Goljufije: Državno podjetje plačalo kampanjo Danilu Türku

Foto: epa

To je prekršek neznatnega pomena in zato ne bo postopka, je sodišče odločilo o podarjenih 1.500 evrov za kampanjo nekdanjemu predsedniku Danilu Türku. Podarilo jih je podjetje Eko-park iz Lendave.

Eko-park je bil v lasti občine Lendava. Takšnim je zakon prepovedoval financiranje kampanj. Če podjetja v državni lasti plačujejo kampanje tistim, ki vladajo državi, smo vzorčni primer hudo koruptivne države. Povrhu krepko več kot polovico vseh svojih prihodkov podjetje Eko-park dobi od države. Celotne prihodke in delež državnih nakazil po podatkih KPK prikazuje grafika:

A po pritožbi računskega sodišča si je sodišče premislilo in ukrepalo. Organizatorju volilne kampanje nekdanjega predsednika Türka Romanu Ferenčaku je za nedovoljen prispevek izreklo: opomin. Opomin so poslali tudi občinskemu podjetju iz Lendave, ki je plačalo, kar ne bi smelo. Vodi ga od leta 2008 Jožef Gerenčer. Gerenčer ni le direktor tega komunalnega podjetja. Je tudi izvoljeni občinski svetnik. Politik torej. Kam sodi, kaže uradni dokument iz zadnjih lokalnih volitev:

Sodna praksa: Od opomina do 5 tisoč evrov globe

Gerenčer je tudi predsednik lokalnega odbora SMC v Lendavi. Z računskega sodišča so se ponovno pritožili, da je opomin za nedovoljeno financiranje kampanje pomembnega politika z denarjem občinskega podjetja, preblaga kazen. Neuradno je slišati ocene, da bo primer na koncu zaradi sodnih zapletov zastaral. Od trenutka, ko je bil denar podarjen, minevajo več kot štiri leta. Tako kratek pa je tudi zastaralni rok.

Blaga reakcija sodišča, ko so vpleteni pomembni politiki, je nenavadna. Parlament je, da bi onemogočil korupcijo, ob prepovedi, da denarja politikom ne smejo podarjati podjetja v državni lasti, v času teh postopkov dodal prepoved za vsa zasebna podjetja in pravne osebe, denimo društva, da bi zmanjšal tveganje korupcije. Prepoved financiranja kampanj za zasebna podjetja nikakor ni običajna v Evropski uniji. Preganjamo tisto, česar drugod ne, tistega, kar pa bi morali, pa ne. Blaga kazen za Ferenčaka in Gerenčerja dramatično odstopa od kazni, ki jo je za sto evrov prikrite usluge za kampanjo mariborskega župana Andreja Fištravca sodišče naložilo društvu, ki ga vodi Rosvita Šeruga: pet tisoč evrov globe. Več o tem je dostopno na povezavi tukaj.

O tej globi, ker se je Šeruga pritožila, še poteka sodni spor. Podobno pravdanje še ni končano za manjšo globo 600 evrov, ki jo je sodišče naložilo organizatorju Fištravčeve kampanje Darku Berliču, za isti greh.

Prikrito posojilo Factor banke
Med zanimivosti Türkove kampanje na volitvah pred skoraj že petimi leti, ki so jih opazili revizorji računskega sodišča, ob darilu Eko-parka sodi še, da je Ferenčak predvolilni račun odprl pri Factor banki, ki je bila pozneje z velikansko državno dokapitalizacijo ukinjena. Dejansko pa pripojena slabi banki. Ta banka je za Türkovo kampanjo posodila 27.406 evrov, ki jih je Ferenčak napačno prikazal kot svoje lastno posojilo, čeprav je bil denar neposredno z banke nakazan na predvolilni račun za Türkovo kampanjo. Na volitvah po tej kampanji je dotedanjega predsednika presenetljivo premagal sedanji predsednik Borut Pahor. Ferenčak v poročilu tudi ni navedel, da Pošti Slovenije v državni lasti ni pravočasno poravnal računa za 50.000 evrov. Teh računov ni poravnal niti v 90 dneh od opravljene storitve.

