Bravo levičarji! Slovenijo ste po ekonomski svobodi postavili na 97. mesto – za Kambodžo in Burkino Faso!

Foto: STA

Slovenija se je po indeksu ekonomske svobode za leto 2017 znova uvrstila med “večinsko nesvobodne države” in pristala na sramotnem 97. mestu, v primerjavi z lanskim letom pa je nazadovala za 1,4 odstotka in je tako druga najslabša država Evropske unije, takoj za Grčijo. Pred nami so poleg drugih države Burkina Faso, Kambodža in celo Bosna in Hercegovina. 

Poročilo Ekonomska svoboda sveta meri stopnjo, do katere javne politike in institucije države podpirajo ekonomsko svobodo. Poročilo ocenjuje svobodno izbiro posameznika pri ekonomskih odločitvah in to, ali je zasebna lastnina zaščitena. Ali po domače povedano: ekonomska svoboda pomeni, koliko se država vmešava na področje gospodarstva, kako trden ima pravni sistem, ki varuje lastninske pravice, in kako je regulirana oziroma birokratizirana. Poleg tega vključuje še trdnost valute in svobodo mednarodne trgovine, skupno pa vključuje kar 42 kazalnikov. Rezultati letošnjega poročila se nanašajo na podatke iz druge polovice leta 2015 ter prve polovice leta 2016, ko je oblast v rokah že trdno obvladovala leva koalicija pod vodstvom Mira Cerarja.

Slovenija od leta 2008 izjemno nazadovala
Slovenija se je v letošnjem letu uvrstila na 97. mesto, kar pomeni, da zasedamo enako mesto kot lani, s tem, da smo nazadovali za 1,4 odstotka. Podrobno poročilo opisuje pomanjkanje strukturnih reform – predvsem delovnopravne, šibke državne institucije pa onemogočajo dolgoročni gospodarski razvoj. Med največjimi kritikami poročila ostaja slovensko pravosodje, ki je še vedno neučinkovito in občutljivo na politično vmešavanje, hkrati pa je neustrezno financirano.

Še vedno velik problem ostaja razširjena korupcija. Trgovina je razmeroma svobodna, vendar so dobički iz nje precej šibki zaradi pomanjkanja napredka pri finančnih naložbah ter investicijah, ki so ključnega pomena za vzdrževanje odprtih trgov. Država se sooča s 7,7-odstotnim proračunskim deficitom.

Želeli smo postati Švica, po zaslugi levičarjev smo tam, kjer je Kambodža.

Podrobnejša analiza poročila razkrije, da je Slovenija najvišje mesto na lestvici ekonomske svobode zasedla leta 2010, ko so za izdelavo indeksa ekonomske svobode bili uporabljeni podatki iz leta 2008. Od menjave vlade konec leta 2008 je Slovenija padala na lestvici nadaljnjih šest let. Seveda ni treba posebej poudarjati, da imajo največ zaslug za ekonomski propad leve vlade, ki so se upirale strukturnim reformam in privatizaciji ter se brezglavo zadolževale. Vse skupaj še bolj v kontekst postavi nadaljevanje vladavine komunistov, ki so državo vzeli za talca in onemogočajo vsakršne spremembe.

Nekoč revna Estonija postala zgled tranzicijskim državam
Posebej velja izpostaviti Estonijo, nekoč revno republiko nekdanje Sovjetske zveze, na letošnji lestvici pa je zasedla odlično 6. mesto. Zasluge za tako uvrstitev pripisujejo predvsem vladi, ki spodbuja visoko raven ekonomske svobode, ki jo omogočajo poenostavljen davčni sistem z nizkimi davčnimi stopnjami, odprtost tujim investicijam in odprtost mednarodni trgovini. Med zelo pomembnimi parametri je tudi vladavina prava, ki vlada v Estoniji. Kljub svoji majhnosti jim je uspelo postaviti neodvisen in učinkovit pravosodni sistem. Kot poudarjajo strokovnjaki, se estonska vlada trudi še naprej zagotavljati nizko zadolženost, ki je ena od najnižjih na svetu, ter tako skrbi za dolgoročno fiskalno vzdržnost.

Najbolj ekonomsko svobodne države sveta so 1. Hongkong, 2. Singapur, 3. Nova Zelandija, 4. Švica, 5. Avstralija.

Lestvico ekonomske svobode se letno pripravlja od leta 1996, ko je nastala na pobudo treh Nobelovih nagrajencev iz ekonomije Douglassa Northa, Garyja Beckerja in Miltona Friedmana. Slednji je večkrat dejal, da je ekonomska svoboda prvi pogoj za vse druge oblike svobode, tudi za politično, ter da je prvi pogoj za večjo konkurenčnost gospodarstva.

C. Š.

 • VRHOVNI SODNIK

  Bravo lewaki, ste pa totalno nesposoben, smo predzadnji v EU, tud tolk niste sposoben, da bi bili zadnji, ena jebena Grčija je za nami, tud njih niste znal nažgat, da bi bili zadnji, uspel pa ste Hrvaško in BIH prehitet, seveda v negativnem smislu, bedaki zarukani.

  • karlina

   PODPIS

   • Alois Kuhelj

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • mannuro

   oni ne ločjo, kaj je spred in kaj je zadaj, kaj je naprej in kaj nazaj. Zato pa se gredo pasje procesije in si ovohavajo riti, da vedo kje začnejo :)

   • samsara

    Spolno zmedeni levosučneži, kaj č’š.

