zato, da pises neumnosti? 2 ali 3€/h. V glavnem, globoko si padel, da moras pisat bedarije zato, da si sploh lahko kupis kaksno toplo zemljo … ps predlog, ce bi sel pometat ceste, bi naredil vsak druzbeno koristnega pa se zasluzil bi vec

   • Fogglof Tunnek

    Moja resnica…kar je tudi splošno znana resnica…je za tebe trolanje???

    • quetal

     ti si placanc, sej se vidi po IP naslovu. ne seri vec …

     • Fogglof Tunnek

      A res…IP naslof?…hahahahahahahahahaha…

     • Krtača17

      Desni spet neki grozijo?

   • Fogglof Tunnek

    Je pa iz mojega zornega kota tudi dobro, da ta skrajna-desnica ne dosega dovolj visokih zmag, da bi prevzemala oblast in vladala. Ko je na oblasti skrajna-desnica je verjetnost nasilja…že uličnega, kaj šele kaj več… precej večja.

 • Fogglof Tunnek

  Trojner, preveč nakladaš in nič ne poveš!!!

 • soc

  Bebček je plačan na odgovor. Če je to po sto efrotov, te ima rad…

  Ignore lista je odgovor. Čeprav je po zaslugi neučinkovitega oziroma neobstoječega moderiranja ta ali kak podobno moten osebek prisoten tudi brez prijave in s tem brez možnosti “ignore”. “primsek” (“prim”arni in “sek”undarni server) in še dober ducat prav tako neprijavljenih nickov.

 • bp

  [Ekskluzivni intervju] :) nastop na lastni tv… to je en klinac ekskluziva

  • Fogglof Tunnek

   …hahahahahahahaha… to že jas fseskozi trdim… To je isto kot da bi reko, da sn gnes jebbo lepo desničarsko črnolasko, a v resnici sn mislo na Evo Irgl in si ga na roko metal…hahahahaha…

  • RATATA

   Za en klinac je tudi tvoja diagnoza bp.
   Ker si res brezupen primer. Nikdar ne boš dojel verjetno, ker se s takimi ekskluzivnimi uglaupohabljenci družiš.

 • sončnica
 • Krtača17

  Švoh vi svojo vodjo branite dons. A ni argumentov?

  • quetal

   dej Fogglof Tunnek, najd si job, da bos sploh lahko normalno zivel. bebec

   • Krtača17

    Sicer si mal pomešal. Ampak daj potrudi se. Argumente na mizo. Zakaj in kako, kdaj… ideje, rešitve..?

    • quetal

     tvoj IP pred 10 min 31.15.168.0

     • Krtača17

      Ja in? Kaj hočeš povedat?

     • stajerc5

      Dober si krtaci kocine popipal, ni kaj!!!

     • Krtača17

      Bo kaj?

  • Duhec

   Zmatrani so…

 • Duhec

  Zakaj se Janša ukvarja z Evropo, če ga je še Kučan povozil???

  • stajerc5

   Ziher je Stefka vozla, uzgana ko marija, ker metercvancik se vedno vsede na narobe- sopotnikovo stran! Cuj, mas kasn zapisnik, na kerem kriziscu se je zabila?

   • Duhec

    Nimam zapisnikov. Vse mam v glavi.

  • Janez

   Kam pa je bil Kratkonogi povabljen na državniški obisk,ko je bil predsednik ?V Venezuelo. Ste pozabili kam vse so vabili Janšo,ko je vodil Europsko Unijo.

   • Jovo Jamnica

    In kaj mamo mi ot tega, da je Janša biu na Mauricijusu??? Tut v Azarbajđanu je biu, pa je samo Škrabec posl dobo…

 • Carlo Magna

  BOG JE GAY!

  • soc

   Ti pa bolj ubog. In peder. Gay so oni premožni, šefi.

  • stajerc5

   Daj povej hitro, kje te je nategnu!

 • Jovo Jamnica

  No, bom povedal onim, ki niso gledali intervjuja, kako je komentiral Janša vprašanje o glasovanju proti imuniteti MLP. Glasovanje poslancev proti imuniteti, je v evropskem parlamentu že po defaultu – proti. Kam bi pa prišli, če bi se nekdo lahko skliceval na imuniteto? Vsebina ni važna. Glasovanje je dirigirano in poslanci ne glasujejo po svoji vesti, kar je seveda, edino pravilno in v skladu z demokratično tradicijo. Seveda, v tem primeru odpade vsa upravičena in neupravičena kritika, recimo glede drže poslanca Milana Zvera.

  • stajerc5

   Ko imas prav, imas pa res prav! Ali je danes Brusseljska, ali je bila kobajagi vcasih Beogradska, in seveda najmocnejsa- dandanes Mocvirniska!!!

 • soc

  Tam okrog tretje, ko javni sektor zaključi in le še gleda na uro, se začne napad amaterskih levakov na ključne teme. Kot je gotovo tudi vse v zvezi s sovragom Janšo. Zabavno, ni kaj.

  • quetal

   ma to so placanci. saj vidis, da obstaja vzorec komentiranja …

   • sončnica

    ..ja?…kakšen pa?…pričakujem analizo

  • Krtača17

   Pomeni da je javni sektor brez dela.

   • Morala

    Tebe ne razumem, 1x si na eni strani, drugič na drugi…

    • Krtača17

     Zato ker se postavljam na tisto stran ki ima prav in ne na tisto ki jo predpišejo kolovodje.

     • Morala

      Ni videti… :)

     • Krtača17

      Prav pa ne. Potem pa futrajmo brezdelno zalego v nedogled. Jaz vidim veliko dela. Precej bolj bi bili koristni nekje ob cestnem jarku z lopato. Slovenijo lahko vodi en sam računalnik.

    • stajerc5

     Jao, pa ne da mu nasedas, enkrat rdec- vedno rdec!!!

     • janez cepec

      kot vaš Prerok, 1x komunajzar, 4ever komi

  • stajerc5

   Saj imamo se sreco. Zamisli si, ce bi se vsi vsuli na nas… Mislim, da F21 ni vec tako financno mocen, ker si razen par provokantnih primitivcev ne morejo privosciti kaj vec!

 • Peter Korosec

  Kako verjeti nekomu, ki vodi stranko, cigar ozji clan izvrsilnega odbora sodeluje pri gradnji dzamije v Ljubljani proti placilu iz Katarja? Oprostite, ampak ze to, da niste iz stranke vrgli gospoda janicarja Roberta Kolarica, je zame enaka kolaboracija kot je bila razorozitev Teritorialne Obrambe. Povedano drugace, jaz vam ne zaupam.

  • rubec

   V SDS je banditov kar malo morje, rekel bi celo veliko morje. Janša je izjema zato mu kar zaupaj.

  • Olga

   ???? Džamijo gradi gospod10%- ov -Janković! Teritorialno je razorožil Milan Kućan Plavi! Vi se pa verjetno UDBA? Sedaj, ko so SDS zapustili vaši petokolonaši, se lažje diha!

 • Aron

  ‘Janša je spomnil na volitve v ZDA in izrazil prepričanje, da je Trump zmagal zato, ker je dal rešitve, ki jih je večina državljanov čutila.’

  Janša je seveda v zmoti. Prvič, večina državljanov ni čutila trumpovih rešitev, ker je večina volila nasprotnega kandidata. Drugič, tudi kdor je zaradi Trumpovih obljub le-tega volil, je sedaj že bridko razočaran, saj njegova politika vodi v popolno destrukcijo pravne države in še večjo razslojenost in neenakopravnost.

  • janez cepec

   ljubljeni vodja pač priča po svoje, rad bi presliku ameriške volitve u Slovenijo, saj bi delu isto kot Trump, hvala Bog, pa mamo usen mejhn bel demokratičn voliln sistem kot Amerji. tko de mu ne bo uspelo, pa če tud je Padalca aktiviru, de b’ mu pomagu vladat, če b’ slučajn dubu relativno večino

   • rubec

    Kako pa ti veš kaj Trump dela krele blesavi, sploh veš kje je Amerika?. Daj povej poznavalec katero je njihovo glavno mesto, New York ali Washington krele blesavi, da te vidimo.

    • rubec

     No, bo kaj, ti google spet počasi odpira krele?

    • janez cepec

     dej, če si u Begnah čez ograjo spizdo, pejd h Slavcu na enga takratkiga, poj pa kuj nazaj, zdele bo prozivka, boš najebu, če se ne javiš, a misleš, če si ti Buinksl, de smo poj usi, al kuga?

  • rubec

   V ZDA so pomembni elektorski rezultati ne posamični glasovi. Aron, kot že tolikokrat doslej, gremo k nogi.

   • Aron

    Bruhec, vemo da si nepismen, ampak vsaj potrudi se. JJ govori o drzavljanih in ne o elektorjih.

    • janez cepec

     a misleš, de je JJ use jasn? malo manjana

    • rubec

     Število elektorskih glasov je pa odvisno od števila elektronk ki jih ima avto, ki ga vozi guverner posamezne zvezne države kajne pismeni?

     • janez cepec

      ja po tvoje bi blo tko, sam teb od dveh, k jih maš u glav, ena crkuje

     • stajerc5

      Kaksne elektronke, njemu je par zarnic crknalo!

