[FOTO] Brglez s svojim nakladanjem o populizmu zdolgočasil še študente poletne šole

(vir: Facebook)

Potem ko so nekdanjega predsednika državnega zbora vrgli iz stranke SMC, se je že vrnil na FDV, kjer je izbranim študentom, ki so se udeležili poletne šole Academia Aestiva Internationalis AAI, predaval o populizmu.

Če je Milan Brglez še do nedavnega javno kritiziral svojo nekdanjo stranko SMC in njenega predsednika Mira Cerarja, se je izgleda zdaj odločil za obisk predavalnic fakultete, kjer je predaval, preden je vstopil v parlament. Tako je večinoma tujim študentom razlagal svoja stališča glede populizma.

Kakor velja že staro reklo, da je lažje učiti, kako nekaj narediti, kot to sam narediti, tako te dni Brglez aktivno pere možgane naslednji generaciji malih levičarskih “upov”, ki bodo delali škodo v prihodnje.

Nezainteresirani Brglezovi študenti. (Vir: Facebook)

Ravno slednje je ključnega pomena, saj so v poletno šolo, katere tema je letos populizem, povabili ravno mlade aktiviste, ki naj bi jim predavali o človekovih pravicah, lažnih novicah, politiki strahu, mednarodnem pravu v povezavi s populizmom ter globalizaciji. Zato preseneča, da je nadebudne mlade levičarje predavanje, kot razkriva zgornja fotografija, dolgočasilo.

Nezainteresirani Brglezovi študenti. (Vir: Twitter)

Kaže, da so tudi mladi sprevideli, da gre pri Brglezu za prodajanje prazne slame.

A. B.