fbpx

Skoraj milijon evrov iz NLB v žep Draga Kosa

Drago Kos (Foto: STA)

Skoraj milijon evrov je v tem letu s svetovanjem zaslužil nekdanji kriminalist in iniciator afere Patria v državni NLB, ki smo jo državljani dokapitalizirali z milijardo in pol evri.

S tem bajnim zaslužkom se je Drago Kos povzpel na prvo mesto med vsemi zaslužkarji v državi, poročajo Finance. Pogodbo je sklenil septembra lani za obdobje treh let, njegova svetovalna ura pa je visoka astronomskih 218 evrov, kar pomeni da na uro zasluži vsaj 8 dnevnih delavskih minimalnih plač.

Po poročanju Financ se Kosovo podjetje ukvarja s pregledovanjem kreditnih map, z njegovim delom pa naj ne bi bili zadovoljni.

Nagrajena družina Kos

Na Draga Kosa smo naslovili tudi vprašanje, kakšne so bile njegove reference, da je dobil delo z državno NLB in na podlagi česa je upravičen do tako visokih urnih postavk. Že ob podpisu pogodbe pred tremi leti pa so se pojavile govorice, da je to zasluga njegovih aktivnosti kot šefa protikorupcijske komisjepri aferi Patria.

Družina Kos se sicer vselej vrti blizu denarja. Sestra Draga Kosa je Marta Kos Marko, ki je postala znamenita s svojim oglasom za 8.000 evrov v časopisu Dnevnik, češ, kako jo je bilo sram v času prve Janševe vlade. Nato pa je poslovno zacvetela v času Pahorjeve vlade s poslovnajem z državnimi podjetji, na koncu pa je brez enega dneva v diplomaciji postala veleposlanica v Berlinu.

Brat Miran Kos si je dodobra opomogel s Sistemsko tehniko, katere odvetnik je bil. Zadnji v družini Kos pa je še brat Lojze, ki je dopisnik javne RTV v Avstriji. Za razliko od vseh ostalih dopisnikov RTV, ki imajo mandate omejene na 4 leta, je Lojze Kos dopisnik brez mandata.

M.P.