fbpx

[FOTO] Odločen glas žensk: Naš cilj je ohranitev prave slovenske tradicionalne družine

(Foto: SDS)

Na 7. kongresu Ženskega odbora SDS je bila za novo predsednico izvoljena Nada Brinovšek, poslanka državnega zbora, iz Mozirja. Nada Brinovšek je kot kandidatka za predsednico Ženskega odbora SDS v predstavitvi na kongresu dejala, da prihaja iz Zgornje Savinjske doline, ki je zanjo najlepši del Slovenije. Poudarila je, da je specialistka javne uprave, vendar, kot pravi, je njena največja diploma v življenju to, da je vzgojila sina in “ga usmerila na pravo pot, da spoštuje tradicionalno družino, je domoljub in živi po načelih”.

Nada Brinovšek je zelo ponosna, da je članica Slovenske demokratske stranke (SDS) že več kot 20 let. Preden je postala poslanka Državnega zbora RS je delala kot direktorica občinske uprave v Mozirju.  “Na to obdobje imam zelo lepe spomine, veliko sem se v tistem času naučila in imela sem priložnost spoznati ljudi tako v dobrem kot tudi v slabem,” je dejala.

Navdih je mogoče iskati tudi v filmih
“Takrat, ko sem bila še direktorica, sem velikokrat pomislila na besede slavne igralke Meryl Streep v filmu Najini mostovi, ki je rekla: Imela sem sanje, niso se uresničile, ampak vesela sem, da sem te sanje imela. Ampak te moje sanje so se leta 2014, ko sem prvič kandidirala za poslanko v državnem zboru in bila tudi izvoljena, uresničile,”
 je dejala Nada Brinovšek in dodala, da je ponosna, da je postala poslanka SDS. V državnem zboru deluje v odborih za finance, za notranje zadeve, za izobraževanje in za zdravstvo, v katerem deluje najbolj požrtvovalno, saj so razmere kritične.

Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS in nekdanja predsednica Ženskega odbora SDS (foto: SDS).

“Ko sem postala poslanka, sem mislila: Nada, to je to, uresničile so se ti sanje,” se spominja, pred nekaj časa pa jo je Alenka Jeraj vprašala, če bi postala predsednica Ženskega odbora SDS. Po večkratnih srečanjih in pogovorih se je odločila, da bo sprejela ponujeni izziv: “Računam na Alenkino pomoč in pomoč kolegic v Izvršilnem odboru in pomoč vseh kolegic tukaj v dvorani.”

Nada Brinovšek, poslanka SDS in nova predsednica Ženskega odbora SDS (foto: SDS).

Svoj predstavitveni nagovor je Nada Brinovšek zaključila z mislijo iz podarjene knjige, ki pravi tako: “Imela sem sanje, ampak Bog želi od mene še nekaj več.” Po izvolitvi je nova predsednica Ženskega odbora (ŽO) SDS Nada Brinovšek, ki je prejela soglasno podporo delegatk, izrazila globoko zahvalo za izkazano podporo. “Ne bom vas razočarala, sem trmasta pri svojem delu in upam, da mi bo tudi z vašo pomočjo na tej funkciji uspelo,” je dejala in iskreno čestitala tudi vsem ostalim izvoljenim na kongresu.

Poslanki v Evropskem parlamentu Patricija Šulin in Romana Tomc (foto: SDS).

Nada Brinovšek se je ponovno spomnila srečanja žensk v Podravski regiji pred tednom dni. “Ko sem poslušala to pridigo, sem mislila, pa saj to pridiga o našem programu. Gospod župnik je poudaril tradicionalno družino, varnost otrok, božanskost in zmagoslavje,” je povzela župnikove besede pri sveti maši, ki so nanjo naredile poseben vtis. “Naš cilj je, da delamo na tem, da se ohrani prava slovenska tradicionalna družina. Da ohranimo te naše vrednote, našo kulturo, naš jezik in da bomo še dolgo peli te naše slovenske pesmi,” je izpostavila nova predsednica ŽO in dodala, da se bodo še naprej trudile za ženske pravice in pravice otrok. “Naši otroci ali pa vnuki se morajo počutiti v krogu družine varni. Vedeti morajo kdo je oče, kakšne so njegove lastnosti. Kdo je mama, da najdejo pri njej toplino in zavetje. Da ne bomo čez leto ali dve poslušali oseba ali pa starš 1 in starš 2.”

Eva Irgl, predsednica Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti. (foto: SDS).

Ob omenjanju božanskosti je Nada Brinovšek dejala, da je vsaka izmed žensk v življenju morala nekaj popuščati in odpuščati, se morala velikokrat opravičiti ali pa velikokrat je prav, da izrečejo čudežno besedo hvala. “Verjamem, da se je vsaka ob tem, ko je odpustila, se zahvalila ali pa rekla oprosti, počutila božansko.” Ob koncu je nova predsednica strnila ključni cilj in način delovanja Ženskega odbora SDS v prihodnje: “Če bomo delale na tem, da se bo ohranila prava slovenska družina, če bomo skrbele za varnost, da se bodo naši otroci počutili v krogu naših družin varne, če bomo znale odpuščati, se zahvaliti, verjemite, da bomo izšle po štirih letih tega mandata in se počutile kot zmagovalke.”

J.F.