fbpx

Gorenak o “aferi Petrovič”: Gre za vplivanje na tok pogajanj s sindikati

Vinko Gorenak (Foto: STA)

Anonimni policist, ki je predsednika Sindikata policistov Slovenije Zorana Petroviča obtožil, da so ministra Koprivnikarja policisti ustavili po njegovih navodilih, iz policijske očitno dela tudi politično zgodbo. Poslanca SDS Vinka Gorenaka je namreč obtožil sodelovanja s Petrovičem z namenom napadanja notranje ministrice.

Policist je v “aferi Petrovič” predložil dokaze o skupnem pogovoru na omrežju Facebook, iz katerega je mogoče razbrati, da je bila obravnava policistov ministra Koprivnikarja načrtovana. Drugi razlog, da se je odločil za razkritje, pa naj bi bila ugotovitev, da se predsednik sindikata Zoran Petrovič redno srečuje s poslancem Vinkom Gorenakom, za kar pa ni priložil nobenih dokazov.

To informacijo je utemeljil zgolj z argumentom, da “so mu zato povedali sodelavci”. Po njunih srečanjih naj bi se vedno začeli pojavljati napadi na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar ali generalnega direktorja policije Marjana Fanka.

Gorenak se ne čudi, da se je znašel v anonimki – je že vajen
“Jaz kar pogosto nastopam v anonimkah, zato me nič ne čudi, da sem tudi v današnji. S Petrovičem sem se nazadnje sestal tukaj, v državnem zboru. Mislim, da je to bilo februarja leta 2015, ko smo obravnavali temo glede opreme policije,” je v izjavi za javnost pojasnil Vinko Gorenak. Kot pravi, je takrat celotno ekipo sindikalistov s Petrovičem na čelu povabil v Maximarket, kjer so spili kavo. To pa je bilo tudi zadnje srečanje z njim, je dodal.

“Zanimivo je, v kakšnem času je ta anonimka prišla. Lahko bi namreč nastala kar v samem vodstvu ministrstva. Gre namreč za to, da bodo skušali na ta način poseči v pogajanja s sindikati. Pogajanja s sindikati so namreč na mrtvi točki, kot vemo, se zadeve ne premikajo,” je prepričan Gorenak.

Nina Knapič