fbpx

Fakulteta za socialno delo: Bodi proti pravicam otrok ali pa nikoli ne boš diplomiral!

(Foto: 24kul.si)

Objavljamo pismo študentk in študentov Fakultete za socialno delo, ki kaže, do kakšnih zlorab fakultetnega prostora in kršenja človekovih pravic prihaja na tej fakulteti. 

Pozdravljeni,

radi bi zaupali informacijo o dogajanju na Fakulteti za socialno delo, Univerze v Ljubljani. Že pred novico, da je ustavno sodišče dovolilo referendum, se vršijo pritiski vseh profesorjev in pranje možganov glede istospolnih parov.

V zadnjem času pa je stvar prešla v pravo ofenzivo. Ne samo, da pozivajo k bojkotu referenduma. Veliko hujša stvar je, da se morajo študenti o tem opredeljevati na izpitih. Vprašanje ni neposredno, ali si za ali proti. Temveč je zavito pod vprašanja o pravicah manjšin in raznih skupin. Svojega mnenja preprosto ne moreš imeti ali biti celo nasprotnega od profesorskih pogledov. Enostavno padeš izpit in ni šans, da boš diplomiral.

Vse pa je prebilo meje manipulacije pri vajah iz epistemologije socialnega dela, kjer so morali študentje, sedeči v krogu, dvigniti roke, kdo je za in kdo proti na referendumu. Ne morete si misliti, kakšni pritiski so to … Prosim, ukrepajte, ker so pritiski preveliki.

Prosimo za anonimnost in ne dovolimo objave tega elektronskega naslova. Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav

24kul.si