O postopkih, ki zaradi kršitev potekajo proti različnim organizatorjem volilnih kampanj, so iz računskega sodišča sporočili: “Doslej so bile precej različne sodbe. Od tega, da je sodišče postopek ustavilo, ker je ocenilo, da gre za prekršek neznatnega pomena. Do tega, da je izreklo opomine, pa tudi globe (npr. 4.500 evrov).  Zlasti v primerih, ko je sodišče reklo, da naj bi šlo za prekršek neznatnega pomena, smo se praviloma pritožili mi, če je določilo globo, pa običajno stranke. Vendar nobena od zadev še ni preverjena pred vrhovnim sodiščem, tako imamo doslej samo sodbe 1. stopnje. Šele po presoji vrhovnega sodišča pa bi lahko vedeli, kakšno “vrednost” ima spoštovanje teh pravil.”

Kakšni so bili stroški uradnih predsedniških kampanj pred petimi leti kaže preglednica. Pri Milanu Zveru je navedeno število volivcev v prvem krogu, pri Danilu Türku in Borutu Pahorju pa v drugem:

Peter Jančič, Spletni časopis.eu

 • janez zorman

  Evo dragi Slovenčki; Slabi banki bomo ali smo že, poravnali sluzevčevo kampanijo.

 • MEFISTO

  Čeprav je Vladimir Vladimirovič že pri Ruski kapelici prekrižal našega kandidata Danila Tuerka za generalnega sekertarja OZN, so naša država in državna podjetja še kar naprej metala denar proč za njegovo kampanjo.

 • pajot

  Sam 1.500 evrov? Kolk je pa pod mizo dobu?

  • rrrrr

   Ne samo pod mizo, tudi mizo s štirimi stoli….

   • samsara

    Stilno seveda, tako kot stoli.
    Aristokrati so pač taki. Čeprav posvinjani od kaviarja.

    • rrrrr

     ,,čeprav posvinjani odkaviarja”….Samsara, bom spravil v anale!

 • totex39

  Na splošno rečeno vsa ta mafija, ki se omenja v tem članku in še ostali, ki se še bodo živijo lepo na račun države, njim se ni treba boriti za vsakdanje preživetje.

 • črnaovca

  A vam pa nočrjo dati. Ti ti grdobe ti, takoj jih je treba dati na prangar. Ni važno kako so ga podpirali temveč za kaj

  • althar

   Udbovski provokatorček seveda kakor ne razume, da podjetja v javni lasti po zakonu ne smejo financirat predvolilnih kampanij.

 • althar

  Če še komu ni jasno, da je bil sluzavi napisan na prvem mestu seznama pajacov udbomafije za predsednika Slovenije.

  • Levicar nikoli!

   Ko se jaz useknem, me tisto, kar ven pihnem, vsakic spomni na Turka…

 • David Lokatos

  JANEZ JANSA je EDINI ki lahko s njegovo trdo roko resi Slovenio pred kriminalom!! Jansa je nas SVETILNIK! NASA luc v temu ! Luc na koncu predora!

  • janez cepec

   A s’ ti z Begn spizdo, al iz Studenca. Hitr nazaj, tale zunanji svet je krut, ni zate.

   • David Lokatos

    Taki kot si ti gredo v pekel!

   • Dragan Krstič

    Poslužuješ se bednik moje fore, ki sem ti jo namenil pred kakšnima 2 mesecema. Daj bodi bolj izviren bednik rdeči.

    • janez cepec

     +IĆ, ne seri, ma kašne tvoje fore, pred 2, mescama si biu ti tud u Begnah, kva se dej finga devaš. zapoun se, de si pogojno zuni, tko, de če boš take klamfou, greš nazaj, at takoj

     • Dragan Krstič

      Kdo je v Begnah je vsakomur razvidno iz tvoje izborne slovenščine sploh pa tvoj IQ
      pove dovolj o tebi.

     • janez cepec

      ne jest sm te vahtu, Bunksl, de nis ven spizdo

     • Dragan Krstič

      Če trdiš da sem bil pred dvema mesecema v Begnah pomeni da si bil ti tudi tam.
      Pa si še vedno? Nisem te videl, verjetno si bil na zaprtem oddelku, revček.

  • tohuvabohu

   Slabo lažeš, kolega. Nasedejo ti le levičarski kreteni, haaaahahaha.

