Organi pregona so resno vzeli Lojzeta Peterleta – je končno zamenjal politično ploščo?

Lojze Peterle na dogodku z Milanom Kučanom, (Foto: STA)

Zgodba o izstopu Lojzeta Peterleta iz Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve dobiva nove razsežnosti. Peterle se, zaradi elektronskih sporočil, ki jih je dobil zaradi svojega izstopa iz vodstva VSO, počuti ogroženega. Zato je enega od teh, ki so mu pisali, prijavil policiji.

Pisec je Peterletu v elektronskem sporočilu napisal: “Natančno sem poslušal oddajo Tema dneva na Nova24TV. Prekliči izstop iz predsedstva VSO! V nasprotnem primeru bom 25.6. ok. 20.30 naredil, kar moram. Lepo vas prosim, ne me siliti v to. Lep dan.” Peterle, se je tega sporočila zbal in svojemu asistentu Andreju Černigoju dne 23.6.2016 naročil, naj dejanje prijavi policiji.

Še storilec je bil šokiran, da se taka bagatela procesira
Policija je postopek sprožila in tudi obiskala storilca na domu. Ta je bil naravnost presenečen, da se kaj takega obravnava tako resno. Dejal je: “Šokiran sem, da se to procesira. Pred petimi leti sem prijavil uničenje arhivi v RS policiji in tožilstvu. Do danes ni do mene prišel v zvezi s tem noben policist. Pred 10 leti so me policisti pošpricali s plinov v Mariboru, do danes brez epiloga. S tem elektronskim sporočilom, poslanim 20.6.2016, sem mislil to, kar je napisano. Nisem vedel 20.6.2016 in 24.6.2016 kaj bom naredil 25.6.2016 ob 20.30. Menim, da prijavljena elektronska pošta ne more biti kršitev po 6. členu ZJRM-1, kot tudi ne moja predhodna sporočila naslovniku.”

Policija je namreč postopek izpeljala po hitrem postopku in piscu izdala odločbo o prekršku. Sedaj pa pride zanimivi del. Marsikdo bi lahko rekel, da je šlo za grožnjo (Peterle se je namreč čutil ogroženega), čeprav zelo posredno. A temu ni tako, saj storilčevo pisanje ni imelo nobenih pravnih elementov grožnje (135. člen Kazenskega zakonika).

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Glede na odločbo je pisec kršil javni red in mir
To elektronsko sporočilo je bilo namreč zelo neopredeljeno. Pisec je zapisal le “naredil bom, kar moram.” S tem ni opredelil ne načina, ne škode, ki bo nastala Peterletu. Zato pisca niso mogli preganjati po Kazenskem zakoniku. Čudi pa, da so se sploh odločili za kakršenkoli pregon. Spomnimo, da v slovenskem pravosodju popolnoma ignorirajo grožnje desničarskim politikom.

Leta 2006 je policist Zlatko Gomilšek Janezu Janši neposredno zagrozil z likvidacijo. Primer se je vlekel tako dolgo, da je zastaral. Ne samo to. Policist Gomilšek, ki so ga zaradi groženj vrgli iz policije, je bil po postopku ponovno zaposlen in spet lahko nosi orožje. Ko je leta 2013 Janez Janša obiskal Maribor je samooklicani aktivist Sanjin Jašar zapisal, da je treba nekdanjega premiera pričakati s solzilcem. Eden od njegovih prijateljev Alen Šela pa je dodal, da je treba uporabiti orožje. Takrat je okrajni državni tožilec Simon Grahornik zapisal, da so grožnje pavšalne in, da ni nobene nevarnosti za Janšo. Zanimivo je, da je hrvaški bombaš zaradi groženj Pahorju, dobil 11 let zapora.

Zakaj torej takšen angažma za Peterleta? Policija je šla celo tako daleč, da je našla člen v Zakonu o varstvu javnega reda in miru, ki se glasi: “Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev.” (Tj. od 250,38 EUR do 500,75 EUR).

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Glavno vlogo so igrala Peterletova čustva
Glede na opis prekrška je jasno, da si je pisec globo zaslužil samo zato, ker je pri Peterletu povzročil občutek ogroženosti in strahu. Po tako subjektivni definiciji je lahko oglobljen vsak, saj je dovolj nek, pa če še tako inkonkluziven dokaz, da se nekdo počuti ogroženega.

Seveda sta samo dejanje in Peterletov odziv bagatela. Politična, sodna in policijska bagatela. Pomen ji daje le primerjava obravnave politikov desnega pola. Na resne grožnje z umorom, poškodovanjem, uničenjem lastnine in podobno, so se, kar se tiče desne opcije, do sedaj organi pregona odzvali popolnoma neresno in nekorektno. Sedaj pa so iz “petnih žil” za Peterleta potegnili nek člen, da so lahko oglobili storilca.

Že dalj časa se namiguje, da je Peterle zamenjal opcijo. Od njegovega cincanja v naši oddaji, kjer je izjavil “strinjam se, da je treba tovrstne stvari obsoditi (veleizdaja op.p.), a ne sedaj, ko imamo kaj za praznovati”, do njegovih zelo jasnih besed v pismu VSO, da se “ne strinja z ovadbo proti Milanu Kučanu.” Zelo pomenljivi so tudi njegovi nastopi v javnosti, kjer se kaže v družbi tistih, ki so skoraj preprečili slovensko osamosvojitev. Med njimi je največkrat viden Milan Kučan, pa tudi drugi upi slovenske levice, kot je na primer Tanja Fajon. Morda pa niso tako iz trte izvite navedbe, da je Peterle zamenjal ploščo in prestopil na stran levih tranzicijskih omrežij. Pri teh pa vemo, da lahko, tudi pri najbolj bagatelnih postopkih brez vseh dokazov, vedno dosežejo svoje.

V nadaljevanju objavljamo fotografije celotnega dokumenta.

A. R.

 • pajot

  Peterle,odjebi,enkrat za vselej.

 • janez.pokoncni

  “V nasprotnem primeru bom 25.6. ok. 20.30 naredil, kar moram. ”

  Pride kavboj Jimi v gostilno. Zvrne 2 viskija, plača in odide iz lokala. Takrat opazi, da so mu nepridipravi ukradli konja.

  Ves besen pridivja v lokal in zakriči : “Ne zanima me kdo mi je ukradel konja. Dam vam 10 minut, da ga vrnete, potem bom naredil to, kar je naredil moj oče pred 30timi leti”

  Čez 10 minut se vrne pred lokal in konj je bil “parkiran” pred njim.

  Pristopi mu eden od opazovalcev in vpraša ; “kaj je naredil tvoj oče pred 30timi leti?”
  Jimi : ” peš je šel domov.”

  • janez cepec

   mam enga na to foro: pride louc u štarijo z puško pa prav; eja kdo seksa mojo ženo, pa prau edn izza šanka, maš pa premau patronu s sabo.

  • Nata

   Hi……hi ! Je bilo kar nekaj luštnih vicev na to vižo .
   Dobro si se spomnil !

 • FORT WORTH

  Zgleda,da je Peterle res zamenjal 2.000 letno katolisko-Slovensko religijo s 70 letno rusko-kumrovsko…

  • rrrrr

   Popravek, njegova religija je nekoliko daljša: 98 let!

   • stajerc5

    Dobra, ce znas racunati…

 • von Rhein

  Petrle ni nič zamenjal.On navija isto ploščo že od samega začetka s tem,da je zelo dobro blefiral.Kaj je kot predsednik vlade storil,ko so Hrvatje lezli na slovensko stran v Dragonji?Nič?Kako je ukrepal,ko so Hrvatje sekali po snežniških gozdovih? Nič! Še nekaj zadev iz časa ko je bil predsednik vlade,predsednik države pa Kučan,bi se brez težav našlo.Takih ,ki bi dokazovale zlizanost.In zadnje,kaj je kot euro poslanec storil za Slovenijo?Zaigral na orglice:

  • rrrrr

   …in kaj je naredil L. Peterle, ko so mu v času NJEGOVE vlade poskušali komunisti razorožiti našo, slovensko vojsko? Nič!
   (Pravzaprav ne nič. Izstopil je VSO-ja v znak nestrinjanja prav tisti hip, ko je le ta M. Kučana obdolžil veleizdaje prav zaradi te razorožitve.)
   Tudi harmikar Lojze odhaja iz slovenske zgodovine s sklonjeno glavo. Od junaka do bedaka.

   • Nata

    Žal ! Pa ne zaradi njega , ali nas.
    Pač pa zaradi celotne nesrečne , naivne , ali pa še kaj hujšega , desnice !!

  • Nata

   Oprosti , vendar ne morem mimo pesmi ” Moje orglice ” , Janka Ropreta !

   Na večer bodo orglice,
   lej orglice vesele.
   Pod oknom moje deklice
   za lahko noč zapele.

   Lepa , prijetna glasba . Za malo pobožati nas in naše jezne komentarje.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • indijanka

  Je to najhujša grožnja, ki jo je Lojze Peterle prejel v letih svojega javnega delovanja? ha..ha .

  • samsara

   Takrat še ni bil novi obraz levice, vsaj ne še javno.

 • garfi

  petrle-orgličar veleizdajalec Slovenskega naroda in Slovenije
  enako nsi

  • Vera

   Lustracijo bi leta 1992 tudi lahko izvedel kot premier, čeprav je stari Bučar nasprotoval . V takratni skupščini bi bil zakon sprejet, saj je imel DEMOS večino !

   • garfi

    o depali vasi državnem udaru, še danes ni sposoben resnice

   • dob

    Bučar je preprečil lustracijo. Tako nam je zapravil državo.
    Poleg tega so mu Slovenci zaupali še pisanje ustave.

    Spomnim se, da so slovenski predojdipalci tedaj čutili imeli blazno spoštovanje do tega človeka, usrali so se pred njim. Kar je Bučar rekel, je držalo, oni so pa v glavnem molčali. še pred smrtjo je blebetal o tem, da ni zadovoljen s tem, kar se dogaja s Slovenijo. Najbrž je to govoril samo zato, da je nekaj rekel, ker prav nič se ni dalop reči. Ti sicer pravim zato, ker težko verjamem, da bi bil Bučar bolj neumen kot je bil pokvarjen.

    S tem je dosegel, da so se na oblasti obdržale vse stare udbovske formacije, ki zdaj vodijo državo POPOLNOMA. Ne le deloma ali le malo.

    Predojdipalci pa nam zdaj govorijo: madona, mi nismo vedeli… Nismo se zavedali!

    Ma, kaj niste vedeli – niste hoteli vedeli! Kot tudi zdaj še vedno nočete ne videti ne vedeti, še vedno vam je Bučar pojem, ki vas straši iz groba. Pa vam je lepo povedal: lustracija samo prek mojega trupla!

    Še tega niste sposobni speljat. Prek njegovega trupla!
    Sam vam je povedal rešitev za državo, vi pa še vedno ne verjamete, da je umrl.
    Predojdipalci jedni. Bučar vas še vedno drži za jajca.

