fbpx

[Foto] To so protestniki polni sovraštva, ki med nami širijo koronavirus!

Foto: Polona Avanzo

Politkolesarji, ki protestirajo proti vladi z kroženjem okoli parlamenta, ponovno, tako kot že desetkrat pred tem, niso prijavili shoda, čeprav bi ga morali, tako po predpisih, ki veljajo v “običajnih” časih, zdaj, ko se borimo proti pandemiji kitajskega virusa pa še posebej. S tem so seveda kršili zakon in s policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so spisali prijavo zaradi kršitve zakona o javnih zbiranjih. Kot organizatorji shodov se v zadnjih časih po spletnih omrežjih sicer promovirajo štiri osebe: Matjaž Fijavž, Tjaša Prosek, Jaša Jenull in Nina Kos, tako, da tožilstvu ne bi smelo biti težko spisati obtožnice proti organizatorjem, ki spodbujajo množično kršitev zakona, za nameček pa ogrožajo javno zdravje. 

Sicer pa so policisti v petek opravili tudi okrogel ducat postopkov za ugotavljanje identitete, predvsem pri tistih politkolesarjih, ki se tudi individualno niso držali predpisov in niso nosili obraznih mask. Ena oseba se je uprla postopku, zato so morali policisti poseči po prisilnih sredstvih. Postopek je bil do konca izpeljan na policijski postaji, nakar je bila pridržana oseba izpuščena, zanjo pa bodo spisali tudi kazensko ovadbo zaradi preprečitev uradnega dejanja.

Sicer pa število udeležencev petkovih kolobarjenj okoli parlamenta vztrajno pada, v petek jih je bilo le dva tisoč petsto in celo organizatorji so prenehali lagati, češ, da so njihovi protesti privabili “nepregledno množico, ki vsega petka še narašča”.

Demokracija