Fajonova, Potič in mediji so lahko pomirjeni – Na seji sveta SDS v prepolni dvorani ni bilo govora o uredniški politiki Dnevnika, na dnevnem redu veliko bolj pomembne tematike

Seja Sveta SDS

Danes v hotelu Radin v Radencih poteka Seja sveta stranke SDS. Udeleženci poročajo o prepolni dvorani, nekateri pa se so pošalili in z javnostjo delili, da uredniška politika Dnevnika ni bila na dnevnem redu.

Spomnimo namreč, kako so mediji pograbili šalo Janeza Janše, ko je na vprašanje o načrtih organov stranke SDS na seji sveta v šali odgovoril, da se bo vmešaval v uredniško politiko Dnevnika. A levičarski mediji so to izjavo grdo popačili in zmanipulirali in že so bili mediji polni naslovov, kakšna nevarna napoved je to in da je konec s svobodno državo. Spodaj si lahko pogledate videoposnetek in presodite sami. Janša seveda tovrstnih posegov v medije nikoli ni počel, niti jih ne bo v prihodnje.

Kakorkoli, seveda da uredniška politika Dnevnika ni bila na dnevnem redu seje Sveta, saj so na sporedu veliko bolj pomembne zadeve, zaradi katerih se seje tudi udeležilo toliko ljudi. Prepolna dvorana hotela priča na pripravljenost za spremembe, ki so še kako potrebne.

Ni bilo pa tako polno na včerajšnjem srečanju stranke LMŠ, kjer je po slikah sodeč le nekaj članov in simpatizerjev.

 

Lana Božič

 • VERZIFIKATOR

  Marjeta Ragljič

  GLAVNA DNEVNA NOVICA

  Včeraj v dnevnik si je zapisala
  to na moč udarniško novico,
  češ da poteptala je krivico,
  ko je na nergača pokazala.

  Kaj če v ognju pač je vsa soseska,
  kaj nergača sploh nevarnost briga,
  naj bo ogenj zanj kot konjska figa,
  vaje pa gasilske kot burleska.

  Dala si je v dnevniške zapiske,
  da nergač nesramen ta je skrajno,
  bi odvzela mu pravice trajno
  in zadala vse udarce nizke.

  Ker nergač grozil da je odkrito,
  revolucijo celo omenjal,
  s tem tabuje partijske načenjal
  in razkril, kar mora biti skrito.

  Nasadila rada bi rogove
  temu, ki tako se je spozabil,
  bi celo rogatežu se gabil,
  je pisala nebuloze nove.

  Kdo je dnevniška zapisovalka,
  ki takole se repenči glasno?
  Mar ne veste, saj je vendar jasno,
  majhna zgolj po taktu je plesalka.

  V majhnih stekleničkah tak je strup
  in navzven seveda niso lične,
  se vrte okoli točke stične,
  da poganja jih naprej obup.

 • Vera

  Joj ubogi revčki iz LMŠ-ja,saj so bledi,resni ( zadnja fotografija spodaj pod člankom).Res je hudo biti osamljen.” Vse se vrača, vse se plača ” !

 • šmentanamuha

  Čestitke SDS, za vami je še en uspešen kongres.

  Aja, a pri Šarčevih so meli že sedmino?

  • Slovenka

   Čas bo, da izvemo besedo dve o temah, ki so jih odprli. Tudi se čudim, da so imeli srečanje v Radencih in ne v Murski Soboti, kot se je napovedovalo.

   • Kluki

    Verjetno je v Radencih večja dvorana.

   • semicstane

    Saj je vseeno kje, tukaj se vsaj ve kdo je plačnik, kar pa se pri drugih običajno ne ve. Židan in njemu podobni bi kaj podobnega organizirali v Kumrovcu.

    • Slovenka

     Pravzaprav, sem se pozanimala, bili so v Murski Soboti in v Radencih. Za njimi je zanimiv dan, tudi Janšev govor je že zunaj, duhovit kot vedno. Leve stranke poziva, naj po 75 letih končno pridejo iz gozdov .

  • centurion

   Seveda.
   Bilo jih je še sedem…

  • zaslosds

   Bo, za pepelnično sredo ga bodo pokopali z državnimi častmi.