    • Vera

     Večkrat v zadnjem času sem napisala , da je ” truplo že ” zato za lustracijo ne bi smelo biti več ovir, pa magari preko ESČP , če bi bila iskrena volja vseh naših politikov . Mislim, da bi določeno število poslancev lahko samo zahtevalo dejanje ( lustracijo ) ?

     • stajerc5

      In koliko od njih si je pripravljeno dati “sus v glavo”???

     • dob

      Tisto, kar nam vsak teden govori Vodeb, je treba dati v perspektivo in pogledati vse skupaj. Skreniti pogled s posameznika, vzeti ves narod kot otroka in potem opazovati odnos, ki ga ta otrok (mlade generacije!) ima do očeta. V primeru naroda pa do očetov tega naroda, ali pa do tistih, ki sebe proglašajo za očete naroda. In potem jasno povedati, da je ta narod kastriran.

      Komunizem je namreč z revolucijo ubil očeta (Boga, carja….) in eno dogmo zamenjal z drugo. V bistvu je ta ideologija na ravni nekoga, ki pravi, da več ve. Vendar rezultati kažejo, da ne ve, da se je sam znašel prav tam, kjer je bil oče, Bog, car… avtoriteta, ki so ga ubili.
      Potem, ko sami postanejo tisto, kar so sovražili in posledično ubili, se samo postavi vprašanje kaj sedaj?!

      Logično je, da je nadaljevanje ubijanja edina pot za sistem,e, ki so sebe ideološko pripeljali v situacijo, da očeta ubijejo. Pripelje namreč do tega, da očetje in dedje žrtvujejo svoje lastne otroke “v imenu višje ideje”, zato da ti otroci ne bi na njih ponovili istega vzorca.
      Iskanje notranjih in zunanjih “sovražnikov” režima je torej samo način, da se izogneš pravemu problemu. Revolucijo izvajaš naprej, ampak tako, da traja in traja in se nikdar ne konča. I posle Tita Tito.

      Ključno je, da je komunizem samomorilna ideologija!

     • Vera

      Hvala ” dob ” za resnične in iskrene besede v vašem komentarju .Čestitke za napisano !

     • dob

      Draga Vera,
      jaz bi dosti raje govoril o tem, kako se bomo rešili, kot pa…
      Kot pa skušal na skrivaj v svoje komentarje vrivati tuje teorije. V tem primeru govorim o tistem, kar nam vsak teden pripoveduje Vodeb. Moja želja je, da če že obstaja nekdo, ki vse to deli z nami, kot počne Vodeb, da jih – teorije – naredimo uporabne tako, da porabimo njihovo logiko, ki je že uveljavljena. Da laže razumemo, kaj se nam vsem dogaja. Kaj morda kakšna druga logika in abeceda bolj razumljivo opiše naše emocionalne in duševne stiske in jih razloži, kot pa to stori freudijanska oziroma jungovska psihoanaliza?

      V bistvu gre (vsaj pri meni) za željo po demistifikaciji pojavov, ki se jih sicer bojimo razlagati in se od njih odmikamo. Do njih imamo neko spoštovanje, morda celo strahospoštovanje in se obnašamo, kot da se nas vse to ne tiče. Še kako se nas tiče!

      In kaj upam, da bom iz tega potegnil, kaj dosegel?
      No, najprej upam, da se bodo ljudje nehali bati. Potem upam, da bodo sprejeli logiko, ki jo ponuja Vodeb, da v njej razmišljamo. V tem vidim možnost, da se končno naučimo osnovne in najpreprostejše abecede dogajanja in s tem povežemo vzrok s posledico. kar so nam ideologi komunizma razbijali ves čas in nam zanikali pravico, da se iz te povezave učimo, sebe pa sploh obranimo pred njihovimi neumnostmi. Zdaj pa celo že pred njihovo norostjo. Uničevali so posledično zvezo namenom, da te povezave “vzrok-posledica” v naših glavah in v spominu sploh ne bi bilo.

      Vse to pisanje je z moje strani z namenom, da se bom potem lahko z njimi pogovarjal. Da se bodo moje želje pogovarjale z njihovimi, ko njihove ne bodo več tako zelo omejene in pogojevane ampak bodo svobodne za druženje z mojimi.
      Jaz bi mirno lahko prenesel in preskočil in Vodeba in psihoanalizo. Ker mi ni potreben ojdip za razmišljanje. Poznam pač drugo bližnjico.
      Ampak ko je ta moja bližnjica nastajala, ni bilo po bližnjici. Hpodil sem po zelo dolgi poti. Zato vem, da preskakovati ni mogoče.
      Človek pač lahko teče le tako hitro, kot zmore teči njegov najpočasnejši del. Sicer pozabi dele sebe vzeti s sabo.

      Ampak raje bi se pogovarjal o tistem delu našega bivanja tukaj, ko želje letijo. Ko so svobodne sebe izražati. Meni je to bolj resnično od iskanja parcialnih rešitev in pripisovanja delnih krivd. Boli me, ko vidim, da je že psihoanaliza za nekoga nedosegljivo razmišljanje, ker je vzorec navad mnogim tako kruto obtesan, pogled pa osiromašen in dojemanje realnosti idealizirana, zato pač neresnična. Niti počasi se tako ne bomo približali rešitvam.

      Saj pravim, učimo se abecede komuniciranja in razlaganja naše skupne stvarnosti. S tem, ko zavrnemo eno predpisano razlago, ne sprejmemo pa neke druge logike, ki se nam ponuja, nam takšno obnašanje ne pomaga dosti. Razen da zdrsnemo v staro. Nesreča, ki jo Slovenec vleče s sabo je, da v vsaki stvari išče popolnost.
      Živi v svinjaku, ne gre iz njega, po njem se valja – zahteva pa popolnost.

      Zadolžen je čez glavo, drugim pa očita: Kva boš ti men govoru, sebe poglej…
      To je Slovenc!

      Do sedaj sem samo videl, kako vsi Vodebu očitajo češ, kaj pa to, pa ono, pa tega sploh ne veš, pa pojma nimaš, ne obvladaš, nekaj nakladaš, najbrž je tvoja žena nora, da je s tabo…. Vodeb ponuja Slovencu kramp, ker ima njihovo za prekopat! Ker vidi da Slovenc crkuje od lakote na plodni zemlji!

      Oni bi pa kar radi vozili bagre s ta veliko žlico, da samo enkrat zakoplje, pa je vse naenkrat izkopano. Kam bodo pa potem z vsem izkopanim?!

      Ni popolnosti! Popolnost je mit. Je skrb, je počasnost, je doslednost, je popravljanje, je vztrajnost.
      Je ena mala motika, s katero počasi koplješ njivo, da ne raniš krompirja, medtem ko ga pospravljaš in daješ v košarico. Gledaš, da ga lepo zložiš, nežno položiš enega na drugega, da se ne pomečka z drugim, da je korenje posebej, peteršilj posebej, repa posebej, redkvice posebej, da ni vse stlačeno. Da ima vsaka reč svojo vrednost, svoj prostor, svoje pravo mesto. Da ni vse skupaj le ena godlja, pa da je “sej je use useen”, če te kdo sreča in te vpraša kaj pa nosiš s sabo.

      Hvaležen sem za Vašo prijaznost, draga Vera.

     • Vera

      Hvala za izčrpen komentar v katerem vidim tudi sama sebe , ker se čutim med aktivne prebivalce , toda žal nisem prisotna v živo , temveč samo preko komentarjev, saj mi drugo bolezen ne dopušča . Res imate prav, da bi večina rada imela vse , nič pa za izboljšanje stanja ne bi naredili . Slovenci so mnogi preveč apatični , kar pa ni dobro ne za njih , ne za družbo kot celoto . Še enkrat : HVALA za vaše globoke misli g. dob !

     • dob

      Hvaležen sem, da ima to komu napisati, sicer bi ostajal sam s svojimi mislimi.

     • Vera

      Nič bat, saj nas je več, ki radi prebiramo vaše odlične komentarje !

     • dob

      BILI SO LJUDJE
      ki so videli zmaje. Šizoti, ki so se bali morskih psov sredi mesta!
      Pomislite – med hišami! – kot da morski psi kar tako priplavajo po asfaltu in jih požrejo.
      Lahko si ji videl prepirati se s strahovi, ki jih preganjajo in se zato podijo po ulicah, medtem ko njihove
      dlani stiskajo bolečino v njihovih norih glavah, ki že celo večnost kričijo svoj nemi krik. Ki ga le oni slišijo, torej nihče!

      Toda oni so vse to zares videli!

      Ker pa vsega tega ni bilo, so jih imeli za nerazsodne, za nesposobne normalnega življenja. Za duševno razcepljene in celo za nevarne.
      Za norca so jih imeli, bi se reklo po domače. In so jih zaprli na posebne oddelke samo njim namenjene. Vsaj v večini primerov je bilo tako, pri ostalih, lažjih primerih, so se jim samo izognili.

      Pri normalnih vzbudijo gnus, strah in odpor. Res ni prijetno, če ti kdo ves čas razlaga svoje poglede
      na ureditev sveta, pa o tem, kako povsod vidi razkosana trupla prijateljev in znancev – same znane obraze, med njimi morda celo tvojega, toda zagotovo in brez dvoma – svojega, vsega umazanega od krvi in s tistim izrazom bolečine, ki naredi, da so vsi obrazi enaki, vsi ljudje pa podobni, kot na reklami s televizije.

      Ko so padle prve bombe na mesto in je zavladala panika, se ni vanje nihče več zadeval. Nihče se nanje ni niti spomnil, važnejše stvari so se dogajale v mestu kot pa so blodnje norcev in
      ljudje so imeli še preveč dela z lastnimi problemi, da bi mislili nanje. Tudi tedaj, tudi tokrat!

      Ko je del zgradbe, kjer so bili norci, zadela granata, so norci postali svobodni. Stopili so na prosto in se rešili tako tisti, ki so jih ruševine pokopale, kot tudi drugi, ki so pozneje po trgih in cestah pobirali razmesarjene kose trupel in jih zlagali v cela bitja.

      S posebno natančnostjo so to počeli in brez naglice, čeprav resnici na ljubo, včasih s prav komičnim
      rezultatom. Velikokrat, namreč, vsi deli niso spadali k istemu človeku, tako, da so nekateri imeli telo ženske in glavo moškega. In narobe: moški so bili v obraz čisto ženski! Nekatere ženske so imele kurca, nekateri moški pa ženske prsi. Toda na to se zdaj ni nihče več oziral, zaradi tega se jim ni nihče smejal ali jim celo rekel, da so nori.

      Norci so bili tudi edini med vsemi prebivalci zdaj porušenega mesta, ki so lahko jokali! Drugi so bili
      preveč prestrašeni, šokirani nad tistim, kar se je zgodilo, da bi bili sposobni kakršnegakoli normalnega odziva. Od njih bi v takšnem primeru pričakovali kakšen logičen izraz, odziv, reakcijo na strašne dogodke, kot so zgražanje, odpor in gnus. Iskali bi kak smisel v njihovih dejanjih, v mehaničnih opravilih, ki kažejo na nagon po samoohranitvi, željo in potrebo po tem, da jim
      kdo pomaga, ali da sami pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo še bolj kot sami… Nič takega se ni zgodilo!

