fbpx

Razkrivamo: Znano novo vodstvo SDH – vlada po izgonu tujcev iz DUTB nadaljuje s kadrovskim cunamijem

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je nadzorni svet SDH danes le imenoval novo upravo in razrešil dosedanjega predsednika Mateja Pirca in člana Mateja Runjaka. Novi predsednik uprave SDH je Marko Jazbec, članici pa Anja Strojin Štampar in Nada Drobne Popovič.

Vlada tako nadaljuje s kadrovskim cunamijem, ki ga je sicer najbolj zaznamoval izgon tujcev iz slabe banke – DUTB, tokrat s postavitvijo novega vodstva Slovenskega državnega holdinga.

Kot so na SDH že dopoldan pojasnili za STA, je bil postopek izbire v zaključni fazi. Na razpis za člana uprave SDH je prispelo 46 prijav, nadzorniki pa lahko zamenjajo del ali celotno upravo ali pa imenujejo le tretjega člana uprave.

Kadrovska agencija je izvedla razgovore in pomagala izbrati “primerne” kandidate, odločitev o sestavi uprave pa so sprejeli nadzorniki. Nadzorni svet upravljalca državnega premoženja je ob objavi razpisa v začetku septembra izrazil pričakovanje, da bodo imenovanje opravili najkasneje do konca tega leta.

DZ je novi nadzorni svet SDH, katerega člani so postali: Damjan Belič, ki nadzornikom predseduje, ter Barbara Smolnikar, Drago Ferfolja, Duško Kos in Lidia Glavina, potrdil sredi julija. Že ob imenovanju so se pojavili namigi, da bodo nadzorniki hitro zamenjali upravo SDH, v kateri sta predsednik Matej Pirc in član Matej Runjak. In res niso čakali dolgo …

Ž. K.