    • mannuro

     bingo! tko kot tista, “rdeča” baba, ki pride do ginekologa, pa pravi, da ma 30 let in da ne dobi menstruacije. Prav dohtar, da bo to pregledal.. pa ko vidi – Gospod, vi ne boste nikdar imel menstruacije! Tko je pri Antifa babah.. v ljubljan so ble, tiste ninja pojave s koli, tut vse z zizami.. dedi se pa šminkajo :))))

 • karlina

  Nič novega, oz. pričakovano, da smo pri vsem na zadnjem mestu, saj vidimo, kako zivimo in kako delajo komunisti v Sloveniji, pardona-NE DELAJO NIČ, le meglo mešajo, v škodo, ki se je ne bo dala verjetno nikoli popraviti.

  • Novakec1

   Magla magla svuda oko nas…., bedniki tudi sami ne vejo kaj se v ozadju dogaja

   • Janko Gedlička

    Magla – Magna (štajer)

 • mannuro

  Čuj, stric Cmero, ka te se boš zda spet drl, da ne boš dopustil, da čejo bit hrvati zadnji?!? Ja, vem! Je butasto napisano! Ampak razumi Cmerovo logiko!

  — LIKE lahko stisneš levo spodaj. Je taka puščica – ima špic zgoraj, spodaj pa talege stojijo bolj širko!

  • karpelec

   Ne najdem pušćice s špicem, k se je menda odkrušo. Stric Cmero se ne bodo drli, ker so v hladovini, ki so jo proučevali na dopustu tako ohladili živčke, da jim je sečko jedno od tu pa do Grčije.

 • Franc Šink

  Še malo pa me bo sram reci da sem Slovenec.

 • Cenzuriran 4x

  Ne se preveč zanašat na te dvomljive lestvice. Če gledam tole lestvico, smo pa precej visoko: http://www.heritage.org/international-economies/report/2017-index-economic-freedom-trade-and-prosperity-risk

 • Franjo Trojner

  Visoko etični nas je dobro namočo.

  • karpelec

   …in nas kar namaka.

 • Olga

  Komunajzlom prijazno okolje! So “najboljši” med najslabšimi! Naj zapustijo Slovenijo in gredo živet k svojim v Pakistan, ki je na zadnjem mestu! Tam bodo “frajerji” in bodo imeli tudi musličev dovolj za idilično življenje!

 • janez zorman

  Nas so postavili ob bok najbolj skorumpiranim državam in državicam ter ob bok pralnicam denarja ! Kako ironično za našo KPS !

 • dež

  Ob tem osupljivem dosežku čakam na čestitko PV Mirka T. Cerarja nam državljanom, saj tako nesvobodni nismo bili še nikoli. Bravo naši.

 • janko

  Najbolj pa zamerim našim levuharjem to, da zadolžujejo naše zanamce, vsako leto nanovo za še eno milijardo več! To prav zagotovo ni etično in ne pošteno!!!

  • šmentanamuha

   Eno milijardo? Kolikor je meni znano, je naš Miro letos vzel že 3,5 milijarde kredita. Kako pa naj bi sicer izpolnil svoje novoletne obljube. Človek, ki ne zna ustvarit denarja, tudi nima občutka, kaj je milijarda ali dve ali tri. Deček z zlato žlico v ustih in z levičarsko mentaliteto, kaj še hočeš hujšega.

 • VERZIFIKATOR

  Remiro Ceraros

  GVATEMALA, SREČNO!

  Ko prišel sem davi v Gvatemalo,
  brž na meji so me prepoznali,
  po ramenih vsi so me trepljal,
  vse mi svojo roko je podalo.

  »Esloveno, ti naš camarada,
  ti ne veš, kako smo te veseli,
  smo novico svežo še ujeli,
  vaša da uspešna res je vlada.

  Z našim se primerjate uspehom,
  z nami, ki v kolibah še živimo,
  v džungli po potrebi ki prespimo,
  vsa zasluga gre človeškim grehom.

  Gvatemala kot dežela vaša
  je na lestvici zelo pri repu,
  tolče nas in vas prav vse po žepu,
  vas usoda takšna je kot naša.

  Ti uspehi res so astronomski,
  Eslovenos, bratci, Bog le z vami,
  uvrstili spet ste se za nami
  po svobodi tokrat ekonomski.

 • RealRevolution

  Ne pa pozabit kdo jo je izvolil,volilci!
  Torej bi morali v prihodnje 100× bolj osvescati ljudi in razbiti monopol RTV-ja.

 • totex39

  Zanimivo bi bilo slišati, kaj na vse to odgovarja naša zahojena nesposobna levičarska vlada, ki nas s svojimi lažmi zavaja in uničije in nas vedno bolj pelje v revščino.

  • karpelec

   Se ne poglablja v to, je preveč učeno, zato take stvari bežijo mimo nje in se ja ne dotaknejo.

   • totex39

    Točno tako, samo da imajo oni polne riti vsega, za malega človeka jih je malo mar in nas z raznimi davki tolčejo do konca.

 • Aron

  No ja, lestvico sestavlja neoliberalni think tank, hvalabogu, da nismo visje.

  • sprehajalec

   Ja, sreča, ker je fino biti v družbi Tanzanije, pa Samoe, pa Srbije na gospodarskih lestvicah. In veš, da te neoliberalci ne kradejo….

   • Aron

    Kdaj pa res.

    • sprehajalec

     Še Tanzanijske plače, pa bo….

  • althar

   Pa ja ni poisonong the well edini “argument”, ki ste ga levičarji sposobni spraviti skupaj za opravičevanje uničujoče gospodarske politike svojih? Malo bolj se pa lahko potrudite, no…

 • Viktorh

  Tik – tak, še 17 dni, pa…

 • MižekFiga

  Peteršiljeva vejica košta 3.000,10 €.
  Naj crkne murglska ekonomska svoboda.
  VLADA MORA ODSTOPIT!

  • RATATA

   Vlado mora hudič vzet!

