fbpx

[FOTO] Gnusno: migranti v gozdovih okoli Vinice puščajo umazane cape in smeti!

Gozd v okolici Vinice. Umazane cape, ki jih za seboj puščajo migranti, se valjajo vsepovsod. (Foto: Demokracija.si)

Domačinom iz Bele krajine se najbrž hudo gnusijo kupi umazanih cunj in smeti, ki jih v gozdovih v bližini meje s Hrvaško za seboj puščajo ilegalni migranti. Komu pa se ne bi? Poslali so nam nekaj zgovornih fotografij, ki pričajo o “kulturi” migrantov.

Cape so lahko polne garij in bakterij ter virusov različnih bolezni, v okolici pa je verjetno tudi polno druge nesnage, kot so na primer iztrebki. Si predstavljate, da v gozdu iščete gobe in stopite na človeški iztrebek ali pa ga celo primete?

(Foto: Demokracija.si)

Odmetavanje oblačil, ki niti niso izrabljena ali zelo raztrgana, pač pa samo zasvinjana, in ki so jih migranti skoraj gotovo dobili od bosanskih dobrodelnih organizacij (ki morajo – mimogrede – skrbeti za reveže, ki so državljani BiH in ki jih gotovo ni malo, zato je pomoč migrantom dobesedno trganje od ust domačim revežem), pa kaže tudi na popolnoma brezbrižen odnos do darovalcev, do ljudi, ki jih migranti na svoji poti srečujejo. Tako bodo namreč ravnali tudi z dobrinami, ki jim jih bomo nemara nudili v Sloveniji, torej v stilu: “Enkrat uporabi, zasvinjaj in odvrzi kamorkoli!”

(Foto: Demokracija.si)

Puščanje smeti za seboj pomeni tudi popolnoma brezbrižen odnos migrantov do okolja.

In to spuščamo v državo … Le kdo bi bil tega vesel?

Demokracija.si