fbpx

Predsednik papeškega sveta za evangelizacijo na Brezjah o pomenu Marijinih svetišč pri evangelizaciji

Brezje, bazilika Marije Pomagaj. Slika Marije Pomagaj, ki jo je leta 1814 naslikal Leopold Layer (foto: STA).

Na srečanju Mreže evropskih Marijinih narodnih svetišč je bilo prisotnih več kot 30 predstavnikov 18 svetišč, ki se udeležujejo letošnjega jubilejnega, 15. srečanja mreže.

Predsednik papeškega sveta za novo evangelizacijo Rino Fisichella je ob tej priložnosti dejal, da so svetišča za vernike velikega simbolnega pomena, odgovornost Cerkve pa je, da razume ljudi, ki prihajajo v svetišča po razmislek in na molitev. Kot poroča STA, je to pri doseganju nalog evangelizacije ključnega pomena, pri tem pa Marijina svetišča predstavljajo temelj vere. “Svetišča so pomembna za spoznavanje z vero in za njeno krepitev,” je še poudaril. Med prisotnimi so bili med drugim tudi predstavniki Lurda, Fatime in Marije Bistrice.

Na srečanjih so v ospredju teme, povezane z Marijo
Rektor Marijinega narodnega svetišča Brezje Robert Bahčič, ki je gostitelj letošnjega srečanja, je povedal, da na srečanjih vsako leto razmišljajo o temah, ki so povezane z Marijo, poleg tega pa vsako svetišče predstavi delo, ki ga je opravilo v zadnjem letu. Popoldne so se udeleženci odpravili še v Ljubljano, kjer je v stolnici sv. Nikolaja mašo vodil nadškof Stanislav Zore, v četrtek si bodo udeleženci ogledali Bled, srečanje pa bodo sklenili v petek.

J. Ž.