   • karpelec

    Če je pa noče. Tudi hudiču je všeč, da še malo lufta z vlado, ker mu ni preveč za razmišljat.

    • RATATA

     Ja pa kaj še, še hudiču se grauža ta prekleta vlada

  • totex39

   Sama ne bo nikoli odstopila, zrušiti bi jo moralo ljudstvo, ampak ker smo tako razdvojeni še do tega ne more priti.

 • sloustava

  Dokler bo eminentni pravnik skrbel za svojo frizuro, seksualno potesenost, dokler bodo pedri imeli glavno besedo, dokler bo cistokrvni mesanec zasciten kot medved, dokler luda mila ne bo pristala za “sporhetom”, dokler bo javnaRTV samo spoznana kot Javna hisa, dokler bodo veljale Tuerkove besede, da smo drugorazredni, dokler bomo lajali preko blogov, se ne cudimo stanju. Resitev so volitve, kjer bomo in moramo Slovenci voliti tako, da se osvobodimo Kucana in njegovih mladicev, pedrov in presstitutom, omejimo sodniski mandat in pocasi, pocasi , zazivimo!

 • sloustava

  Javno vprasanje medijem, vsem, od A do Z, tiskanim, avdio in video: ali boste objavili to, kar beremo sedaj, ta trenutek samo na Novi24TV? Po kazalcih smo na 97. mestu, drugi najslabsi v Evropi! Verjemite mi, and da se tako Kucanu kot Jankovicu, Zemljaricu kot Miklavcicu, pedru kot lezbijki, prisesancem na delavceve roke, enostavno “Issa” za Slovenijo, njen jutri, njene zanamce. Ampak, Slovencelj, levico, eminenco, Pedro, laz, si volil ti, zato shut up! Spremeni! Pojdi na volitve!

 • MEFISTO

  Mene zanima, če že zaostajamo za Venezuelo?

 • Snorri Sturluson

  Torej se ni krize konec

  • Borut Stari

   Resnica. Prava še ni začela. V Sloveniji. Vsi kazalci s katerimi se baha vlada so navadna Potemkinova vas. Ali pravljice in povesti za male Gorjance v režimskih medijih.

 • slosin

  Kaj levakarji, a je spet Janša kriv…?

 • Egon83

  Jaz pravim: še predobro nam je, zato se nič ne zgodi in zato ostaja na oblasti ena in ista klika, ena in ista imena oz. njihovi potomci. To gledamo že 70 let, zato nimamo pravice jamrati. Škoda, ker leta 1989 nismo posnemali Romunov. Pejte na cesto, 100 tisoč ljudi, in zakaj ne, pol milijona ljudi. Na (ekonomsko) nasilje lahko odgovoriš samo z nasiljem. Zažgite 10 bank in pol Slovenije in videli boste, da se bo nekaj spremenilo. Brez skrbi: z revolucijo nikakor ne bomo dobili diktature – jo že imamo.

  • Press

   Pozabljaš, da je pol Slovenije jugovičev, ki jim taka ureditev odgovarja, zato so jih tudi naselili. Druga polovica je miroljubnih Slovencev, od katerih jih ima zopet vsaj polovica za sorodnika južnjaka. Preostali Slovenci pa se bodo uprli v svetem nikoli, so preveč napumpani proti kapitalizmu, ki ga predstavlja druga politična opcija.

  • janko

   Tako je! Komyji za vsako malenkost tulijo, slovenci pa še vedno stoično in tiho prenašamo njihovo izživljanje in uničevanje! Kaj so delali v Mariboru proti Kanglerju. V Ljubljani pa nikoli nič za Zokija, tudi sedaj ne ob sexy zlorabi funkcije … Tudi ob porazni arbitraži nihče nič… Ob LB milijardah našega denarja nič ob teroristični milijardi LB nič…
   Eh, slovenceljni, ni nam treba več biti v krču strahu, končno imamo samostojno državo, smo v EU, ki zaenkrat še obstaja. Vem, da se nas večina ne upa nič, prav nič, ker se vsi nelevi bojimo za službe naših otrok. VSEENO PA LAHKO SPREMENIMO BREZUP, ŽE KMALU! VSI NA VOLITVE, VSI NA VOLITVE, VSI NA VOLITVE!!!! Tudi jeseni za drugi tir, da ne bi kdo ne šel volit!!

   • Franjo Trojner

    Kanglerja so rušili iz Ljubljane, od tam so prihajala navodila! Tudi protestniki so prihajali od vsepovsod iz celotne Slovenije in tudi onkraj naših meja. Dobro so levičarji gnali naivne MB ovce na proteste, vsaka čast Violam, ki so načrte volkov levice in zainteresiranih levih medijev prepoznale in na zrežiranih vstajah niso sodelovali.

 • test

  Bravo Cmerar, se malo pa bom tudi drzavljanstvo zamenjal…dokler ga se sploh lahko

  • MižekFiga

   Pejd raje na volitve, pa še prjatle pripelji s sabo.

 • Press

  Odlično press, zdaj pa še ugotovite na katerem mestu smo po korupciji oziroma pravicah “vladajoče elite” in njihovih podpornikov.

 • Borut Stari

  Slovenski jutri vztrajno pokopavajo.

 • Press

  Situacija je absurdna, saj v svoji drževi nismo več gospodarji. Pol Slovenije je jugovićev, ki jim taka ureditev odgovarja, zato so jih tudi naselili. Druga polovica je miroljubnih Slovencev, od katerih jih ima zopet vsaj polovica za sorodnika južnjaka. Preostali Slovenci pa se bodo uprli v svetem nikoli, so preveč napumpani proti kapitalizmu, ki ga predstavlja druga politična opci

  • MižekFiga

   Za osamosvojitev je glasovalo 80% VSEH VOLILCEV !!!