      Tekali so okrog kot kure brez glave, medtem, ko so norci mirno opravljali svoje delo. Počasi, preudarno in z razmislekom, trezno, kot bi zlagali svet na novo. Pogovarjali so se s trupli,
      medtem, ko so jih zlagali v nekakšna bitja, čeprav oni, ko so bili še živi, z njimi nikoli niso zgubljali časa na pogovor. Vse je bilo obrnjeno, noro!
      Normalni so bili zmešani, norci pa preudarni.

      Oni so to vse že prej videli, strah jih ni bilo več, saj so z njim opravili že v času miru in sloge. Jok jim je bil v olajšanje in groze v njih ni bilo zaslediti. Ljudje so sčasoma to opazili in jih jemali k sebi na dom. Vsak po enega ali dva… k sreči jih je bilo za vse dovolj!

      Stiskali so se k njim, jim govorili čudne zgodbe, nepovezane, na pol nore. Misli in besede so bile brez
      smisla, toda norci so vse razumeli. Bili so potrpežljivi. V sebi so nosili neskončno vztrajnost, ki je lastna samo norcem. Tako, kot so nekoč lahko ure in ure z glavo tolkli ob zid, kričali svojo neskončno pesem v prazno in zavijali svojo bolečino v noč, so zdaj potrpežljivo poslušali vsakogar. Dogajalo se je celo, da so jim ljudje poljubljali noge v zahvalo in jih prosili odpuščanja.

      In norci, kot norci – so jim vse
      odpustili.

    • Janko Gedlička

     Madona, saj iz vsebine ven štrli tudi gospod Vodeb

   • Ruggedplant

    To je žal zelo naivno razmišljanje, bi bilo pa čudovito, če bi bilo res. DEMOS že, DEMOS, a kaj ko je bilo v njem kar precej patronov, ki niti pod razno ne bi podprli lustracijskega zakona. Prav to je bil namreč njihov glavni, morda za koga celo edini pogoj za sodelovanje v tej koaliciji. krti na desnici niso izum 21. stoletja, z nami so že od samega začetka države…

    • stajerc5

     Med ovcami je vedno skrita ena crna, samo najti jo je treba…

     • Ruggedplant

      Če bi bila le ena, bi bil problem že zdavnaj rešen.

     • stajerc5

      …ali pa vse ostale slepe…

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Vztrajnik

  Državljani še vedno ne dojemajo kako se udba stara in podmladek z vso silo zažira v življenje državljanov Slovenije. Vsak dan se bolj zažira v Nsi, tudi v SLS z raznimi starimi “botri” iz tega klana. V DS in DEsus-u je pa itak domicilj.

 • totex39

  A sedaj pa se Peterletu tresejo hlače in bo za vsako malenkost klical na pomoč policijo, spokaj se iz politike, da te ne čujemo več.

 • katra

  Joj, joj, kam smo prišli ????

  “Megla se dviga…. kidali pa še bomo” – je nekoč rekel “nek politik” ……… še veste, kdo je bil to ?

  • avtohtoni neandartalec

   Udbaš kliče udbo na pomoč, naj ga reši pred udbo, kam smo padli, zgleda res ni več poštenja niti med kriminalci.

 • Unikatna

  Postopek je tukaj hitro stekel, ker se je postavil na njihovo strani!

  Koga bodo pa preganjali v našem imenu, ker se v EU počutimo ogroženi?!!

 • Duhec

  Škoda besed za skorumpirano policijo…

  • stajerc5

   Ce bi bila to policija, bi bilo se kar v redu. Oni so samo Ljopatasi, zgodbe se pisejo na drugi adresi!

   • Duhec

    Policija je… kr priznaj si.

    • stajerc5

     Imas prav, ja vidis, da jih zagovarjam- so me ze enkrat dobili…

     • Duhec

      Ne poznaš jih…. pač verjameš, bi blo prav v normalnem okolju. Pa ga ni….

 • avtohtoni neandartalec

  Tudi njegovih številnih malignih bolezni ni nihče vzel resno, pa jih je vseeno čudežno premagal.
  Lepo vas prosim, spokajte tega ubogega reveža čimprej ven iz politike in javnega življenja, da bo imel končno mir, ki si ga je zaslužil, mi pa bolj normalno in strpno državo.

 • avtohtoni neandartalec

  Nemčija je zgleda vzela Udbo resno, seveda je treba to čimprej spokat ven iz Evropskega parlamenta.
  Ni edini, verjetno bomo morali kmalu spet voliti evro poslance.

 • bednick

  To je sedaj vzorčni primer!!!
  Mislim, da so talevi pljunili v lastno skledo.

  • Franc Šink

   Še enkrat.Ime ti paše

   • bednick

    Talevi komentatorji bodo morali od sedaj hudičevo paziti, kaj bodo napisali o Janši.
    No, jaz to tako razumem.
    p.s.:
    ti bi bil tudi beden z mojo pokojnino.

    • katra

     Jest bom kar metlo ponucala. Nimaš kaj se pregovarjat…….. škoda cajta.

 • Franc Šink

  Zanimivo branje. Ni priporočeno za vsakogar.

  • karpelec

   Sploh pa ne z želodčnimi težavami in pa hemeroidi.

 • star profi

  Ah, naši komunisti , isti isti isti. Še v zapor jim nikoli ni treba . dobr je tole da si lohk bil včasih komunist. priviligirana današnja kasta.

  • Michael

   Komunisti, fašisti, belogardisti, po dolini šentflorjanski pa odmeva isti, isti, isti

   • stajerc5

    Joj, pravi naval tistih, ki vidijo resitev “nasih” v isti, isti, isti…..
    Sedaj se vidi: Strah vas postaja, buuuuu!

 • antimur

  Peterle ni prestopil, enostavno ne more več tajiti izdajalstva in kolaboracije s Kučanom. Prav tako je z Novačko, pa še kom iz te izdajalske stranke. Katoliki, spreglejte že enkrat, ter ne dajajte glasu tej zahrbtni stranki, ki pomaga tistim, ki nenehno napadajo RKC.

  • stajerc5

   Revez “pobozni” niti ne ve, da ga ze caka sluzba kurjaca pri tovarisu z Rdecimi rogeci, tistemu kateri ga je tudi k nam spravil!

 • Duhec

  Pol so vsi moji, ki so grozili, kaznovani…. hahahaha. Prokleti policaji….

 • bednick

  Nekaj let po osamosvojitvi, se je že govorilo, da sta ljudska stranka in krščanski demokrati, udbovski stranki.
  Čudno, da Janša ni vedel zato.

  • stajerc5

   Ja, kako bi vedel, ce mu pa nisi povedal!

  • star profi

   Pa saj on je šef udbovcev , a ne veš tega ? Zakaj pa misliš da Leljak tako okoli njega skače ? A zardi tega da mu prepih dela al da posluša kaj šef reče ?

   • Duhec

    Zakaj provociraš???

    • star profi

     Nič ne provociram , resnico povem. A ne veš da so z udbovci sodelovali pri šfercu orožja ? Kje pa spiš da te ne vkradejo ?

     • Duhec

      Lažeš iz posta v post….

     • star profi

      Eh kaj si ti naiven. Pas kje spiš da te ne vkradejo ?

     • Duhec

      Pozdravi Bildija…. a ti še deli nasvete???

     • star profi

      Ne vem gdo je to. Sem pa srečal sodnika po dolgem času n ga pozdravil . Aha on je ful za janšata Janša janša janša, kučan je za ……No sj mogoč ma prou

     • Duhec

      Spet lažeš….

     • star profi

      Ti tak sam janezu verjameš, drugi se pa vsi lažemo. Kdaj si bla nazadnje pri sveti Spovedi ? To je greh če verjameš sam enim ki se ti lažejo.

     • Duhec

      Nisi normaln…. tko kokr Bildi ni.

    • stajerc5

     Danas se ni bil pri spovedi in bi se rad jutri v all inclusive izpovedal!

     • star profi

      sem bil 2 dni nazaj pri spovedi, zato pa resnico povem .

     • stajerc5

      Bo potrebno vsakodnevno, ker toliko grehov kot jih naredis ti na dan, se ne da nositi dlje!

     • pajot

      Pri spovedi? Rajši povej,da je bila to samokritika pri partijskem sekretarju.

   • pajot

    majmun

  • Duhec

   Janša je naiven za popizdit…. zmer bil in zmer bo.

   • star profi

    On ni naiven , on je preračunljiv. In ker je takšen je zelo zelo prefrigan. Za ovčke ma eno zgodbo , v ozadju se pa vrti druga.

    • Duhec

     Glede na to kako so mu sf* lajf, slabo vrti.

     • star profi

      Še nism slišu da bi kriminalci drugi sf***** lajf. No al pa če jih policaji dobijo

     • stajerc5

      Nic ne bo z njm, najbolje ce se dobimo nekje po sv. Masi!

     • star profi

      Lohk kr pr naši cerkvi. Ob 7h je Sveta Maša. Cerkev Svetega Štefana

     • star profi

      tam smo itak že navajeni vdorov belih. So edina vojska ki je sredi maše z orožjem vdrla v cerkev.To je kultura naših borcev ki so prisegli hitlerju.

     • pajot

      Komunisti ste klali kar na prostem. To je kultura borcev,ki so prisegli Stalinu. da lenina niti ne omenjam.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Olga

     Udbovci sodite po sebi!!!! Hočete odvrniti temo s Peterleta, ki je bil tudi vaš kolega! Lepo se imejte!

     • star profi

      Vpraš Hvalico al pa pokojnega Pučnika kako je preračunljiv

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Olga

    Vsak pošten človek je naiven!

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Če si naiven, nisi nikomur nevaren.

 • Aron

  gre za klasične grožnje, pravilno je, da se to kaznuje, saj rabimo neke precendense tudi na tem področju (groženj z nasiljem, ksenofobije, itd..je vedno več)

  • stajerc5

   Verjamem, da bi ti ugajalo. Ti meni ja, jaz tebi ne!? Eeeej, ti si amater, vprasaj tvoje strice, kako se to dela!

  • garfi

   kje si bil pri grožnjah razrednim sovražnikom ?
   ksenofobijo, homofobijo ste si izmislili levaki
   dober rdečuh mrtev rdečuh press

   • star profi

    a to si v domobrancu prebral ? Cajtngu naših vrlih borcev ?

    • garfi

     še vedno ne komentiraš kolaboracije partizanov in komunistov
     z nacional socialisti isti isti
     Partizani in kolaboracija v Sloveniji
     http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

     • star profi

      Sm že ,sam preberi si. Zanimivoo pa je da vi ne komentirate kolaboracije z nacisti al pa jo celo odobravate. Retoriko maš pa enako kot da bi cajtng domobranski bral. A je to zgolj naklučje ?

     • garfi

      kdo je začel državljansko vojno in krvavo diktaturo ?
      se ti to ne zdi pomembno ?