 • karpelec

  Manj bi bili presenečeni, če bi malo več pozornosti posvetili na čudne stvari, ki se dogajajo v glavi naše kure. Tam se skriva še marsikaj.

 • Iza Demos

  1. vsi naši politiki so ene velike barabe. Če še niso pa ratajo, ko stopijo na oblast.
  2. Zakaj za boga zasebna podjetja ne smejo financirati kogar hočejo. Seveda pa naj bo to le do določene višine (za vse pravne in zasebne subjekte enako) šteto v davčnih bilancah za strošek
  3. Direktorje oz predsednike uprav državnih podjetij/institucij naj ob takem prekršku takoj, ampak res takoj krivdno razrešijo.
  4. Nam državljankam in državljanom SLO ne more nihče več pomagat. Zakaj? Ker si tega očitno ne želimo, ker je lumparija edino okolje v katerem funkcioniramo.

  • Levicar nikoli!

   Financiranje politike bi moralo biti z zakonom prepovedano! Tako kot vse politicne stranke!

  • Nata

   Zato, ker se je dogajalo ” vse sorte “.
   Tudi davčne olajšave za donatorje kulture so ukinili ( mislim, da še vedno velja ta zakon ), ker so nekatera velika podjeta ( Petrol ) goljufala pri višinah donacij.
   Tu, pri donacijah za politiko je verjetno bilo podobno.
   Se pa prav nič ne spomnim, kako je bilo. .

 • skrajna resnica

  Za udbišče je prekršek neznatnega pomena če:
  1. politično kampanjo financira državno podjetje
  2. je znesek za katerega dela povprečen državljan 1.5 meseca
  3. gre za pripadnika novega razreda

  Cerar bo spisal pravno mnenje v vrednosti par “prekrškov neznatnega pomena”, z ugotovitvijo: ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje.

 • centurion

  Prvorazredni slinavi goljuf.

 • janez55

  Tako je prav, Nova 24TV! Bolje, da objavljate prispevke drugih medijev kot da sami pišete neumnosti in morate potem objavljati popravke.

 • Jožef

  Samo sds z jj nas lahko reši najhujšega, tega se zaveda tudi ft in njemu podobni. Naj živi sds in jj, naš up in luč na kocu predora. Hvala vsem komentatorjem, da ga podpirate in lepo pišete o njemu. Vsaka vam čast. Bog vam bo povrnil vašo dobroto. Ker ne morem biti registriran v vseh spletnih portalih, bi se zahvalil tudi vsem komenatirjem na Reporterju, Domovina, Delo, Večer, Dnevnik, Mladina In ostalim, da vsi družno in inoumno tako zvesto omenjate jj v dobri luči.

  • Vera

   Mladino, Delo, Večer , Dnevnik , berejo samo Janševi nasprotniki , ne njegovi podporniki .

   • Nata

    Za vsak slučaj je edal vse v en koš !

   • tohuvabohu

    Mladina in Dnevnik sta že zdavnaj ukinila komentiranje.

  • Nata

   Namerna pomota, ali ne ?

   • tohuvabohu

    To je še en provokator. Ignore.
    Nihče ni tukaj zato, da bi hvalil Janšo in SDS. Dovolj nam je, da povemo, kaj je v tej državi narobe. Kdor to počne, je lažnivec.

    • Nata

     Se jih je pa nabralo.Jaz kar blokiram, ker se mi ne da čitati.

    • Nata

     + + + + + + + + +

 • Fogglof Tunnek

  Ma ta članek gnes je za Türka drugorazredna tema…pa to…

 • Fogglof Tunnek

  1.500 ojrof????… A vi to resno na Nova24tv-prvi v službi laži?… Toliko da Ivan Janez fsak mesec kot žepnino svojima sinovoma… Mnogo mnogo gnara je ostalo od preprodaje orožja, prekupčevanje z zemljišči in Patrie… In vi o 1.500 ojrih??????… hahahahahahahahahahahahahahahaha …

  • Levicar nikoli!

   V sluzbi lazi?!?! A si vinjen??

   • Fogglof Tunnek

    Čuj, jas pišem zgolj in samo resnico…

    • Levicar nikoli!

     Nisi ravno pravi arbiter, da bi sam o tem odlocal.

