fbpx

[FOTO] Parada ponosa – “cirkus na račun davkoplačevalcev”: Manjkala nista niti Brglez in Štromajer

Ljubljana. Povorka ob zakljucku festivala Parada ponosa. (Foto: STA)

V luči sobotne Parade ponosa je na ljubljanskem gradu zaplapolala velikanska mavrična zastava. Žal pa v Ljubljani, kot v eni izmed najbolj turističnih destinacij v Sloveniji, ni moč pričakovati, da bi na Ljubljanskem gradu zaplapolala slovenska zastava. Znano je, da ljubljanski župan Zoran Janković v zadnjih letih goji posebne simpatije do aktivistov LGBT, saj s pomočjo občinskega denarja skrbi za to, da njihovi mošnjički ne ostanejo prazni, s tem pa pridobi potencialne volivce. V pisani množici Jankovića sicer ni bilo moč opaziti, sta pa bila tam nekdanji predsednik Državnega zbora RS Milan Brglez in strokovni sodelavec stranke SD Jernej Štromajer. 

V zvezi s povorko, ki je sklenila celomesečni festival Parade ponosa, je vodja letošnjega programa in predsednica društva Parada ponosa Simona Muršec povedala, da s parado želijo sporočiti, da istospolno usmerjeni še vedno niso enakovredni. Ob tem pa je po navedbah STA problematizirala, ker Slovenija “deportira in ilegalizira ljudi, ki ne ustrezajo nekim imaginarnim kriterijem slovenstva. Evropa pa se obdaja z mejami, žicami, zidovi – tako tistimi fizičnimi, kot tistimi mentalnimi”.

Preberite več: LGBT aktivistom društva Legebitra denar iz državne blagajne konstantno curlja v žepe: Med največjimi financerji je Ministrstvo za zdravje!

Foto: Facebook

Udeležba Brgleza in Štromajerja na povorki ni ostala skrita, še več, oba sta se s tem celo javno pohvalila na družabnem omrežju Facebook in objavila fotografije. Brglez je ob objavi fotografije zapisal: “Brez kompromisa. Proti politiki sovraštva,” Štromajer pa ob pozdravu dodal: “Vsi drugačni, vsi enakopravni.” Janković, ki se parade ni udeležil, je zapisal poslanico, ki je bila javno prebrana pred mavrično množico, v tej pa izpostavil, da je “Ljubljana mesto, v katerem ne govorimo o sprejemanju enakosti, ampak enakost dejansko živimo”.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

MOL velja za največjega financerja
Marsikdo se ob tem upravičeno vpraša, kakšno enakost ima Janković v mislih, glede na to, da sam velja za nedotakljivega. Znano pa je, da je Janković v zadnjih letih postal pravi mecen aktivistov LGBT. Poleg tega, da mastno skupaj s številnimi ministrstvi financira društvo Legebitra, ki izvaja številne projekte in programe, namenjene osebam LGBT, ne pozabi niti na društvo Parada ponosa. Od leta 2010 pa do danes je bilo s transakcijskega računa Mestne občine Ljubljana na račun društva nakazano kar 31.688,54 evra. S strani zavoda za zaposlovanje pa so od leta 2016 pa do danes prejeli znesek v višini 20.593,91 evra.

Vir: Erar

Foto: STA

Zgornja fotografija, ki smo jo cenzurirali z dvema kvadratkoma, kaže podobo aktivistov Parade ponosa. Med njimi se vsako leto znajde nekaj takih, ki se napol nagi sprehajajo naokrog in provocirajo s takšnim in drugačnim obnašanjem, potem pa se se čudijo, zakaj se mimoidoči zgražajo. Čeprav aktivisti razglašajo, da se borijo proti politiki sovraštva, bi bilo prav, da bi si tudi sami nastavili ogledalo. Nikakor ne more biti tolerantno, da zmerjaš nasprotno misleče, ob tem pa se izgovarjaš na homofobijo, rasizem itd. in se pri tem zanašaš na ustroj mainstream medijev, ki te bodo prikazovali kot nedolžno jagnje.

H. M.