   • vsemojebabe

    Drži, to je točno toliko kot piše Press. Za osamosvojitev so bili vsi Slovenci in Slovenaci, kajti prvo dozo tujcev smo dobili že takoj po drugi svetovni vojni. Njim ni bilo v interesu, da se vrnejo v jugo, ker so tam živeli veliko slabše, tu pa lahko živijo na naš račun. Za so bili vsi prišleki, razen 20 % lopovov, ki kljub vsemu in še vedno podpirajo lopovski način življa v dobi udbo mafije.

    • MižekFiga

     Teh 20% so frišni. Pripeljani kot janičarji.

 • Franjo Trojner

  Že 20 let in dlako čez nam vlada politična levica, katere so pred parlamentarnimi volitvami vedno polna usta človekovih pravic in svoboščin, etike, morale, ter pravne države in seveda človeka vredno živlenje. Realnost vladanja levih vlad, koalicij pa je vedno zelo drugačna od tega kaj pred volitvami obljubljajo. Že vsaj 300 podjetij v Sloveniji je izkusilo trnovo pot po kateri danes , kot berem na tem portalu hodijo delavci Iskre. Kako je mogoče, da sindikati nikoli pravočasno ne ukrepajo? Kako je mogoče, da inšpekcije praviloma nikoli same ne ukrepajo? Kako je mogoče, da pravna država molči in ne ukrepa? Kako je mogoče, da stranka levice SD, katere so vedno samo polna usta zaščite pravic delavcev praviloma nikoli v takšnih primerih ne ukrepa? Kako je mogoče, da leve vlade vključno z etično moralno Cerarjevo ne ukrepa, ukrepajo? Zakaj? Ker se politična levica gre pajdaški kapitalizem in pri tem kot valjar ruši pred sabo vse kar ji je na poti. Ruši ustavo, zakone, delavsko zakonodajo, etiko in moralo, skratka politična levica je uničila pravno državo in s tem tranzicijo. Pri teh umazanih rabotah polotične levici pomagajo njihovi levi sindikati, dominatni levi mediji in podrejen represivni državni aparat. Vpraša se naj pri sebi prav vsak volilec, zakaj so v Sloveniji tako mizerne plače in penzije, kljub temu, da je že 20 let in več non stop levica na oblasti? Zakaj imamo kljub drugačnim obljubam politične levice tako nizek standard? Zakaj ni novih zaposlitev? Zakaj vsi socialni transferji vkup in celo plače, penzije ne omogočajo normalnega preživetja? Zakaj se mladi pospešeno izseljujejo? Zakaj se kljub vladavini levice non stop izigrava delavsko zakonodajo? Zakaj pravna država ne deluje? Zakaj je propadla tranzicija?Zakaj se je iz državne srebrnine naredili staro nič vredno železo? Zakaj tak kaos v šolstvu, zdravstvu itd.? Zakaj tako velik javni dolg? Zakaj je državna blagajna z skladom za penzijoniste prazna? Zakaj se ne izvede niti ene samcate nujno potrebne reforme? Zakaj tako veliki davki? Zakaj nam propadajo gozdovi? Zakaj nam je vrag vzel lesno industrijo? Zakaj nismo pri hrani samooskrbni? Zakaj vedno državne banke izkazujejo tako velike, milijardne izgube? Zakaj ni zaščiten Teran? Zakaj lahko migranti prosto brez dokumentov prehajajo naše meje? Zakaj naša policija ne nadzoruje naših meja? Zakaj dovolimo, da so Hrvati okupirali del našega morja in ozemlja? Zakaj ob grobih kršitvah ozemljske celovitosti našega teritorija s strani Hrvatov naša uradna oblast ne stori ničesar? Itd.itd………………………………………
  Kako je možno, da se še danes kučan meša vsepovsod zraven in kolo vodi, če ni več predsednik? Kako je mogoče, da še vedno nismo dostojno pokopali vseh žrtev druge svetovne vojne in predvsem tistih, ki so bili izvensodno pobiti po njej? Kako je mogoče, da za te poboje nikoli nikdar ni nihče odgovarjal? Kako je mogoče, da v naši baje demokratični državi še vedno strašijo prebivalstvo vsi ti spomeniki totalitarnemu kumunističnemu režimu? Zakaj se še vedno po njih imenuje vse živo, tudi državne in javne ustanove? Zakaj imamo ceste, da te kap? Zakaj se nas politično veže na Ruse in tiši vstran od EU katera polnopravna članica smo? Zakaj se delajo norca iz vloge predsednika države? Zakaj smo odlikovali državljane, ki so bili proti osamosvojitvi? Zakaj v naši državi ni pravičnih volitev? Zakaj parlament ne sprejme resulucijo EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme? Zakaj naša uradna leva oblast, vlada, koalicija, dominatni levi mediji in vsa civilna leva združenja ne marajo domoljubov, svojega Slovenskega roda, narodne zavesti, vernih sodržavljanov, tradicije in običajev? Zakaj, zakaj …………???? Odgovor na vsa zastavljena vprašanja bo najbrž tak, da je politična levica in vse njene dosedanje vlade, koalicije glavni vzrok vseh problemov, ki nas tarejo in ne del njihovih rešitev!

  • slosin

   …eh, Franjo, a nisi še prebral, kar so tukaj že 100x zapisali levakarji …oni niso nič krivi …imamo nesposobno opozicijo in jo bo potrebno poklicati na odgovornost, ker to dopušča…he,he,he

   • Franjo Trojner

    Vedno smo si krivi volilci sami, ker dovolimo salonskim levičarjem, njihovim levim civilnim združenjem in medijem, da nas že 70 let vlečejo za nos. Malce je kriv naš strah pred spremembami, zato volilci volijo levico, ker se bojijo novega. Malce pa je v Slovenskem volilcu prisoten sadomazo, bolj nas tepejo, rajši jih imajo. Res je, da vsega volilnega telesa ne smemo metati v isti koš, je pa na vsakokratnih volitvah vidno, da je kritičnih volilcev, ki si želijo spremembe premalo, zato Slovenija in z njo vsi državljani stopicamo nazaj, nazadujemo, mladi se pa naveličani naše neodločnosti izseljujejo v tujino.