     • RATATA

      HAHA7

  • Janez

   Aron,ne bodi no smešen.Kdor je volil Trampa,je volil prav in mu nikoli,res nikoli ne bo žal.Tisto,s čemur SNN in še veliko podobnih “futrajo”Amere,je podobno,kot pri naas Mladina,Delo,ali pa Hanzi TV.Malo bo treba počakati,pa bo številka (pravih) Trampovih privržencev tako visoko,da ne boste mogli verjet.Če pa s svojim trobezljanjem sam sebe tolažiš,se pa daj.Pravico imaš.

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR !!!

  Samo poglejte pokvarjeno Nova24tv…s svojim direktorjem in glavnim urednikom Janezom Janšo!!! Fsi mainstream medije pri nas (POPTV, RTVSLO, PLANET TV, DELO; DNEVNIK, MLADINA….itd.) in v EU pišejo o nizozemskih parlamentarnih volitvah kot o glavni novici dneva, verjetno tudi tedna in meseca. Premagan je bil skrajni desničar in populist WILDERS!!!… Evropski voditelji pozdravljajo rezultate nizozemskih parlamentarnih volitef… Glas za Evropo in proti skrajnežem !!!

  Novatv pa pa za glavno temo da: [Ekskluzivni intervju] Janez Janša: “Pod vprašajem je obstanek Evrope!”… JJ je drugi “Wilders” in skrajni desničar, in pod to temo je že čez 333 komentarjef.

  Druga “udarna” tema na Novatv je… “Kučan se spet hvali, kako težko je bilo osvoboditi Slovenijo – jasno, če je pa on najbolj oviral proces!”… 172 komentarjef !!!

  Nepomembna tema…seveda samo na Novatv… “Volitve Nizozemska: Wilders poražen, Rutte ostaja na čelu držav”…pa samo 40 komentarjef do sedaj !?!?!?

  Mater ste pokvarjeni in izprijeni…z vašimi klero-fašističnimi komentatorji vred!!!

  • Morala

   Rutteju je prinesel zmago le spor med Nizozemsko in Turčijo!!!

   • Fogglof Tunnek

    Ni res…spor bi moral koristiti Wilderju.

    • Morala

     Ne, ne…spor je vzpodbudil neodločene, da so šli na volišča!!

  • Vera

   Nehaj na tem portalu,ker je večina komentarjev zaradi tebe pod nivojem komentiranja !

   • janez cepec

    sta kr na istem nivoju, bi djau, za spoznanje je Tunnek bolj razumljiv

 • MEFISTO

  Prevarantska, sleparska in plenilska levica pvrevzemaobudo.

  Togglof Tunnek je s svojimi kretenskimi nicki doslej prispeval več kot polovico komentarjev in vsi so nespodobni.

  Če je kdo pozabil, kateri nicki so njegovi, ki jih je sicer rodil Mihael Skumavc, vulgo Petrovc, mu jih lahko še enkrat naštejem,

  • stajerc5

   Pri meni je ze dolgo v greznici, tu in tam mu posljem na slepo kaksen “pozdrav”! Jezus, kako je jezen, ce ga nihce ne smirgla….

 • Morala

  Prihodnost EU ni videti lepa! Tudi Poljska razmišlja o izstopu! Kam, kje bo Slovenija?!
  EU: Bančniki rajajo, ker se inflacija povečuje, Evropejcem pa se obeta nov draginjski val!

  • sodnikisozločinci

   Misliš da inflacija res raste? Kaj se bo po tvojem zgodilo z evrom, dolarjem, švicarskim frankom in zlatom?

   • Morala

    Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostata se je inflacija po HICP na letni ravni februarja 2017 v območju evra v primerjavi z januarjem 2017 zvišala z 1,8 % na 2,0 %.

    Takšen expert pa nisem, da bi vedela…bi pa bila vesela, če mi poveš….

    • RATATA

     Kaj pa ti daš v košarico?
     Jaz namreč nič, saj sem se oženil.

     • Morala

      Nič, ker je pokojnina lepa :)…

   • stajerc5

    Za presvicani frank ti lahko povem, da SNB spet kupuje evrcke kot nora, da bi ostala frankinja poceni, hik- na zdravje!

  • karlina

   Pod Rusijo, se močno, močno bojim, verjemi.

 • AboutTown

  Ne, dragi Janša. Trump nima nikakršnih rešitev. Je kot zmedeno tele v novi štali. Pojma nima.

  • rubec

   Trdi tele v stari štali.

   • AboutTown

    Ohhoohh!! To je pa bilo duhovito!

    • rubec

     Duhovitost ni bila moj namen.

     • janez cepec

      ti pa si duhovit ja, taprau, idijot, če smrdiš ket dihur, še nis duhovit

     • Olga

      Topumnost je edino, kar premore! Se ne splača z njim ukvarjati!

     • AboutTown

      Vem. Pogosto se ti zgodi, da napišeš nekaj, potem pa izpade povsem drugače. Tako pač je, če ne znaš jasno izraziti misli.

    • rubec

     Daj povej Trumpov poznavalec katero je ameriško glavno mesto, New York ali Washington? Zagotavljam da bo duhovito hehe.

     • Jefferson Vendski

      To je trick question. Pravi odgovor je Sevnica.

     • Jovo Jamnica

      Trik kveščn mora bit 100%, ne pa dvoumno. Ameriških glavnih mest je en celi haufn.

     • Jefferson Vendski

      Ampak samo ena je Sevnica.

     • Jovo Jamnica

      Pol pa bi se moralo fprašanje glasit: Kero je glavno mesto Amerike? Štima???

     • Jefferson Vendski

      Stari brez zamere, ampak mislim da bolje da si ne razbijaš glave z Ameriko, je malo izven tvoje lige. Pojdi raje domov v Han pijesak i neka ti rodi žito i iduće godine.

     • Jovo Jamnica

      Razumem, tovariš profesor.

     • rubec

      Bravo. Prva nagrada je tvoja, po pošti prejmeš nov par sevniških cokel. Če se z njimi sprehodiš po amsterdamu boš edini đek v mestu saj imajo nizozemci svoje odložene pred vhodi v đamije.

     • Jefferson Vendski

      Hm ampak glede na povedano, je hoja v coklah po nizozemski verjetno že klasificirana kot hate crime.

     • AboutTown

      Predpostavljam, da si mislil glavno mesto ZDA. Amerika je kontinent.

     • janez cepec

      kej prida ni mislu, nima s čim

 • AboutTown

  Ekskluzivni intervju s samim sabo. Bravo!

  • Fogglof Tunnek

   Shizofrenija…razcepljena osebnost… Enkrat Titof pionir, drugič desni fašist…

   • Fogglof Tunnek

    Shizofrenija je kronična duševna motnja, ki se začne zgodaj v življenju (afera JBTZ) in ima pogosto slab izid. Med najbolj značilnimi simptomi shizofrenije so glasno slišanje misli (prvič sliši boga) halucinacije, fsiljevanje ali odtegovanje misli, blodnje, občutki fplivanja na misli ali nadzorovanja misli (mali murgelčan je fsega krif), formalne motnje mišljenja, pomanjkanje volje in ohlapen afekt!!!… Ja ja…to je JJ !!!

    • Fogglof Tunnek

     Bolnik ima lahko občutek, da neka oseba takoj ve, kaj si on misli, da mu nekdo fsiljuje neko svojo misel, ki lahko v njegovih možganih glasno odmeva, da mu pošiljajo misli na daljavo, telepatsko. Klasični psihotični simptomi so tudi halucinacije in blodnje. Najpogostejše so slušne halucinacije, lahko so tihe ali glasne, en sam glas ali več glasof, moški ali ženski. Pogosto glasovi medsebojno komentirajo fse, kar bolnik počne ali misli, zelo pogosto pa so ukazovalne… imperativne in grozeče…Ja ja. čisti Janša !!!

     • Morala

      Tako si obseden z desnico in JJ, da je že prav smešno! Zakaj ne preboliš? ;)

     • janez cepec

      sej ni tok, prav de ga z levo na roke meče

     • montyamp

      Dobra autobiografska psihoanaliza .

  • Vera

   Bedak !

   • Olga

    Jih je polno! Očitno morajo braniti svoje privilegije, pa razlagajo svoje blodnje in vse pripisujejo drugim! Komunisti!

    • janez cepec

     ujčeri je en komunajzar na novi 24 tud razlagu svoje blodnje, a ste, ovčke zblojene, kej odnesle od tega?

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • janez cepec

   ja pe še tle ni zmeri sam seb dau prou

 • Vrhovni sodnik

  Največji del krivice nosi Nemčija, največja napaka je bila, ker se ni Grčijo izključilo iz EU pred 7 leti.

 • Olga

  Bravo Janša! Mački na portalu že cviljo!

 • Duhec

  Politično korekten… blefer.

