Adria Airways dokončno prodana za 100 tisoč evrov. Imenovani novi nadzorniki

Vir: STA

Adria Airways je dokončno prodana. Prodaja se je zaključila na današnji skupščini, družba pa že ima nove nadzornike, sporoča Društvo Mali delničarji Slovenije. Novi nadzorniki so Markus Zöllner, Holger Kowarsch, Martin Vorderwülbecke in Steve Röper.

Nemški kupec 4K Invest je za Adrio odštel 100.000 evrov, a je moral letalskega prevoznika, kot je bilo določeno v pogodbi, dokapitalizirati za milijon evrov, država pa je k dokapitalizaciji primaknila še lastnih 3,1 milijona evrov.

“Upam, da bo nov lastnik začel s tistim, kar je potrebno, z reorganizacijo in optimiranjem procesov, ter da bo našel tudi nek socialni dialog,” je prodajo komentiral Rajko Stanković, predsednik Društva Mali delničarji Slovenije.

Pred časom se je nemški družbi Fraport prodalo tudi Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Letališče je po prodaji doživelo razširitev poslovanja, povečalo je tako število prepeljanih potnikov kot tudi poslovnih partnerjev.

Ž. K., STA

 • garfi

  Adijo poceni karte za previranta in co

 • benasi

  haha. 100.000€? je to preverjena informacija?

  • Peter

   Seveda. Saj konec koncev bi morala Adria njim plačati, da jo hočejo.
   Včasih se splača prebrati ves članek, saj ta je kratek. Sploh tisti del o dokapitalizaciji.
   Potem cena postane bolj razumna, no.

   • benasi

    sem prebral. in pol še dokapitalizacija in na koncu smo adrio prodali za -2miljona.

    tako dobrega biznisa pa še ne

 • althar

  Naš nacionalni interes, dika in ponos udbomafijske podalpske ekonomije je bil torej vreden – (minus) 2 miljona evrov. Čestitke Kučanu in podrejenim od Kocjančiča naprej in nazaj.

  • Peter

   Pa na Mencingerja ne gre pozabiti, no.

  • Sv. Borut

   Nevem kaj ima sicer udbomafija veze z Adrijo. Vem pa da je Adrija začela imeti probleme ko se je začela politika umešavati preveč v delovanje samega podjetja. In to sta počele obe vlade in obe sta zafurale podjetje ki bi lahko bilo zelo uspešno in nam v ponos.Nevem, kdaj bodo ljudje ugotovili, da je politik isti ne glede na to kaj govori. Če bi hotel pomagati ljudem, nebi šel v politiko.

   • althar

    SDV je nadzirala in posredno upravljala vse YU firme, ki so kaj izvažale, oziroma ki so generirale devize. Teh firm navadno ni vodil formalni direktor, ki je bil le zvest partijski aparatčik, pač pa kateri od njegovih “svetovalcev” ali “pomočnikov”, v resnici pripadnik SDV dve pisarni stran. Iz deviz, ki so jih te firme služile, je SDV pobirala svoj delež nekako tako, kot italijanska mafija pobira svoj pizzo. Po osamosvojitvi je SDV (takrat že udbomafija, saj je bila SDV formalno razpuščena) v kateri od svojih transmisij obdržala vpliv v vseh pomembnejših slo firmah, v bivših “izvoznikih” pa še posebej.

 • benasi

  Preden naslednjič naša država vseeno kaj dokapitalizira naj najprej premisli če bi ta denar odvrgla v obcestni jarek!!! bilo bi manj škode!

 • karlina

  Mislim,da je vsak lastnik, ki je tujec, absolutno boljša izbira, kot pa drzavna last, kjer jo ropajo naši barabini, mimogrede, še to si preberite, kakšne “revčke” imamo v Ljubljani-http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/v-casu-izhoda-iz-zapora-vlomil-v-hiso-in-odnesel-zlate-palice-in-nakit-v-vrednosti-100-000-evrov.html

  • sevenx

   Kdo je rekel da je tujec?

 • xtc

  Hvala;bogu ;da smo se enkrat že rešili tega proračunskega parazita:

 • Krtača17

  Zdaj pa vlada tako kot vsak pošten pjanček v prvo oštarijo pa do zadnjega fičnika vse po grlu…..poooof its gone……

 • Antonius

  Kar tako, da se ve, koliko je zares vredna pokradena slovenska srebrnina. Država je Adrio dokapitalizirala s 3,1 milijona evri, da bo nemški kupec zanjo plačal en milijon in 100.000 evrov.
  Na vrednost pocinkanega pleha so razvrednotili našo državno srebrnino.

  Ni mi jasno, zakaj na volitvah Slovenci tako radi hodijo na led?

 • modrost

  Pa kaj ste nori???? Za 100 tisoč evrov ……… pa to je cena za avtomobil.

 • Borut Vrscaj

  Cerar ne jamra, on išče rešitve. Ha ha ha.
  Jaz bi raje dal Adrio gospodu Batagelju (Postojnska jama), zastonj in bi obdržal 3.1 milijone EUR-ov.