    • Press

     Neumnost. Pomisli kje in kako se določijo kandidati za volitve in način izvolitve. Dokler ne bo sprejet nov volilni zakon, nimamo šans za zmago sploh.

     • Franjo Trojner

      Neumnost? Pojasni! Tudi tvoj nov volilni zakon (volilna zakonodaja) ti, nam ne bo nič koristil, če volici ne bodo odšli na volišča in seveda volili za volilni program strank, ki bodo zagotavljali spremembe, reforme. In za zmago na demokratičnih volitvah v vseh demokratičnih volilnih sistemih desna politična opcija potrebuje večino in še enkrat večino volilnega telesa g. Press.

    • slosin

     Bi se kar strinjal…..sadomazo, strah pred spremembami, politična nerazgledanost večine volilcev in seveda jaka leva propaganda ….

 • REF 2017

  PRVORAZREDNA TEMA : 24. septembra na referendumu obkrožiti besedo PROTI kar pomeni: GLAS PROTI ZAKONU in SAMO PROTI ZAKONU. VSE DRUGAČNE INFORMACIJE SO ZAVAJAJOČA 100% LAŽ !!!! V ta namen je vlada iz rezervnega sklada dodelila sebi 97.000€ našega denarja . Očitni dokaz, kako so forum 21 in Cerarjeva elita pohlepni s pripravljeno vrečo brez dna. Poleg zmage mora biti tudi cca 350.000 oddanih glasov proti. Po uspešnem referendumu se bo gradila dvotirna proga, ki bo v primerjavi s Cerarjevim projektom : # CENEJŠA dvotirna kot Cerarjeva enotirna, # KRAJŠA, # CENEJŠA ( milijarde ??? ) # ZGRAJENA V KRAJŠEM ČASU 3 – 4 leta po Cerarjevem projektu 8 10 let # SAMO 1 PREDOR dolžine 4,1 km po Cerarju več predorov in km……… Zgovoren dokaz za
  udeležbo na referendumu in obkrožiti besedo PROTI !!!

  • MižekFiga

   Kajpak PROTI. Ne bodo se več redili na naš račun!
   Torej PROTI !!!

 • centurion

  Me spominja na košarkarsko tekmo.
  Navijači (volilci) pa skandirajo:
  Hočemo stotko, hočemo stotko….

 • Olga

  Samooklicano humanistiko Svetlano (še ena rdeča rožica z juga?), ki v murglskem mediju poziva v boj proti neoliberalizmu in se sprašuje, zakaj cerkev ne da polovice premoženja za “revne”, sprašujem:
  Kdo so večji neoliberalci kot komunisti s Forumom 21 in Kučanom?
  Ali je predlagala Kučanu, da da polovico svoje nelegitimno pridobljene pokojnine za revne?
  Ali je predlagala ZZB “humanistom”, da dajo vsaj polovico svojega “privarcevanega” milijona?

 • althar

  Ni še dovolj dobro. Do Kube, Venezuele in Severne Koreje nam manka še kar nekaj. Kučan, več akcije, prosim, dajmo, dajmo!

 • MEFISTO

  Zadnji dve vladi vzdržujeta standard Slovencev, balkancev in migrantov le še s posojili.

 • if

  Uvrstitve Slovenije od vključno 2017 do 2006:

  2017 – 97, 2016 – 90, 2015 – 88, 2014 – 74, 2013 76, 2012 – 69, 2011 – 66, 2010 – 61, 2009 – 68, 2008 75, 2007 55, 2006 38. mesto!.

  • centurion

   Katera vlada je bila na oblasti 2006 že?

   • Olga

    Janševa! Bravo SDS in Janez Janša!

   • if

    Namenoma sem opustil podatek, ki ste ga poudarili.

    Dodajam! Takrat je začela afera Patria in njene posledice so izražene tudi v sedanji vladi in njeih ukpreih!

    Kaj izraža kazalnik ekonkomske svobode?

    Rule of Law: Property Rights, Government Integrity, Judicial Effectiveness
    Regulatory efficiency: Business Freedom, Labor Freedom, Mnetary Freedom
    Government size: Government Spending.,Tax Burden, Fiscal Health
    Open markets: Trade Freedom, Investment Freedom, Financial Freedom

 • Ryuk

  Levica se nikoli ni in se nikoli ne bo borila za svobodo.

  • Kosobrin

   Ta je pa dobra!

   • dob

    Napiši nam svojo definicijo svobode, da vemo o čem se tu pogovarjamo s tabo. Kaj pa vem kaj si ti predstavljaš pod svobodo! Opiši nam jo. S svojimi besedami.
    Če mi bo všeč, se ti pridružim. Torej, prepričaj me. Povej mi za kakšno svobodo se boriš (in tvoja levica skupaj s tabo). Kakšna je po tvoje svoboda? Kakšna je videti?

 • lauraas

  Levakom je prva skrb tretji svet!

  • Olga

   Naj se tja odselijo!

  • luckyss

   Saj mi smo že “tretji svet”…
   Država kjer nekateri delovni ljudje (da o upokojencih, invalidih in brezposelnih niti ne govorim) komaj preživijo, kjer so celo posamezni otroci lačni in nimajo vsi dostopa do kvalitetnih zdravstvenih storitev..