 • RATATA

  Lahko bi bil dogodek tudi v Novigradu, v Puli ali v Opatiji, celo na Lošinju, če ne bi osamosvojili le socjalistične Republike Slovenije.
  No, saj se še lahko poporavi…

  • Slovenka

   Kučanove mokre sanje. Spet postanemo Socialistična federativna republika Jugoslavija, pa bomo lahko prirejali dogodke v omenjenih krajih, kjer bo Kučan med drugim lahko razkazoval svojo rit na tajkunski jahti in mimoidoče Slovence cinično pozdravljal, kako ste kaj, Slovenčki. Še pomnite, tovariši?

   • RATATA

    küćan je rit kazal okrog otoka po imenu Goli!! Ta pa ne spada k slovenski Deželi Primorski, ki smo jo 01.12.1918 prinesli s seboj, ko so se slovenske Dežele ujedinili s Kraljevino Srbijo v skupno državo nazadnje poimenovano sfrj, od katere smo se osamosvojili dne 26.06.1991 s svečano razglasitvijo.
    Malo jih to ve in še manj se jih pri nas zaveda, da je točno tako po principih in pravilih internacionalnega prava, saj so se vse delitve in spreminjanja meja zgodile interno in z dogovori nekih revolucionarskih komunističnih banditov, kar na področju internacionalnega (meddržavnega) prava nima nikakršnega ućinka kar je povedal tudi FINAL AWARD arbitražnega Tribunala!!
    S temi notranjimi – internimi dogovori so nastale le upravne enote, ki so izvrševale zvezna pooblastila! Rekli smo jim socialistične Republike.
    Te pa nimajo nikakršne zveze z Državami, ki so prejšnjo državo sestavile. In tisto kar nekaj sestavi, lahko razpade le na sestavne dele (v našem primeru, ko so v skupnost vstopile slovenske Dežele, lahko iz skupnosti izstopijo (se osamosvojijo) le te iste in v istem obsegu!!
    Izgled izemlja ki spominja na kokoško je izgled socialistične Republike Slovenije znotraj sfrj. In to je bilo osamosvojeno, ne pa tisto kar bi moralo biti!! No, k tistem paše celotna Istra z otoki (brez otoka Goli) in Medmurje, ki po Trianonu pripada Prekmurju!! Itd.

    • Hribouc

     Hrvatarji, ki so počasi in posiljeno, kot znajo hinavsko le samo oni, kapljali in se zaredili kot kobilice v od nekdaj slovenske dežele, da jih naštejeva po vrsti: Zgornja Panonija, Spodnja Panonija, Ilirija, Histria, Primorska in Dalmacija – brez Dubrovnika, ki je bil čakavski/srbski, po privoljenju Bizantinskega cesarstva, sprva samo na polje pod Sljemenom-današnji Zagreb – so kot pleme Vzhodnih Turkov nezaustavljivi in požrtni kot sam Satan, hkrati pa se ližejo Vatikanu z vsemi štirimi kot najbolj katoliški narod tega sveta-kaj v resnici te tatinske požrtne kobilice so danes že vemo in jih bo treba načrtno ustavljati in brcati striktno nazaj. Kdo bo iznašel način, da se komunistična Arbitraža anulira v čisto nulo, si bo zaslužil spomenik vrh Triglava tik ob Aljaževem stolpu!

     • RATATA

      Nično odločbo arbitražnega tribunala lahko naznani le Vlada Republike Slovenije!!
      Jaz vem kdo vse ne sme biti njen predsednik!
      Stara pokopališča in grobovi v Dubrovniku pričajo stare zgodbe(!)
      Tam izpod Triglava, bo treba dol zafukat najprej eno kamito ploščo nekemu “blaženemu”, ki se je znašla gor v posmeh Slovencem (!!) …. in da bi nakazovala mejni kamen do kam seže hrvatska Cerkev!!!!!!!!!!
      Res so najhrabrejši na svetu ti, ki tako zelo nabrekajo na naš račun, pa ne zato, ker se ne bi nikogar bali, temveč zato, ker se ničesar ne sramujejo!!!