  • janez cepec

   no no, ne morš kr tko, na prvo lopto, ga obdoužit. sej se je potrudu, ni enostavn četrt stoletja eno in isto stvar trajbat, sej je frajar, de kej ne zameša, pa kej ne pozab

 • Slovenec 33

  Glavni razlogi nastanka mizerije v slovenskih deželah so v tem, da okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobrenih etičnih in moralnih norm in jim je edini clij, ob podpori levaških aktivistov in izdajalcev svojega naroda, uničenje vsega kar diši po Slovenstvu. To je jasno razbrati iz zgoraj povedanega.
  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma žal ne premorejo več pik kot imajo številko čevljev in niso sposobni doumeti realnosti. Da pa nebi ostali brez besed, so na svojih tečajih blejanja, blejanje dobro natrenirali in se pod takimi in podobnimi sestavki oglašajo v hordah in verjetno mislijo, da bodo s tem preglasili zdravo pamet
  Ejga, ne bo šlo.
  Ste pa spodaj ponovno dokazali, da je blejanje vaša glavna lastnost, ker kakšne druge koristne in dobre tako in tako nimate.

  • Olga

   ++++++++++++++++

   • janez cepec

    sej je tebe mislu s tem komentarjem

 • MEFISTO

  Nicki, psevdonimi in nadimki Mihaela Skumavca, vulgo Petrovca, ki jih je uporabil pod gornjo temo so:

  Duhec, AboutTown, janez cepec, Foggof Tunnek, rubec, Krtača17, sončnica, Jovo Jamnica, IDOLJANEZ, Franc Novak1979, sprehajalec, Prle, dvanajst zvezdic, Tetka iz ozadja. Janez vzhodni.

  V naglici sem berjetno kak njegov nick izpustil, nekaj jih je pa še v postopku prevrjanja in v jezikovni ter vsebuinski analizi.

  • Jovo Jamnica

   Ne, ne. Samo rubec, sprehajalec pa dvanajstzvezdic so! Če pa misliš, da je Janez vzhodni – Janez pokončni, potlej pa tudi on spada zraven.

   • RATATA

    Vsi name pozabljate.warummm.

    • Jovo Jamnica

     Pritoži se Mefotu!

     • RATATA

      Ne bom!
      Bom kar na splošno jokal.

  • stajerc5

   Dobro si jih nastel, vsi so pri meni v greznici, razen dveh, ki sta se v “mejah”: Jovo in Tarantula…

   • Jovo Jamnica

    Wau….

    • stajerc5

     Nicht lachen, es ist mehr wie traurig…

     • Jovo Jamnica

      Keri se te smeji? Jas sn ponosn!

     • stajerc5

      OK, mogoce narobe razumel, hvala…

     • Franc Šink

      In še več kot žalostno.

  • rubec

   Ko bo nekdo drug pisal pod rubec in ne jaz bom to sam ugotovil, zato te prosim da mene ne štuliš v svoje fantazije in se mi skineš s kurca.

   • janez cepec

    a še skoz misleš, de si duhovit, če smrdiš ket dihur?

    • rubec

     Pa poizkusimo tokrat z glavnim mestom južne amerike teslo. Do sobote bi šlo?

     • janez cepec

      ti kr razmišli, sam do sobote sigurn ne boš pogrunto, mislem sobote u maju

  • janez cepec

   paranija je tvoj middle name

  • Tetka iz ozadja

   Vsekakor pa ni Miro Gradič

 • črnaovca

  populistu Trumpu je uspelo, počakajmo še da vidimo nadaljevanje. Na Nizozemskem so populisti popušili in to je lahko dober znak za prihodnje volitve v ostalih državah. Sedanja vlada res ni kaj prida a kdo pravi da bo naslednja Janezova kaj boljša. Saj se je tudi v njegovi znašlo nekaj pravljičarjev kot Vizjak in neotesancev kot Simoniti in idealistov kot Bajuk, Bog mu daj dobro, bil je edini ki je razumel čas in svojo vlogo

 • Olga

  Poglejte, kako gre Janša levičarjem v nos zaradi vodstva pri anketi! Tudi Trump jim gre v nos, seveda, saj podira levaški sekret, ki ga je pustil za sabo Obama!

  • janez cepec

   ti se pa glih tok zastopš, ket Marica na kriv kurac

   • rubec

    Je tvoja baba Marica? Seveda je hehe.

    • janez cepec

     ne, tvoja mama je Marica Radodajka

     • RATATA

      Menda te mama ni bila nikdar vesela, ko si prihajal domov ves poscan in pokozlan.

     • janez cepec

      menda si ti mamu uprašu zakuga si črn, pa je djava, de dobr de ne lajaš, glede na to kuga vse je takrat devala

     • RATATA

      Tako fajn se počutm, ksem ta črn, da lahko z mojimi tabelimi kameradi tardečim, izdajalskim morilcem jebemo smrdljive matere!

     • janez cepec

      pa usen lajaš

  • Jovo Jamnica

   Keri je Janšo poslušo, je lahko slišo, da Janša anketam nea pripisuje neke relevantnosti. Fse ankete so kazale zmago Kilari, pa je volitve dobo Trump. Janša se je še pohvalo, da je on pret volitvami stavo na Trumpa in so mu še dans eni dužni…

   • Viktorh

    Zakaj iz sebe delaš norčka?

    • Jovo Jamnica

     Odvisno ot raspoloženja in še marsičesa, kaj mi zdaj glih nea pride na pamet…

     • Viktorh

      Veš, če misliš, da si frajer, se motiš.
      Ti, zaradi mene, lahko besedičiš in se afnaš kolikor hočeš, meni pa daješ vtis, da si pošteno prfuknjen.

      Mislim, da je vsaj eno leto, ko sem ti namenil podobne besede, verjemi pa mi, da ti kaj podobnega ne bom več napisal.
      Če si všeč sebi zaradi svojega primitivizma, si bodi, tolaži se, da si dober, izviren…, kar hočeš, zame si bedak in od tega trenutka dalje blokiran kot še nekaj tvojih somišljenikov.
      Moje spoštovanje.

     • janez cepec

      ejga, de jih ne boš preveč blokiru, na konc boš sam ostou

    • janez cepec

     ti UDBOUC pa tih bod, dost doug si se ti devu norca iz raje, pa si jih maltretiro, še mau, pa boš dubu s korobačom po puklu, ima Boga tud za take kameleone

    • Olga

     On ne dela iz sebe norčka, on JE norček!

     • janez cepec

      no zdej dej pa ti, ovčka zavedena, pokaž, če si kej odnesla od učerišnega klobasanja vašga dobrega pastirja in preroka. a znaš po svojih besedah na kratko povedat, kva je hotu u tem intervjuju ljubljemni vodja rečt. ne znaš, sevede, sej še sam ni vedu kva bluzi

    • Franc Šink

     Ker ve da je norček. Je pa intiligenten človek in zaradi tega je tolko bolj nevaren.

  • Tetka iz ozadja

   Saj sama veš, da bo prej Sava iz Brežic proti Ljubljani tekla, kot bo pa JJ premijer

   • janez cepec

    ne, ne, bo premjer, zdej Jelinčiča bari, kar se pa Save tiče, bomo pa kanal prekopal, pa ji tok obrnil, use za zmago

   • karlina

    da se ti ne bo kmalu zaletelo

  • Franc Šink

   Ker levica še nikoli ni delala, smo zaradi tega lahko mirni.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Jovo Jamnica

  Ker jas pozorno poslušam fsako Janšovo besedo, sn edini lani slišo, da je javno izjavo Zdravica in ne Zdravljica. V intervjuju fčeraj, pa sn ga tut prvič slišo, da je pritrdil z “JA” in ne z “DA”, kar mu štejem v vlki plus. To pa zato, ker sn slovenski rodolub!

  • RATATA

   S to čefursko pritrdilnico DA so nas dobro zmanipulirale (večinoma nehote) tuvršice učiteljice.
   Meni nekaj ni štimalo, ko sem hotel izgovoriti DA PA DA DE.
   Kozlarija nastane, namesto JA PA JA DE!
   Dočim ti misliš, da je pritrdilnica JA po nemško.(?).
   Štajerc ima Slovenca za balkanca možda?

   • Jovo Jamnica

    Jas sn Štajerc slovenskega porekla in na to sn ponosn. Če pa so Nemci prišli na Štajersko za nami in jih je blo pač več in smo pol skoraj1000 let živeli z njimi fkup, pa temu nisn jas kriv. Bom pa probo pogruntat, otkot je naša pritrdilnica “JA”. DA ni bla za mene nikol!!!

    • RATATA

     Si mi povedal, kaj ti je oče povedal, ja.

     • Jovo Jamnica

      Mam pa še za tebe en izziv. Poliglot, ki sem ga povprašal, je nekam “splino”. Evo, kaj sem ga vprašal:
      —————————–
      Jovo Jamnica > Franc Novak 1979 8 hours ago

      A si že slišal kdaj za Lepenski Vir? Šalo na stran. :-) Zanima me,
      kako si razlagaš slovensko besedo – svinec. Svinško planino imenujejo
      nemško govoreči domorodci vendar Saualpe.

     • RATATA

      Nemci so butli. Nič se niso poglobili.
      Svinja planina so moji predniki Slovenci (staroselci – od nekdaj) poimenovali tako, ker je bil tam svinec.
      Oni so pa prevajali po svinjah.
      Za sam svinec pa priznam, da ne vem zakaj so ga moji Slovenski predniki tako poimenoval.