 • RealRevolution

  Socializem je bogatenje vlade z visoko norimi davki.Spremeniti moramo sistem in brcniti to vlado,da pristane cim dlje od parlamenta!.

 • Gru

  Pizda je ta izrojena levica polna bedakov, in spet bojo zmagal na volitvah z veliko vecino ;)

  • janko

   Ne sme več zmagati, NIKOLI več, več kot preveč škode so naredili!!!

  • luckyss

   Zmaga je običajno privilegij pametnejših…

   • slosin

    …pri nas v Slovenistanu privilegij levih lažnivcev in pokvarjencev …

    • luckyss

     Nisem rekel da niso lažnjivci (kot vsi politiki)…očitno so pametnejši ;)

     • valentin

      Jaz trdim, da so še genije kova Nikola Tesla pokvarjenci okradli in prenašali “naokrog”.

     • luckyss

      Govorimo o politiki ne o znanosti…Določeni politiki pač premorejo več IQja kot drugi…Pa ne trdim sedaj, da so to nujno številke nad 100 ;)

     • valentin

      IQ, morala, delavnost, dobrobit naroda !

     • if

      Tudi Hitlerja so izvolili “pametnejši” volivci?!

     • luckyss

      Po belogardistično- domobranskem mnenju očitno ja…Sicer pa ne govorim o volivcih, ampak o političnih veljakih …

     • if

      Ne, po vašem menju “Nisem rekel da niso lažnjivci (kot vsi politiki)…očitno so pametnejši ;)”.

      Velja tudi: Tito in Kardelj, šega KPJU oziroma KPS sta bila prva lojalna Stalinovemu Hitlerju v času napada nacistov na JU..

     • luckyss

      Seveda..pravi politik se obrača po vetru…poglej JJa ;))

   • valentin

    Ni nujno, lahko so prav smrdljivo pokvarjeni. Pošteni in dobromisleči državljani tega enostavno ne moremo razumeti. A vsaka zadeva ima svoj konec, verjemi.

    • luckyss

     Seveda..”zemlja vse ven potegne”…

  • Kosobrin

   Narod bo razsodil, kdo bo zmagal, ker ljudje imajo vedno prav!

   • valentin

    Nimajo vedno prav, zato potem jamrajo in jokajo.

    • Kosobrin

     Imajo, imajo, vedno je vzrok, zakaj tako odločijo.

 • Kosobrin

  Za to stanje so odgovorni vsi. Leve in desne vlade in vse stranke! Slovenija je eno samo bojišče, kdo bo koga bolj očrnil, kdo bo komu bolj nagajal in nenehno metanje polen pod noge. Če v družini ni soglasja, se slej ko prej podre, ravno tako je z državo. In nikar kazati s prstom samo na enega. V 26 letih je politika sprvila našo državo na kolena in na dno!

 • luckyss

  Spet eno samo jamranje…
  Pa kje ste vi “desnaki” ?!….Popeljite nas Slovence po svoji vizionarski poti…
  Ah, ja…jo nimate in Slovenci nismo dovolj butasti, da bi vam nasedli…?!
  Ja, nič, boste pa jamrali in lajali iz opozicije kot običajno…vašim pastirjem to očitno paše, saj so nesposobni za kaj drugega..

 • valentin

  Na vseh nivojih od državnih do občinskih se potihem sprejemajo nove obremenitve, z višjimi položnicami in omejitvami posameznikovih pravic.

 • Kosobrin

  Kaj se sekirate! Zmagala bo SDS in potem bomo takoj na prvem mestu!

 • piko8

  Levim “FAŠISTOM” uspeva nemogoče. To podalpsko državico so uspeli pripejati na dno na predzadnje mesto v EU. Res ste lahko ponosni na dosežene rezultate murglsko srbske mafije pod vodstvom miana kuçana in njegovih mafijozov ” gnoji” sram vas bodi !!!

 • luckyss

  Naj vam nalijem malo čistega cvička…
  Normalen politik, ki bi si na volitvah želel zmage SDS, bi najprej ukinil ta portal in noro TV….
  Ker tukaj se prepričujejo in ščuvajo le že itak zapriseženi in zvesti volivci SDS..
  Vse ostale pa s svojimi primitivizmi in pretiravanji le odvračate…Noben normalen Slovenec, ki prebira te strani ali gleda to Tv seveda nikoli več ne bo volil SDS…
  Zato bi se ovce morale vprašati ali vašim pastirjem morda celo res najbolj ustreza jamranje iz opozicije ?!

  • centurion

   Pseto, spizdi na MMChanzitv,
   Se odpravljaš s tega foruma kot lačen srat.
   ADIJO!
   Kar si reku si reku.
   SDS vam pa kodra živčke levim buzerantom in zoofilom.

   • luckyss

    No, saj sem vedel, ko resnica zaboli in ni argumentov začnete po starem običaju bevskati in jamrati..

    • centurion

     Pseto levo zabito.
     Ste v navezi LGBT?
     Ste levkoti bili v garaži?
     Kaj bi rad še kot argument?
     Morebiti TIČ sodni proces?
     V kateri riti vas ni?

     • luckyss

      Globoko vdihni, vzemi tableto pa spij en pir….
      Če to ne pomaga pa svečko prižgi…

     • centurion

      Ti pa, kot se v Barsoss kliniki spodobi,
      35cm lesen dildo v rit…

     • luckyss

      Ti pa vedno omenjaš neke spolne deviacije…Se boš moral malo zamisliti nad tem..to je običajno znak, da takšne želje na silo zatiraš, da ti potem vedno znova priskakljajo iz podzavesti…

     • centurion

      Čak mal ti in podzavest…
      Vi LEVAKI TO ZAVESTNO IN NAČRTNO!!!
      Zdaj pa je čas za malico.
      Bye, bye,,,

  • slosin

   …dej še kej napiš, saj veš, smeh je pol zdravja…

   • luckyss

    Me prav zanima kdaj se bo pojavil argumentiran in artikuliran odgovor na moj komentar…

    • joza joza13

     Če že hočeš, pa ga boš dobil.
     Gede na priljubljenost-obiskanost tega portala se ti bo kmalu zataknila kost v grlu. Da ne boš takrat jokal, stokal, grozil in se posluževal suicidualnih misli… stori to takoj. Ne čakaj na maj!