     • RATATA

      še DODATEK (po FELIKSU_AH) … za Hribouca…: Danes, ko je zgodba v sklepni fazi, je pred nami resnica:
      nikoli ni šlo sosedom za “osamosvojitev”, marveč so s prevaro(ami) grabili tuje:
      Najprej je “Hrvatska”(med Zagrebom in Siskom) pograbila Slavonijo
      (to je pač res izgubljeno),
      potem Dalmacijo (Dalmacija, ki je svoje predstavnike pošiljala na Dunaj in ne v Budimpešto se je sama priključila Kr.Srbiji leta 1918),
      nato Medmurje (ki je po Trianonu dodeljeno k Prekmurju in je bilo v banovini Dravski!),
      Reko in Istro z otoki (smo kot sestavni del slovenske Dežele Primorske prinesli z ostalimi slovenskimi Deželami v bivšo državo ob ujedinjenju s Kraljevino Srbijo 01.12.1918!),
      nadaljevanje pa je “granica na Karavankama”! (z Drino jim ni ratalo…)

     • Hribouc

      Zafurano je u milu mater!
      Leto 1918 je zame daleč in ne vem, pojma nimam kako so razdelili banovine tako, da je in Slavonjia in Dalmacija in Istra
      lahko padla v Hrvaško kot zdrela hruška in, da takratni politiki
      ljubljanski po l.1918 niso uspeli ničesar – kako so lahko kar vstopili v zvezo SHS brez, da so pogojevali, groza – pljuvamo samo po Kardelju in Brozu, ampak so tudi imena izdajalcev brezjajčnih, ki so zafurali še več, še najhuje je Istra in otoki Kvarnerja od vsega.Matervola, to je gniloba, da te srat tišči 24 ur na dan!

     • RATATA

      Ja,bravo …
      nekaj zbranega je tu ..
      Mojstrstvo »Slovencev« je pustilo svoje posledice.
      Kakšne izjave …., nato pa še dejanja …
      “…moramo Slovenci gojiti znanost združeni s Hrvati… Naše Atene so v Zagrebu in več kot enih ne bo nikoli na slovanskem jugu…Ni(ti) slovenski narod ni(ti) slovenski jezik nima kulturne bodočnosti ako ostane sam zase, narodno nezavisen od svojih bratov na jugu.”
      Dr. Josip Pavlica, Branik 1861, Gorica 1902, doktor cerkvenega prava, Rim 1888, v: Rimski katolik 1892, IV.

      “v … situaciji, ki bi postavila na izbiro ali vera ali narodnost, treba izbrati vero … in se odreči narodnosti.” Aleš Ušeničnik v: Čas 6/1912

      “Jugoslavija ali smrt!” F.S.Finžgar v: Slovenec, 21. apr. 1918

      “če bi se … združili s Hrvati, ne bi pravzaprav svoje narodnosti žrtvovali, ampak bi svojo narodnost šele dobili.” Aleš Ušeničnik v: Čas 7/1913

      “Slovencev sploh ne bi bilo brez katoliške vere… pravzaprav ni pravi Slovenec, kdor ni katoličan…” J.Pirc, Aleš Ušeničnik in znamenja časov, Ljubljana 1986, str. 332

      “Slovenci in Hrvati tvorimo eno narodno celoto” – zaključna resolucija kongresa državnih in deželnih poslancev Vseslovenske ljudske stranke in Hrvatske stranke prava, Ljubljana, 20.10.1912
      ……
      in tako naprej – prek mračne balkanske monarhije, besnenja hrvaškega, italijanskega, nemškoavstrijskega in madžarskega nacišovinizma, pol stoletja “socialistične graditve in kardeljanskega “odmiranja države” do “Savudrijske vale” in mostu prek Mure… Ne bolnišnica, marveč norišnica, in ne na koncu mesta, marveč na naših hrbtih.

      Tako se iz svoje usode ni norčeval še nihče.
      In tako pošastnega računa za (ne)delo svojih samozvanih “narodnih voditeljev” tudi še nikoli ni nihče plačal.

      A hujše od vsega tega je, da očitno niti to ni zadosti. So, ki bi to blaznost zganjali kar naprej…

      Potem ti gre pa osamosvojena država Slovenija priznati novo nezavisno hrvatsko državo že junija 1991, ko je ta še sestavni del preostanka sfrj(!!), saj je raskid veza razglasila šele 08.10.1991 in to zapisala v kamnu ter na ta dan praznujejo praznik osamosvojitve!!!

