Generalni direktorji policij Zahodnega Balkana in regije o načrtu za zajezitev migrantske krize

Zemljevid migrantske poti (vir: twitter)

V sredo so se na Brdu pri Kranju sestali generalni direktorji policij Zahodnega Balkana in širše regije. Glavna tema pogovorov naj bi bilo vprašanje migrantske krize.

Po besedah avstrijskega notranjega ministra Herberta Kickla naj bi vodje policij iz držav ob balkanski migrantski poti razpravljali “o operativnih ukrepih za zajezitev nezakonitih migracij”. Kot podlaga za pogovore naj bi po poročanju STA služil civilno-vojaški akcijski načrt za nadzor balkanske migrantske poti, ki so ga pripravili lansko leto na Dunaju.

Srečanja so se udeležili generalni direktorji Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije ter Albanije. Pogovore, ki so jih začeli na Brdu, naj bi nadaljevali v četrtek v Sarajevu, kjer naj bi sprejeli “politično-strateške možnosti delovanja”. Na ministrski konferenci Salzburškega foruma 14. in 15. junija v Bukarešti pa naj bi k pobudi povabili še druge države iz Srednje Evrope.

Potrebno meddržavno sodelovanje
Slovenska notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar se je s Kicklom strinjala, “da se migracijska situacija na Zahodnem Balkanu slabša v primerjavi s preteklim letom in da trendi kažejo na določeno stopnjo organiziranosti ilegalnega prehajanja meje”. Poudarila sta, da je ključna zaščita zunanjih mej EU, preko katerih migranti prvič vstopijo v EU, “pri čemer bi bilo treba uporabiti vsa sredstva, ki jih ima na voljo EU, vključno z napotitvijo mejnih policistov v okviru Evropske mejne in obalne straže (Frontex)”.

Avstrijski notranji minister Herbert Kickl (Vir: Twitter)

Po mnenju avstrijskega notranjega ministra je za reševanje problema migrantske krize ključno skupno politično sodelovanje, ki bi poslalo jasen signal “potencialnim migrantom, organizatorjem ilegalnih prehodov in tudi varnostnim organom držav iz regije, da Slovenija in Avstrija ne bosta dopustili ponovitve dogodkov iz časa zadnje migracijske krize”.

Ivan Šokić

 • Anton

  kot sem že 100x povedu , policija ni tista ki bi imela vlogo obvarovati neko državo oz mejo, neke države, je lahko zgolj suport vojski, tako da ja, s skupnimi močmi avstrije, italije mažarske in hrvaške bi morali obvarovati mejo med bosno in hrvaško, sam kaj ker so hrvatje pizde in tn nočejo tega storiti,poslati vojsko na mejo, raje švercajo oz pomahgajo švercat migrante

  sarkazem press

  • David Hitler

   Pol pa vsazga parazita po imenu Rvat dol počt problem končno rešen!

 • xtc

  Minska polja med dvojno ograjo.

 • David Hitler

  Evropsko 30 metrsko visoko ograjo z 100000,000000 vatov problem rešen

 • if

  Španski notranji minister je v imenu Španije ukrepal takole. trda direkta je usmeril nesporedno v migracijsko tarčo in bruseljsko norost!
  https://youtu.be/l83sQiYDAK0?t=3800

 • RATATA

  Erdogan bo izsiljeval miljarde in grozil, na koncu pa vse spustil v EU.
  V Sarajevu so napisi v turščini in arabščini. Vse so pokupili šerijatarji, tako kot polnilnico vode Costelo pri nas.
  Sto miljonov jih je pa še iz Afrike, kjer so se v manj kot tridesetih letih namnožili za 100 odstotkov.
  Evropa je namenjena za sprejem viška rodnosti iz BV in Afrike.
  Niti enega ne rabimo od dol! Še pol migranta ne rabimo!

 • garfi

  JAnez JAnša bo zaprl mejo za islamsko invazijo, STOP KUĆAN=STOP SOROS
  da to preprečijo vsiljujejo klovna Serpentinška
  multikulti soros-KurČĆanove mafije je neverjetna obogatitev-načrtna
  po njihovih odprtih mejah sledijo zaprte meje in vojska in policija povsod z brzostrelkami
  pri osovraženem “diktatorju” Orbanu s katerim strašijo pa nič od tega
  tu nekaj ne štima
  https://www.youtube.com/watch?v=0dXD2H0m74g

 • Zgornji

  TURČIJA SPET PROBLEME DELA … ONA NAJPREJ SPUŠČA TE ZVERI NAPREJ … !!! ! !!! ŽE VSESKOZI IMAMO Z TEMI POKVARJENIMI ZLOBNIMI HINAVCI NEKE PROBLEME … VEDNO SO NAS HOTELI UNIČITI, IN SEDAJ NI NIČ DRUGAČE … !!! ! !!!

 • Ashtar Sharan

  Kole treba pripravite in jih potem nabit na Kole pa niti en nebo več prsmrdu SEM tako ko so naši predniki nardil na kole nabit kol se mu zabije v rit potem pa v zemljo z kolom kod divjega prasica za Rest Bodo pa že poskrbel medvedi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!