fbpx

Ekskluzivno: Kaj v senci predsedniških volitev počne sindikalni sekretar Drago Ščernjavič?

Sekretar Sindikata državnih organov Drago Ščernjavič (foto: STA).

V volilnem boju niso samo predsedniški kandidati in stranke, ampak tudi sindikalisti.  Za svoj stolček v Sindikatu finančnih organizacij Slovenije, ki seveda deluje v okviru ZSSS, močno bije bitko (še) državni svetnik in sindikalni sekretar Drago Ščernjavič, ki mu je mandat v sindikatu potekel že 4. oktobra 2017.

Zato je Ščernjavič seveda pohitel in kar dvakrat sklical sejo, da bi kot edini kandidat dobil novi mandat. To mu (še) ni uspelo, vendar stari maček Ščernjavič seveda ne odneha, zato je v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ponovno sklical skupščino, saj je pričakoval, da bo dobil podporo kot kandidat in pozneje vložil kandidaturo. Ampak se mu tudi to (še) ni izšlo.

Zakaj je to pomembno?
Drago Ščernjavič je (še) državni svetnik, ki seveda želi ponovno kandidaturo v ta organ. Volitve v državni svet so v luči predsedniških kar malo skrite, vendar zagotovo ne nedolžne in nepomembne. In biti izvoljen v Državni svet RS ti daje moč in sejnine. Kar pa Dragu Ščernjaviču ni neznanka.

Vendar je uspeh omejen oz. dvomljiv, saj mu še sindikalisti v lastnih vrstah ne sledijo in ne zaupajo več. Postalo jim je namreč jasno, da je Ščernjavič večja grožnja kot korist in bodo tudi sami v istem čolnu očitkov o sindikalnem izsiljevanju in kupčkanju z denarjem, dokler ga bodo podpirali. In tega res ni bilo malo.

Kako je Ščernjavič ostal brez lepega letnega dohodka
Na ZZZS je bilo življenje vse prej kot sindikalistično. Še najmanj za svetnika Ščernjaviča. “Njegovi” sindikati so v osmih letih samo iz Vzajemne prejeli več kot 1,700.000 evrov sponzorstev in donacij. Milijon sedemsto tisoč evrov! Prakso “podpore” je leta 2001 uvedla uprava pod vodstvom Franca Henigmana, potem pa so zneski do 2005 strmo naraščali, na kar 250.000 evrov letno sponzorskega in donacijskega denarja Vzajemne. Podporo sta na 200.000 evrov zmanjšala Boštjan Aver in Peter Pustatičnik, vse skupaj pa je končno prekinil Dušan Kidrič, ki so ga, seveda, takoj vsi napadli.

In sindikalist Ščernjavič in njegov sindikat sta tako kar naenkrat ostala brez lepih letnih dohodkov, zato ni čudno, da so se začeli napadi in obračunavanja, ki še trajajo. Lepo je biti ob koritu.

Vse bo jasno 23. novembra 2017, ko bodo potekale volitve v Državni svet RS, ko bomo videli, ali bodo stari obrazi ponovno prevzeli vzvode ali pa se bodo, vsaj enkrat, “častno” umaknili.

B. V.