fbpx

[EKSKLUZIVNO] Velenjčani pozor: Država se že pogaja za migrantski center v vašem mestu

Foto: epa

Obavljamo ekskluzivni dopis Državnega sekretarja ministrstva za notranje zadeve Boštjana šefica, ki je v pismu župana Velenja Bojana Kontiča seznanil, da si pristojne službe ogledujejo objekt, ki bi bil primeren za nastanitev 150 nezakonitih migrantov. 

Šefic je v informaciji o izgradnji migrantskega centra opozoril, da število prosilcev v zadnjem času močno narašča, poleg tega pa je vlada zavezana, da bo iz solidarnosti sprejela večje število migrantov. Ker je skupina za oglede kapacitet našla primerno stavbo v Velenju, pri lastniku nepremičnine že potekajo pogajanja za najem objekta, iz katerega bo nastal migrantski center.

Po podatkih iz dopisa gre za poslovno stanovanjsko zgradbo št. 1504 na parceli 1719/9 v katero bi lahko sprejeli 150 migrantov. Do sedaj je državi uspelo vzpostaviti migrantski center v Ljubljani na Viču in v centru ter v Logatcu, nekaj pa jih še predvidevajo.

Lokacija, kjer bo stal migrantski center.

Lokacija, kjer bo stal migrantski center.

Boštjan Šefic z ministrstva za notranje zadeve v zadnjem času po hitrem postopku išče lokacije za nastanitev migrantov. Nazadnje je belokranjce postavil pred dejstvo, da migrantski center v Beli krajini bo in sicer ne glede na njihovo nasprotovanje. V civilni iniciativi so se odločno zavzeli proti tovrstnemu oholemu vsiljevanju migrantov proti njihovi volji, ki jih je sicer v Evropo povabila nemška kanclerka Angela Merkel.

V civilni iniciativi, ki se bori proti postavitvi migratnskega centra v Beli krajini bodo še naprej izvajali aktivnosti, da se postavitev prepreči. Prav tako pa izpostavljajo neprijetno dejstvo, da se županja Črnomlja Mojca Čemas bolj kot s preprečevanjem revščine v občini, ki se sooča z veliko brezposelnostjo in socialnimi težavami, ukvarja z iskanjem lokacije za nezakonite migrante.

[EKSKLUZIVNO] Velenjčani pozor: Država se že pogaja za migrantski center v tem mestu 1

M. P.