fbpx

Foto utrinki z včerajšnje slavnostne akademije ob 33-letnici ustanovitve SDS

Slovenska demokratska letos obeležuje 33 let svojega obstoja. Zrasla je na temeljih hrepenenja tisočerih slovenskih domoljubov in demokratov, z združevanjem idej in moči članov, podpornikov in simpatizerjev, skozi vzpone in razočaranja se je razvila v osrednjo politično moč slovenskega naroda in pri tem ves čas ostala zvesta svojemu programu, načelom parlamentarne demokracije in ustavnim vrednotam. Slovenska demokratska stranka je politična sila slovenske osamosvojitve, je politična sila sedanjosti in je politična moč slovenske prihodnosti.

Ob 33. obletnici obstoja Slovenske demokratske stranke in 90. obletnici rojstva očeta slovenske državnosti dr. Jožeta je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala Slavnostna akademija SDS. Prireditve so se poleg predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše udeležila tudi evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver ter številni poslanci Državnega zbora Republike Slovenije in ostali vidni člani stranke. Na prireditvi so bili prisotni tudi evidentirani kandidati in kandidatke na prihajajočih državnozborskih volitvah.

Prisotni so na začetku slavnostne akademije, ki jo je povezovala poslanka Eva Irgl, prisluhnili slovenski himni v izvedbi Okteta Žetev. Sledil je uvodni nagovor gostitelja večera predsednika MO SDS Ljubljana in zunanjega ministra dr. Anžeta Logarja, ki je prepričan, da se bo po sedmih letih vlade pod vodstvom Janeza Janše in Slovenske demokratske stranke lažje zadihalo in da teh sedem let vključuje tudi spremembo v vodenju MO Ljubljana: »V Ljubljani je SDS glavna politična sila, ki preprečuje nespametne projekte župana Jankovića.« Logar je v svojem nagovoru tudi povedal, da je SDS Ljubljana na Občino Ljubljana vložila predlog, da se ulica, kjer stoji ruska ambasada, preimenuje v ukrajinsko ulico.

Ob koncu slavnostne akademije je Eva Irgl povedala, da bodo prihajajoče volitve prelomne in tiste, na katerih bomo odločali, v kakšni Sloveniji živimo. Kandidatkam in kandidatom je zaželela srčno, hrabro, vsebinsko in kar najbolj uspešno tekmo ter zaključila: »Zmagali bomo! ZDAJ GRE ZA SLOVENIJO!«

Spodaj si lahko pogledate fotogalerijo akademije.

Demokracija