     • star profi

      pejd v prvi razred osnovne šole no. Pa cajtng naših vrlih borcev domobranc mal prelisti . Ga maš na spletu

     • garfi

      kaj pomeni izraz domobranc ?
      BRANITI DOM PRED NORIMI RDEČUHI

     • star profi

      Ja ti si neverjeten. Tud oni so tako pisali da so branli bred rdečuhi in da so v nekaj mesecih okoli žužemberka pobili okoli 2500 ljudi in več kot 1000 dali nacistom za taboriča. Zgleda da je bilo veliko sovaščanov v tistih krajih rdečuhov.

     • garfi

      kdo je začel ?
      kdo laže ?
      kdo je proti temu, da zgodovino pišejo zgodovinarji
      na podlagi dejstev ?
      Jaz vem premalo, vendar dovolj, da rdečuhom ne verjamem
      niti besede

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • karlina

      Mislim, da si se malo zmotil, bilo je ravno obratno.

     • karlina

      BRAAAAAAVO ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • dr Janez Sveti

      Evo odgovor:
      https://www.youtube.com/watch?v=dF-y5GFoGfI

      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      niti vesolje te ne pogreša

     • stajerc5

      Ta cuduviti komentar na retoriko je vic, vsaj tedna! Pa saj ne verjamem, da bos razumel.

     • pajot

      Z nacisti je kolaborirala tvoja partija 1939 do 1941

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • pajot

     majmun rdečeglavi

   • Aron

    vse grožnje je treba obravnavati enako, še posebej tiste ki izvirajo iz ignorance (rasizem, ksenofobija)

    • garfi

     si aktivist ?
     to je klasična levaška

     • Aron

      nisem aktivist, samo zdravo pamet uporabljam :)

     • garfi

      kako veš, da je zdrava ?
      levaštvo nima nič z zdravjem in vse s koristoljubjem

    • Unikatna

     Nihče nima pravice nekomu nekaj vsiljevati!!! Zato je prisila, da moraš – tudi grožnja!!!

  • Shalalabayzer

   Presedani so že narejeni…g. Blažič je prijavil nekoga z nadimkom “Zakladnik Mitja”, prepametni uradniki pa so mu odgovorili, da te osebe ni v Centralnem Registru Prebivalstva.

   Vse je narejeno, vse je pripravljeno, vse je izvežbano…tako za socialiste kakor tudi za konservativce.

   • Aron

    reporterjev blazic? zoper njega, bivsega kolega iz skofijske, bi pa se jaz kaksno krepko rekel. nestrpnezu je pac treba povedati kar mu gre

    • Shalalabayzer

     Eh ja, bloklista…

 • Vera

  NOVA24TV : Kje je vaš moderator ???????????????????????????

  • Duhec

   Nimajo ga več…

  • star profi

   Zakaj ? A ni lepo ko ni enoumja in je demokracija in več različnih mnenj ? Še kakšen z drugačnimi mnenji bi bil dobrodošel a ne ?

   • Vera

    Zaradi tebe in tebi podobnih je moderator potreben , ker morajo biti komentarji resnični, nežaljivi in ne sms- ovski !

    • star profi

     Ja a ni resnično če je pluralizem in različna mnenja ? Gospa Vera a mate še zmeri diktaturo pri vas ? A to je žaljivo če vas vprašam če maste diktaturo ?

     • kritičnamisel

      ani škoda časa, da se dokazuješ, kako si pameten: če ti je pol bralcev… na dnevniku verjelo, boš moral tle uporabiti še kaj več, kot samo vpitje in dolg gobec

     • stajerc5

      Hvala za “blabladnevnik”. Nisem vedel, da je bolana dusa!

    • stajerc5

     Trese se jim stol (bolj tocno: usnjeni fotelj za debele rdece riti) in posiljajo na fronto se tistih par placancev. Ne dajte se provocirati, vrnite mu z glavo in ne z njihovim Buffet dialektom!

     • star profi

      Ti si že pokazal da z glavo in argumenti nisi sposoben nič vrnit. Tvoj nivo je samo da ignoriraš dejstva . To je tvoj intelektualni nivo

     • dr Janez Sveti

      Ne brigaj se za njih. Drži se Jezusovega nauka.
      DR Janez Sveti svetovalec

     • star profi

      Ja , to itak. A si videl kaj je blo zdaj na revivalu v Keniji pri Preroku Dr. Owuorju ?? UUUAAAUUU, To moraš videt. Decembra grem spet k Preroku v Kenijo. ALELUJA , HVALJEN JEZUS NA VEKE VEKOV.

     • dr Janez Sveti

      No, jaz mislim, da pravi vernik ne rabi hodit okoli. Bog je namreč v tebi! Ti si BOg. Pravi vernik ni tisti, ki pričakuje, da mu bodo sledili ampak tisti, ki je tako dober človek, da želijo drugi postati kakor on!
      Jaz nisem tako dober, ampak že to da se tega zavedam je znak, da sem na pravi poti.
      DR janez Sveti popotnik po vesolju

     • star profi

      Eh , mal preberi kaj je Jezus rekel MATEJ 10 41 42. Raje se drži tega kar je Jezus povedal , boš bil celo blagoslovljen in imel večje razumevanje zakaj tako.

     • dr Janez Sveti

      Stari profi je stai komentator in n noben plačanec (a vi res verjamete te neumnosti) in ni komunist , temveč zelo goreč vernik -katoličan.
      Dr Janez Sveti genij !

     • stajerc5

      A sedaj ze sam sebe branis?

     • dr Janez Sveti

      Ni potrebe. Jaz se nikogar ne bojim.Še najmanj pa gobezdal na forumih.
      DR Janez Sveti čelna

     • star profi

      Pa povej jm da mi je MAL DOLG CAJT k nimam ženske da bi se z njo kregu. Pol pa malo tu nadoknadim DOMAČI KREG hehehehe

     • pajot

      Si končal osnovno šolo? Mal te jebe sintaksa.

     • tarantela

      Kaj pa je to: sintaksa, lepo prosim?

     • star profi

      Ma to mu je neki za na kruh namazat. Drgač pa prevajam knjige zadnje čase iz ingliš na domačo špreho

     • tarantela

      No, sam da je za na kruh namazat, pa je u redu.

     • pajot

      Zate je to nekaj za pojest. daj,raje končaj osnovno šolo,bo bolj pametno.

     • tarantela

      Ja, hodim še u vltec.

    • dr Janez Sveti

     Stari profi je stai komentator in n noben plačanec (a vi res verjamete te neumnosti) in ni komunist , temveč zelo goreč vernik -katoličan.
     Dr Janez Sveti genij

     • star profi

      No viš ti pa celo neki veš o meni. Pa ta nick uporabljam vsaj 8 let če ne več. Edino pri politem kisu so me skenslali in tam lahko uporabljam samo YOUR COMENT IS AVAITING MODERATION hehehe

     • dr Janez Sveti

      Nekoč sem te provociral pod drugim imenom. Zato vem o tebi kar veliko in vem, da nisi provokator in ne hudobec!
      Dr Janez Sveti Semič?

     • star profi

      Lepo.

 • star profi

  Zakaj sovražite DRUGAČEMISLEČE in me hočete IZBRISAT , dat med izbrisane.

  • dr Janez Sveti

   Jaz te ne sovražim.
   Dr Janez Sveti vesoljc

   • star profi

    No sem vesel , da me vsaj eni ne sovražijo. hahaha Takih je bl mau. Vpraš MOJO BIVŠO hehehehe

    • dr Janez Sveti

     Sovraštvo škodi samo tistemu, ki sovraži.
     DR Janez SVeti vesoljc

     • pajot

      Ni videt,da bi komunistom,ki sovražijo domobrance,to kaj hudo škodilo.

     • dr Janez Sveti

      Simpatija je obojestranska.
      DR Janez Sveti vesoljc

  • Vera

   Ne samo izbrisat iz registra, temveč je treba vse ” nabrisance ” nagnat nazaj od koder so prišli !

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Duhec

   Nehi no…. nihče te ne sovraži, sam ni lepo, da provociraš za bv.

   • Olga

    On sam sebe sovraži! To potem kot komunisti, pripisuje drugim!

    • Duhec

     A ga osebno poznaš???

  • garfi

   ker si manipulator

  • Olga

   Ker so vsi ” izbrisani” , ki niso hoteli slovenskega državljanstva,dobili odškodnino!

   • karlina

    TOČNO, po zdravi kmečki logiki, bi jih morali samo NAGNATI IZ DRZAVE, z enosmerno vozovnico, tako, pa, drzava ima povsod nastavljene same Srbe in s tem je vse jasno.

 • Olga

  Zdaj natančno vemo, kam spada Peterle!!!! V Murgle!!
  Policija vedno ščiti naše, torej levico!!? Fuj, prodana duša!!!???

  • Duhec

   A je desnica brez napak???

   • star profi

    O tem se ne razpravlja. Desnica je sveta .

    • Olga

     Nimamo na vesti udbovski zločinov in povojnih pobojev!! Prav tako tudi ne kraje in ovajanja ljudi!

     • janez cepec

      zanima me, kolk bi blo po vojn pobitih, če bi domobrančki zmagal?

     • stajerc5

      Glej Janci, v tvojmu stilu de bos zastopu. Vcasih smo mel pijonirski list za takle blabla. Ne vem kaj mate danes, dej probi tam naprej, mogoce ti bo kak frojnd kej razlozu…

     • pajot

      Če bi moja teta imela kurca,ne bi bla teta ampak stric.

     • karlina

      Nobeden, verjemi, bi pravično sodili, ker bi v drzavi ostali akademiki, tako, pa so morali zbezati, oz. so jih pomorili, če še ne veš.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Bravo, ++++10

   • stajerc5

    Je pa zelo tezko narediti kaksno, ce sploh ne prides do moznosti oz. ti jo ne dajo ali te blokirajo, na vse mozne nacine. Ja?

    • Duhec

     Če bi bli brez napak, bi vladali, ker večina je neopredeljena.

     • stajerc5

      Razumem, hehe. Zato pa imamo vlado in vlade in vlade in v…kar naprej brez napak! Razmem.

     • Duhec

      Ne razumeš…

   • Olga

    Nismo, smo samo ljudje! Nismo pa prekucuhi kot Peterle! Pa še tako veren je, da se kar cedi od njega?!!!

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • baubau

    ja,duhec,res ,hvala ti za tvojo potrditev.

    • Duhec

     Potrditev česa???

     • star profi

      Da je desnica brezmadežna

     • Duhec

      Cerkvene miši v to verjamete, jst pač ne.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • baubau

  Lojze bi pa očitno res rad sebe in nsi spravil na nulo….

  • lambizer

   Ne boj se za njega, mu bo pa bog pomagal

 • Duhec

  In zakaj desni politiki ne prijavijo groženj???

 • Duhec

  Levi so enotni, desni niste…. nikol bli in nikol ne bote, da o neopredeljenih ne pišem…. zakaj nikol ne bojo desni. Zato je zmaga na volitvah misija nemogoče…. tud, če levi nič ne nardijo, majo svojih oprancev dost.

  • stajerc5

   Ko imams prav imas pa prav!!! Dam za pijaco! Tocno tako je!

   • Duhec

    Eh… mojih postov večina ne razume. Zato so kratki, sladki.