     • RATATA

      in vse se ponavlja še dandanes ..
      glej Odločbo Tribunala (Še prevedeno je narobe v “RAZSODBO”!!!, kot je napačno preveden naslov sporazuma!!!
      NI Arbitražni sporazum ampak Sporazum o arbitraži!!!

      Glejte to::: Ad 599.
      “Hrvaška ugovarja slovenskemu sklicevanju na upravne meje, določene leta 1931, ker so zakoni in predpisi Kraljevine Jugoslavije leta 1946postali nični.1143” …. matr. , … kako pa da jim je ostalo Medmurje????

      https://www.uradni-list.si/files/RS_-2019-018-00792-OB~P001-0000.PDF

     • Hribouc

      Verjamem dubrovačkim grobovom, ampak to je zame tabula raza, nisem bral ravno o tej temi.
      Ampak kateri blaženi hrvatoljub pa ima plato na Triglavu, pa je ne misliš Vodnika, Ilirca ?
      Si pa metuzalemsko inteligentno skoraj svetopisemsko prav povedal : ” Se ne sramujejo!”.
      In to je že po Cankarjevo že zdavnaj obsojeno kot slovenski naglavni greh. Poglej, pizduna Šarca kako igra – kot da je ravnokar zmagal na volitvah, pizdun nad pizduni – s tem bo še opravka, kurba je bolano žleht in gobec vrti ku sita lisica!
      Povej, ki vse veš – a se ve ziher ali je tip sploh Slovenc?

     • RATATA

      Stepinac!!!

     • marta

      To znamenje hrvaškemu kardinalu blaženemu Alojziju Stepincu na Kredarici, so postavili ob 70. obletnici njegovega vzpona na Triglav.
      Znamenje je bilo postavljeno v znak hvaležnosti bl. kardinalu Alojziju Stepincu, ki je leta 1941, ob okupaciji takratne Jugoslavije, sprejel kar 535 pregnanih slovenskih duhovnikov iz območja takratne mariborske in ljubljanske škofije, ki so ga takrat zasedli Nemci.
      Slovenski duhovniki so bili po izselitvi na Hrvaško, prav na pobudo kardinala Stepinca, nameščeni po župnijah in tako rešeni trpljenja po taboriščih, ali mnogi tudi gotove smrti.

     • RATATA

      Saj ni protestiral pri Poglavniku Paveliću, ko so ustaše ubili 7 Slovencev, ker so to bili Slovenci, pač pa ker so bili RKC duhovniki!

     • Lisjak

      Pred sedmimi meseci je Aljuš Pertinač(pol Slovenec,pol šiptar) pisal,da je Šarec čisti šiptar.

     • Hribouc

      V glavnem kompleks, ki ga ne razbereš po nobeni opciji in po nobeni znani slovenceljanski varianti.
      Slovenska dobra dela se obrestujejo že tisočletja.
      Še kar dobro za barbarski narod, ki se je raztezal in se s svojimi koreninami od Črne gore do Baltika, v bistvu vseh dejstev do NOVGORODA tik pod StPetersburgom (!), kjer nas je sesekljal, poklal, na kole nataknil, mesto sežgal v nulo in v suženjstvo po Rusiji razpeljal Ivan Grozni, ki je crknil od sifilisa!
      Pa se vseeno usodno bratimo s plemenom Moskovitov, ki nam nikoli niso dali grama Dobrote – Vatikan pa tja pošilja svoje najmočnejše ljudi, da bi se bratili še naprej ! Kaj je satanizem in kaj še ni?
      Hvala.

   • RATATA
    • Hribouc

     Velik sem prebrau, imam knjižnico, ki jih ni veliko po hišah, ampak vidim, da še nič ne vem. Ne vem kuga si študirou, jest nis’m nič od tega o čemer se pogovarjamo. Hudo si mi odpru
     oči.Nekatere zadeve so na meji science fiction.Slovenska blaznost ne pozna meja tudi in še kako na cerkveni strani – ubogi zabukslani narod, ki samo molči, trpi in ne zna zinit besede, ko je treba. A veš kuga : noro.blazno noro. tako ne moremo, ni šanse za preživetje naroda.

