fbpx

[Ekskluzivno] Nasilnež pretepeno partnerko obiskal celo v bolnišnici, ni bil odrejen pripor niti prepoved približevanja! Naš vir razkriva, da ima dobre povezave na tožilstvu, sodstvu in celo Sovi!

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Izkazala se je identiteta partnerja, ovadenega za poskus umora mariborske sodnice Ružičeve. Šlo naj bi za znanega mariborskega pravnika, na nas pa se je obrnil tudi vir, ki je presenečen nad dogajanjem in opozarja, da gre za izredno dobro povezano osebo, s povezavami s številnimi mariborskimi sodniki in tožilci in celo s Sovo. Kar šest dni je namreč trajalo, da so odredili hišno preiskavo, partner pa je celo v bolnišnici obiskal pretepeno partnerko. Zoper nasilneža prav tako ni bil odrejen niti pripor ali prepoved približevanja, kmalu po petkovi hišni preiskavi pa so ga tudi izpustili na prostost.

Kot se je izkazalo na podlagi poročanja številnih medijev, naj bi bil partner brutalno napadene in pretepene mariborske sodnice Daniele Ružič znani mariborski pravnik. Ta je bil po petkovi hišni preiskavi krajši čas pridržan, do preteka 48-urnega roka pa ga policija ni privedla pred slovenjgraško sodišče, tako da je bil pod pretvezo pomanjkanja dokazov do nedelje izpuščen.

Tudi danes, po tem, ko je policija vložila ovadbo zaradi poskusa umora pri okrožnem državnem tožilstvu, za Mariborčana ni predlagala pripora, saj naj za to ne bi bilo razlogov, pač pa mu je odredila le prepoved približevanja partnerki, ki je še vedno hudo poškodovana v bolnišnici. Napada naj se sicer ne bi spomnila, naj pa bi se zdaj nameravala izseliti iz skupnega doma in zahtevati del premoženja. “Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje, jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval,” je v današnji izjavi za medije povedal vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Foto: STA.

Se za milo obravnavo lahko zahvali dobrim povezavam?
Po vloženi ovadbi in sporočilu, da policija za osumljenega ni predlagala pripora, se je na nas obrnil vir, ki je zgrožen nad dogajanjem. Pravi, da glede na vse dogajanje ne obstaja druga možnost, kot pa da gre za pritiske na tožilstvo in policijo. Kot je poudaril vir, naj bi bil osumljeni dobro povezan s številnimi mariborskimi sodniki in tožilci, prav tako pa naj bi imel povezave s Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (SOVA). Glede na brutalnost in nasilnost napada, domnevno s kijem, v katerem je žrtev utrpela poškodbe lobanje in zlome rok, po prihodu na urgenco pa so jo morali celo oživljati, bi bila edina razumna odločitev oblasti, da osumljenemu zaradi varnosti žrtve odvzamejo prostost.

Okrožno sodišče v Mariboru (Foto: STA)

Ker je o okoliščinah Nova24TV prva obvestila javnost, si je prislužila napad s strani Mesca
Nova24TV je sicer na podlagi anonimnega vira prva poročala o možnosti, da je sodnico napadel njen partner, saj bi se lahko ta v noči napada vračala od svojega ljubimca. Prav zato smo si naslednji teden v državnem zboru prislužili oster napad s strani vodje nadkoalicijske skrajne Levice Luke Mesca, ki je izpostavil naslov članka “Brutalno pretepena mariborska sodnica zunaj smrtne nevarnostni – po naših virih policija sumi moža, sodnica naj bi se domov vračala od ljubimca, a preiskava poteka v več smereh” in o njem med drugim povedal: “Potem imamo članek, včeraj je bil prvi članek, kjer tej sodnici, ki so jo pretepli v Mariboru in ima zlome lobanje in obraznih kosti in tako naprej, podtikajo ljubimca in ‘tračarijo’, da jo je pretepel mož.”

J. Ž.