fbpx

[EKSKLUZIVNO] Pahorju se trese stolček, v predsedniški boj vstopa tudi Damjan Murko!

Damjan s svojo družinico (Foto: Matic Štojs)

Že pred dnevi je v boj za predsednika države vstopil komedijant Marjan Šarec, bolj znan kot Ivan Serpentinšek, očitno pa se burka s tem ne konča. V boj za predsednika se namreč sedaj  čisto zares!  podaja še slovenski slavček Damjan Murko, kar je ekskluzivno potrdil samo za Novo24TV! Njegovo geslo je: “Damjan Murko za vašega predsednika – dobite lep glas, dober stas in postal bom del vas! Sloganu morate slediti, da ne boste še bolj v riti.”

Murko, ki je v Sloveniji poznan po tem, da je pač Damjan Murko, v resnici pa ima vsaj dve uspešnici (Srečen, ker sem moški in On je slavček), ponaša pa se tudi s knjižno uspešnico  svojo biografijo, ki je bila, mimogrede, razprodana, se je v zadnjem času nadvse zresnil, se posvetil družini in svoje poslanstvo našel kot organizator porok, sedaj pa se očitno podaja v politiko. Za naš portal je potrdil, da se podaja v boj za predsednika države, s tem pa je napovedal resen spopad med njim, predsednikom Borutom Pahorjem in županom Marjanom Šarcem, ki je svojčas prav tako veljal za nekakšnega “Murka”, vendar mu je preboj v politiko uspel, verjetno prav zaradi svoje prepoznavnosti na Radiu Ga Ga. “Danes v Sloveniji in tudi po svetu očitno za predsednika kandidira lahko že čisto vsak,” pravi Murko ter dodaja: “Ne glede na raso, versko prepričanje, spolno usmerjenost in kakršnokoli opredelitev … Nekateri se niti ne opredelijo, zakaj točno bi radi postali predsednik države, zakaj bi se torej moral jaz?”

Murko je prepričan: “Med mano in spoštovanim gospodom Borutom Pahorjem ni velike razlike. Oba obvladava piar, le da za slednjega skrbim jaz sam. Kar pa priča o moji sposobnosti in kvaliteti mojega dela in ustvarjanja. Že več kot desetletje živim od tistih, ki me ne marajo, kar pomeni, da mi ljudje verjamejo in da to, kar delam, delam presneto dobro. Vem, da sem najboljši, pa tudi to, da je ta naša ljuba državica potrebna korenitih sprememb s pravimi in sposobnimi mladimi ljudmi.”

Poslancem bi zaklenil telefone in prepovedal uživanje drog
Murko pravi, da si želi biti predvsem predsednik, ki bo zagovarjal starejše in mlade družinice. “Premalo je poudarka na vrednotah malega človeka. V državni zbor se ne bi več hodilo brskat po telefonu med razpravami, saj bi morali vsi politiki med sejami svoje telefone zakleniti v za to pripravljene omarice, zaplenil pa bi tudi nepotrebne stvari, kot so šminke za dame, kondome, glavnike, da ne govorimo o travi ali kakšni drugi prepovedani substanci … Ja, kaj ste pa mislili, splošno znano je, da je tega v hramu demokracije precej. Dvomim, da bi popolnoma trezni govorili neumnosti, kot jih sicer.”

Prepričan, da ne potrebuje kampanje, saj ga vsi poznajo
Sicer pa Murko spremlja tudi politično dogajanje zunaj meja Slovenije, tako mu je dobro poznana tudi odlična uvrstitev izmišljenega lika na srbskih predsedniških volitvah Ljubiše Preletačevića – Belega, ki ga je upodobil Luka Maksimović in je na koncu pristal na tretjem mestu, takoj za Vučićem in Jankovićem. Vendar pa slovenski slavček pravi, da bi bilo zanj tretje mesto prevelik poraz. “Tretje mesto? A se hecate?!?! Pred leti so mi javno povedali, da bom na naši sceni samo številka in da naj preneham. Prav so imeli, danes sem številka ena! Nameravam zmagati in biti prvi, saj nisem človek porazov in nerad izgubljam. Ne potrebujem kampanje, vsi me poznajo, in kot je vidno, me imajo izredno radi. Če pa kdo lika Damjan Murko ne razume, je pač rahlo omejen.”

Z Murkom dobite lep glas in dober stas – obljublja, da bo postal del vas
Geslo Damjana Murka na predsedniških volitvah je: “Damjan Murko za vašega predsednika – dobite lep glas, dober stas in postal bom del vas! Sloganu morate slediti, da ne boste še bolj v riti.” Ob tem pa dodaja: “Žal mi je, a to je kruta realnost naše podalpske državice.” Do razpisa predsedniških volitev in tako tudi uradnega vstopa v boj za predsednika države pa bo promoviral svojo novo pesem Šok, ki je v le nekaj dneh že doživela več deset tisoč ogledov:

Marjanca Scheicher