     • RATATA

      Te razumem Hribouc, obenem vem kaj je vzrok temu, kar mi poveš!
      Preprosto je dojeti, ko ugotoviš:
      1. slovenske Dežele so sestavljale avstrijsko cesarstvo od nekdaj in do konca.
      2. bile so Države – subjekti internacionalnega prava (in še vedno so – poglej Republiko Avstrijo – sestavljeno iz zveznih Dežel….. dokaz….:::: da je lahko Angelika Mlinar dobila Slo. državljanstvo je morala dati soglasje zvezna Dežela Koroška – NE Avstrija!!!!)
      3. Zadnji Cesar Karl, je v svojem manifestu dne 16.10.1918 razpustil cesarstvo in omogočil, da se Dežele, ki jih večinsko naseljujejo Slovani prosto razdružujejo in po svoje združujejo.
      4. 31.10.1918 je Vitez plemeniti Pogačnik razglasil prevzem vseh ustavnih pooblastil v vseh slovenskih deželah (z razglasitvijo je nastala Zedinjena Slovenija – Dunaj je obvestilo o tem “vzel na znanje brez ugovora!”) – nemškogovoreče dežele so to razglasile 21.10.1918 in še danes obstajajo na istem ustavodajnopravnem temelju!!
      5. Naši pa so svoje odnesli na jug(!!), namesto da bi ob razpadu AO Monarhije svojo razglasitev (dne 31.10.) obelodanile svetu v Parizu, kot so to storili nemškogovoreči prebivalci iste monarhije (avstrijskega Cesarstva) …. ki so s tem so postali nova združba na istih temeljih, kot naše zedinjene dežele slovenskega jezija / naroda!!
      6 . hrvatska ni imela državnosti (!!) ker je bila le parcela (kot Slavonija npr.) LE sestavni sel celovite in nedeljive Kraljevine Ogrske, katero ne sestavljajo zvezne Dežele / Države / subjekti internacionalnega prava (od nekdaj!!!) in Cesar je bil najprej Vojvod vsake Dežele – Države posebaj in nato še vseh skupaj!!!
      7. Ker hrvatska ni bila subjekt internacionalnega prava – ni bila Država, je nategnila naše in se skušala prišlepat na slovenskih Deželah – preko neke nove umetne tvorbe (države Slovencev hrvatov in Srbov iz AO) v novo državo južnoslovanov…. za to namero so inscenirali Narodno Viječe u Zagrebu ….. in potegnili k sebi Korošca… (in cerkvenjake, ki jim je bilo mar le vere ter druge iliriste in tiste, ki so se razglašali z alpske hrvate — Tavčar, Cankarjev bratranec – faliran duhovnik Izidor….)
      8. ko so oni iz Zagreba pripravili dokument o “ujedinjenju” in je bilo v njem zapisano, da se združujejo Kraljevina Srbija z državo SHS, je Regent Aleksander Karadjordjević trditev SPREMENIL v naslednje besedilo::: “veoma se radujem ujedinjenju Kraljevine Srbije sa Zemljama države SHS!” – tu je bistvo, saj je on, v SantPeterburgu in Parizu šolan pravnik točno vedel, kaj je bilo prej in kaj se lahko združi (ne more se združiti Kraljevina/ Država z neko parcelo kot je bila hrvatska (in Slavonija, ki sta bili le del ozemlja celovite Kraljevine Ogerske), lahko pa se združujejo subjekti na isti ravni – Kraljevina z Deželamo, ki so bile Države od nekdaj (imele so vse atribute … ozemlje z jasnimi mejami, državljane in oblast/Deželni zbor, vlado …. tudi vojsko!!!!),,,
      9. … IN TO JE SESTAVILO PREJŠNJO DRŽAVO …. Kraljevino SHS – preimenovano v Kraljevino Jugoslavijo – preimenovano v FNRJ in nazadnje v SFRJ ….., KI JE RAZPADLA DNE 26.06.1991. KO SMO SE MI OSAMOSVOJILI – IN OSAMOSVOJILI SMO LAHKO LE TISTO, KAR SMO V SKUPNO DRŽAVO PRINESLI!!!!!!!