     • Jovo Jamnica

      No, jaz imam, kako bi rekel, ljubiteljsko teorijo. Verjamem, da smo se v naše kraje priselili iz območja okoli jezera ILMEN, ki leži nedaleč stran Sankt Petersburga. Prvo naše znano mesto je bilo današnji Pskov in drugo, današnji Novgorod. Nevem zakaj, ampak del naših prednikov se je v nekem trenutku odločil, da tisti sever zapusti in se poda proti jugu, po znani Jantarni cesti. Naše vandranje so ustavili Langobardi v vzhodnem delu današnje Furlanije. Ja, svinec. Ko sem se igral z norveškimi besedami, sem naletel na besedo “svin” = svinja. To se pravi, da smo tam daleč na severu, svinji rekli naši predniki, in njih drugače govoreči sosedi – enako. Svinjo pa so naši predniki poznali preje, kakor svinec. In se zgodi, da se srečajo Nordi in Slovenci in Nordi so recimo svinec že poznali. Nord da Slovencu v roke prijet kos svinca. Presenečen nad težo, ga Slovenec ponudi kolegu in pospremi z besedami: “Mater je težko kot svina!” Kolega prikima in tako se rodi iz sinonima za težo v obliki svinje, ime novi kovini – svinc. To ime za kovino se prime v našem plemenu in del ga kot ustno izročilo ponese v naše kraje. Oni, ki so ostali tam na severu, so jih preplavili Rusi in od “svinca” ni ostalo nič. Naši pa so tukaj naleteli na planino, kjer so Noričani že kopali rudo in ob snidenju poimenovali planino Svinška planina. Svinec pa je edino pri Slovencih ostal svinec.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ene dupelčane pa malo vleče v desno… Zaradi Zdravice in besede “JA”???

  “Da da da, ich lieb’ dich nicht du liebst mich nicht aha aha aha”

  “Da Da Da I don’t love you you don’t love me”

  “Da Da Da je t’aime pas tu m’aimes pas”

  “Da da da… Janša se bo posra”

 • Tetka iz ozadja

  Jaz sem bil pa prepričan, da je Janša zbolel, ali pa je v aresti, ker ga že kakšna dva meseca ni na šiht čeprav prejema plačo.

  • rubec

   On je v opoziciji tako da je to nepomembno. Bolj tragično je to da pozicija hodi na šiht.

   • Tetka iz ozadja

    In zakaj potem poskuša priti v parlament????

  • janez cepec

   veseu bod, de ga ni, kdo bo pa poslušu vsak dan en in ist jamranje

   • rubec

    Zgleda da ti je nekdo podtaknil tričetrtinsko burko, če ni čez ušesa. Ostane da si vanje zatlačiš svoje gate, menda ja premoreš dvoje.

    • sončnica

     …kot ti

     • rubec

      Ti, kaj kot jaz, ti?

    • janez cepec

     a ti posodem kešne?

 • Olga

  Vsaka beseda, ki jo je izrekel Janša, drži!

  • janez cepec

   no povej, kva si se zapounla?

   • tramal

    Nepismen,naj ti mamica prebere in razloži kaj piše če sam ne znaš.

  • Jovo Jamnica

   Sam koristi pa glih tolk, ko da bi v Hyde parki govoro…

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Tetka iz ozadja

  A je res, da je desnica na NL popušila, al samo medji lažejo?

  • macon

   Volitve je zmagal desničar, Wilders je pridobil iz 16 na 20 sedežev, levi socialdemokrati pa so skoraj izginili.

   Levi mediji seveda lažejo, še posebej tukajšnji.

   • Tetka iz ozadja

    Poglej si naslove časopisov na Nizozemskem in Flandriji.

 • sončnica

  ..o,mater!….smc jih vedno povozi,kot valjar……zdej,ko gre za ustavne sodnike,so pa sds in smc zlizani,da verjet ne moreš…..

  • Olga

   A vas je povozil valjar?

   • sončnica

    …volga…sej se ti ni treba delat neumno

    • janez cepec

     sej se ne

     • sončnica

      .. :-)

    • Olga

     Nova preobleka?

 • sončnica

  …en je dr.dr…drugi pa butl butl…..phima,ane

 • AboutTown

  Desničarčki, to kar se vam je zgodilo na Nizozemskem je vaša prihodnost.

  • rubec

   Odkrito si se postavil na stran terorizma. Hrabro, no.

   • Tetka iz ozadja

    To pomeni, da je večina ljudi na Nizozemskem na strani terorizma. (tovje besede)

    • rubec

     Da. Izbrana pot vodi točno tja.

   • AboutTown

    In Nizozemci tudi, a ne? Daj utihni, no.

    • rubec

     Tudi oni. Tam je metelkastih ritopikov in trospolnikov ki mislijo da je življenje ena sama zabava, najraje na tuj račun seveda, še malo več kot vas je tukaj..

     • AboutTown

      Shut the fuck up.

  • Olga

   Mi smo v Sloveniji! Nam se ni nič zgodilo na Nizozemskem! Ste iz Velike Srbije?

   • Tetka iz ozadja

    Saj se vam ne more, ker desničarji ste videli toliko sveta kot sosedova kura.

   • AboutTown

    Ne razumeš primerjave, a ne? Eh… saj bo.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • RATATA

     Karlina, a je tvoji sestri ime Nata!
     Tako zarad stila plusov vprašam.

     • Jovo Jamnica

      Pusti jo. Zdaj je v transu.

  • macon

   Naj ti pomagam in da si ne boš kaj naredil, če ne bi bil zabit levičar bi sam pogledal podatke in opise strank:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_general_election,_2017

   Zmagali so konzervativni liberalci, desničarji. Drugi je Wilders, desničar. Tretja CDA, so krščanski demokrati, desnica. D66 so center. Šele peta stranka Nizozemske so levičarji.

   Najlepši pa je rezultat PvdA, socialdemokratov in levičarjev. Iz 38 so zgrmeli na 9 sedežev in vodstvo že pripravlja skupinski samomor.

   Po slovenskih predstavah so največje tri nizozemske stranke skrajni desničarji. Nizozemska je trdno v rokah desnice in sicer ima tako imenovano slovensko ustavno večino, prej pa je ni imela. Lepo, da je po tvojem to tudi slovenska prihodnost. Na Nizozemskem je desnica dosegla POPOLNO volilno zmago.

   • AboutTown

    Ja, piki, ampak pričakovali ste pa zmago Wildersa, a ne? Kdo je kaj rekel o levici? Zdaj pa utihni in nehaj limati linke na wikipedio, ker se smešiš.

    • rubec

     Kako pa ti veš kaj je kdo pričakoval teslo? Macon ti je narisal rezultate ki so osmešili tebe teslo in zdaj je kar naenkrat on tisti ki je piki.

     • Peter

      Tale okol mesta je pr men že encajt blokeran, ker je sam en od tumpekovih klovnov, no…
      Ne vem, zakaj se pametni ludje kot si ti, ukvarjate s takimi, no…

     • rubec

      Pusti me samo še danes potem se ti pridružim. Nocoj razen tega junca merkat nimam kaj početi. Da bi pa zdajle hodil regrat z baterijo nabirat se bojim da bi še indijanka rekla da sem včasih malce čuden, to pa ne bi rad.

     • Peter

      A patrika pa ne zalijete z ginisom tnm pr vs…

     • rubec

      Danes je pri meni slivovka. Soseda silva danes goduje.

     • AboutTown

      Šššššš… tišina!

  • Janez

   No !?
   Upam, da je R. SLO policija zaznala tvoje grožnje do Slovenije in nas Slovencev – in te dala na seznam ljudi, ki jih je treba kontrolirati.
   Glede ameriških volitev i. Trumpove gladke zmage – pa zapišem :
   – tu v Sloveniji od t.i. mainstream medijev, ki seveda hlapčujejo aktualni oblasti v R SLO !
   – tu v Sloveniji zamolčevano v ZDA pa vsem javno preko medijev znana dejstva ( poglejte na
   internet pod H. Clinton, health, breaking news )
   – podatke o zelo slabem zdravstvenem stanju !!!
   -Trumpove protikandidatke 70 letne
   – H. Clinton !
   Ki je iz problematične ambicije po oblasti v letu
   2016 vseeno uradno kandidirala !
   Kljub velikim zdravstvenim težavam, ki ih ima: kašelj kot predznak Parkinsove bolezni, znaki demence, psiho-motornih motenj ( nenadzorovano gibanje, škiljenje oči it.
   Ameriški mediji so odkrili , da mora H. Clinton nositi tudi kateter za oodvajanje telesnih izločkov itd
   Odkrili so tudi, da je H.. Clinton uporabljala tudi “namestnice-klone”!?
   – njej podobne cca 4 ženske., ker sama nporov predsedniške kampanje nizmogla, vsaj enkrat je
   dokazano kolapsirala.
   Vse o H. Clinton kot ZDA predsedniški kandidatki zlahka vsakdonajde na internetu !
   Pod H. Clinton breaking news health itd
   Baje je 87. letni G.Soros s podporo kampanje H. Clinton – izguil precej denarja.
   G. Sorosu se iz intervjuja na Bloomberg srečanju le vidi – visoka starost !
   Mentalno – pa je še dosti pri močeh. G. Sorosa v Zda vedno bolj problematizirajo !
   Kar tudi dobimo, če vtipkamo ime problematičnega globalista Sorosa in breaking news !
   Toliko Janez Komenda

   • AboutTown

    HAhahaahahah!!!! R. SLO policija zaznala moje grožnje?! Daj ne smeši se, kreten.