  • David Lokatos

   NAJ TE BO SRAM za tvoje besede!!!! Jansa je oce nase Slovenije,je oce vseh nas zavednih Slovencev!

   • Fogglof Tunnek

    Jas pišem zgolj in samo resnico…

    • Duhec

     Če bi, če bi mel dokaze in priče, bi se pojavil na sodišču kot obremenilna priča in bi Janši zabil žebelj v krsto… tko pa sam ponavljaš. In to je edn večjih problemov, ni pa edini.

   • truthmustbespoken

    A poznaš zgodbo o Ojdipu? Referenca na očeta Slovenije. resno upam, da je to sarkazem.

    • Fogglof Tunnek

     A namiguješ, da naj David fenta Ivana Janeza? Samo fprašam!

     • Dragan Krstič

      Viš da nima pojma o Ojdipu. On misli da je Ojdip oboževal svojega očeta zato je ubil mamo.

   • janez cepec

    če je Cankar uhka mater zataju, se tud jest poslužujem te pravice, pa zatajim tacga fotra. nit pod razno ni dobri pastir moj fotr, tok slab mi pa ne gre

   • tohuvabohu

    Naj bo sram tebe, gnusni provokator. Za lažnivega fogla itak vemo, da ne pozna nobenega sramu.

  • Minovak

   F.T. ali ti kaj veš o 220 miljončkih, ki jih ima murgeljska kuga na svojem bančnem računu v Mehiki – dokazano!? A ja, on je rekel, da jih nima in slepe ovce (ti si med njimi) so mu takoj verjele, ker mu to komaj zadostuje za kavo in kremšnito v Zvezdi. Poglavar vsega slabega, kar je bilo in je, ne more biti kriv, ker je – nedotakljiv. Tako, levi pišeki, treba bo splezati z dreves…

  • Dragan Krstič

   Tunnek, nisi tako brihten kot misliš da si. Še enkrat ponavljam da Tuerk v tej temi ni poanta ampak sodnik, ki ne bo procesiral direktorja DRŽAVNE ponavljam DRŽAVNE firme, ki je dal 1.500.-€ davkoplačevalskega denarja. Kapiš???????
   Janši ni bilo ničesar dokazanega, Odškodnino za zapor bo terjal od države in ta ne bo majhna. Plačali jo bomo vsi. Zakaj je ne bi plačali vi rdečkarji ki ste producirali to afero?
   Janšo ste hoteli procesirati tudi ko je imel svatbo. Obtožen je bil. da je na črno plačeval varnostno službo na svatbi, čeprav je dokazal, da so bili varnostniki prostovoljci simpatizerji SDS.
   Sramota kaj delate rdečkarji, samo podtikanje barabij nasprotnikom, sicer pa ste seveda samo nasledniki Stalinove in Titove šole kako lagati ljudstvo.

 • Duhec

  Tipičn predstavnik politika…. slinast nakladač.

 • Nata

  Hja. . . mejčkn tuki, mejčkn tam, pa se nabere. Luštna no ! rekršek neznatnega pomena ?
  Seveda, tov. svetnik in direktor je verjetno kaj komu dolžan. Da je, kar je !

 • Dragan Krstič

  Niste razumeli poante, bistva te teme. Ni tolikšen problem v financiranju Tuerka ampak v odgovoru sodnika, da tega ne bo procesiral kar je 1.500.-€ zanemarljiv znesek. To je tisto sporno!!!!!!! Navadnim drugorazrednim državljanom pa rubijo takoj če ste dolžni 1.-€.

  • Fogglof Tunnek

   Res je, se strinjam… Samo ka je to v primerjavi stem ka je fse JJ pokral…pol so še tu podkupnine in malverzacije z nepremičninami??? Turk je pravi amater!!!

   • Duhec

    Fogl, preveč si pristranski. Turk je amater a ne, ker nima niti svojga stanovanja, ker je od babe, ki je cel lajf gospodinja oz za okras, pa še lepa ni. Al ga je podedovala, če ja, kaj so bli njeni starši?! A so bli neke zverine in so jim ga podarili zarad kimanja, al so ga komu kr vzeli, mogoče lastnike ubili al pa ne?! Verodostojen boš, ko boš obsodil vsako golazen oz svinjarijo.