     • luckyss

      Še čakam…

     • Bozz

      Kaj pa, ko bi se enkrat zbudili iz te deli in vladaj pasti in se dejansko začeli pogovarjati o stvareh, katere vam uspešno skrivajo tudi in predvsem z deli in vladaj taktiko.

      Socializem/komunizem je novodobno sužnje lastništvo na malo bolj drugačen in prefinjen način. Nič se ne spremeni, samo sistemi suženjstva so postali bolj prefinjeni. Preprost, kratek video, da boš razumel resnico tvoje levičarske sužnje lastniške ideologije, prefinjeno skrite v ideologijo socializma/komunizma (davek na dohodek, davek na tvoj dom/hišo,…) :

      Taxation Is Slavery
      https://www.youtube.com/watch?v=OPM8vH3E2Wk

      In potem tole:

      Strange But True: U.S. Supreme Court Ruled Income Tax Is Unlawful
      https://www.youtube.com/watch?v=kFGDSfw4Zls

      Pa še en malo bolj globok video:

      The Story of Your Enslavement
      https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

      Levičarji ste slepi. Popolnoma oprana totalitarna mladina v ZDA z imenom antifa protestira proti njihovi zgodovini in uničuje spomenike, uničuje lastnino, medtem pa se ne zavedajo, da sami zagovarjajo novodobno sužnje lastništvo v ideologiji socializma/komunizma, ki jo želijo, da zavlada v ZDA (v resnici ta ideologija vlada tam že od leta 1913, medtem ko so vso krivdu prebrisano naprtili kapitalizmu, ki ga ni več) in da sami sebe peljejo v novodobno suženjstvo.

      Če te resnica še zanima, imaš tukaj še nekaj kratkih videov:

      Forced Taxation is Slavery
      https://www.youtube.com/watch?v=AMpkuset7yg

      Taxation = Theft at Gunpoint
      https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

      Ex IRS agent tells it like it is
      https://www.youtube.com/watch?v=s1UT2Ms5E2k

      Levičar zbudi se in se zavedi kaj v resnici zagovarjaš.

      SOCIALIZEM/KOMUNIZEM = SUŽENJSTVO

     • luckyss

      Vsak politik ve, da je najlažje obvladovati narod, ki je med sabo skregan…
      Zato se tudi oni delijo na “leve in desne” v bistvu pa družno kradejo naš denar…
      Ovce, leve in desne pa to omogočate, zato bi se verjetno moral ti zbuditi..

     • Bozz

      Če si pripadnik socializma/komunizma, novodobnega sužnje lastniškega sistema, je prebujanje tvoja naloga. Jaz namreč nisem.

  • Franjo Trojner

   Čuj jaz ne bom prav nič užaljen, če ti zapriseženi ortodoksni levičar zapustiš ta poratal. Idi pisat svoje osladne levičarske hvalospeve v tvoje leve medije, kjer svobodo govora/komentiranje sploh še dovolijo! Al pa si na tem portalu prav iz rzloga, ker je tu na tem portalu svoboda govora, komentiranje omogočeno? Sicer je komentiranje res bolj mišljeno, kot kritična debata, izmenjava mnenj in ne zlivanje gnojnice po demokratih, demokraciji in osamosvojiteljih, osvoboditeljih, samostojni Sloveniji itd., kot redno počneš ti in tvoji levi kameradi. Vidiš tukaj svoboda govora še živi, tudi za take, kot si ti.

   • luckyss

    In čakam…

    • Franjo Trojner

     Čakaš? Pa saj to je tvoj in večn problem vse levice! Vi non stop samo čakate in tuhtate kako bi državo z državljani vred spravili nazaj v vaše kumunistične čase, nazaj v samo vam ljubo Jugoslavijo. Ej stare juge si na Balkanu nihče več ne želi! Vi samo čakate in državi in državljanom ne pustite stopiti naprej. In ker samo čakate in mencate, ni reform, ni napredka! Razloži zakaj so v Sloveniji tako mizerne plače in penzije, zakaj tako velik javni dolg in tako nizek standard prebivalstva, če pa ste na pedeset let podlage v novi samostojni, demokratični državi Sloveniji ravno vi levičarji že vsaj 20 let na vladi? ČAKAM IN UPAM DA DOČAKAM TVOJE POJASNILO, ZAKAJ LEVICA V ZADNJIH 20 LETIH NA VLADI NI BELEŽI NOBENIH POZITIVNIH REZULTATOV ZA DRŽAVO IN LJUDI? ZAKAJ IMAMO PLAČE ENKRAT MANJŠE, KOT SO V AVSTRIJI IN ZAKAJ PENZIJE TRI IN POL KRAT MANJŠE, KOT V AVSTRIJI. ZAKAJ SE MLADI IZ SLOVENIJE POSPEŠENO IZSELJUJEJO IZ SLOVENIJE TUDI V AVSTRIJO IN ZAKAJ NITI ENEMU SAMCATEMU MLADEMU AVSTRJICU NE PRIDE NITI NA PAMET, DA BI SE PRESELIL V SLOVENIJO? HEJ, ČAKAM NA ODGOVOR!