   • stajerc5

    Janez, ne se tako razburjati, ker taksne otroke iz poboljsevalnice ne jemljejo resno!

  • karlina

   TO TI KAR SANJAJ IN SI MISLI, STE TUDI MISLILI LEVAKI, DA BO ZMAGALA CLINTONOVA, PA STE SE POŠTENO NASANKALI, KAJNE.

   • Jovo Jamnica

    Ni potrebe po kričanju.

   • AboutTown

    Saj spremljaš kako uspešen je tale tvoj Trump, a ne? Super.

 • Tetka iz ozadja

  Sedaj pa moram v Eindhoven, se kasneje vidimo.

 • SloBoySMC

  Janša Tiger man. :D

  https://www.youtube.com/watch?v=DO8hRvBfsco

  Vi tuki najbrž to poznate.

  :D :D

  • rubec

   Če si hotel povedat da si bedak ti je to uspelo že v prvem postu tako da ne matraj se z drugim.

   • SloBoySMC

    ejjj men je pa kul pesmica XD

   • Peter

    SloBoySMC, hihihi, no.
    Ko bi bla saj kašna bejba, bi se člouk še kej menu z no, no…

    • rubec

     Če bi bila tole bejba, jaz k moškemu zavijem.

     • stajerc5

      Ta boybejba je cisto znorel, ko je videl kako se mirci z bruseljskim Teranom lize.

 • tramal

  About tovn Zabiti nerazgledani komunajzer.Zmagala je ljudska stranka ,se pravi desn in kaj ti tupak tu ni jasno.Socijalistična stranka je bila šele peta se pravi da so bile štiri desne stranke pred njo.

 • tramal

  Bravo janša,še malo bomo pa zbrisali ta komunistični drek z beguncem vred.Taprvi nazaj v gošo muslimane pa domov.

 • andreas82

  JJ moralni zmagovalec, ki v spopadu ostane človek na nivoju, pravi sin Slovenije, upam da čimprej prevzame ;)!

  • tomo

   +++, komunajzarje pa naj pošlje s falconom v sirijo, pa naj se tam šopirijo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Fogglof Tunnek

  Shizofrenija je kronična duševna motnja, ki se začne zgodaj v življenju (afera JBTZ) in ima pogosto slab izid. Med najbolj značilnimi simptomi shizofrenije so glasno slišanje misli (prvič sliši boga) halucinacije, fsiljevanje ali odtegovanje misli, blodnje, občutki fplivanja na misli ali nadzorovanja misli (mali murgelčan je fsega krif), formalne motnje mišljenja, pomanjkanje volje in ohlapen afekt!!!… Ja ja…to je JJ !!!

  Bolnik ima lahko občutek, da neka oseba takoj ve, kaj si on misli, da mu nekdo fsiljuje neko svojo misel, ki lahko v njegovih možganih glasno odmeva, da mu pošiljajo misli na daljavo, telepatsko. Klasični psihotični simptomi so tudi halucinacije in blodnje. Najpogostejše so slušne halucinacije, lahko so tihe ali glasne, en sam glas ali več glasof, moški ali ženski. Pogosto glasovi medsebojno komentirajo fse, kar bolnik počne ali misli, zelo pogosto pa so ukazovalne… imperativne in grozeče…Ja ja. čisti Janša !!!

  Tak, zaj pa grem fklet na dva deci šmarnice…pol na Juliko za dve vure…in spat… Lahko noč !!!

  • MEFISTO

   Prisluhnite Togglof Tuneku!

   On sicer ni študiral psihiatrije, ker je diplomiran inženir stroništva močno v letih in major JLA v zlati Titovi rezervi, ima pa veliko osebnih izkušenj s to zdravstveno vedo, saj si ga že dolgo podajajo vse psihiatrične bolnišnice in rezultat ste lahko prebrali v gornjem in vseh ostalih njegovih komentarjih ter v komentarjih, ki jih podpiše s spodaj našttimi nicki.

   • Peter

    Modri mefisto.
    Tumpeka se na tem portalu že nekaj časa ignorira.
    Zakaj si se ti odločil “polemizirati” z njim, pa veš samo ti, no…

    • RATATA

     Boš malo reda naredu?+

     • Peter

      Ne, grem spat…
      St Patrick day in Guiness…naporno, no.

     • RATATA

      Zakaj? Saj si še kar brihten, no.

    • MEFISTO

     Nisem opazil.

     Pač pa sem videl, da kar prijazno polemiziraš z njegovimi ostalimi nicki.

 • Krtača17

  Sej je kar velik povedu, sam nič rekel. Sem šel zdajle še enkrat naslov pogledat, če ni to samo prvi del intervjuja, pa vidim da ni. Ene pol stvari mi sfali v temu govoru?!

  • Janez

   No !?
   Zavedni Slovenci se moramo še politično in politično-kadrovsko okrepiti !
   Pridobiti si moramo več poznavanja naših stališč in podpore med prebivalstvom.
   Ki je še vedno prestrašeno !
   od še vedno nekaznovanega politično morilskega divjanja zlasti komunistov med 2. sv. vojno v Sloveniji !
   Da o nad 70 let trajajočem goljufivem in nasilnem vladanju komunistov in sedanjih po-komunistov – niti ne pišem. Do dela prebivalstva, ki komunistični oblasti ni odkrito nasprotoval
   ljudstvu so bili vedno – priliznjeno
   – narejeno prijazni.
   Imenovali so nas “delovno ljudstvo” !

   No – danes večina tega komunističnega “delovnega ljudstva” ( veliko jih je pomrlo ) ogoljufano životari s 400, 500 evri pokojnine – za 40 let kar krepkega garanja ( npr. upokojenke Svilanita, Tiskarne ČGP Delo itd.)

   Pri nas v Sloveniji je toliko moreče težkega v preteklosti, da je težko direktno in trdo-realno javno – govoriti – o vsem.
   Veliko ljudi si še vednoželi – četudi iluzijo – neke relativne socialnosti, nezahtevnosti do rezultatov dela. Tudi iluzijo varnosti in stabilnosti – četudi pod trdo in problematično oblastjo.

   V ZDA je bilo Trumpu lažje : tam se o problemih odkrito debatira !

   In Trumpu je uspelo prepričati večino realno razmišljajoči Američanov:
   da jim demokrati ponujajo lažne iluzije,
   da so nekateri vodilni demokrati ( zlasti H. Clinton – verjetno zelo koruptivni )
   In so le “igračka v rokah” manipulativnih “globalistov” kot je G. Soros itd.
   Tekoče dogajanje v ZDA politiki – lahko spremljamo – pod – breaking news na internetu.

   Toliko ! Janez Ko enda
   P.s. pri nas imamo t.i. režimske medije, ki jim v ZDA rečejo
   “mainstream” prevladujoči mediji:
   CNN itd. neradi poročajo o realnih in hkrati zelo problematičnih dogajanjih, ljudeh
   npr. o slabem zdravju H. Clinton itd.

   Zadnje leto sem – kot drugo leto upokojeni. prej pa priznano dober knjižničar v LJ !
   bolj spremljal internetno dogajanje !
   Npr. Ne vem, če so naši mediji sploh poročali o – uspehu, podvigu Melanije Trump !

   Celo Ameriko je presenetila, ko je na shodu poizvolitvi D. Trumpa na shodu na Floridi!

   – javno celi ZDA na očeh – javno lepo zmolila ( korektno prebrala ) vse znani OČENAŠ!
   Po angleško Lord ‘s Prayer !
   Na veliko presenečenje in tudi v veliko zadovoljstvo večine: s to molitvijo se je postavila na esto prve dame v ZDA !
   V demokratični družbi kot so ZDA brez kritičnih pripomb – seveda – ne gre.
   A zdi se, da si je Melanija Trump – pridobila simpatije in upoštevanje večine Američanov !?
   So !?
   V Sloveniji o tem sploh kaj poročali !?
   Molitev Očenaša , ki jo je izvedla Melanija Trump najdete na internetu pod: M. Trump Lords Prayer !

   • Hun

    ko te berem mi asociras na nadobudnega mladega marksista ki se bori proti krutem fevdalnem sistemu..

    • Janez

     Jaz !?
     imam za seboj 40 let !
     poštenega, prizadevnega dela – kot od vseh priznano dober knjižničar !
     Skrbel sem, da je vsak dobil vse branje, informacije – kot je želel ali jih rabil.
     Vsakkomur !
     ki ga je to zanimalo sem pri izposoji knjig o politiki, o zloglasnem marxizmu, pa o še bolj problematičnem J. Brozu – povedal, da gre za zelo sporne osebe in gledanja, ki v sebi nimajo nikakršnih kvalitet !
     In so zato – povzročili – veliko nepotrebne zmede in človeškega gorja !
     Marx je bil pač tipičen od drugih odvisen brezčutno rezonatorski čuden človek, ve se katerega rodu !
     Neznanstvenost so mu nemški ekonomisti dokazali že pred sto leti !
     Primitivnih, osebno koristoljubnih, nasilniških in oblasti željnih slednikov – je imel dosti !
     Eden od najbolj negativnih – je bil gotovo v ex YU žal aktivni J. Broz ,!
     Kaj tu ?
     ni jasno ! Bi rekla žal izvoljena poslanka V. T. iz žal izvoljene ZL. L.p. Janez Komenda

     • Hun

      mal sm se pohecal

 • Dragan Krstič

  Novinar Tino Mamić danes na TV3 VV Faktor: Janez Janša je zagotovo poleg Antona Korošca daleč najinteligentnejši slovenski politik.