    • stajerc5

     Ja, tak ti je to! Resnice so vcasih grde, ampak, jutri je nov dan, upam…

  • Olga

   Mafija je vedno enotna!

 • janez cepec

  spet se je pokazala vaša netoleranca in zaslepljenost. ne bom branu 5erleta, ve se de kot prime minister ni biu kej prida, kot zunanji pa še menj, samo ne gre mi v račun, da je bil za vas dobr, dokler je slediu naukom velikega vodje, ko pa je pomislu po svoje, s trezno glavo , je že zašel s poti v, kam že, aja v Murgle, nočno moro vašega pastirja. OVCE.

  • Duhec

   Desnica se potaplja…. zato so jo začeli politiki, ki jim gre sam za dnar zapuščat. Pa še ostali razlogi so. Sam tle pisat romane je škoda cajta.

   • stajerc5

    Majhen popravek: Korito se prazni in ta “posteni” so skocili po pomije.

    • Duhec

     Korito sproti polnijo…. a ne opaziš???

     • stajerc5

      Kako? Nisem zraven, skooooda…

     • Duhec

      A ne občutiš ukrepov te lopovske levice??? Še več jih bo…. ni šans, da se korito sprazni. Bi blo pa najbolš, da se jutr in, da vsi paraziti pocrkajo.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • janez cepec

     ja kva, abo šou poj JJ nazaj u partijo?

     • Olga

      Vi ste pa res psiho! Gospod Janša vam ne gre iz glave!! Gospod je res sposoben in mi ga podpiramo!

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • tarantela

      Kva bluziš, sej zdej nimajo več ZSMS!?

   • Olga

    Peterle ni bil nikoli desnica, bil je podtaknjen kot udbovec!

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • pajot

   S trezno glavo,ha,ha,he,he. ..

  • Olga

   Do dvoličnežev in izdajalcev slovenskega naroda imamo nično toleranco!

 • kritičnamisel

  bojte se vsi, ki vam zadnjica dnevno proizvaja metan. ste vključeni v neposredno ogroženost po kazenskem členu, ki sankcioira posedovanja nevarnega orožja. osumljen je lahko vsak, ki ima v posesti vžigalnik ali vžigalice, obstaja možnost, da ste potencialni terorist, ki bo zanetil upor. priporočam SDS, da vse dosedanje poljščine nadomesti z rjavim fižolom, mogoče uspe vseljudska apatija razočaranih državljanov.
  p.s. ni potrebna sprememba, želeli ste imejte

 • montyamp

  Peterle je takšna sluz kot Tuerk . Ko ga vidim , se začnejo čudni dogodki v želodcu . Če vidim Hitlerja , nimam težav s problemi . Kaj to pomeni ???

  • janez cepec

   de nisi čist pr taprau

   • montyamp

    Se pravi , če za naslednika morilcev in banditov nisem pr taprau , sem ziher PR TAPRAU .

  • Duhec

   Da sta si s Hitlerjem zelo podobna…. za kozlat.

   • stajerc5

    Tu se pa ne bom mesal, ajmper ze stoji pripravljen…

 • Nada

  Upam, da se je prejemnik te odločbe pritožil, napisal ugovor ali kar mu pač piše v pravnem pouku, da sme storiti v 8 dneh od prejema odločbe. Zanimivo, kako se zna naša policija za določene osebe zavzeti in poiskati nek člen v zakonu, četudi se vse skupaj sliši kot, da bi bil pes nekaj na repu prinesel, da lahko nekoga obtožijo, v veliko bolj resnih zadevah pa vse zavržejo.

  • stajerc5

   Policija, sodisca, kazni, obravnave…Ko sem te precital, sem se spomnil na pritozbo JJ-a. Kaj se dogaja tam? Kaj je z vsemi Obtoznicami proti opankarju? Kdaj bomo kaj o teh stvareh obvesceni?Ko bodo zapadle, kot protiutez????

   • Olga

    Opankar je vmes zaposlil Masleševega sina?!

    • star profi

     Janez pa svoja dva z Tankotovim menda . A veš kje ?

    • stajerc5

     No, super! Nisem vedel, sedaj bom pa lazje spal…

  • montyamp

   Zato imamo nemška sodišča , kjer se POŠTENO SODI , tudi UDBOMORILCEM .

   • Olga

    +++++++++++++++++++++++

   • star profi

    Škoda k nimamo še pr nas nemških sodišč da še malo komunistične šfercerje z orožjem obsodijo. Pri nas so pa vsina prostosti.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Nada

    Mi bi tako morali vse sodne zadeve predati, če ne Nemcem pa Avstrijcem, da bi sodili v naših pravnih zadevah, ker le tako ne bi imeli sojenja po obrazih, domačijskosti in politični pripadnosti. Zakone bi se že prevedlo tudi v njihov jezik.

    • stajerc5

     Jezus, ti hoces pa vojno!

     • tarantela

      Jo je dedec razkuru, nek mora vn dat.

     • Nada

      Zakaj pa? Saj smo vsi v EU in ni nujno, da samo ESČP sodi v sodno pravnih zadevah drugih držav.

 • Iva

  Ob prebiranju knjige Kučanov Klan (Slivnik) ugotovimo, da Peterle že 25 let sedi na dveh stolih!

  • janez cepec

   Slivnik je že vedu, je biu zadnji k je biu predlagan u centralni komite partije,

   • pajot

    Ti pa še zdej sediš u njemu.

    • janez cepec

     never happend

     • Borut Stari

      Niso te vzeli?

     • janez cepec

      nism niti fehtu

     • star profi

      So , sam za centralo pri vhodu

  • Borut Stari

   Ne zdi se mi toliko “velik”, da bi moral sedeti na dveh stolih.

  • karlina

   In prav zato so tudi pospravili gospoda Slivnika, aja, sam sebe je streljal v hrbet a ne.

 • Borut Stari

  Kaj naj se obrnem jaz, ki se čutim ogroženega zaradi delovanja slovenske vlade?

  • star profi

   K Jezusu. A si to gdaj probu ?

   • pajot

    Plačan udbovec. Se bova kmal vidla,to ti obljubljam.

    • star profi

     Kdo je zdaj UDBOVEC ? Če bi bil jaz udbovec pol bi jaz prišel do tebe a ne ? Pa zgleda da boš ti prišel do mene . A si pol ti tajni udbovec .

     • star profi

      Je pa res da me je udba hotela zaposlit če se prav spomnem 90 pozimi in to zelo zelo dobro plačat. Pa proste roke da grem študirat kamorkoli hočem. Velik dnarja so mi ponujali a veš. Take ponudbe kot meni jo niso kar tako ponujali brez skrbi.

     • tarantela

      Dej, a lehko ta denar jest uzamam?

     • star profi

      Tebe še zastonj neb hteli. dej no. Lokalni vajenci se bi šli tajnih služb. Ni ččudno da je kaos.

     • tarantela

      Glih tak bi bili taprau, k usak misl, de so vajenci.

     • totex39

      Če si takrat zamudil se lahko danes včlaniš v udbovce je spet aktualno !

    • star profi

     Pa glej da boš še pleničko s sabo vzel ker bo hudo hehehehe

     • pajot

      Po čem je dinar?

     • star profi

      Vidiš, boš mi prišparal za bencin k boš ti pršu k men hehehe

   • Borut Stari

    Ne ker nisva na isti valovni dolžini in v istem času. Bliže mi je Satan.

  • karlina

   Sem na ta portal in nikamor drugam, veš.

 • pravapot

  Niti nisem presenečen, da se je začelo ovajanje in kaznovanje pri Peterletu. Zakaj??? Sedaj bodo lahko in s polno paro začeli prijavljati “UDBOVCI” in njihovi podporniki z besedami PRI VAS DESNIH SE JE TO ZAČELO! Ali res pri desnih? Peterle že doooolgo ni desni. On je, kakor mu najbolj odgovarja SVOJ.

 • Johan

  Enkrat Udbovec in vedno udbovec, na koncu še prostak. Lojzek to pa je sramota za Demos in pomladne stranke. Od kar te poznam si bil zelo zelo spolzek in pokvarjen, vedno na račun nas Slovencev !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ In Ljudmila je njegova desna roka, oz. vleče jo zelooo k levici.

 • Nata

  To je dokaz , da rdečim res teče voda v grlo .
  Od strahu delajo tako neumne napake .
  A mi poveste , kdo pa je Peterle danes ?
  En ubogi črviček , ki so si ga dobro sposodili , na koncu pa ga bodo pohodili !

  • tarantela

   Men se pa zdi, da mu ni hudega. Dobro služi evrčke, kmal bo penzija in to lepa. Pohodil ga pa ne bojo, se zna izmikat.

   • stajerc5

    Zato pa je pri nas tako, nekdo, ki je koncal brez noge nam je svetoval: Snadzi se! (…i boli te k…).

    • tarantela

     Komu to: boli te k…jest ga nimam, sm punčka.

     • stajerc5

      Veckrat imam obcutek, da si (kar ze si..) po zelji. Ne vem, ce po potrebi ali zelji. Sploh ni zlobno misljeno, poudarjam!

     • tarantela

      Usak bi bil rad neki, jest mam željo, da bi bla bogata, pa ne vem tapravih številk za LOTO, pol pa ne špilam.

     • stajerc5

      Podobno kot pri volitvah, a ne?

     • tarantela

      Kako s pa uganu?

     • stajerc5

      Klinc, en cas se pa ze midva “telegrafskim putem”…

     • star profi

      A ti tud nimaš nobenga doma da se z njim pokaraš hahaha. Pa pol prideš mal sem hehehe

     • tarantela

      Ti si pe res brihten! Skor kt jest!

     • star profi

      Ja mal nas je takih prznam hehehe

     • Borut Stari

      Maš maš. Ampak takrat ko ti to hočeš.

   • Nata

    Nisem trdila , da mu je kaj hudega .
    Samo še malo ga potrebujejo , da drekec mešajo .
    In , potem pa ga bodo pohodili !

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • hle

   Če bereš samo reakcije tukaj lahko vidiš da sploh ne gre za napako ampak za prekleto premišljeno potezo

  • garfi

   ne v materialnem smislu, tu smo mi črvički proti njemu

   • karlina

    Menda je njegova hčerka imela v Cankarjevem domu pred kratkim en svoj doktorat, med povabljenimi je bil tudi Kučan, to pove vse o Peterletu. Meni je bil vedno sumljiv in antipatičen človek, sedaj vem, zakaj, ker ne maram in sovrazim prvič izdajalce, drugič pa komuniste.

   • Nata

    No , to pa prav gotovo .V materialnem pogledu.
    Pa saj izgleda , da mu je samo to važno .
    Se pa le zaveda ( saj menda ni trapast , no ) , da je politični mrtvak !

 • tarantela

  Sama udba, kaj pa ozna sve dozna? Njo ste pa pozabil! Sram vas bod!

  • stajerc5

   Psssst! Cuvaj se Valtera!

   • tarantela

    Mene pa na bojo tepl!

   • Borut Stari

    Pazi Mirko! Metak!

