Goran Dragić pred zgodovinskim finalom: To bo najlepša tekma v mojem življenju, o kateri sanjam od otroštva

(Foto: www.fiba.basketball)

Kapetan Goran Dragić poudarja, da so fantje opravičeno samozavestni in da to finale čaka od svojih majhnih nog. Luka Dončić nadaljuje, da smo Balkanci dokazali, kaj znamo in kako radi imamo šport, Saša Zagorac pa je dodal, da smo reprezentanca, s katero se nihče v Evropi noče srečati.

“To je bistvo vsega. Nobena ekipa v Evropi, in v to sem stoodstotno prepričan, se ne želi srečati z nami. Vidim, kako nas druge reprezentance gledajo v hotelu. Nemogoče nas je kriti in od tu izhaja naša samozavest. Zato se držimo načela, naj drugi razmišljajo o nas, ne mi o njih,” pravi Zagorac.

(Foto: www.fiba.basketball)

Goran Dragić je bil tudi dan pred finalom sproščen in nasmejan. “Srbija je zelo močna ekipa. Igra fizično košarko. Ima dva glavna igralca, Bogdana Bogdanovića in Bobija Marjanovića. Ostali sestavljajo okostje. Dobro si pomagajo v obrambi. Mislim, da imamo lepe možnosti, ki jih nameravamo uporabiti,” je povedal uvodoma.

(Foto: epa)

“Smo zelo samozavestni in prav je tako, saj igramo najboljšo košarko na tem prvenstvu. Na to tekmo čakam celo življenje. Ko sem bil še otrok, sem sanjal, da bom nekega dne igral za svojo državo. Zdaj sanjam svoje sanje. Neverjetno je, ko vidiš, koliko navijačev te podpira, diha s teboj, vsi se veselijo te tekme, zagotovo bo to ena najlepših tekem v mojem življenju,” pravi Dragić.

(Foto: www.fiba.basketball)

“Seveda se bo treba dobro pripraviti, gristi v obrambi, pustiti kolena in zobe na parketu. Mislim, da jim naša igra ne ustreza, še posebej Marjanoviću. Treba ga bo napadati od prve do zadnje minute,” napoveduje slovenski kapetan.

J. F., STA

 • tohuvabohu

  Srbija igra fizično košarko
  Ne boste verjeli, žoge jim letijo v paraboli.

  • RATATA

   Eh, ne igra psihično…..(Srbija).

  • bubamara

   Srbi imajo slovence za manjvredne. Zato bo danes težko za SLO reprezentano.

 • bubamara

  Kot je rekel Goran. To je njegov osebni vrhunec. Lahko se veselimo njegovega uspeha; ne moremo biti pa ponosni. Ponosna sta lahko njegova starša.

 • Darth Vader

  e dončič dončič…..od kdaj pa smo slovenci balkanci? balkanci so srbi, mi smo srednjeevropski alpski narod….

  • bubamara

   Bili do 1918.

   • Darth Vader

    do leta 1918 smo bili takoimenovana dežela Kranjska, del Avsto-Ogrskega cesarstva s svojo jezikovno avtonomijo…….

 • paradajz

  Jaz verjamem v te srčne košarkaše!

 • Valter BraniSlav

  Goran, da bi se ti le izpolnile sanje… Vsak enkrat v zivljenju. Kot ves smo bili Jugoslovani leta 1970 celo svetovni prvaki v kosarki. Da, to je bilo za casa “hudobnega diktatorja” Josipa Broza, bla bla bla.

  ZAKAJ SPOSTUJEM JOSIPA BROZA: Rojen sem bil revnim starsem in moja inteligenca je povsem poprecna (IQ 110). Z lahkoto sem se vpisal v Gimnazijo Kranj kjer sem maturiral z dobrim uspehom, in nato na Ekonomsko Fakulteto v Ljubljani Kjer sem prav tako bil poprecen student. Vedno so me najbolj zanimale stevilke, tako da sem bil odlicen le v matematiki in prav dober v fiziki. No ko sem zakljucil studij ekonomije sem za eno leto odsel na izpopolnjevanje na New York Stock Exchange. V tistem letu Sem tudi spoznal svojo sedanjo zeno ki mi je povila stiri otroke. Sedaj sem v Londonu in izredno dobro zasluzim v financni in dustriji.

  Roger W. Ferguson Jr. je prav tako Ameriski ekonomist, crne rase porocen z belko, vendar se z menoj ne more primerjati.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_W._Ferguson_Jr.
  Roger je bil eden najboljsih dijakov kasneje pa se je vpisal na Harward in prav tako blestel. Danes zasluzi 8.6 miliona dolarje na leto, le malo vec kot jaz, poprecen Titov omladinac.

  Zakaj ne bi spostoval Josipa Broza? Ker sem lahko zastonj studiral sem – kot poprecnez – dosegel neprimerno vec kot bi dosegel ce bi bil rojen v ZDA.

