fbpx

Eni se spominjate pokojnih, drugi pa razmišljajo, kako bi okradli žive

Foto: iStock

Četudi se zdi, da se danes večina ljudi posveča spominu na svoje drage pokojne, pa temu ni tako. Policisti zato opozarjajo, da v teh dneh ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja.

Policisti svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč ter upoštevate navodila policistov in redarjev. Zaradi aktualnih migracij pa pred odhodom v sosednje države preverite tudi stanje na mejnih prehodih.

Bodite previdni na parkiriščih
Danes lahko ob pokopališčih pričakujemo polna parkirišča. Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev. V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov, še opozarjajo policisti.

Ob obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah.

Ustrezno zavarujte tudi hiše in stanovanja (foto: iStock).

Ustrezno zavarujte tudi hiše in stanovanja (foto: iStock).

Previdno tudi pri dvigu denarja na bankomatih
Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja več pozornosti nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo opazuje, ne štejte in ne kažite denarja na ulici ter se izogibajte neosvetljenih in samotnih krajev.

Ustrezno zavarujte hiše in stanovanja
Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da pred odhodom svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo.

N. K.