      No, da pa ni to izvedeno, je pa krivo SABOTIRANJE … ZAKLJUČEK SE VIDI V ODLOČBI ARBITRAŽNEGA TRIBUNALA, kjer so same LAŽI in POTVARJANJA, ki izhajajo iz naslednjega::::
      10. ker se nismo mogli dogovoriti, kje poteka meja, smo se dogovorili s pomočjo EU, da bo nekdo tretji arbitriral … vsak bo povedal kaj misli, da je njegovo (podal zahteve v Memorandumu)
      11. Tribunal bo razsojal v skladu z mednarodnim pravom!, določil bo POTEK MEJE, in fantomski STIK Slovenije do mednarodnih voda….!
      12. Presečni datum je 25.06.1991!!! (piše v Sporazumu) s tem, da vemo, da je bila hrvatska, do 08.10.1991, ko je razglasila “raskidanje svih veza sa SFRJ” SESTAVNI DEL PREOSTANKA SFRJ (brez Slovenije, ki smo se že osamosvojili)…. glede na povedano, je bila hrvatska tudi sestavni del agresorja na Slovenijo !!!! ((( seveda, kaj ne bi bila, saj je imela Mesića na funkciji predsednika predsedstva sfrj, Anteja Markovića kot predsednika Vlade sfrj, Budimirja Lončarja kot ministra za zunanje zadeve sfrj in za povrh še Mustaća – šefa zvezne udbe … sami hrvati!!) in in in in hrvatska je potrebovala vojlno,,,, saj skupno državo ni ustanovila (Kr.Srbija jo je … kot se da razbrati iz navedka zgoraj … morala okupirati, ker se z neko parcelo ni mogla združiti … in kot članica Antante je to lahko storila z dovoljenjemm….
      13. —————————— tu se pa začne::::::
      Naši – so Tribunali poslali same laži in nič uporabnega (TO JE SABOTAŽA) … rekli so mu, da smo se mi in hrvatska osamosvojili hkrati dne 25.06.1991, KAR JE NOTORIČNA LAŽ!!!!
      in s tem naredili Sloveniji ogromno škodo ter jo spravile v podrejen položaj, hrvatski pa omogočili biti stranka v postopku čeprav TO NI(!!!), saj je bila 25.06.1991 pa vse do 08.10.1991 še vedno le socialistična Republika v sklopu preostanka SFRJ!!!
      14. Naši prav tako niso v Memorandum priložili niti enega relevantnega internacionalno pravno uporabnega dokumenta (to kaže izrek in obrazložitev ODLOČBE!!), čeprav je bilo z zahtevami Sporazuma to zahtevano – odločali bodo po mednarodnem pravi piše!!!!,,,, naši so pa sanjali o vsmogočem. …
      —— celo o tem, kar so se menili med seboj po presečnem datumu 25.06.1991!!!!! NAMERA JE JASNA – OMOGOČITI KRVATSKI, DA SI VZAME KOMPLETNO SOCIALISTIČNO REPUBLIKO HRVATSKO (vključno z Istro in otoki ter Medmurjem!!!!), čeprav je jasno in po principih in pravilih internacionalnega prava – sledljivo tudi skladnost zahtev sporazuma o arbitraži NEDVOMNO in NEIZPODBITNO, da poteka meja med RS in RH po reki Dravi (skladno s Trianonsko pogodbo pripada Medmurje k Prekmurju), po reki Sotli, po reki Kolpi in po reki Rečini (saj celotna Istra z otoki pripada k slovenski Deželi Primorski!!!) ….
      toliko tako iz glave …..
      PS_
      Če se ne boš utrudil … še kdaj preberi kaj o REGIJAH – DEŽELAH !!! Saj to, da hočejo neke pokrajine delat je le nadaljevanje sabotaže in brisanja narodovega spomina!!! skratka svinjarija za na kandelaber!!!!
      http://www.domovinasospomini.eu/slovenske_dezele_1.html