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Duhica moja draga…Turka nikoli nisem rad imel ker je priliznjenec in vem, da ni pošten… samo v primerjavi z Ivanom Janezom…????????… Daj no, odpri oči.

    • Dragan Krstič

     Duhec, njegova žena je iz bogate predvojne ljubljanske meščanske družine.

   • Dragan Krstič

    Lepo prosim, ne strinjaj se z mano ker takoj podvomim kaj sem napačno napisal.

    • Fogglof Tunnek

     Strinjam se to, da ste eni navadni drugorazredni državljani (jas hvala bogu nisem)…in to ni praf… Kapish?

     • tramal

      Ti si lahko kvečjemo drugorazredni hudič tako si zanič.

  • samsara

   ‘Drugorazredna tema’. Tako kot cmerarjevo dvojno zaračunavanje potnih stroškov, kompenzirano z njegovimi knjigami. Da ne bi moral slučajno kaj vračat.

 • Olga

  Za nezakonito ravnanje je treba vpletene najostreje kaznovati, saj so ZAVESTNO kršili zakonodajo (tudi fizične osebe nevednost ne odreši krivde) in jim onemogočiti opravljanje javnih funkcij in pristop do proračunskega denarja!

  • janez cepec

   ja če bi se to zgodl, kva bo pa poj Janša delu? No ja, sej ne bi blo razlike, dela že zdej neč, mislem u parlamentu ga sploh ni, hvala Bog, kdo bo pa puslušu njegov klobasanje, u stvari dela, ŠPETIR med Slovenci, za to j’ pa dobr

   • tramal

    Dojenček cepec odrasti že enkrat pa nehaj po tem forumu kvasit te umsko prizadete pripombe.

    • janez cepec

     ja glih za vas so dobre, k ste tud umsko przadeti

 • KIKI

  Kar srce me zaboli,
  ko zagledam sluzo staro
  z babo, ki reže ob njem stoji,
  res upam, da mu ni za vabo…

  Kdo ga je vraga namestil,
  da nam življenje bo grenil,
  da nam zadnje cvenke krade,
  kar takole, iz pohlepa, iz navade!

  Upam , da stara nosi tiste gate,
  ki jih je svojim ljubcam kupoval,
  takrat smo narobe razumeli,
  da jih bo sirotam OZ E-na dal…

  Pa nič ni ratalo iz tega,
  Turčin zase le skrbi,
  zlezel mu pohlep je v glavo,
  ves čas država ga redi….

  Kučana res obožuje,
  Forum mu je drugi dom,
  težko se včasih obvladuje,
  saj zvoni mu zadnji zvon…

  Potem pa šel bo za vratarja,
  tam na Dobu mu bo dom,
  Kučanu bo za lakaja,
  fantom rdečim majordom!…

  • Ana Job

   :-)

   Ker res prava je podgana,
   sigurno prešine ga ukana,

   kako nadaljnjo sral ga bo,
   je treba tuhtat z glavó!

   Nič mar mu ni za narod,
   pomemben je RDEČI ZAROD!!!

 • David Lokatos

  KJE ste sedaj levaki?? JANSA je EDINI posteni politik v tej drzavi!!!!! Dokazal je ze 1000 krat. A vam se ni dovolj? Kje imate bulmastife?

  • MILAN

   hahahah ti pa si najbolj naiven državljan slovenije ….

   • Dragan Krstič

    Ti pa bedak če ne veš kdo prodaja Volvo avtomobile.

    • MILAN

     mene zanima od kod mu denar za volva,ne kdo jih prodaja hahah bedak niti ne razume kaj mislim….

 • Morala

  Prekršek neznatnega pomena??? Kadar se gre za elito, je to tako, ja! Halo, že to je sporno, da kaj takega reče sodišče!!!

 • tramal

  Je pač turk.Vsi turki nekaj izsiljujejo,tako tudi ta komunistični turk ki je verjetno begunec iz turčije.

 • tasilo

  Če bo meni kdo kar tako nakazal 1500 evrov, mu ne bom ničesar očital. Veste, po naravi namreč nisem hudoben.

  • indijanka

   Hmm..ja. Mamljivo. Samo za jurčka in pol lahko občutim dobroto.

