Evropska poslanka Romana Tomc preverila, če držijo podatki, da so pogajanja za TTIP propadla

Romana Tomc.

V zadnjem tednu je javnost v medijih lahko zasledila informacije, da naj bi pogajanja o TTIP propadla. Pojavili so se tudi pozivi k prekinitvi teh pogajanj. Romana Tomc (ELS/SDS) je ob tej priložnosti, ko se v javnosti pojavljajo informacije, ki na zunaj izgledajo nepreverjene in popolnoma subjektivne, komisarki za trg, Cecilii Malmström, postavila poslansko vprašanje.

Romana Tomc je dejala: “Podlaga za izjave najvišjih predstavnikov Nemčije in Francije ni povsem jasna, saj ostajajo pri navedbi pavšalnih razlogov. Žal je bil zelo skop tudi odziv Evropske komisije. Zaradi pomanjkanja jasnih in natančnih odgovorov pa se pozivi k prekinitvi pogajanj širijo tudi v drugih državah. Državljani so upravičeno zaskrbljeni.”

Brez informacij je neodgovorno trditi, da so pogajanja propadla
“Evropski parlament je Komisiji podelil zelo precizen mandat za pogajanja. Še poseben poudarek je bil namenjen zaščiti evropskih standardov. Doslej s strani pogajalcev nismo prejeli nobenih informacij o tem, da bi se v procesu pogajanj pojavile težave, ki bi ogrozile sprejem TTIP,” je povedala evropska poslanka Romana Tomc.

“Vsekakor je, brez informacij brezglavo trditi, da moramo prekiniti pogajanja, neodgovorno. Predvsem zato, ker se pogajalci že tri leta trudijo, da bi dosegli kompromis, ki bi bil sprejemljiv za obe strani. Najprej je treba vedeti, kaj se v resnici dogaja. Zato sem danes v poslanskem vprašanju komisarko vprašala, ali je prišlo do novih dogodkov, o katerih ima določena javnost že podatke ter, če navedbe v medijih držijo. Poleg tega pa tudi, če je sprejem TTIPa res ogrožen in kakšni bi lahko bili razlogi za to. Ker smo veliko govorili o področju hrane in o mehanizmu za reševanje sporov (ISDS/ICS), me je tudi zanimalo, kaj se dogaja s tema dvema področjema.”

Evropska poslanka je komisarko zaprosila za čimbolj natančne odgovore, saj bo s tem lahko ovrgla ali pritrdila navedbe in pomisleke, ki se širijo med državljani.

A. R.

 • FraterMagnus

  ja fajn da se je začela mal spraševat, bo že skrajni cajt, da sploh kdorkoli dejansko prebere osnutek

  • sevenx

   Nas so učili da moramo knjigo prebrati in da to da preberemo samo obnovo ni dovolj. Danes očitno še tega ne rabiš več…

   • Ros

    Ja. Jaz vedno preberem le pol naslova (vedno le drugi del) in komentiram.
    Morda, čez nekaj dni, preberem še cel naslov. In zadnji del članka.

    • sevenx

     Hehe. Vedno večji strokovnjaki:)

 • Osti jarej

  ..bla bla bla bla bla bla bla blablablabla………

  g.prekleto dobro ve,kaj se dogaja…a mislite,da vam/nam bo po pravici povedala….bla bla bla bla bla blablaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Artur

  Poleg tega pa tudi, če je sprejem TTIPa res ogrožen in kakšni bi lahko bili razlogi za to???!!! Za”boga” milega ona se kot evropska poslanka, ki naj bi zastopala naše interese še sprašuje kakšni bi lahko bili razlogi za to pa še iz desnice je. Folk ni nam pomoči bo treba sedanje “raznobarvne preoblečene” politikante pospremiti na zavod za zaposlovanje in začeti s pravimi ljudmi in postaviti vse “Jovo na novo”.

  • totex39

   Ja res je, mislim da bi med “malimi ljudmii” najdli bolj sposobne ljudi kot pa so vsi ti intelektualci, ki nas zastopajo doma in po Evropi.

   • rrrrr

    In kaj , zaboga, je naredila Tomčeva narobe?

    • totex39

     Poglej kaj se dogaja v Sloveniji prava anarhija in so praktično vsi tiho.

     • Olga

      Ker so ta pravi – levi na oblasti!!

    • Olga

     Je članica SDS, to tovariša žuli!?

 • Unikatna

  Državljani niso zaskrbljeni zaradi propada pogajanj, ker nas skrbi marsikaj bolj pomembnega!

 • novaknovak

  berem enkrat, dvakrat, trikrat…majke mi, kaj sem tolko glup, al še vedno ne razumem?! kaj ste sploh želel povedat? in konec koncev, boli mene za tisti ttip al kaj že. zaščitite naše kmete, ker jaz ne želim jest ameriške solate al mesa. in njihovih podganjih genov v pšenici..in tud če so ta pogajanja zastala al pa ukinjena…boli mene k**** za to, ker cenej jedel ne bom, bolj škodljivo pa ziher..

  • sevenx

   ++++++

 • elh

  Nobenemu politiku ni mogoče verjeti. Če se jim ne bi šlo prvenstveno, če ne izključno samo za redno in dobro plačo, bi se uprli dominantnemu političnemu toku, ki dela proti interesom državljanov in dolgoročno celo proti interesom njih samih in njihovih otrok. Pa rabijo denar, da se bodo navsezadnje lahko umaknili na varno.

  Ni good guys-ov na obzorju, da bi kot v kakem filmu katastrofo preprečili..