     • Hribouc

      Strašno si se potrudu, hvala lepa!
      Nisem imel pojma o teh stvraeh, Nič pa se ni dalo sklepati-namreč današnja obnašanja morajo imeti korenine v preteklosti in zdaj mi je slika bolj polna – tudi o Cerkvi sem si že kar ustvaril mnenje in o njeni vlogi pri vsem narodnostnem sranju – “Cerkev jke imela močno vlogo in je zaslužna skoraj za vse kar narod premore danes , kar naprej gostolijo ” in čedalje bolj mi je jasno kakšna klinčeva kuhinja mora bit, da ti enega ubogega (na videz) nadškofa izbirajo dve leti dolgo.
      Zdaj, ko vem, kar si mi natrosil se m še bolj žalosten in še bolj prepričan, da nimamo šanse kot Narod – kar taki si tega niti slučajnio ne zaslužimo, ker delamo sramoto sebi, svetu in Bogu !
      Pizdarija je večja kot sem sploh pomisliti mogel!
      Hvala, Ratata – ne gre zdaj zato, da tvojim besedam verjamem kar tje v tri dni – dejstvo žalostno je to, da mi tvoje razlage zapolnjujejo praznine in dajejo odgovore na
      vprašanja, ki sem si jih sam velikokrat zastavljal-žal pa zaradei premalo znanja ni šlo skupaj.
      KRASNO IN HVALA LEPA, briljantno zame!
      Kaj ko bi svoje znanje za tele zadeve počasi sestavil v en
      krasen spis in ga objavil na Časniku, recimo? Mislim, da bi ti bil marsikdo hudo hvaležen.

     • RATATA

      Zaradi teh reči je marsikdo bil zaprt, je noral pobegniti ali je bil neznano kam vržen.

 • rubec

  Janša se je to z dnevnikom očitno samo zajebaval. Škoda. Zdaj bom raje volil rubeca.

 • Slovenka

  LMŠ deluje precej poklapano, Janši pa nasvet: kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. Naj SDS še malo potrpi, se zmeni za koalicijo, potem pa naj se sproščeno reži bedakom v obraz. Pošteno plačilo za pošteno delo.

  • RATATA

   S SMC brez MC in z desusom ne more uspeti popolnoma nič!

 • xtc

  Definitivno treba se je zbrat in pomenit,zdaj ko se bo prevzela oblast.

  • Kluki

   Nič se ne bo prevzelo.Samo agonija se bo podaljšala.Da sem jaz na mestu našega ,,jajota,, ,bi pustil,da se dokončno vse sesuje.Čim bo sestavil vlado,bodo ceste polne protestnikov.V dveh letih do volitev,bodo pa spet našli kakšnega Kakca z novo stranko.Zgodba se bo ponovila.SDS pa bo že v tretje neuspešna.Nikoli nisem razumel ljudi,ki so na staro kamnito bajto,nazidali še eno nadstropje.Stiropor sicer skrije vse ampak pritličje je še vedno nastabilno.

   • Slovenka

    V tem, kar govoriš, je dosti pameti in v normalnih okoliščinah bi ti dala prav, samo bojim se, da Sloveniji zmanjkuje časa, tako da je bolje – čeprav s škripajočimi zobmi -sestaviti vlado s takimi partnerji kot pa še naprej cepetati na mestu. Bo pa težko, to ve vsak otrok.

    • Kluki

     Ne odstopam od svojega mnenja.SDS je imela vlado vsega skupaj mogoče 6 let in so krivi za vsa sranja levičarske bande.A mogoče misliš,da bo zdaj drugače.Imam občutek,da so jim nastavili zadnjo bombo.Sej veš kakšni smo.Če ni takoj korenčka je takoj štala.Problem je ker ljudje pričakujejo klobaso.Drugače pa ,Slovenka ,ne daj se.lp

 • Artur

  Komunajzlske leve blesonje niso sposbne razločiti kaj je kaj je sarkazem, kaj je realnost in ti idioti nam krojijo usodo že od nastanka njihovega kretenskega komunističnega manifesta.

 • Artur

  Iskal sem “kisle kumare”(pregovorno) po spletu in evo naletel sem na njih tukaj na spodnji sliki, glih za en kozarec (vrtni bazen brez vode) bi jih bilo.

 • Hribouc

  Top spitzen Dnevnik priority No.1!
  Slovenska žlehtnoba ne pozna ovir in nobenih meja!
  SDS bo uredniški politiki Rdečega Dnevnika posvetil posebno sinodo, ki se bo začela na polno Luno okoli 1.spomladanskega dne, če ne bo pandemije virusa Rdeča Kitajska. Sinoda se bo odvijala v popolni naravi kočevskih gozdov v Bazi 20 in bo hkrati posvečena velespominu na narodne heroje in klavce slovenskega naroda, ki imajo tam spomenike.Sodelovali naj bi vsaj trije certificirani izganjalci Hudiča.
  Za uravnotežbo pa se bo končala tretji dan pri Mariji Pomagaj na Brezjah s Sv.mašo za razklano Slovenijo.