 • MILAN

  janez še zdej ni dokazal od kje mu volvo …

  • Dragan Krstič

   Od kje mu Volvo? E ne veš, slaščičarji in mesarji jih izdelujejo in tam ga je kupo. Res si bedak rdeči.

   • MILAN

    dej bolj logično piši te nebuloze noben ne razume,mogoče umetniki…če sm te prav razumu ga je dubu od albanskega slačiščarja kot diplomo al kaj….

    • Dragan Krstič

     Milan, dej pa vidim da si še večji cepec kot sem mislil. Albanski slaščičarji ne izdelujejo Volvov ampak mercedese. Zakaj pa misliš da je v Albaniji največ mercedesov.

     • MILAN

      verjetno so ga pol albančki nategnil z volvom….

     • Dragan Krstič

      Milan, bravo si le pogruntu. Dej pa vidm da si zlo brihtn ta rdeč. Vsaka čast.

     • MILAN

      ja sej veš da so rdeči bolj brihtni zato smo že 70 let na oblasti,raje pridi v našo ekipo….

     • sprehajalec

      Raje ne Dragan, ohrani čisto vest in poštenost, tako kot do sedaj. Če te rdeči zvabi na svojo stran, je enako, kot bi hudiču zapisal dušo.

      Oblast ste pa imeli 70 let, to je pa res. Saj ste 80% proračuna dajali za vojsko in orožje. Diletanti bi bili, če bi v takšnih okoliščinah izgubili oblast.

     • Dragan Krstič

      sprehajalec, a ne vidiš da se norčujem iz brihtnega Milana.

 • Janez

  Lep pozdrav vsem !
  Dober dan – od Janeza K. Komende !
  Me ,
  ne presenečajo tele informacije o ex peds. D. Turku.
  Meni in mnogim
  Se je vedno zdel – osebnostno-etično – vedno – zelo sporna oseba, čovek.
  Znana footografija iz let okrog 1980,
  ga kaže v družbi – z zelo
  znanimi ex KPS, ZKS ljudmi M. RIBIČIČ, V AVBELJ ITD. – skupaj z ljudmi torej –
  tesno povezanimi z povojnimi KPS KIDRIČ DRŽAVA R. SLOVENIJA – NESODNIMI POMORI MNOGIH !
  S
  temi ljudmi – M. Ribičič, V. Avbelj – jaz osebno – iz etičnega občutka !
  Nikoli nikakor ne bi želel biti – kakorkoli povezan, biti v družbi z njimi, sploh pa ne !
  Sodelavec ali pomagač “nesodno krvavih” M. Ribičiča, V. Avbla itd.
  G. D. Turk !
  se meni osebno – pač ne zdi – ravno: etično zelo visoka oseba !
  Naj
  Rečejo svoje – sodišča !
  Jaz !
  Mu na cesti – niti ne odzdravim, če ga srečam – čudno smehljajočega se in kimajočega – skoraj vsem – mimo njega – mimoidoči.
  V
  Skladu z našo državljansko pravicio – do realne obveščenosti – o javno pomembnih zadevah !
  In splošno zaželene od Policije R. SLO !
  priporočene državljanom pozornosti na – kriminal, event. korupcijo !
  Pa le vprašam:
  ali je
  – ex Hotel MIKLIČ, tudi ex Dom JLA nasproti Avtobusne postaje LJ – kaj povezan ?
  – z go. B. Miklič Turk, morda solstnico?
  Bi me ne zanimalo ?
  A lastniki te stavbe ex Hotela Miklič – gotovo dobivajo najemnino od države R.SLO.
  Ker je v ex Hotelu Miklič – zdaj, že dolgo – nameščeno Tožilstvo R.SLO.
  Samo vprašam !
  -nič ne vem:
  -ne kdo so sedanji lastniki te stavbe,
  – ne kako je bila oddana v najem Tožilstvu.
  Pa !
  Le vprašam, če so ti podatki javnega značaja. In za – javnost – pomembni podatki?
  Ali?
  Kdo ve. Le kot vse davke plačujoč, nekaznovan itd. Državljan R.SLO – VPRAPAM-PAČ. Janez KOMENDA

  • Dragan Krstič

   Seveda je ona iz bogate starojugoslovanke meščanske družine Miklič.

