fbpx

Fantastično dobra novica za uspeh referendumske zahteve

Do kdaj bomo morali še poslušati njihove napotke in lažiranja državljanskih pobud? Ker nimamo normalne vlade, je ne more rešiti niti kvazi Civilna inciativa. Zato DavkoPlačevalciSeNeDamo razgaljamo hlapčevanje tovrstne civilne družbe slovenski oblastni buržuziji. Tega škodljivega dvojnega delovanja je dovolj. Sinteza je postala sama sebi ANTI-TEZA.

1. Grožnja
Ministrica Katičeva je z grožnjo o odpovedi financiranja Sindikata vojakov iz obrambnega proračuna, zaradi aktivne podpore tega sindikata, ki je sicer včeraj z aklamacijo podprl mojo referendumsko zahtevo, v resnici  Mira Cerarja ustrelila neposredno v koleno. Kajti rezultat  je nož v hrbet. Brezglave poteze iz obupa so značilne za male diktatorje, so pa seveda velik bumerang v tem smislu, da bodo člani tudi drugih dveh sindikatov vojakov glasovali za referendum. Hura! Spet smo dobili nekaj tisoč glasov več, po zaslugi vlade!

2. Epilog
Sindikatu vojakov se zahvaljujemo za pogum za včerajšnjo podporo referendumu, Miru Cerarju pa izrekam iskreno privoščljivost nad tem, da mu pred našimi očmi njegovi ministri z nerazumnimi potezami  v prah in pepel sesuvajo mit dobrega strojevodje drugega tira, ki ne pozna številk o investiciji v 2. tir in svojo slepo kompozicijo vozi čez prepad kraškega roba.

3. Nauk te zgodbe
Vojaki niso ovce, zaupajo v zdravo, lastno pamet. Politiku, ki se mu omrači um diktatorja, pa ni pomoči. Edino zdravilo zanj in za državo je preklic zakona o 2. tiru in Cerarejev sestop z oblasti.

Foto: iStock

In kako deluje kvazi civilna družba?
Sinteza-KCD želi pomagati pri dogovarjanju o investiciji MAGNE v Hočah.

Tri dokazi tesnega sodelovanja istih “demokratičnih”državljanov, ki delujejo proti vladi, za vlado pa so:

Za drugi tir želi zakon dopolniti iniciativa na levici, zato so bili edini izbrani za sodelovanje s strani ministra Gašperšiča in predsednika vlade Cerarja za dogovarjanje.

1. Vzporedno so namreč vložili pobudo za novi zakon – in to v času, ko mi zbiramo podpise za referendum o sprejetem zakonu, s katerim bi Slovenci izgubili za 45 let pravico upravljanja z zgrajeno železnico na naših tleh.

J. P. Damijan se ponuja za podporo referendumu “PROTI DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR”, zraven pa se dogovarja z državnim sekretarjem Lebanom za popravek istega zakona, ki je z našo referendumsko pobudo dejansko že v postopku suspenza.

2. Sinteza se je vključila v projekt 3. razvojne osi in razdelila prizadete krajane Braslovč zaradi uničevanja hmeljskih zemljišč.

3. Sinteza se zdaj ponuja za pomoč krajanom iz Hoč zaradi ogabne investicije sredi slovenskih polj.

Vsi trije primeri so dovolj razgaljeni, da slovenski državljani končno prepoznamo dvojno igro “večnih” Civilnih inciativ po metodi globokumnega razmišljanja in nobenega resnega nasprotovanja škodljivim investicijam. Prav ti akterji so nas običajno vedno izigrali, ker igrajo po navodilih skrite slovenske vladavine starih preživetih struktur.

Vili Kovačič, državljan K.
Vodja referendumske zahteve DavkoPlacevalciSeNeDamo