fbpx

Fištravec ni dovolil glasovanja o svojem odpoklicu

Mariborski opozicijski svetniki opozarjajo, da so nastopili razlogi za prenehanje mandata mariborskega župana Fištravca. V predlogu sklepa, ki ga je podpisalo 24 svetnikov iz vrst SDS, SMC, SD, ZL, LPR-ja, Županove liste in štirje samostojni svetniki (odpadniki Fištravčeve liste), so zapisali, da Mestna občina Maribor nima direktorja uprave, ker pa župan nezakonito opravlja nekatere naloge, ki tej funkciji pritičejo, so nastopili razlogi za prenehanje njegovega mandata.

Do glasovanja o sklepu ni prišlo. Župan ni dovolil, da bi se o sklepu glasovalo, saj je bil po njegovem predlog glasovanja nezakonit. Posvetoval se je z Boštjanom Brezovnikom iz Inštituta za lokalno samoupravo, ki mu je zagotovil, da način, kako so opozicijski svetniki predlagali glasovanje (kot proceduralni predlog), ni po črki zakona.

Svetniki zapustili sejo
Ker je Fištravec vztrajal pri svojem, so opozicijski svetniki zapustili sejo, ki jo je nato župan zaradi nesklepčnosti prekinil. Opozicijski svetniki napovedujejo, da pri svojih zahtevah ne bodo popustili.

Ž. K.