fbpx

Ena nova okužba in brez smrtnih žrtev! Bodo za negativni trend novega vala okužb krivi levičarski protesti?

Foto: Matic Štojs Lomovšek

V Sloveniji so 6. maja 2020 opravili 1055 testiranj. Ena oseba je bila pozitivna. Hospitaliziranih je 52 oseb. Na oddelkih intezivne nege se nahaja 13 oseb. Medtem ko je bila ena oseba odpuščena iz bolnišnice. Nobena oseba pa zaradi bolezni Sars-Cov-2 ni umrla. Vendar vsi napovedani protesti proti vladi in neupoštevanja pravil nas navdajajo s pesimizmom, da lahko pride do novega in hujšega vala okužb z boleznijo Sarc-Cov-2.

Slovenija se je zaradi uspešnega boja proti bolezni Sars-Cov-2 počasi vrača v stare tirnice. Vlada počasi sprošča ukrepe in vrača Slovenijo v življenje, katerega smo bili vsi navajeni. A stroka opozarja, da če se ne bomo držali ukrepov in nasvetov, bo drugi val veliko hujši in smrtonosnejši.

Tako bodo lahko začeli s treningi tudi športniki. V kratkem bo se v Sloveniji zagnal tudi javni promet. Kljub vsem pesimističnim napovedim je Slovenija prvi val pandemije COVID-19 po vsemu sodeč premagala. Kljub temu, da del slovenskih državljanov vidi v uspešnem vladnem boju pot v diktaturo, kar tudi stopnjujejo s svojimi protesti.

Po zadnjih podatkih je bilo v v Sloveniji potrjenih 1448 okužb COVID-19. V zadnjem dnevu je bilo opravljenih 1055 testiranj, odkrit pa je bil en nov primer. Hospitaliziranih je 52 ljudi, od tega 13 na intenzivni negi. Do sedaj je bilo v Sloveniji 58.923 testiranj na COVID-19.

Luka Perš