fbpx

Bomo letos sploh smučali na Kaninu?

Foto: STA

Sanacijska dela žičniških naprav na Kaninu, vredna 5,7 milijonov evrov, se na smučišču izvajajo z zamikom in v manjšem obsegu, kot je bilo načrtovano. Z deli naj bi po prvotnem načrtu zaključili sredi decembra, vendar zaenkrat ne kaže tako.

Še pred nekaj meseci je bovški župan skupaj s predstavniki ministrstva optimistično napovedoval sveže obrnjen list za smučišče na Kaninu. Dejali so, da se s temi sanacijskimi deli na Kanin vračajo zimske sezone, kot so jih nekoč poznali. Toda pri delih se zapleta, ker občina Bovec ni uspela pridobiti bančnih garancij, ki so potrebne za nakup naročenih rezervnih delov za smučarske naprave. Sicer se pogodbeni rok izteče konec leta, vendar je že sedaj jasno, da z načrtovanimi deli zaostajajo.

Smučišče na Kaninu je zaprto od leta 2013
Predstavniki ministrstva so si izvajanje del na terenu ogledali že konec oktobra in ugotovili, da se dela dejansko izvajajo, vendar ne v takšnem obseg in s takšno dinamiko, kot bi bilo potrebno. Glavni problem izvajanja projekta po navedbah gospodarskega ministrstva v tem trenutku predstavljajo pogodbena razmerja med občino Bovec in izvajalcem oziroma podizvajalcem del, poroča STA.

Smučišče na Kaninu je zaprto od leta 2013, ko se je zgodila nesreča kabinske žičnice, zaradi katere je šla v stečaj tudi družba ATC Kanin. Zaprtje smučišča je pomenilo hud udarec za turizem občine Bovec. Posledično se je število gostov manjšalo, vrata so zaprli vsi tamkajšnji večji hoteli.

A. D.