  • garfi

   specialistka za Udbo in tudi ozno

 • Viktorh

  Na fotografiji se jasno vidi s kom se Luis druži.
  To mu ni ravno v čast.
  Mene bi bilo sram, če bi se pojavil v javnosti na takšni fotografiji.

  Da, da, to je naš bivši orgličar, bivši krščanski demokrat, vodja žlahtne konservativne stranke tovariša tamauga.

  Čestitam, Lojzek!
  Na upravni enoti bom preveril, če lahko posthumno spremenim ime moje pokojne matere Alojzije.

  • star profi

   Torej, a si preštudiru od včeri kam spadajo župniki in verni fantje in možje pr partizanih ? A spadajo med vernike al so se včlanili v komunistično partijo. ??

   • komar marko

    Ne razumem tvojega vprašanja. Lahko spadaj med obe strani! Na PRIMORSEM so bili župniki prvi ki so se uprli poleg TIGRA fašizmu. No kako so z vodstvom TIGRA obračunali se ve in kdaj! Zakaj smo potem praznovali včasih 22 julij?

   • Viktorh

    Le kdo te jebe, govno komunistično?
    Odjebi, usrane!

 • star profi

  Kak je lepo tlele. Ko se hočeš mal skarat , kaj napišeš, potem pa vgasneš računalnik. A ko bi se še ženske dalo tako sprogramirat pol bi bil raj na zemlji

  • stajerc5

   Kolikor vem je ena tebe ugasnila?

   • tarantela

    Ha-ha-ha…!

   • star profi

    če bi bla sam ena bi blo še dobro hahaha. VSAKA DO ZDAJ ME JE UGASNILA hahaha.
    Pa sm nekaku preživel hehehe.

    • stajerc5

     Nisi edini, smrk-smrk…

     • star profi

      ma sj nisem žalosten. Zdej sm še bl srečen. Pa ne boš verjel 11 let sem že ločen in brez ženske in NOKOLI NIKOLI od takrat nisem imel enega samega glavobola, nikoli nobene gripe, ali bil polan in nikoli nobene vročine . hehehe. No edino kar malo pogrešam- NIMAM SE SKOM DOMA POKARAT pol je pa dolg cajt.

     • stajerc5

      Svetujem ti en All inclusive v zenskem samostanu. Prosim, ce pri rezervaciji mislis tudi na mene. Locene sobe, seveda!

   • star profi

    Pr ženskah pa prznam da nisem še nigdar v življenju zmagu hehehe. Vedno sem kratko potegnu. Pol sem se pa raje za Jezusa odloču hahaha

    • tarantela

     Vsej kruh pa ribe maš zagotovljene, pr babi pa nikol ne veš, če ne bo za večerjo sam mulo kuhala.

  • komar marko

   A nisi ti včeraj nekaj pametoval o domobranstvu na štajerskem in pisal o nekem komandantu neke brigade od 800 mož? In koliko sovragov so pospravili. Natanko 520 od prvega dne do zadnjega. Do številke 6300 pa se je zgodilo po končanih bojih! Torej akj si hotel včeraj povedati?

   • tarantela

    Ti pa kle seanso kvariš, smo glih sred pomembne debate!

    • komar marko

     Ha, ha, ha. Sem mislil da bi bilo potrebno malo STROKOVNIH dejstev z RESNICO in VIRI!

     • star profi

      ohoho ta bo pa huda

     • komar marko

      No kaj te zanima., Kako je JJ zmanšal PUF iz 28% BDP na 22 % BDP in kako so praznili banke ob guvernerju iz NAŠIH vrst in direktorjevemu milijonu nagrade za uspešno praznjenje?Ali pa te mogoče zanima BDP Avstrije in SLO od leta 45 pa do 91? Sam vprašam?

     • tarantela

      Ti s pa hud, te je glih zdej žena nakurla?

     • komar marko

      Ha, ha, ha. Ne pravkar mi je zaukazala obvezen počitek in sproščanje duha!

     • star profi

      Pol porcija še pride. Vidš ti maš vsaj to srečo da te nadere. Mene več nobena ne nadere hahaha, pol mi je pa dooooollg cajt hehehe

     • tarantela

      Nisi ob pravem času naredil posnetkov njenega vpitja, da bi si jih zavrtel, kadar bi te dajala otožnost.

     • star profi

      JOJ , vidš nisem se spomnu. Sem ji pa zadnjič neki telefoniru hahaha – MATR ME JE NADRLA hahahaha, SM mislu da me bo prek telefona napadla hehehe

     • komar marko

      Vidiš pametna ženska. raje se je vrnila k svoji mami, mi te moramo pa prenašati!

     • star profi

      ma sj ni šla k mami hehehe. Pr men je bla vedno svobodna k ptička . Pol je pa šla zdej tm k so mal drugačni prijemi in mal bl možka roka . Pa zgleda da ma raje komando k pa da ma svobodno voljo. Tud take obstajajo, ne boš verjel.

     • tarantela

      Bi mogu De Sada mal poštudirat, pol bi pa šlo.

     • star profi

      Ja , zdej je že preksno hehehe. Sicer pa NIKOLI VEČ ne bi zamenjal in šel nazaj. Jest sem zdej z Jezusom DOBESEDNO. jOJ moram it k sveti Maši ADIJO. šE 10 MINUT MAM CAJT ADIJO

     • komar marko

      sam sem slišal, da se je pohvalil, da je sam prvih pet centimetrov normalno letom. Naprej pa kot pri 18 letnici. Očitno je tukaj šepalo!

     • tarantela

      Morš slušalko bl stran držat, nikol ne veš, tehnika napreduje…

     • Duhec

      Hahaha….

     • indijanka

      :)

     • komar marko

      se kuj opazi, da po 10 uri zvečer še vedno norosti pišeš!

     • star profi

      hahaha, ja no , tako ti pač je v življenju hehehe

   • star profi

    Je že mim , ne pogrevaj postane juhe

    • komar marko

     In kaj porečeš na moja dejstva. rabiš še kak vir . Sam v številko 520 so všteti tudi tisti, ki so umrli od strahu!

     • star profi

      kvariš dobro vzdušje. Nisi danes na pravega naletu. Drugič

     • komar marko

      ha, ha, ha. Kaj so se strasti že pomirile?A ne bi bilo boljš ena kavarniška debata ob dobrem GUJTEKU?

     • star profi

      jst mam raje janca.

     • komar marko

      ah no ja, ko še po mleku diši! Njet! Mleko je za teličke!

     • star profi

      ma mora bit na suhi krmi en mesec, pol pa je the best

     • komar marko

      ha, ha, ha. Na suhi krmi vsaj tri mesece ker je meso pred tem še vodeno. Mi gurmani vohamo mleko! To je za mestne ŠKRICE ki mislijo da se spoznajo na gastronomijo!

     • star profi

      Vidm da se na gastronomijo bol spoznaš ko na matematiko in politiko. Kar je vsekakor pohvalno. Prva je dobra za želodec – druga ti pa želodec pokvari.

     • komar marko

      Zaradi matematike sem bil TRIKRAT v prvem razredu in ne vem kako je ta dobra za želodec. Za moj želodec odlično prija kaka starina ki ima vsaj 10 let!

     • star profi

      Jest sm mel tud zmeri najraje tako matematiko k Janezek v šoli, ko ga učitelca vpraša kako je tako poslovno obogatel če je mel pa matematiko CVEK v šoli. Pa je reku učitlci da ga je ona tako naučila matematike. Kupi za 10 – proda za 100 , tistih 10 % pa njemu ostane. Jest mam najraje tako matematiko.

     • komar marko

      A vidiš ko VICA ne razumeš pa še napačno si ga zapisal. Kupim za 10, prodam za 20, z 10 % se pa da živeti. Namreč med 10 in 20 je natanko za 10 razlike. In ti bi rad pamet talal po portalu! Se kuj vidi, da si še vedno na pravljicah!

     • star profi

      Ne vem zakaj me zmerjaš. Sj sm napisal da znam tako matematiko k Janez in mi najbolj leži hehehe

     • komar marko

      Vidim da si spravljiv in tako je prav. Uživaj pa še kaj se pridruži v takem tonu! Prav?

     • star profi

      ah to je bl slučaj , k so me te babe tu gor mal zmehčale hehehe.

     • Michael

      Vic je lahko komentar spodaj (zmanjšanje BDP-ja), tole zgoraj pa ne drži. Razlika med 10 in 20 je 10 enot, ne pa 10%.

    • komar marko

     Ali pa te mogoče kaj okoli 14 divizije zanima, od Belih vod in VISOKEGA snega .

  • Borut Stari

   Občutek imam, da si ti primer, kako se da človeka sprogramirati.

   • star profi

    e stari, na zdravje k vidim da glih v roki neki za pit držiš.

 • Duhec

  Hahaha…. ko si na portalu celiš srčne rane. Ste bl zanimivi kot takrat, ko komentirate politiko.

  • tarantela

   Zdej mamo malco. A veš vic: So šli verniki na ekskurzijo v pekel in so videli grešne duše s telesi vred v dreku, sam glave o mel ven. Je reku en turist:” Ja sej u peklu ni tako hudo!” Pa je reku vodič: “Ja, zdej majo malco in stojijo, drgač pa sedijo.”

   • star profi

    hehehe, kaj na to Kardinal poreče

    • tarantela

     Sej bom šla k spovedi!

     • star profi

      uuh , tebi da verjetno župnik kr takoj odvezo da ne rabi litanij poslušat hehehe

     • komar marko

      jaz ti bi dal za kazen tri prevale!

     • tarantela

      Lahko, sam ne pol, k bom že u peklu.

     • komar marko

      po spovedi. To je pa še na naši zemljici!

   • Iza Demos

    Star štos. Jaz ga poznam še iz 70. Takrat je hudiček zavpil: “Menjava” (so stali drug na drugem)

 • avtohtoni neandartalec

  To še ni nič, če ni napisal kakšno neprijetno resnico o kakšnem fašistu, bi nad njega poslali celo kriminalistično divizijo, od zadaj bi jim pomagala pa vojska.
  Takim verbalnim deliktom se pri nas sodi brez neposrednih dokazov in brez brezplačnega odvetnika, po hitrem postopku, za fašiste ne veljajo me Ustava, ne človekove pravice in ne zakoni, srečo ima, da mu niso razbili računalnike, osebne podatke pa skopirali im razdelili med lokalne sodelavce in ovaduhe, da se bodo lahko iz njega norca delali ter se trudili, da čim bolj trpi.
  S šalabajzerji iz sodišča bi se moralo ukvarjati Evropsko sodišče, ne bodo srečni dokler ne bodo končali v Nurmbergu, fašisti pa v Barbari, šele takrat bomo Slovenci spet svobodni, zaradi udbašev kot je Peterle nikoli.

  • učko

   ti si v bistvu “sintetičen KRETEN” !!!!!

  • Olga

   Kje pa komunisti?!