   • Janez

    Ja ?
    Del
    Po 2. vojn razlaščene družine Miklič je živel v Kranju.
    Poznal sem jih kot sosede. Prijazni ljudje. Sin, hči, en handikapiran član, stari g. Miklič
    Samo sprašujemNe vem, če je gospa B. Miklič T. kaj ppovezana s sedanjimi in z ex lastniki hotela Miklič.
    Če ni – se ji opravičujem. Če pa je ga. solatnica te stavbe.
    Pa to je – javno pomemben podatek. Ali ne ? L.r. JANEZ K. KOMENDA

  • Dragan Krstič

   Po Wikipedii je bil njen oče inž. rudarstva mati pa mikrobiologinja.

   • Janez

    Ja.
    Gospe B. Miklič T. nikoli nisem osebno poznal.
    Pač pa dokaj dobro družino razlaščencev Miklič, živečo v 1960. letih v Kranju.
    Ne vem vem, če je ga BMiklič T. kaj v. sorodstvu z družino razlaščenih ex lastnikov .
    Samo vprašam – pač.
    Če ni solastnica stavbe ex Hotela Miklič – se ji – javno – opravičujem.l.r. JANEZ KOMENDA

 • Jožef

  Še enkrat, naj živi svobodna in samostojna Slovenija. Bog živi ves slovenski rod z jj in sds. Brez reklame. Nova 24 tv je prvenstveno namenjena resnici in resnicoljubnim gledalcem in čitalcem. Zatorej, lepo se imejti pošteni in resnicoljubni komentatorji. Za ateistične neresnicoljube pa s tovariškimi pozdravi in lep megleni dan. Naj vas tito gleda !

  • KIKI

   Nočem, da me tito gleda; mi gre na bruh!

 • sprehajalec

  Tako je z “našisti”, se spominjam pred leti, kako so slavili, ko so Ivana Janeza poslali na Dob. To, so vpili, sedaj se pa še Zokija znebimo, so rekli tisti, kao “moralni”, ki jih danes prepoznaš po vsegliharstvu.

  Ivan janez je kar dolgo sedel tam, o Zokiju se pa ničesar ni več slišalo. Do prihoda Nove na medijsko sceno, ki vsaj obelodani kakšno nečednost.

  Resnično velja tista stara levičarska; Važno je, da si “naš”, pa ti bo vse odpuščeno. Enako tudi šestorazrednemu na slikah zgoraj.

 • Johan

  Stanislav Gjerkeš iz Lendave, večni tajkun in mutibarič

 • Dragan Krstič

  Na portalu plus preberite kdo je tisti kardiolog, ki je neposredno odgovoren za smrt 14 letnega dečka v UKC. Uroš Mazić sin JLA tožilca iz afere JBTZ.

  • učko

   Spet nek “Mazać” !!!

   • Dragan Krstič

    Ta ni kar en Mazać ampak sin tožilca iz afere JBTZ. Zakaj je imel tako visok položaj kljub šibkejšemu znanju od kolegov b o treba vprašati predpostavljenega Rajka Kendo simpatizerja rdečih in sovražnika Janše. Zanj je pomembno “važno je da si naš”.

 • VERZIFIKATOR

  Danilo Petrović

  TURČIN, AJDE MOLIM

  Kao lisac pokvarena lica,
  pokvarénjak rasprodane duše,
  uvijek šeće kuda vjetar puše,
  izgubljen ko ptica kukavica.

  To jest Turčin, poturica ona
  koju Njegoš prezire iz srca,
  koja stalno nešto mulji, prca,
  slika jadnog ljigavog poltrona.

  Nije ono što se babi snilo,
  nego kako Njegoš pjesnik kaže,
  da te uvijek poturica slaže,
  znao to je vojvoda Danílo.

  Gorski vijenac vrlo dobro znamo,
  s poturicom što se u njem zbilo,
  što učini vojvoda Danílo,
  treba čitat´ i zapamtit´ samo.

  Turčina za vrijeme vrlo kratko
  neće pamtiti nijedno biće,
  a šta njega samoga se tiče,
  bit će gorko, ni najmanje slatko.