  • RATATA

   Da se le ne bi pustil tako hudo nategnit kot Korošec!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +10

   • RATATA

    Kaj pa ti Nata?
    Šele zdaj si se prebudila iz popoldanskega štiriročnega dremuhanja na stilni bidermajerski zofi ob klavirju?

    • Jovo Jamnica

     To ni Nata!

     • RATATA

      Isti stil plusov pa take.

     • Jovo Jamnica

      Ni primerjave. Nata da ob navdušenju samo nekaj plusov in še to poredko.

     • RATATA

      Bom opazivalca vprašu.

     • Jovo Jamnica

      Keri je to? Pero?

     • RATATA

      o p a z o v a l e c

     • Jovo Jamnica

      Oprosti, malo sem bil nepozoren. Samo opazovalec se redko oglaša.

 • Peter

  Samo 488 komentarjev?
  Nadur pa danes ne bo, levosučni, no…

  • stajerc5

   Kolikor jih vidim, si se samo med sabo pisejo, samo da bi bila norma!

 • Peter

  Čudi pa me, da pod člankom o našem velikem malem osamosvojitelju skoraj ni blokeranih luzerjev…

  • stajerc5

   Ne se cudit, slaba placa…, sem ze rekel, da jim v F21 ne gre najboljs- financno. Je pa se ena varianta, da so ze zaceli sparat za dnevnice, golaz, sendvice in avtobuse za neslednje volitve!? Who knows…

 • RATATA

  Marku Pogačniku bo treba stopit v bran, saj so ga komunajzarji resno napadli!!!

  • Janez

   Nisem na tekočem !
   A to opozarjaš na sijajnega poslanca SDS M. Pogačnika ?

   Ali pa na kiparja Marka Pogačnika, ki nam je v grb dal tiste – jaz jim tako rečem – ” nesrečne celjske zvezde” : rodbina celjskih grofov je namreč v dveh stoletjih – namreč – do zadnjega – izumrla. Kot je rekel naš Primož Trubar, ki je bil priča izumrtju rodbine grofov Celjskih. Premalo so skrbeli za potomstvo in preveč za materialne posesti ! Pač.
   Lep pozdrav vsem, vztrajnik Janez Komenda
   P.s.
   Glede g. J. Janše – hvalabogu, da ga imamo. Rabili bi še par deset njemu podobnih pravih možakarjev, pogumnih, realnih, aktivnih itd.
   Prej !
   Sem hotel pojasniti, da je Trumpu v ZDA bilo lažje uspeti, saj tam ljudje s pomenom sociale – ne pretiravajo – kot pri nas, kjer se o-komunisti zavajajoče predstavljajo kot branilci, nosilci … soc. pravic – pri tem pa gre glavnim akterjem le za vprašljivo zasluženi nadpovprečni dohodek od aktivnosti v politiki. Ljudje, prebivalstvo – imamo od njih “socialnosti” ? Bore malo – oni paa ? Precej.

   • RATATA

    Našega preiskovalca Pogačnka mislim, saj so ga preiskovali danes komunjare v zvezi z ETRO!
    Glede zvezdic celske familije in grba, pa tudi zastave R Slovenije si mislim svoje, vendar to smo dobili.
    Tudi Triglav v grbu jih mora spominjati na of!
    Zame je in bi bila prava Naša zastava in grb npr. Črni Panter na belem blagu. To bi bilo še najbolj vseSlovensko!
    Drugače pa morašimeti vse grbe vseh Slovenski starodavnih dežel!!
    Amerikanci niso imeli kvazi diktature proletariata.

    • Jovo Jamnica

     Pogačnik je šaman. enako kot Violeta Bulc.

     • RATATA

      Fiju …sem zažvižgal.
      Bum jutri prebral tvojo ekspertizo, ki jo boš preko noči sestavil.

    • Janez

     Aja !?
     Res nisem na tekočem : ja ! Kakšen panter ali kurent v grbu – bi mi bil čisto ok.
     Pred letom dni sem veliko komentiral tu na portalu nove24tv !
     Zadnje leto sem bolj urejal osebne zadeve, nič pisal tu !
     A hodil sem na shode Odbora 2014 !

     Na zadnjem shodu sem kazal knjigo Kozlovska sodba v Višnji gori – kot dokaz kalitetne
     avtentične slovenske pravne kulture !
     Ne rabimo mi Slovenci nekih “pokomunistkov, smcjčkov, zljčkov… da nas bodo ” poučevali” o pravici, kulturi – preberejo naj Kozlovsko sodbo !!
     Videli bodo – da je večina njihovih kvazipolitičnih stališč in sodb njihovih politsodišč – globoko pod nivojem, ki ga o – pravici – poda stara dobra knjiga Kozlovska sodba !
     Oz. J. Jurčič iz Dolenjske.

     Na zadnjem shodu sem imel tudi napis šaljiv :
     Nodi ( iz risank za otroke ) – za – kar za – predsednika R. Slovenije !
     Nekoga – ki govori o eu vlakcih, o luči na koncu tunela – takega – že imamo ! Mar ne !

     Kar sem spodaj zapisal o
     – lepem nastopu Melanije Trump – z Očenašem oz. Lords Prayer – drži !
     – s čudaško H. Clinton in njenim možem in ex predsednikom B.C. je res: oba sta zelo bolna.

     Situacijo z ZDA mediji bi bilo preko npr. Breaking news – dobro pregledati tudi že zato, da se ugotovi, katere vse načine financiranja in kakšne vse akterje na področju političnega informiranja imajo v ZDA.
     Zelo se uporablja način financiranja : ” subscribe” !!!
     za računalniške portale, domae strani itd.
     Ker pa je veliko tudi “fake” !
     informiranja – so začeli objavljati tudi sezname portalov, web strani, ki “fake” oz. potvorjene in izmišljene stvari – objaljajo
     L. p. Dosti za danes vztrajnik Janezz Komenda

 • karlina

  Resnica iz ust edinega pametnega človeka in politika. Ampak, kje pa , levaki ga niti slučajno, niti slučajno ne jemljejo resno. Ko pa bomo totalno v dreku in se ne bomo več pobrali iz njega in ko bo kreditom dokončno odklenkalo, potem pa se bodo mogoče spomnili njegovih besed, prej ne.

  • Dragan Krstič

   Karlina, ko bomo totalno v dreku in bo kreditom iz tujine odklenkalo je samo ena rešitev: eksproprijacija lastnine vseh tistih ki so kradli družbeno premoženje. Druge ni, kajti zategovati pas revežem, ki niso krivi za ekonomskiin finančni zlom države ne pelje nikamor.

 • Hun

  SDS se spreobraca tako kot vetr piha za lastno nadvlado ….vse stranke so bile enotne za vstop v EU …zdj pa desnicarji simpatizirajo za iztop iz evro obmocja…dvolicnost in izdajalstvo !

 • Novakec1

  Mi navadni državljani tud čutmo da nas že 27 let nategujete, katerakoli vlada je na oblasti.

 • Olga

  Levaki na portalu in njihovo napadanje, brez enega argumenta, pomeni, da JE Janša EDINI sposoben popeljati Slovenijo iz komunistične greznice in so ogroženi bedni privilegiji levaških prostitutov! Poglejmo, kaj dela politika SMC in Murglove….Prodajajo in uničujejo Slovenijo!
  Ravno zato podprimo Janšo, SDS in stranke na desnici! Pošljimo levake na smetišče zgodovine!

 • Hun

  zakaj je v Sloveniji tako mizerna udeležba na volisču…kje tici razlog, če recem po desnicarsko “vsegliharstvo” ?

  • Dragan Krstič

   Polovico državljanov politika ne zanima, ker so vrtičkarji. Gobcajo le takratko so ogroženi njihovi ozki interesi in takrat širijo in bebetajo tisto o vsegliharski politiki. Razgledanost povprečnega državljana je izredno nozka, niti ne loči parlament od vlade ter njihovih funkcij in pristojnosti.
   Bolj zanimivo je brati Lady, Suzy, Nedeljski dnevnik ter gledati mehiške nadaljevanke ter občudovati gorskega doktorja.

   • Janez

    Hm !?
    Ti imaš pa enak vzdevek – kot je imel svoje pravo ime naš ex šofer ljubljanske potujoče knjižnice – ki je bil preprost Srb – iz krajev – tam nekje pri Nišu.
    A kaj veš, če je tisti Drago Krstić še živ: 1932. letnik je bil.
    Ves nesrečen je bil, ker so mu Kosovo poselili Albanci !
    Sicer pa se mi zdi, da imajo ljudje iz Srbije Slovenijo za nekakšno odskočno desko za – pot v svet: sama osnovna dežela Srbov je namreč brezupno odrezana od morja: na severu imajo zdaj Hrvate, na jugu omenjene Albance, Črna gora se obrača v amerško smer.
    Precej Srbov poznam – nekateri so mi prav ok.
    Ko se postarajo – postanejo zelo šparovni, še bolj kot mi Slovenci.
    Nekateri se počutijo zelo nesrečne, ker jih doma – nihče več ne pozna, povsod drugod pa so pač?
    Tujci, ki se neradi in slabo naučijo drugih jezikov.
    Radi politizirajo in si izmišljujejo odrešiteljske recepte. Umiri jih Matilda kot pripaadnike vseh ostalih narodov.
    Meni so všeč nekateri njihovi pregovori: npr. tisti
    … “deset pametnih ne more rešiti problemov, ki jih je ustvaril en bedak”
    Lep pozdrav v Srbijo – če pišeš od tam. l.r. Janez Komenda

    • Dragan Krstič

     Janez, Janez, ti si bil v svojem življenju več v Srbiji kot jaz. Janez, sicer pa ali nisi ti Jusuf Hasani, slaščičar iz Komende, ki se je iz oportunističnih razlogov preimenoval v Janeza.