 • Viktorh

  Saj ni res, pa je!

  Enako je v EU parlamentu kot v slovenjskem DZ.
  Izvršna oblast se norčuje iz poslancev, državljanov

 • tarantela

  Ves svet ve, da so pogajanja prekinjena, samo ona ne ve. Kakšna poslanka pa je to?

 • garfi

  Še vedno nihče ne reagira na kemikalije in strupe v naši hrani
  in nobenega komentarja

  • sevenx

   Eni pravijo da ni vse črno ali belo. Za tako velike zadeve je vsekakor č/b. Nekateri mislijo da gre za zaslužkarje. Več kot govorijo več je strupa vsepovsod. Voda, zrak, hrana, kolodont (možganski strup – Fluorid), tablete (vsaka vsebuje aluminij – zato vplivajo tudi na vid) …. Nihče se ne vpraša zakaj belci toliko uporabljamo očala (Cepiva + branje + tablete).
   In ljudje mislijo da so bolezni kot je rak, alzheimer, multipla nekaj normalnega. V ZDA je veliko večji procent obolelih za temi bolezni.
   Ljudje ne razumejo da so zastruljeni… Namenoma. Genocid se dogaja na vseh nivojih.
   Kdaj je že kateri od svet. voditeljev, plemičev… umrl pred 90 letom? Tisti ki so, ponavadi niso umrli naravne smrti.

 • xtc

  Propat TIPP bi lahko hudo udaril Evropski izvoz;VEČINA ČUDAKOV ;KI KAR NAPREJE TROLAJO O DELU sporazuma ;ki ne pomeni titi pet procentov le tega konstantno nabija laži in neumnosti;ob tem je najbolj smešno ravno to;da če bi to ponujali Rusi bi bilo pa sprejemljivo:
  Seveda so pogajanj ZA TO ;DA SE DOLOČIJO STVARI;SEVEDA PA SE NAJ TROLI ;KI NORIJO TULE NAJPREJ PREPRIČAJO KAJ JEDO V bananah;avokadih;mangih in še drgem sadju;ki prihaja od daleč:

  • sevenx

   Hej xtc… Si prebral sporazum? Ker je tajni, zato me zanima… Večja globalizacija pomeni manjša lokalizacija v vsakem primeru.

   • mojadezela

    Škoda besed, ker boš naletel na gluha in glupa ušesa.

    • rrrrr

     Tako je. Taka je otorinolaringološka pokrajina slovenskih ekonomskih poizobražencev. Bravo!

  • mojadezela

   Spet se dereš. Pod drugim člankom pljuvaš po Sorosu, tule pa povzdiguješ ta bedni hinavski TTIP, pri katerem ima tudi Soros prste vmes. Daj se že odloči kaj bi rad. Če bi bil to fer dogovor za EU, potem ta pogajanja nebi bila tajna. Verjetno si preveč poslušal Zvera, ki sluzasto in osladno zagovarja ta gnili sporazum. Prav zanima me koliko mu je padlo v žep, da tako hvali to hinavsko izsiljevanje ameriških multinacionalk, ki jih zanima samo to, kako bodo prodajale svojo škart robo po celem svetu in izrinile ali pa pokupile manjša in kvalitetnejša podjetja.

  • rrrrr

   Hvala bogu, vsaj en razumen komentar in komentator. Če pišoči zgorej ne razumejo veliko bolj elementarnih zakonitosti , kaj se zgodi če izključuješ konkurenco, jim bo TIPP še toliko manj razumljiv. Za te ekonomske modrece je dogovorna ekonomija višek blagostanja. Kaj vse pride iz naših kvazi, demi, zlasti pa sorry šol.

   • mojadezela

    Seveda prav izključevanje konkurence je bistvo TTIP. In še marsi kaj drugega. Da ne omenjam nižanja standardov v prehrani in pravico do tožb multinacionalk do držav in to pred ameriškim sodiščem. Hvala lepa za tako podel in hinavski načrt.

    • rrrrr

     Trgovinski sporazummed dvema niža konkurenco? Seveda: E. Kardelj, Naša ekonomija, Čebine 1936

     • mojadezela

      Tocno tako varijanto dobimo z ttip. Ker bodo korporacije izrinile ali pa pokupile vsa podjetja v eu. In na koncu bos imel samo 5 podjetij za vse proizvode in ce je to zate potem zdrava konkurenca je potem bolje da si zrihtas vizo za severno korejo. Razmisljaj malo naprej in malo v sirino pa se ti bo odprlo. Prav ttip nas bo prisilil v ultra komunizem ker konkurence vec ne bo in se bo ves denar stekal v usa.

 • Krtača17

  Super

  • sevenx

   Hej Krtača:) Po mojem sploh ni probadel… Zdaj bodo mediji napihnili kaj zamujamo… Potem se bodo vsedli dol ker bodo dobili tiho podporo volilcev in ga podpisali. Sledi da nas bodo obglobili če bomo sadili s svojimi lokalnimi semeni…

 • valentin

  TIPP vzajemno z CETA sta v zaključni fazi, vse ostalo so laži za javnost.

  • rrrrr

   Bogu hvala!

 • Novakec1

  Je že vse zmenjeno, ovce pa naj blejejo be, be, be…..

 • Iza Demos

  Še ena, ki smo ji omogočili dober zaslužek v tujini in jo za razliko od prekmurskih delavcev v Avstriji DURS ne preganja za davke. In kaj imamo od nje?NIČ!
  P.S. priznam,sem ji fouš. kaj se vam ne bi prilegla taka plača pa potni stroški pa žepnina za nič dela.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!