fbpx

Goran Dragić pred zgodovinskim finalom: To bo najlepša tekma v mojem življenju, o kateri sanjam od otroštva

(Foto: www.fiba.basketball)

Kapetan Goran Dragić poudarja, da so fantje opravičeno samozavestni in da to finale čaka od svojih majhnih nog. Luka Dončić nadaljuje, da smo Balkanci dokazali, kaj znamo in kako radi imamo šport, Saša Zagorac pa je dodal, da smo reprezentanca, s katero se nihče v Evropi noče srečati.

“To je bistvo vsega. Nobena ekipa v Evropi, in v to sem stoodstotno prepričan, se ne želi srečati z nami. Vidim, kako nas druge reprezentance gledajo v hotelu. Nemogoče nas je kriti in od tu izhaja naša samozavest. Zato se držimo načela, naj drugi razmišljajo o nas, ne mi o njih,” pravi Zagorac.

(Foto: www.fiba.basketball)

Goran Dragić je bil tudi dan pred finalom sproščen in nasmejan. “Srbija je zelo močna ekipa. Igra fizično košarko. Ima dva glavna igralca, Bogdana Bogdanovića in Bobija Marjanovića. Ostali sestavljajo okostje. Dobro si pomagajo v obrambi. Mislim, da imamo lepe možnosti, ki jih nameravamo uporabiti,” je povedal uvodoma.

(Foto: epa)

“Smo zelo samozavestni in prav je tako, saj igramo najboljšo košarko na tem prvenstvu. Na to tekmo čakam celo življenje. Ko sem bil še otrok, sem sanjal, da bom nekega dne igral za svojo državo. Zdaj sanjam svoje sanje. Neverjetno je, ko vidiš, koliko navijačev te podpira, diha s teboj, vsi se veselijo te tekme, zagotovo bo to ena najlepših tekem v mojem življenju,” pravi Dragić.

(Foto: www.fiba.basketball)

“Seveda se bo treba dobro pripraviti, gristi v obrambi, pustiti kolena in zobe na parketu. Mislim, da jim naša igra ne ustreza, še posebej Marjanoviću. Treba ga bo napadati od prve do zadnje minute,” napoveduje slovenski kapetan.

J. F., STA