     • Janez

      Žal si v zmoti !

      V Srbiji sem bil le 2x v življenju.

      1. Prvič ( v Vojvodini ) leta 1969 v Futogu in vNovem Sadu, kjer sem si kot najstnik ogledova s kolegi tamkajšnje kmetijstvo ! Vina Ružica s Fruške gore nisem poskusil, ker sem bil že takrat nealkoholik. In ker je baje to vino ” grozno” kot tudi – baje – tedanje vrste piva iz tistih krajev, ki pa ga tudi nisem poizkusil: videl pa sem napihnjene poginule pujse, plavajoče po rokavih Donave, pa ljudje so se tam vseeno kopali. Pa seveda: lokalne ” pjevačice” , ki so jim od “rakije” opiti “lale” tlačili Titove dinarske bankovce – v modrce.

      2. Drugič in zadnjič sem bil pa v Beogradu leta 1975, na paradi JLA ob 30. letnici t.i “zmage
      nad fašizmom” – kot so grdo dogajane 1941-1945 tedaj poimenovali !
      Bil sem del elitne enote “gorske pešadije” iz Slovenije : še danes sem zadovoljen, da so
      nas tako dobro strenirali t.i. strojevi korak – še danes lahko pehodim in prekorakam
      kilometre poti na način – ” strojevi korak” A raje plešem valčke, latino plese itd.

      Nas korakajoče maja 1975 po Beogradu so domačini burno slavili in nam peli pesmi
      ” druže Tito samo reci -radičemo šest meseci. Ako dode i Jovanka – radičemo – bez
      prestanka. Ako dodeš sa Kardeljo – radičemo – i nedeljom ”
      No, res je bilo tako: Beograd, Banjica maja 1975!
      Kako, da prebivalstvo iz Bgd in od tam – tako spreminja – svoja politična gledanja !

      Pa naj pojasni? Kdo drug.
      Res je – vsi moji predniki so iz Komende l.r. Janez Komenda

      P.s. maja 1975 sem na tribuni za par sekund videl v živo, tedaj 85 letnega, v svetlo plavi
      uniformi takoimenovanega J. Broza, ki mi je bil vedno antipatičen !
      In ki – Bogve – kdo je sploh bil ? Josef Klein, Josua Ambros; Josip Lebedeev !
      A je že kdo ugotovil, kdo je politično morilski pianist !!
      ( njegovo igranje na klavir sta pohvalili Zinka Kunc in Gabi Novak )
      ki nam je vladal 1945-1980 – kdo je ta človek – pravzaprav zares bil !
      Vsekakor je HR Zagorje prvič videl šele po 1945. letu !?

     • Dragan Krstič

      Jaz sem strojevi korak gazil v Vipavi, po kazni v proletarski pešadiji, ker izven Slovenije nisem želel niti nisem želel napisati prošnjo za šolo za rezervne oficirje, zato mi je občinski sekretar za vojaške zadeve / se ne spomnim več uradnega naziva/ v smehu povedal da mi bo izpolnil željo, tako da sem vandral v prelepo Vipavsko dolino, kot nam je vojakom povedal takratni župan Ajdovščine. V Srbiji sem bil skupaj z nekaj službenimi potovanji ne več kot en mesec. Grem pa staviti, da ti nisi imel udbovca, ki te je nadzoroval kot je mene. Mogoče si kdaj slišal zanj, je
      živel blizu Komende, Boris Bavčar. Mislim da je leta 1995 skočil pod vlak. Nisem prepričan ampak celo menim, da sem bil pri udbi zacahnjan že leta 1996 od znane
      blegoških manvrov. Komunstom niserm znal držati jezika za zobmi kakor večina tistih, ki danes kot desničarni blogirate na tem portalu. Rojen sem v Sloveniji od zavedne slovenske matere in takšen sem tudi sam. In če bi spremenil ime in priimek v Janeza Vrhovnika bi bil pa zate čisti Slovenec, hahaha. Pejd v cerkvene arhive in poglej tvoje prednike po materi in očetu za 300 let nazaj pa boš ugotovil da nisi čisti
      Slovenec, samo da ne boš preveč razočaran. Čistega Slovenca ni, ker če bi slučajno bil, bi bil zagotovo kripelj. Upam da razumeš zakaj.

     • tarantela

      Vseeno mi je, kdo si, moj rodovnik sega od začetka vpisov pri škofovskih arhivih v Ljubljani in nisem zato nič več, kot drugi, ki so prišli v Slovenijo kasneje. Čisto lahko in dobro shajam z vsemi v svoji okolici in tudi drugje. Zame so vsi enakovredni. Sem do njih takšna, kot želim, da so oni do mene. To je pravilo, ki se ga držim in s tem tudi dobro shajam. Zato se ne sekiraj glede svojega rodu!!!

     • Dragan Krstič

      tarantela, moj b log ni bil namenjen tebi ampak Janezu iz Komende, pa vseeno hvala. Res je da je težko debatirati z ekstremno levimi in desnimi blogerji. Sovražim ene in druge, so pa ponavadi zelo, zelo neinteligentni in nerazgledani.

     • Dragan Krstič

      Še to naj dodam:
      – Skozi Srbijo sem z avtom potoval 8. marca 1993 na poti v Skopje/službeno/. Na Hu-SR meji me je srbska policija edinega pozvala naj izstopim iz avta/ z menoj sta bila 2 čista Slovenca/. Imel sem slovenski potni list in policist me je vprašal ali sem Slovenec ali Srb. Moj odgovor veš, če imaš 100 pik. Tedaj sem dobil udarec po rokah in njegovim vpitjem: diži ruke seronjo, šta si dao za Srbiju, što ne ideš u rat u Bosnu. Ova dva Janeza su prema tebi čoveka a ti si govno. Bil sem tiho srbski carinik, ki je kasneje pristopil je dejal: dobro da se nisi protivio, bio bi samo za bolnicu.
      Še na kratko o Hrvatih: a kaj ti delaš /široki e/ u Sloverniji, što se ne vratiš u Srbiju.
      Pri Slovencih čutim samo prikrito poniževanje, direktno dobim od ratatata in Janeza iz Komende.
      Vprašam se pri koncu življenja, kdo sem jaz. Edini možen odgovor: Dragan Krstič ti si man of the world.

 • Janez

  Hja !
  Z mnenjem gospoda z vzdevkom Hun – se le delno strinjam !
  Večino razmišljajočih, zdaj in prej aktivnih Slovencev – politika – kar zanima !
  In vedno bolj simpatizirajo z g. Janšo in ostalimi !aajjj
  Le, da to nekako neradi – javno in glasno povedo.
  Zelo sem bil presenečen, ko mi je moja sedanja gospodinja, bivša obrtnica, zdaj 72. letna slo ženska( lastnica hiše v Lj, kjer imam začasno prebivališče ) rekla
  – da redno gleda Hobotnico – in da ji je zelo všeč!
  REDAKCIJI NOVE24TV zato resno predlagam !
  Uvedbo naročnine in subskribcije. – na dražje, za pripravo bolj zahtevne rubrike – kot je Hobotnica itd !

  Za zgled so Vam lahko
  – zelo polemični, raziskovalni ZDA TV in internetni portali ( pod Breaking news. )
  Ki vse prikrivane politične … grdobije realno razkrijejo: npr. O boleznih H. in B. Clintona, o početju 87 G. Sorosa itd.
  Ti program Breaking news so zelo gledani in tudi za bolj zahtevni del ljudi ! L.r. Janez Komenda

  P.s.
  Jaz osebno rade volje vplačam naročnino Novi24tv, pa kake subskribcije !
  Le vsebine naj bodo ok – kot večinoma že so !
  Nova24tv je pri nas v v RSLO veliko bolj dragocen in obetaven medijski pojav – kot se sami tvorci programa – morda zavedate !
  Zato kar samozavestno nadaljujte dobro začeto delo. Večina Slovencev Vas ceni. Resno.
  Jaz osebno RTV SLO malo ali nič ne spremljam. Ok so prenosi iz parlamenta.
  Vesel bi bil, če bi Nova24tv vnesla v naš slo prostor !
  lepi nastop naše Melanije Trump – samozavestno in javno je zmolila Očenaš-Lords Prayer na Floridi.

