fbpx

[FOTO] Le kaj sta se menila direktor STA Bojan Veselinovič in odgovorni urednik Dnevnika Miran Lesjak?

Foto: Demokracija

Sage glede financiranja STA še kar ni konec. Očitno se je direktor STA Bojan Veselinovič odločil, da gre v svoji bitki proti vladi Janeza Janše do konca, pri tem pa se očitno tudi sestaja z uredniki drugih medijskih hiš, seveda tistih, ki so pod nadzorom političnega podzemlja.

V sredo okoli 14h je naš bralec v objektiv ujel nikogar drugega kot Bojana Veselinoviča v družni z Miranom Lesjakom z Dnevnika, ki očitno nista le prijateljsko kramljala o vsakdanjih stvareh. Morda pa se odgovor na vprašanje, o čem sta se pogovarjala, skriva v članku, ki je naslednji dan izšel v Dnevniku, češ da je STA zaradi domnevne vladne arogance že 200 dni “na suhem” in da je preživetje tiskovne agencije pod velikim vprašajem. Če seveda verjamete osrednjim medijem.

Ozadje zgodbe pa je seveda precej drugačno. Kot je preko Twitterja sporočil direktor UKOM-a Uroš Urbanija, si pri vladi tudi prizadevajo, da bi bile novice STA (vključno s fotografijami) dostopne vsem, saj bi bile že vnaprej plačane iz državnega proračuna. Kar pa Veselinoviču to očitno ne diši preveč, saj bi rad še naprej vsebine STA prodajal po tržni ceni – celo povzetke novic drugih medijev.

Kdo bi v tem primeru pobiral denar v žep, seveda lahko samo ugibamo. Ergo: Veselinoviču nikakor ni do tega, da bi uredil financiranje STA, pri tem pa mu očitno kolegi, ki delijo podoben odnos do “neprave” vlade, seveda tovariško pomagajo…

Demokracija