 • Kluki

  Janez Janša in SDS bi po moje morali zdaj pustiti,da se to levičarsko govno popolnoma sesuje.Halo.Kakšna nova vlada s strankami ,ki po novem ne bi prestopile praga parlamenta.Bo še trajalo kar nekaj časa. Baje beton pridobiva na kvaliteti 90 let in mu nato enako dolgo kvaliteta pada.Enako je s komunizmom.Bo pač treba še mal počakati.

 • zaslosds

  Je kakšen levak slučajno tu gor?Vsi so poniknili,zadnje čase slabo spijo pa so šli spat.

 • Olga101

  Mislim, da bi morali v evropskem parlamentu govoriti o Fajonovi v zvezi s Sorosovim denarjem – gre za korupcijo brez primere!

 • Slovenka

  S sestavljanjem koalicije bodo težave. Komaj je Pivčeva malo zaprla usta, ko se je oglasil Jurša: Jurša podpira Janševo koalicijo, nasprotuje pa spornemu financiranju; https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5e48320909073/jursa-podpira-jansevo-koalicijo-a-nasprotuje-financiranju.

  Tako da bi bilo zelo pametno še malo počakati z režanjem in različnimi pripombami. Zajec zaenkrat še skaklja po gozdu.

 • crniocar

  Una Kalin
  Slavnostna akademija stranke?!? A se hecate? In podeljevanje nagrad samim sebi? Zakaj neki? Spet bojo letele floskule o prepotrebnem prevzemu oblasti, ki bo slovenski narod rešila pred komunisti in ga popeljala v noriško kraljestvo, kjer se bosta cedila med in mleko. Tetovaža domoljubnih simbolov na čelo gratis.

 • crniocar

  Janša poziva naj nehajo živeti v preteklosti, in to on, ki ima Novo TV, ki ves čas trajba preteklost. Besede, besede…

  • Joc 52

   še to: kdo je peljal milijarde v davčne oaze? Prični brati tudi kaj drugega kot od ukradene države posvečeno literaturo

 • crniocar

  Janša poziva naj nehajo živeti v preteklosti, in to on, ki ima Novo TV, ki ves čas trajba preteklost. Besede, Besede. Besede
  in to pravi tisti ki brez pretklosti ne zna živet,za prihodnost pa mu je toliko mar,kolikor gre maksimalno v davnčne oaze…ubogi,ali pa ne ,ki so morali njegovo bluzenje poslušat ves dan

  • Joc 52

   kdo je ubogi? daj si preberi kaj si napisal, prični misliti s svojo glavo – razen, če nisi bil udbaš in to čistokrvni, ja, to si bil, na ukaz partije, kučana…še vedno seješ sovraštvo

   • crniocar

    dej ne blodi pa raje razmisli o menjavi zdravnika

 • crniocar

  lahko komunajzarja Janšo preoblečeš v demokrata a vedno bo ostal komunajzar in SDS je čista kopija KPJ

 • Janko Lisjak

  Zakaj se sds-ovci ukvarjate z drugimi imate svoji 30% neizobrazencu in to je to in z vami noce noben naredit vlade sprijaznite se in pustite druge na miru, kar se tice tistih komunistov ku nabijate non stop jih pa itak ni vec med nami vecina drzavljanu je rojenih po smrti tita in ne nabijite vedno o njem

 • Slovenka

  Janša, Janša. Vlade še nimaš sestavljene. Ni potrebe, da dražiš levičarje, ker ne veš, kaj vse še imajo na zalogi, zagotovo nič dobrega, Murglje delajo sto na uro, da te spodnesejo, in zagotovljenih glasov še tudi nimaš. Pravkar je Reporter objavil Kramarjevo izjavo: Novinarji so spravili ven da bom podprl Jansevo vlado. Malomorgen. Vejice ga malo bašejo, glede vsebine pa ni dvoma. Raje uporabi svojo energijo za zbiranje glasov, za duhovitosti bo še čas.