Erjavec uresničil svojo grožnjo

Karl Erjavec (Foto: STA)

Karl Erjavec je uresničil svojo napoved, da bo zaradi posnetka, ki je v ponedeljek prišel v javnost, vložil kazensko ovadbo. Predsednik stranke DeSUS še vedno sumi, da so ga posneli predstavniki Nove Slovenije, ki pa obtožbe zanikajo. 

Zunanji minister Karl Erjavec je danes zaradi neupravičenega snemanja vložil kazensko ovadbo, so potrdili v stranki DeSUS. Ovadba se nanaša na posnetek pogovora, ki je v ponedeljek prišel v javnost in v katerem Erjavec tik po predčasnih volitvah leta 2014 govori o premierju Miru Cerarju in sestavljanju koalicije.

Posnetek je nastal pred oddajo na Planet TV
Sprva je Erjavec mislil, da je nekdo posnel pogovore na kosilu, na katerega je bil povabljen, pozneje pa je ugotovil, da je bil pogovor posnet v uredniških prostorih medijske hiše Planet TV in da so bili tam prisotni še takratni urednik Bojan Traven, predsednica NSi Ljudmila Novak, on sam in predstavnik NSi za stike z javnostmi.

Erjavec sumi, da je dotični pogovor posnel predstavnik NSi, vendar pa v tej stranki to zanikajo in poudarjajo, da obsojajo kakršnokoli kršenje varovanja osebnih podatkov. Snemanje tako zanikajo vsi vpleteni.

Kot je Erjavec pojasnil, so v kazenski ovadbi, ki jo je vložil zoper neznanega storilca, navedene osebe, ki so bile prisotne na Planet TV. Glede predstavnika službe za odnose z javnostmi pa osebe, ki bi potencialno lahko bile tam. Po njegovem mnenju sta to lahko predstavnik za odnose z javnostmi Aleš Trtnik in nekdanji piarovec Jernej Vrtovec, sedaj poslanec NSi.

V NSi so sicer pojasnili, da je Novakovo spremljal Trtnik, a Erjavec o tem ni čisto prepričan.

N. K., STA