fbpx

[FOTO] Poletni tabor SDS v Bovcu: Janez Janša samozavestno napovedal zmago na naslednjih volitvah!

Predsednik vlade, ki je bil slavnostni govornik ob začetku piknika v Bovcu, je samozavestno napovedal novo zmago na prihajajočih državnozborskih volitvah. foto: SDS.

Največja parlamentarna stranka SDS bo letos izvedla že 26. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Tradicionalno srečanje občinskih in mestnih odborov SDS, ki poteka to soboto in se je začelo že ob 11. uri, bo uvod v Poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume, ki bo letos že 26. po vrsti. Na prireditvi sta zbrano množico, za vstop v prostore prireditve so veljali pogoji PCT, med drugim nagovorila tudi predsednik vlade Janez Janša in predsednik gorniškega kluba dr. Anton Jeglič. V nadaljevanju bo sledila predstavitev kulinaričnih ponudb regijskih odborov, kulturno-zabavni program z živo glasbo in podelitev diplom AJP.

Največ navdušenja je v Bovcu požel predsednik vlade Janez Janša, ki je nedavno na kongresu v Slovenski Bistrici prejel nov štiriletni mandat na čelu največje parlamentarne stranke, ki je zmagala na zadnjih državnozborskih volitvah, a vlade takrat ni takoj sestavila. Tudi na to je v svojem nagovoru članicam in članom stranke danes spomnil Janša, saj je bila na zadnjem taboru (lani je zaradi koronakrize odpadel) še v opoziciji.

Za vstop na letošnji poletni tabor SDS so morali vsi obiskovalci izpolnjevati pogoje PCT. foto: SDS.

Takrat sem povedal, da to ne bo trajalo do konca mandata. V SDS smo v tem času s partnerji prevzeli odgovornost vodenja vlade. Predstavljajte si, da bi v času epidemije izvedli volitve,” je spomnil Janša in dodal, da računa, da bo življenje v naslednjih mesecih lažje, a to se bo zgodilo le, če bo več precepljenih. Nihče si namreč po njegovih besedah ne želi ponovitve lanske jeseni.

Predsednik SDS se je spomnil,  da se je stranka in vlada v zadnjem letu dni v boju z epidemijo soočila s številnimi nagajanji. Ta so po njegovih trditvah prišla s strani tistih, ki delujejo po drugačnih načelih kot Slovenska demokratska stranka. “V SDS smo vedno delali po principu, toliko bolje za Slovenijo, toliko bolje za SDS. Žal smo se v tem času srečali s tistimi, ki delajo po načelu, toliko slabše za Slovenijo, toliko bolje za njih. Nagajali in razveljavljali so stvari, samo zato, da bi bilo delo vlade težje.” 

Predsednik vlade je ne glede na vse dodal, da še nikoli nismo imeli toliko domoljubov, ki delajo za dobro Slovenije in da v stranki še nikoli niso imeli toliko izkušenj. “Državnozborske volitve bodo v manj kot enem letu, tako da bomo na naslednjem taboru praznovali novo zmago SDS,” je ob bučnem aplavzu samozavestno napovedal nov uspeh. Spomnimo, stranka je leta 2018 zasedla prvo mesto in osvojila 25 mandatov, več kot prvi zasledovalki LMŠ in SD skupaj.

Janša je o uspehu prepričan tudi zaradi dosežkov njegove vlade, ki ima danes eno največjih gospodarskih rasti v Evropski uniji in eno najnižjih brezposelnosti, največji problem za velik del gospodarstva pa je po njegovem pomanjkanje delavcev. Praktično ne mine teden, da ne pride do odprtja novega obrata in novih investicij.

Že pred Janšo sta imela svoja govora tudi predsednik gorniškega kluba dr. Henrika Tume dr. Anton Jeglič in vodja poslanske skupine SDS v državnem zboru Danijel Krivec, sicer domačin iz Bovca. “V politiki je polno spotikanja naše stranke. Pri nas ne bo prišlo do umika, mi se borimo naprej. Zmanjkalo jim bo energije, nam pa je ne bo. Mi bomo naprej delali za dobro Slovenije,” je napovedal Krivec.

Bovčan Dani Krivec gosti SDS na pikniku v enem najlepših krajev Slovenije.

Zanimiv program bo potekal vse do sedmega avgusta, ko bo sledil tradicionalni pohod na Triglav
Tabor bo potekal vse do sobote, 7. 8. 2021, in se bo končal s tradicionalnim vzponom članov in simpatizerjev SDS na Triglav. Poleg Triglava bodo odšli na Nizki vrh (2162 metrov),  Lemež (2043 metrov) in na Škrlatico (2740 metrov). Izvedli bodo tudi rafting ter kolesarsko turo na Mangartsko sedlo (2040 metrov). Dogajanje bo tudi tokrat zanimivo za vse simpatizerje in dobre volje med udeleženci ne bo manjkalo niti tokrat.

Celotni program si lahko ogledate TUKAJ.

Spodaj si lahko ogledate fotogalerijo dogodka v Bovcu.

Luka Perš