 • xtc

  Udbo lLojzek se razburja mar bi biltiho;čedalje bolj se vidi kam sodi “vir iz RKC”

 • bednick

  Breaking news

  A. Klepac [13]
  K. Srebotnik [13
  :
  A. Kudryavtseva
  S. Lisicki

  2:0

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + +

 • Antonius

  Na, šlamastiko! Pa tako dolgo so skrivali, da je Peterle njihov krt na pomladni desnici. Zdaj sta pa kar policija in krivosodje javno dala vedeti, da Peterle ne sodi med nezaščitene pomladnike, ampak med zaščitene kontinuitetnike med pomladnimi.
  Z zapiranjem arhivov je na sebe usmeril prvo lučko dvomljive javnosti, zdaj so ga pa zaradi sms nesmisla policaji in krivosodniki pred javnostjo razkrinkali z vsem kar sveti.
  Grožnje Janši so dovoljene, orgličarju Peterletu pa NE. ……. Podpis, lastnoročno policija in krivosodje, po navodilih iz Murgelj.

  • bednick

   Dober rezime članka.
   Poudarek na rezime.

   • Olga

    Vas rezime še čaka!

    • bednick

     Lepo rusko ime.
     Ольга Я люблю тебя.

     • Nata

      OOOOOO, zveni pa res lepo ! Poznaš ?
      Evgenij Onjegin ! Krasna arija iz te opere.

     • bednick

      Ne poznam. Se mi je pač usralo.
      Poslušam samo rock, istočasno igram online šah, in komentiram.

     • Nata

      Rock je tudi super. In ostalo našteto!

 • učko

  Ja, Lujs ve kam se mora udinjati !

 • Olga

  Izdajalec! Zdaj vidim, zakaj je bil na Hanzi ves očaran s Fajonko?!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ In zakaj ze ima super dobro plačano sluzbo v Bruslju, samo vprašam.

 • janez zorman

  Lojze je sigurno pravi poštenjak, saj je bila nekoč Hilda njegova sekretarka !

 • Shalalabayzer

  Nič posebnega ni, ampak socialisti točno vedo, da bo desni volivec popenil, če se mu Peterleta samo omeni. Socialisti so zavohali win-win varianto.
  Nek sociopat je pospravil zdravnika in policista, jasno da bodo policisti hitreje reagirali.
  Če pa prijavo poda Petrle, potem pa če je le možno, se policija pretegne v vse smeri, da začnejo neki kratkomiselneži ropotati o zamenjavi strani.

  Ni kaj, s takimi refleksnimi ravnanji desnica še dolgo ne bo na oblasti. Dovolj je samo ena majhna pasja bombica, pa nihče noče na volitve. Za Janšo že vedo kako je gorak na NSi in SLS, za desne volivce sedaj vedo, da je večina gorka na Petrleta, samo še za Zidanška in Primca najdejo mehko točko, pa so volitve njihove.

 • Hribouc

  Kdaj pa udbovec ne ve kaj dela?
  A ste naivni še in še in še kar naprej in spet in spet…!
  Najsposobnejši med najsposobnejšimi kameleoni Slowenistana.

 • domovina mili dom

  Za “peter-leta” se je govorilo že leta 1991, da je kukavičje jajce udbe.

 • karlina

  Cela stranka krščanskih demokratov je izdala desnico, meni ne bo nobeden rekel, da so desna stranka, ker niso. Vedno potegnejo z levico in glasujejo proti vsemu, kar predlaga SDS.

  • Aron

   mogoc zato ker imajo dovolj sdsovske nedomoljubne politike?

   • Olga

    ???????

    • Aron

     kot napisano

 • Fkrv

  tik tak, tik tak…………

  • Viktorh

   Torej, ti je odbilo….

   • Fkrv

    A me nisi že pred dnevi blokiral?

    • Viktorh

     Niti sam ne veš, da si napisal, da ti je odtiktakalo….

 • garfi

  kakšno svinjarijo pripravljajo za nove volitve

  • bednick

   To je pa vprašanje za urednike Dela, RTV, POPTV, Dnevnika, Mladine, Nedeljca…

   • avtohtoni neandartalec

    Pa res, kje je pa kaj direktor Šrot, a je še živ?
    Urrdnik v zaporu, naklade padajo, lol ;)

 • JernejaTM

  Če bi meni nekdo postavil nek svoj ultimat ter napisal, da bo, če ultimata ne izpolnim, “naredil, kar bo moral”, zraven dal še točno določen dan in celo uro, ko bom jaz javno izpostavljena, povrh vsega pa vse skupaj še zabelil z “ne sili me v to”, kot da gre za KONKRETNO dejanje, ki sicer ni v njegovi naravi… bi se tudi počutila ogroženo. Pa to ornk!

  Zato Nova24tv, ne pišite več takih bedarij, ker pri meni (pa še pri kom razmišljujočem najbrž) nabirate črne pike…

  Se pa seveda strinjam, da imamo v Sloveniji velik problem s pregonom ljudi, ki grozijo ali se kako drugače nesramno vedejo desničarskih politikov.

  • avtohtoni neandartalec

   Verjetno misliš na tistega brezdomca, ki naj bi grozil Janši in ga je ta seveda zašil, ims dovolj dobro plačane odvetnike, da opravijo z brezplačnimi do malice.

   • JernejaTM

    Midva sva se že zmenila, da imaš težave z zdravjem in zato ne debatirava.

 • VERZIFIKATOR

  Alojzij Petrač

  PETER IN PODPLUTBA

  Videl sem ga zopet kratko včeraj,
  deloval mi je precej podpluto,
  zadržano, zmerno, ne naduto,
  kot se javno prikazuje zmeraj.

  O preteklosti je spet govoril,
  se bolj malo tokrat je pohvalil,
  drugim se priliznjeno zahvalil,
  množicam premišljeno je dvoril.

  Peter le tako zna govoriti,
  spretno da dogodke preskakuje,
  vidi se, da redno premišljuje,
  kaj bo pred ljudmi potrebno skriti.

  Peter le tako stvari razlaga,
  da za vse so vedno sprejemljive,
  so konstante, niso spremenljive,
  trdna je pripovedi podlaga.

  Dobro danes se zaveda Peter,
  da pri tem mu večno je obstati,
  se razlag konstantnih le držati,
  sicer zlahka ga odnese veter.

  Rekli bi o njem lahko filtrator,
  skozi filter le zasluge spušča,
  takšna dejstva kajpada izpušča,
  kot, da bil nekoč je informator.

  Po dolžnosti ko je informiral,
  pravi, da je bil nadzorovan,
  in zato izjemno spoštovan,
  vsaj tako je stvar interpretiral.

  Od tedaj ostala je podplutba,
  ki obraz ne moje je zakriti,
  javnost je začela govoriti:
  »To sta vendar Peter le in udba.«

 • Tetka iz ozadja

  Ker “Nova 24” pač ni ažurna TV naj vam jaz povem,da so obsodili tistega lopova iz LDS,na 5 let in vračilo 18 mio €.Seveda aresta ne bo nikoli videl od znotraj pa tudi miljončkov ne bo država videla.No če mu bo pa trda predla se bo pa pritožil na ustavno sodišče,kjer lopove oproščajo.

  • garfi

   zakaj ste ga izpljunili, saj je bil vaš

   • Tetka iz ozadja

    Lopovi so lopovi.Mi je popolnoma v kateri stranki so Bavčar,Šrot,Janša,Časar,Leljak,Kučan itd.Če pa nisi opazil na levi nihče ne gnije dolgo v parlamentu kot na desnici kateri so se že usmrdeli ker živijo na račun naroda.

    • garfi

     Janša ima 100 milijard pokradenih Slovencem
     kdaj ga boste zašili

     • Olga

      Teh 100 miljarde in še čez imajo udbaši zunaj!

     • avtohtoni neandartalec

      Saj je v komisiji za nadzor varnostnih služb, naj enkrat vidi kako se to dela profesionalno. Amater…

     • Olga

      Tudi ta denar se bo vrnil v Slovenijo, verjemite mi!

     • radames

      :)))))))

    • Olga

     Vsak po sebi sodi! Saj vemo, kaj je vaš cilj!

    • radames

     Idrijski Bevk je bil poslanec SD izredno dolgo.

    • avtohtoni neandartalec

     Če tlačis in ropaš narod, si menda bolj vdleizdajalec kot položničar in domnevni kradljivec paštet, take se poči pred strelskim vodom in milostno usmrtitev javno predvaja po celi državi, ne pa napiše položnico.

  • janez cepec

   baje sta bla z vašmu velikem vodjem pajdaša, al ne?

   • Tetka iz ozadja

    Seveda,Janša Bavčar

  • indijanka

   :) ker si na tekočem z novicami. Kaj misliš, bodo kdaj obsodili tiste, ki so ga postavili na direktorsko pozicijo? Ali pa tiste, ki so ustvarili navidez močno podjetje v resnici pa popolnoma neprilagojeno trgu? Prazen blišč, ki se je sesul vase. Če bi bilo po moje, bi bil tale, ki ga omenjaš zaprt 100 let.

   • Tetka iz ozadja

    Se strinjam,ampak na levici smo vsaj toliko pokrbeli,da smo na volitvah vse pognali ven iz parlamenta,samo še vi na desnici čakate.

    • indijanka

     :) temperamentno ni kaj. Desnica je razumna. Njen cilj je nevtralizirati tiste, ki vlečejo niti. Tiste, ki igrajo šah z nami.

     • Slovenka

      ++++++++

    • avtohtoni neandartalec

     Pomlajevalna kura zgleda deluje, problem bo regresija, ko telo ne bo več zmoglo take hiper regeneracije napol odmrlega tkiva.

   • radames

    Drnovšek! Je pač že pokojni.

 • garfi

  Peterle je imel teh 25 let enega samega nasprotnika. To ni Milan Kučan – njemu se je šel, ko je bil vodja opozicije v zaporu celo priklonit na Forum 21, temveč Janez Janša. Janeza Janšo je Peterle sovražil z vso iskrenostjo, prav z isto gorečnostjo, s katero ga sovražita tudi Nova Slovenija in stara SLS. Razlog je na dlani: Janša je bil edini, ki je od osamosvojitvene garniture ohranil konsistenten jezik. Svojo dejavnost je pretežno usmerjal v drugo, notranjo osamosvojitev Slovenije. Pri tem je nujno trčil na interese Peterletovega udbovskega zaledja in stopal Peterletu na rep. Vendar mu ta ni ostajal dolžan. Sredi maja 2014, tik pred evropskimi volitvami, je Peterle zadnjič nastopil skupaj z Janšo. Ko so bile volitve mimo in je šel Janša v zapor, je izginil. Svojo odsotnost je prekinil zgolj za trenutek, to je tedaj, ko je prikimal Novi Sloveniji, da Janša ni politični zapornik, temveč politik v zaporu. Vmes si je privoščil še fototermin z Milanom Kučanom. In v Evropskem parlamentu razlagal, da je »fante« ves čas svaril: »roke od orožja proč«. To je čista laž: s Peterletom sem bil v stranki SKD od 1994 do 1997: slišal sem ga reči čisto vse reči, a Janše in orožja ni nikoli povezal. Tudi to mu je pozneje namignila Udba. Kot nalogo »stalnega sodelavca«.
  http://www.reporter.si/komentar/bo%C5%A1tjan-m-turk-peterletova-stara-slu%C5%BEba/62050

  • radames

   Bivši šef jugoslovanske Udbe je pred kakimi 15 leti v popolnoma zasebnem pogovoru dejal, da je Janša naš najboljši politik.
   Zato ga tudi ne marajo in mu konstantno prirejajo afere in “kocke”.

