Eva Irgl ministru Medvedu: Italijansko sodišče slovenski radijski postaji dosodilo 150 tisoč evrov odškodnine, do kdaj bodo Italijani še lahko vpadali na slovensko območje?!

Poslanka SDS Eva Irgl. Foto: sds.si

Kakšne ukrepe namera predlagati Ministrstvo za javno upravo glede vpadanja italijanskih radijskih postaj na frekvence slovenskih radijskih postaj in s tem zaščititi radijske frekvence?

Poslanka SDS Eva Irgl je na ministra za javno upravo Rudija Medveda naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z vprašanjem vpadanja na frekvence, ki so po ženevskem sporazumu dodeljene slovenskim radijskim postajam. Poslanka je v poslanskem vprašanju opozorila ministra, da so mediji nedolgo tega poročali o tem, da je italijansko kasacijsko sodišče 11. 9. 2018 dokončno odločilo, da mora ena izmed slovenskih radijskih postaj plačati odškodnino. Tako je Italijansko vrhovno sodišče dokončno zavrnilo pritožbo ene izmed slovenskih radijskih postaj, ki mora zaradi motenja radijskih frekvenc italijanske postaje plačati 150 tisoč evrov odškodnine, skupni znesek pa bi lahko dosegel več milijonov evrov. Gre za frekvenco, ki po mednarodnem dogovoru pripada izključno Sloveniji. Podobna usoda zdaj grozi tudi drugim slovenskim radijskim postajam na meji za Italijo.

“Dejstvo je, da italijanske radijske postaje že več let zasedajo slovenske frekvence in motijo sprejem slovenskih radijskih postaj v Sloveniji. Zadnja leta pa so italijanske radijske postaje pri italijanskih sodiščih začele celo vlagati tožbe zoper slovenske radijske postaje,” je zapisala Eva Irgl.

Glede na navedeno Irglova sprašuje ministra, kakšne ukrepe namerava predlagati z vidika delovnega področja ministrstva, ki ga vodi glede vpadanja italijanskih radijskih postaj na frekvence slovenskih radijskih postaj in s tem zaščiti radijske frekvence ter kdaj.

J. G.

 • stajerc5

  Bla, bla, bodimo srecni, ce pokrijejo kasno yugoudbovsko postajo kot je “202 valova”.

 • Franc Šink

  Neke radijske postaje bi rade zaslužile.Posluša jih tako ali tako nihče.

 • Novakec1

  A nismo že v digitalni dobi? Preveč za lepo gospo. Na FM področju štala da niti lokalne postaje ne moreš poslušat, slabšajo in ugašajo kanali.

 • Nata

  + + + + + + + dobro vprašanje !! Sosedje , na eni in na drugi strani nas samo kradejo, naši politiki se pa samo nasmihajo, in govoričijo o dobrososedskih odnosih Kdaj bomo zaropotali po mizi in jih poslali k vragu ?

  • tomnidari

   Ko nam bodo sosedje odkrito nazaj zabrusili, da smo ena navadna udbomafijska vukojebina!

   • stajerc5

    Nikoli, never ever!!! Nase rdece barabe nosijo k njim nakradene miljo.., ops, milijarde, odpirajo firme, da se nakraden denar vraca v yugozlovenijo in ti isti, ki sodelujejo z njimi, bi jim skocili v glavo!??? Nikoli in nikdar ne bos videl tega filma!

    • tomnidari

     Saj to vem.

  • zokispoki

   Imamo pac popolnoma nesposobne, ultralevicarske Quereinseigerje na poziciji . Amaterje !

 • samotoje

  Ne bo Medved kos lisicam. Rabimo ministra, ki se bo pisal Lisjak.

  • šmentanamuha

   Kdor koli pričakuje kar koli od te vlade in njenih ministrov je naiven in verjetno tudi malo omejen.

 • Hunjađi

  Če ze italijanski falconi preletavajo Slovenijo naj jo še zavzamejo. Sektaši boste presrečni pod sposobnejšemu okupatorju.

 • janko

  Kaj je z Evico? Pomlajena, graciozna…uau.

 • Janez Kepic-Kern

  ZANIMIVO.
  RADIO POSTAJE SO VEDNO MANJ POSLUŠANE.
  Izjema je Radio OGNJIŠČE.
  ZELO ČASTNA IZJEMA: celo znani sodniki itd. gostujejo,
  Dobra poročila itd.
  Bomo videli, kaj bo iz tega. L.r. Janez K.K, KOMENDA

 • Aresnica

  šmentanamuha:Kdor koli pričakuje kar koli od te vlade in njenih ministrov je naiven in verjetno tudi malo omejen.
  — – – –

  Kdor koli pričakuje kar koli od leve SEKTE prevarantov_te leve vlade in njenih ministrov oziroma je naiven in tudi malo omejen.
  _____________
  Lep pozdrav