[Fotogalerija] SDS družina se je znova povečala in sprejela nove člane

Sprejem novih članov SDS

Na sedežu Slovenske demokratske stranke je ponovno potekal slovesen sprejem novih članov. Uvodoma jih je nagovoril predsednik SDS Janez Janša, ki je dejal, da so zelo veseli vsakega novega člana, še posebej tistih, ki pridejo na sedež SDS tudi osebno prevzet izkaznico.

Janez Janša je spomnil, da je bil ta dan pred 32 leti eden najusodnejših dni za zgodovino Slovenije, saj je bil to dan, ko smo dobili tako vojno napoved kot tudi napad agresorja. Kot je dejal, naš upor takrat ni bil zlomljen, Slovenija se je ubranila, tisti junijski in julijski dnevi pa so zakoličili usodo naroda, ki ima danes lastno državo. Do tega pa, po njegovih besedah, ne bi prišlo, če se nekaj let prej ne bi zgodila slovenska pomlad, v okviru katere so nastale nekatere nove politične zveze, tudi obe predhodnici SDS.

Slovenska demokratska stranka je sad tistega pomladnega vrenja, takrat sta namreč nastali obe predhodnici stranke. Vsa energija nekdanjega Demosa pa je danes skoncentrirana v SDS, ki je edina stranka, ki ima korenine iz tistega časa. Janez Janša je poudaril, da je SDS stranka, ki ima v slovenskem parlamentarnem prostoru žlahtno tradicijo, globoke korenine in veliko izkušenj.

Moč SDS pa, kot je dejal, ni v monopolih, ni v ozadjih, ni v nečem, kar se je potegnilo iz prejšnjega režima. Moč SDS je v ljudeh. SDS je, kot je dejal predsednik SDS, doslej na volitvah 11-krat zmagala, do vseh teh zmag pa smo prišli, ker smo se kot posamezniki borili na frontah, tako na lokalnih, evropskih in državnozborskih volitvah. Kot je dejal, si SDS ne more privoščit blefiranja: »To, kar obljubimo, mislimo resno.« Kot je poudaril predsednik SDS, je vsak nov glas, vsak nov član tisti, ki stranko dodatno krepi. Močnejši kot bomo, lažje bo dosegati realizacijo programa, bolje bo za nas, bolje za Slovenijo.

Nove člane so pozdravili tudi generalni sekretar stranke mag. Borut Dolanc, predsednica Kluba seniork in seniorjev Mojca Škrinjar, predsednica Slovenske demokratske mladine Simona Purkat in predsednica Ženskega odbora Alenka Jeraj. Dogodek je povezovala Alenka Koren Gomboc, za čudovito glasbeno spremljavo pa je tokrat poskrbela družina Zeme.

Fotogalerijo sprejema novih članov si lahko ogledate spodaj.

Foto: SDS

 

 

Sara Kovač