 • janez cepec

  posluh, ovčke zavedene: čeprov je vaš prerok klobasov stvari, k jih prezentira že četrt stoletja, sm glede na vaše zmožnosti prepričan, de niste usega zastopil, zato takoj na Novo 24 prešaltat, pa ljubljenga vodjo še enkrat poslušat, mrbit se vas bo pa kej prjel, čeprou dvomem, glede na vaš nivo. ko bo konc, bi prosu, če uhka kdo po svojih besedah poda kratek povzetek. Hvala

  • Janez

   Te ne poznam !
   A zdi se mi, da tvoj vzdevek zate kar drži?!
   Ko pa nas druge prosiš za povzetek prikaza stanja, ki ga je naredil g. J J.
   Sam pa nisi zmožen ali pa se ti ne zljubi podati – boljšega prikaza !
   Jaz sem ljudem !
   – bizantinsko-faraonskega vedenja vedno znal reči – ne !!
   – in bil zato celo za teden dni zaprt v kasarni ex JLA !
   Na potezi si gospod J.C . Podaj boljši prikaz !
   Če ga ne podaš – si pokazal le, da si vstal na levo nogo, da si le neagilen, žaljiv arogantnež !
   Ki jih je bilo vedno v izobilju. Bogu in ljudem pa arogantneži – niso všečni ?!

   In ki ki so nas pripeljali v to precej slabo stanje.
   Torej – pokaži – kaj znaš : ti osebno napiši boljši prikaz stanja ! Bo šlo?! L.r. Janez Komenda

   • janez cepec

    ne morem, ker nism poslušu tega jamranja

  • MižekFiga

   Povzetek!
   Cepce ne bomo zapirali v “Institucije za duševno prizadete”, popularno TOPLICE. Torej “sereš, ali ne sereš”, rit ti bodo odgovorni urgentno obrisali, mogoče tudi s šmirglom!
   Zbogom in na dolgo zdravje, Mižek

 • MižekFiga

  Ddr. Hussein Milan Kučan je kot predsednik Slovenije nagradil miljonarja Sorosa z največjim državnim odlikovanjem. Medijsko komaj opazno. Kasneje je v nekem razgovoru na RTV napovedal sedanje dogodke v EU. Hočeš, nočeš gre za komunistično diverzijo na demokratično EU. Kominternovci ne morejo pregriznit deklaracije o pošastnem nacizmu, fašizmu in KOMUNIZMU.
  Vendar ddr. Hussein Kučan zato ne bo zrasel in število njegovih žen se ne bo povečalo!

  • Janez

   Dober večer ! Od Janeza iz Komende
   Me veseli, da ste načeli temo o zloglasnem G. Sorosu !
   Če pogledamo pod G. Soro breaking news na internet – vidimo :
   – da v ZDA na e-medijih ravno ta čas poteka burna razprava !
   – ali je 87 letni G. Soros ta teden res umrl od srčnega infakta ?!
   – ali pa je G. Soros sam avtor vesti in izvedbe svoje navidezne smrti ( fake death ) ?!
   – kot se vidi iz intervjuja dostopnega na netu – je bil 87 letni G. Soros januarja 2017 !
   – na srečanju skupine Bloomberg v Davosu – še precej pri močeh, zlasti mentalno.
   A v ZDA !
   Je bil in je še G. Soros bil pod hudim pritiskom javnosti in tudi državne ZDA preiskave !
   Ki se je po Trumpovi zmagi še okrepila !
   G. Sorosa dolžijo mnogih stvari:
   – preko neizmerno bogatih fondov njegovih Fondacij za odprto družbo – zlasti financiranja vdora
   vala islam migrantov v Evropo,
   – osebnega okoriščanja na račun gospodarskih težav raznih nacionalnih ekonomij !
   – celo iz ZDA državnih, davkoplačevalskih virov naj bi v obdobju Obame — črpal denar – k sebi !
   – na internetu si lahko ogledamo, kakšno škodo j G. Soros povzročil Bank of England
   – ter kako se je G. Soros in njegova družina vedla med vojno pod Nemci na Madžarskem.
   Po 2. vojni je G. Soros !
   – v Angliji študiral pri slavnem metodologu in ideologu “odprte družbe” Karlu Poppru !
   Ki ga je !?
   Kot pove v eni svojih knjig G. Soros sam – veliko naučil : praktično in metodološko teoretično.
   K. Popper je bil trd zagovornik deduktivizma – ki prinese – učinkovitost !
   Seveda !
   G. Soros in K. Popper sta bila oba istega rodu. Ve se katerega, z bližnjega Vzhoda !
   A Makedonci in
   – v ZDA že dojemajo škodljivo delovanje, “vampirstvo” lažnih demokratov “odprte družbe”
   Naš ex preds. M. K. s Sorosem nima kaj dosti veze !
   Verjetno se je G. Sorosu le “zahvalil” za denar, ki ga je dobil – bogve zakaj !
   Za nič – res lepega.

   Oz. Danes se že točno ve zakaj ! Lepe pozdrave od Janeza Komende

 • Novo Jutro

  ……pa saj TEPEC, ki se imenuje sam … C…..E….P…..E….C, pove vse. Vsi ti, ki se že sami imenujejo CEPCI, MUNEKI, TUNEKI itd….so retardiranci, ki pač iščejo neko zadoščenje za za svojo nezmožnost sobivanja v zdravi družbi. Kikirikajo neartikulirano v neki spakedranščini, da bi zakrili SLED o njihovi duševni stiski in IDENTITETI in počutijo se pomembni, ko jim nekdo odgoverja (beri naseda). Vprašajte se, je smiselno, da jim še odgovarjate !!!????

  • janez cepec

   pa kje si se pa ti zdej najdu. a u Begnah beljo, pa si izhod dubu, zdej nam boš pa tle pamet soliu. isti si, k’ tvoj nezmotlivi, eden in edin prerok Žalostna Sova, z eno resnico. usi drugi smo pa kreteni, po vašem, al kuga? usaka kritka vašga dobrega pastirja je neartikulirano kikirikanje, praveš. postav se u našo kožo, pa boš šele vidu, koko je nam teško poslušat četrt stoletja en in ist jamranje velikega pisatelja in pesnika, ki je usake tok časa modificirano in prirejeno trenutnim razmeram. se prau, de smo zlo na istem, res nima smisla, de bi vam odgovarju, je pa treba opozarjat na traparije, k jih devate, ovce zaplankane.

  • Janez

   Hja!?
   Dobro jutro vsem !
   Domislil sem se, da je komentator Janez C…c , ki je moj soimenjak ( Janez – tako je meni res ime, pride ime iz latinske besede za mladost, mladega ali mladostnega človeka npr. Giovanni po italijansko – lepo ime ) –
   da je torej komentator Janez C…c – morda iz stranke SMC ?!

   V ljudski rabi, med nami v LJ, ko se pogovarjamo se stranko SMC pogosto šaljivo preimenuje v ” stranko modernih c….v”.
   Morda pa komentator to ve in se mu je napol nehote zapisal tak vzdevek ?!
   Bog ve ?!
   Boljšega prikaza stanja kot ga je poda g g. J. Janša – vsekakor – ni podal !
   Tako – da se s komentatorjem Janezom C. ne obremenjujmo: saj kaj več kot zapisati par žaljivih besed očitno – ne zmore ?!
   Sploh pa – je že ? Pobegnil. L.p. vsem od Janez Komenda

   • janez cepec

    nč bat, nisem biu, nisem in ne bom nikol u noben strank, ne med komiji, ne u dandanašnih kao demokratskih strankah (več al men use po imenu). zdej , ne vem kok sm biu žaljiv, pač povem kar mislem, me je pa to večrat tepl, to pa. kritiziram use po vrst, k si to zaslužjo, tud za Cmerarjevo vlado sm že reku, de ni vredna pou p…. hladne vode, de o Barbiki in Alenčici ne govorim. priznam napake, k jih devajo, kar pa ni vaša vrlina niti vrlina vašga Preroka, ki za use krivi druge, njemu pa se godi velka krivica. biu je pr korit, pa kuga j’ naredu. nč, ene par tajkunov, pa zapufavat se j’ začeu na valko. to j’ to.

   • AboutTown

    Giovanni po italijansko ali pa Mladen po srbsko…

 • učko

  Trump je dal svojmu folku rešitve, naša vrla opozicija (JaJo) pa kosti iz lukenj, pa še jih vlačjo ven !!!! Hvala za takšne rešitve !!! Po naslednjih volitvah tako SDS, kot kolaborantski stranki NSi in SLS naj ostanejo pred vrati parlamenta !!!!!

  • Tojo

   Odločit se je treba ali bomo tacali na mestu kot počne ta vlada ali hočemo rešitve? SDS že pripravlja ukrepe, razne zakone, reforme zdravstva, medtem ko na levem polu plutajo v mlaki in ne vedo točno koga naj predstavijo kot nov obraz, da bo alternativa Janši. Ne dobijo volilcev zaradi kakšnega programa ali načrta za ureditev države ampak samo zato ker pride kak nov obraz ki obljublja nemogoče, z nič izkušnjami v politiki in prvi mesec samo išče kje je WC v parlamentu. V predvolilnem času se kot že v navadi dvigne medijska mašinerija s kakšno staro afero in probajo kolikor se da zmanjšati podporo desnici… Včasih uspe bolj včasih manj. Ampak že na vsakih volitvah do sedaj smo to videvali in zopet lahko pričakujemo polena pod noge.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!