  Jadnika se toga prekomurskog
  svaki sunaródnjak će da stidi,
  a kad ljigavoga negdje vidi,
  proći će ko pokraj turskog groblja.

  P. S.
  Nema onoga koji nije čuo za staru izreku: “Prođeš pored nekoga kao pored turskog groblja”.
  Kao, nit ‘ga vidiš, nit’ ga želiš pogledati.

  • KIKI

   Ni kaj, briljiraš u umu i razumu!!!! Svaka ti čast!

   • VERZIFIKATOR

    Tudi tebi, Kiki!

  • Ana Job

   Iz srca sem se nasmejala :-) Odlično! Bolj ga ne bi mogel zadet! Hvala!

   • VERZIFIKATOR

    Vedno je mogoče bolje. Časa je bilo malo in kot nalašč vmes dva telefona.
    Nauk zgodbe: prihodnjič vključi tihi profil.

    Povedano po poturčensko:

    Znaj da uvijek moguće je bolje,
    samo da teléfon ne zazvoni,
    drugi put ga prije negdje skloni,
    gárant: bit ćeš miran, bolje volje.

    • Ana Job

     Uživam, ko berem te verze in tudi naslovi so strašno domiselni. :-). Lep večer!

  • Ana Job

   Ker res prava je podgana,
   sigurno prešine ga ukana,
   kako nadaljnjo sral ga bo,
   je treba tuhtat z glavó!
   Nič mar mu ni za narod,
   pomemben je RDEČI ZAROD!!!

 • dob

  Pogovor dveh črvov v mestni kanalizaciji.
  – Oči, a je res, da nekateri črvi živijo v jabolku?
  – Res je, sine, mu odgovori oče.
  – Kaj res nekateri črvi žive tudi v mesu, v lesu, v pršutu…?
  – Tudi to je točno, črviček očijev pametni!
  – Kaj tudi v salami?
  – Tudi v salami, ljubi moj, tudi v salami!
  – Zakaj potem mi živimo v dreku?
  – Zato, sine, ker je to naša DOMOVINA!

  • garfi

   dobro

  • traktor

   Svetovna. He, mi vsi smo iz te. Bom kar preklopil na špere.

   • dob

    Če na šperi ni lubja, črv ne gre not.

    • traktor

     Brez skrbi prjatu, črv se bo že znajdu. Pa mi tud. Tud nam bo posijalo sonce, boš vidu.

 • garfi

  StrankaMafijskegaCentra
  kakšna bo nova murgelska prevara
  npr vsi smo isti, vsi smo krivi, vse vlade so slabe………..
  ko bodo vse pokradli in uničili bodo pripravili novo krvavo revolucijo
  fajonka press

 • luckyss

  Kaj pa tista sušilnica za sadje…so jo že podrli ?!

  • Kaj rabiš zdaj sušilnico, saj imaš dovolj sonca.

   • luckyss

    Ta prestižni objekt še vedno stoji…rušijo le revežem…

    • garfi

     pesjan, v tvoji stranki

     • luckyss

      Nisem v nobeni stranki, še najmanj pa v SDS, kot omenjeni Türk ;))

     • Si pa rad v družbi SDS-ovcev, kajne ?

     • garfi

      vsegliharski troll
      SDS mora zmagati, gre že za življenja

  • janez zorman

   Bog ne daj, je Tuerkova !

 • garfi

  ta rdeči luzer in drugorazredna tema je danes “reševal” svet v mafijski oddaji studio ob 17h
  zločinci odpirajo meje
  http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-ob-17h/174464490

 • Viktorh

  Škoda besed za drugorazrednega.

 • Rožle

  Coolinarika samo okoli polžev …

 • sunday

  največji naš slovenski sovražnik je tisti zblojenec, pokveka od uma, rdeči hinavec, ki pravi, da so vsi isti NE NISO IN NISMO VSI ISTI!!!

 • xtc

  Še en dokaz zakaj ne sme biti državnih podjetij:

 • MižekFiga

  Se zdi, da je na plačilnem spisku Erjavčevega zunanjega, ker ne dajo podatkov o stroških! Brunarico na Brdu so po njegovih predsedniških zahtevah zrihtali že za časa Pahorjeve vlade, zato pri Barbari divan nikoli ni zaležan.