   • garfi

    ja, kaj mu vse grozi bomo videli
    jaz ga podpiram tudi s članstvom

   • Olga

    ++++++++++++++++++++

 • centurion

  Kar ni storil inkriminirani gospod 25.6.ob 20.30 bom poskusil jaz ob priliki.
  Tovarišu Peterletu vreči kepo dreka v glavo namreč.
  In Lojzek se je za umazan gvant ustrašu?
  Prdonja udbaški.

  • Aron

   to je ta desnjakarska kultura. potem se pa se cudite zakaj vam gre na slabse?

 • tomaz_oberkrainer

  enkat havdre zmerej havdre
  ahahahahahahahahaha

 • Tovariš garač hahaha

  Milan je izjavil na vprašanje novinarja kaj si misli o kandidaturi Peterleta za “mislim da za položaj ki ga sedaj lovi Turek) : Ah dajte no mir pa res ne mislite da bom podprl orgličarja za takšen položaj!! HAHAHA Pa se jih naglej.

 • Antonius

  Edini, ki Peterletu, po službeni dolžnost, še nasedejo so policaji.

  • avtohtoni neandartalec

   Verjetno spet zgolj opravljajo svoje delo.

   • Olga

    ??????

 • Olga

  V čigavi službi je policija, da se odziva samo na levake?!! V čigavi službi je ministrica za policijo? V čigavi službi sta predsednik vlade in predsednik države?

  • avtohtoni neandartalec

   Tega me ve nihče, ve pa se, da največ davkov plačajo nekdanji upravljalci družbenega premoženja, ki so s plačami kavnega uslužnemca in funkcionarja, brez lastnega vloženega centa, kupili podjetka, ki so jim bila zaupana s strani partije v upravljanje in celo državo. Mi smo jim dali pa kredite, tako deluje ta donro organizirana sprega delavčkov in kmetavzarjev, ki razen za familijo, hedonizem in perverzije, kurijo naš denar edino še za korupcijo in varovanje. Pred nami, odkar smo v Evropi, jih nihče več ne nadzira.

   • Olga

    Večino so pokradli pomorjenih ljudem!

 • tzt

  Brezpotrebno je prekomerno zlivanje gnojnice po registriranemu Udbašu. Kaj, zakaj, s čim, itn … je brezpredmetno. Peterle je za resnega volilca enostavno še en navaden “čefur” levice. S čim se lahko pohvali? Ničemer! Jebeš orglice, z njimi se skoraj ne da preživeti. Njemu je uspelo. Bedasto in zabito volino telo ter njim podobni pa se spotikajo. Jih ne zmanjka, za sigurno.

  Prijavljeni je zamudil šanso, da naredi kar je mislil. Pes kateri laja, ne grize. Če pa ima kaj konkretnega za povedat, pa le na plan z besedo.

 • garfi

  petrle je veliko obetal, kot kaže nas je prevaral

 • katra

  Bog ima palico, ki na vsako rit paše – nič bat.

  • Novakec1

   Pa še tri konce ima.

 • Slovenka

  “Natančno sem poslušal oddajo Tema dneva na Nova24TV. Prekliči izstop iz predsedstva VSO! V nasprotnem primeru bom 25.6. ok. 20.30 naredil, kar moram. Lepo vas prosim, ne me siliti v to. Lep dan.”

  To je res neopredeljeno. Kaj neki je v igri? Se je Lojzeku morda obetala zaplemba orglic ali frajtonarce ali morda še huje, da bi neznani izzivalec spustil udomačenega medveda nad Lojzekove čebele??? V primeru uspešno izpeljanega podviga: zbogom kos domače starožitnosti. Le kako bi NSi izvajala predvolilno kampanjo brez Peterletovih narodno-zabavnih vložkov? Hudo, hudo. Prav je, da policija ni zapravljala časa in je še pravi čas stopila na prste zlikavcu in v kali zatrla njegove vragolije. Po dolgem času je izvedla hitro in učinkovito akcijo. Samo tako naprej.

  • KAPIBARA

   Fant,ki je pa hudomušni, glih na avto njegove žene na Wofovi ulici,vrgel vodni balon, je pa tudi že odrasel in je šipa poplačana..

  • Olga

   To je udbovski žur!

 • Andrej

  Tanja Fajon je skoraj preprečila slovensko osamosvojitev?

  • janez zorman

   Tanja Fajon je Lahka ženska.

   • cornusmas

    TF….LGBT in na plačilni listi G.Sorosa…skupaj z Vajglom.

  • Andrej

   Kako sta se znašla na portalu dva z enakim nickom?Pravzaprav mi je vseeno,reda tako ali tako ni nikjer!

 • tomobajec

  Oh, in še gospod “Verjamem” poleg, zanesljivost in konsistentnost v vsakem pogledu.

 • AlojzZ

  Tako gospod Lojze kot gospod Janez sta zamudila izredno potezo, to je lustracijo. Zato naj se ne šopirita, pa še marsikdo drug.

  • janez zorman

   Lojze bi moral očitno sam sebe lustrirati; dobro poglej med kakšnimi zlikovci, na sliki, se zadržuje.
   Janez je bil vedno ZA, zato ne mešaj jabolk in hrušk, kot je bilo to v navadi pri udbovskih podanikih.

   • AlojzZ

    :=)
    Predstavljam si lustracijo, za katero je bil gospod Janez … pravilo bi šlo nekako tako:
    Za dobo 15 let prepovedujemo udejstvovanje v politiki vsem višjim političnim funkcionarjem totalitarnega režima, ki je zelo kršil človekove pravice. Zakon ne velja za Janeza Janšo iz Grosupljega.
    :=)

  • MEFISTO

   Gospod Lojze ni nič zamudil, temveč le preprečil.

   Njabrž še nisi pozabil tandema gospod Lojze in Bučar, ,ko je gospod Lojzek zavrnil lusracijo,češ da je bila dovolj ena revolucija, Bučar pa pribil, samo preko njegovega trupla.

   Bučarjev pogoj je že izpolnjen, gospod Lojze si pa še vedno ni premislil.

   • Olga

    Še strinjam, vendar bi ju jaz imenovala po komunistično – tovariša!

    • MEFISTO

     Narediva kompromis, gospod tovariš mu reciva!

     • Olga

      Naj bo!

  • Olga

   S takimi “prijatelji” gospod Janša ni mogel izvesti lustracije!

 • janez zorman

  Levak te nategne, ko se ti komaj okoli obrneš. Večina je že pozabila Šoltesovo in Kučanovo šlamastiko pred prejšnjimi volitvami. Ko Kučanu ni uspelo, da bi Šoltesa porinil v parlament za prvega ministra, so izkoristili njegovo “ime” in ga porinili v širno Evropo. Potem je bil tudi Cerar dober za statista, v vlogi prvega ministra. Sedaj se išče nove obraze, za nove statiste. Fajonka je ena izmed njih. Očitno tem rabotam pomaga tudi “naš” orgličar.

 • MEFISTO

  Ko je mož tisočerih nickov Janeza Janšo obešal na kandelaber na Tromostovju in ko ga je skupaj z otroki postavljal pred zid, se pa policaji niso zganili.

 • črnaovca

  V časih ko streljajo zdravnike se človek pač ustraši, kaj se ne bi, ko pa ima tako lepo urejeno življenje, odlično plačano službo, potovanja na tuje stroške in še visoka pokojnina se mu obeta. Temu je z osamosvojitvijo res padla sekira v med.

  • Vera

   Zdravniki so že od nekdaj ” bogovi v belem ” , ne samo od osamosvojitve naprej.

  • radames

   Zdravnike so ubijali tudi včasih, še v titovini.

   • MEFISTO

    Takrat pri tem niso bili natančni.

    Eden gor al do, da je le tekla kri.

  • sornik

   Njemu je bog pomagal.

 • cornusmas

  Lojzek ni zamenjal plošče…on je vedno orglice bolj levo igral.

 • MEFISTO

  Kot krščanskega socialista je Peterleta vedno vleklo v levo.

  Poleg tega pa stoji za njim tudi prepričana krščanska socialistka Ljudomila Noavkova s svojimi sicer maloštevilnimi, vendar bojevitimi ideološkimi privrženci, ki vidi v tej oblastni koaliciji edino napako v tem, da v njej ni Nove Slovenije.

  Tudi Marko Zidanšek je z ostanki SLS na pravi strani.

  Utegne se celo zgoditi, da bo s svojim ostankom članov in s strankino infrastrukturo celo okrepil SMC.

  • Olga

   Pravilno je, da ljudje, ko gremo na volitve, vemo, kam kdo spada! To je odlično!

   Žal vsi zgoraj navedeni podpirajo levo stran, ki ni obsodila in se ni distancirala od ZLOČINSKEGA komunističnega režima, ki ima na vesti poboje in udbovske umore ter šikaniranje in ustrahovanje političnih nasprotnikov!
   Zato so zame isti!!

 • učko

  Tako Luis, Ludomila in kučkotov “penzion” Tonin, pa SLS skupaj z njihovim Udbo mentorjem Silvom Gorencem in njegovim vajencem in EU poslancem in bivšim SLS predsednikom Bogovičem, vsi skupaj so “žlahtni konservativci” po meri in potrebah rdečkarjev. So zlizani z vladajočim režimom in pobirajo za nagrado njihove drobtinice. Če pa niso pridni, pa dobijo z gajžlo po tacah.

 • Viktorh

  Po svoje je pa razumljivo, da je oblast reagirala hitro, saj gre vendar za njihovega človeka.

  Za svoje r..i so znali vedno poskrbeti.

 • Adolf Žižek

  Po mojih sporočilih v zadnjih dneh o resnicah, povezanih z rdečo vojno v letih 1941 (še ne) do 1945, so se v domu starostnikov, kjer živim v sobi, namenjeni za ljudi, ki jih je Udba kot lastnica doma nameravala “pospraviti” in je opremljena z elektronskimi napravami za zvok, sliko,…, kar sem kot elektronik hitro ugotovil, ugotovil tudi to, da me nadzirajo “starostniki” iz sosedne sobe, pa tudi iz ostalih prostorov v domu, imajo povezavo z mojim računalnikom, kjer preberejo vse, kar napišem, začeli so tudi drugače opozorilno nagajati: ne dajejo mi nekaterih od zdravnika predpisanih zdravil, celotnega jedilnega pribora,…Saj vem, da ne sodim v dom, toda tega ne morem preprečiti sam, pač pa bi morali posredovati zavezniki, na strani katerih je bila med vojno naša družina, ne pa na strani “osvoboditeljev”…

 • Aton

  Naše čuvamo, za vas so pa granitne kocke.

  • MEFISTO

   Tudi ti, Brut, iz štale moža tosočerih nickov.

 • Drago

  Presojam nepristransko, to je bila grožnja.