  • bubamara

   Tudi v ZDA obstajajo štipendije. Teorija, da lahko samo otroci bogatašev študirajo, je mimo. Če si iz socialistične države toliko uspel, koliko bi šele v državah, ki nagrajujeo delo in pridnost.

   • Valter BraniSlav

    Seveda stipendije obstajajo za pridne in zelo inteligentne, ne za poprecneze kot jaz.
    No in ce ti uspe priti na Harvard ali Yale in tam dokoncati ekonomijo si na koncu dolzan okrog 250 tisoc dolarjev. Jaz sem vse to dobil zastonj. Pa se preko pocitnic mi ni bilo treba delat tako kot ameriskim studentom.

    • bubamara

     Ne vem za te stroške. Imam sorodnike v ZDA, ki študirajo farmacijo brez takšnih zneskov.

     • Valter BraniSlav

      Harvard ali Yale stanejo okrog 50 tisoc na leto, nato so se stroski zivljenja. Ce placajo manj gredo na State University v isti drzavi kjer so prijavljeni. Tam pa je kvaliteta seveda bistveno manjsa kot na Yalu in tudi manjsa kot v Ljubljani. Placajo pa priblizno pol manj.
      Sicer pa se Slovenci ziveci na Zahodu radi hvalijo Slovencem iz Slovenije in ne povedo vse po pravici. Obratno pa Slovenci iz Slovenije radi jamrajo drugim upajoc da se bodo zasmilili in pozeli simpatijo. SEVEDA GRE ZA FOOLS GAME… edino kar dobijo je prezir.

     • bubamara

      Niso slovenci,ampak potomci slovenca, ki je pripel v ZDA leta 1913. Tudi z državno fakulteto lahko dobijo zelo dobro plačano delovno mesto. Je pa sistem čisto drugačen. Če plačaš za šolanje imaš tudi drugačen odnos do znanja. V komunizmu je znanje razvrednoteno, ker je kao dostopno na vsakem koraku.

     • Valter BraniSlav

      Nikoli nicesar ne cenis ce se ti ni treba potruditi da bi to dobil.
      Ko sem bil 19 let star sem se nesmrtno zaljubil v Ljubljančanko. Nudil sem ji vse. Seveda ni tega cenila.Ko sem kasneje oženil drugo ji je pa bilo žal, meni pa ne.
      Če imaš socialno družbo kot v Evropi, mladi ljudje tega ne cenijo in k oblozeni mizi povabijo se muslimane.

  • Kučko pod pručko

   Ja kakšne blesarije pa pišeš, Valter? Če po vsej samopromociji in hvali zmoreš priti le do zaključka, da si s pomočjo šolanja, ki ti ga je omogočil Tito, dosegel toliko kot diplomant Harwarda, je pa res čudno. Če bi imel res IQ 110, bi bilo dovolj, da bi uvidel svoje oslarije. Da si to dosegel, je povsem tvoja zasluga, ne pa ključavničarja Tita. In če bi imel res toliko kmečke pameti, kot naj bi jo po tvoji samohvali imel, bi ne poveličeval enega največjih zločincev dvajsetega stoletja.

   Veliko nas je, ki smo se šolali pod njegovim režimom, pa prav malo, da bi Titu pripisovali zasluge za svoje dosežke. Tito ni meni in mnogim dal prav ničesar, nam je pa veliko vzel. Vzel nam je možnost, da bi svoje potenciale in talente uveljavili doma in na stara leta živeli s podobnimi penzijami, kot jih imajo drugod po razviti Evropi.

   Veš, s svojim klobasanjem si me postavil v dvom glede tvojih 110 pik!!!

   • Valter BraniSlav

    Bodi raje hvalezen vsakomer iz svojega zivljenja. Hvaleznost bo odprla vrata dobremu.

  • tramal

   In zakaj potem nisi ostal v tej osiroteli jugi oz. sloveniji da si si moral iti kruh služiti v tujino če ti je bilo tu tako lepo bedak.Ni čudno da imaš depresije ko take traparije pišeš.

   • Valter BraniSlav

    Nikoli nisem rekel da je bilo v SFRJ vse lepo in na zahodu vse gnilo.
    Zanimal me je ze od nekdaj stock market, in ker smo takrat v SFRJ imeli se planirano gopodarstvo sem odsel – z znanjem iz komunisticne Juge – tja kje je stock market obstajal, v New York City. Ker sem imel ze od preje podlago iz splosne ekonomije sem se zelo hitro vpeljal v zakonitosti prostega trga.
    Kar je v SFRJ diktiral moj mrzli stric Edvard Kardelj, je v New Yorku diktiral prosti trg.
    Kar je v SFRJ diktirala ideologija je v ZDA diktiralo ponudba in povprasevanje.

  • pajot

   Tebi se zares vidi,da si povprečnež.

   • Valter BraniSlav

    In to uspesen. Samo ker sem mladost prezivel v SFRJ sem kot poprecnez lahko uspel na zahodu. Hvala ti Tito za vse.