     • luckyss

      Saj to tudi jaz trdim in sprašujem (že v komentarju daleč spodaj)…kaj hudiča “desnakarji” čakate…zakaj ne povedete Slovencev v boljšo prihodnost ?!
      Tako pa samo čakate in jamrate….Očitno je, da niste sposobni prepričati Slovencev, da bi vam dali zaupanje….Kar pa seveda sploh ni čudno, če kdo bere te vaše “članke” :))…da o hišnih pravovernih komentatorjih sploh ne govorim..

     • Franjo Trojner

      Čuj, da bo tvoj komentar odgovarjal sliki poleg tvojega imena zamenjaj sliko plemenitega psa s sliko gobezdave plehke papige.

  • joza joza13

   Razviješ neko teorijo, potem se pa sam ustreliš v koleno. Bebo si, ki ti ni para.
   Razumem, da vas neslovence že od nekdaj ovira in moti to, česar niste navajeni – demokracije in svobode govora, pa uveljavljanja zdrave kmečke pameti – to slednje je tudi največ, kar si morebiti prejel od svojih prednikov. Mogoče pa nisi bil deležen tega in sploh ne veš o čem govorim…

   • luckyss

    To ni odgovor na moj komentar, torej čakam…

    • joza joza13

     To je komentar na tvoj komentar in na prispevek in ni odgovor na tvoj komentar. Ne kužiš? Seveda ne, če si pa bebo…

     • luckyss

      Če komentiraš “komentar komentarja” ga napišeš pač pod “komentar komentarja” in ne pod glavni komentar…
      Kužiš,?! Ali pa je to že preveč komplicirano zate..

    • slosin

     A temu, kar si napisal, praviš komentar! To je navaden levičarski anti sds pamflet..Pa kaj za vraga visiš kar naprej tu gori, med temi primitivnimi komentatorji…očitno ti paše..

     • luckyss

      Tudi to ni odgovor na moj komentar…

   • Kosobrin

    Svoboda govora ni žaljenje, zmerjanje, cinično pisanje o nekem človeku ali o potomcih tistih politikov, ki jih ne maraš in niso po tvoji volji! Vsak govor, vsako mišljenje mora biti izraženo na nek primeren, dostojen način! Tega pa na Novi TV ne doživiš – ne od novinarjev in ne od komentatorjev.

    • if

     Kazalnik “svoboda govora” v zadevi Patria dokazuje, da so rdečenazorski mediji in politiki dosegli najhujšo stopnjo sovražnega govora in dejanj, ki so rezultirala v javnem linču in v parlamentarnem protiustavnem linču.
     Pri javnem linču ste sodelovali tudi tipi vašega kalibra.

     • Kosobrin

      Patria je padla, ker so bili dokazi umaknjeni.

     • if

      Patria je padla, ker so jo zastarali isti kriminalci, ki so jo tudi zagnali. Vsi so locirani na levici!

     • Kosobrin

      Zakaj potem še zdaj lovijo Wolfa, zakaj je Cekuta v arestu, če ni bilo nič?

     • if

      Omenjeni niso JJ, Crnkkovič in Krkovič!
      JJ se je pritožil na zastaranje z namenom, da nižja pristojna sodišča izpolnijo nalog ustavnega sodišča! https://www.rtvslo.si/crna-kronika/patria-jansa-se-je-pritozil-nad-zastaranjem/374766

      Niso ga izpolnila, pač pa so v svoji nedemokratičn maniri uredila zastaranje!

     • Kosobrin

      Zanima me samo, zakaj še vedno preganjajo Wolfa v zadevi Patria in zakaj je Cekuta v zadevi Patria v arestu!?

     • KIKI

      Mene pa zanima, zakaj ne preganjajo podpisnika pogodb: klovna Erjavca?
      Odgovor, prosim, lahko vel komentar ali kolumno ali članek! Po želji!
      Meni je Erjavec sumljiv, prav tako umazani Kos e.t.c. in en kup drekačev
      ki so hlastali po Patrii s svojimi lepljivimi tacami (LDS-ovci in DS-ovci)

     • if

      Odgovoril sem vam “JJ, Crnkovič in Krkovič niso Wolf in Cekuta”.
      Povedal sem vam tudi, da v zadevi Patria nižja pristojna sodišča niso izpolnila naloga ustavnega sodišča kljub temu, da je tudi JJ to pričakoval, zahteval.

      Dr. Milan Terčelj: Velika prevara Slovencev v aferi Patria: http://reporter.si/clanek/tiskana/dr-milan-tercelj-velika-prevara-slovencev-v-aferi-patria-437718
      Dr. Milan Terčelj: Velika prevara Slovencev v aferi Patria (2.del): http://reporter.si/clanek/slovenija/dr-milan-tercelj-velika-prevara-slovencev-v-aferi-patria-2del-436228
      Dr. Milan Terćelj je kot zunanji akter delal za Sistemsko tehnika, ki je izgubila posel v zadevi Patria.

      Če navedenga ne razumete, ne dojamete in ne implementirate v svoja izvajanja, ste nesposobna oseba za življkenjen v demokraciji!

  • beno

   Hov, hov, jst sm gou,
   prej kosmat, zdej pa že brez gat !

   • luckyss

    Ja, bravo….samo ne kar obupat, če boš vztrajal, boš mogoče nekoč celo napisal nekaj duhovitega….saj to je bil verjetno namen..?

  • rabbit

   To lahko izjavi samo bebav levičar, ki je raje reven kot cerkvena miš, ki še vedno voli tistega, ki ga skube in striže.

 • AlojzZ

  “Bravo levičarji! Slovenijo ste po ekonomski svobodi postavili na 97. mesto – za Kambodžo in Burkina Faso!”

  Ampak to še ni vse! Lahko naredimo še več! Počakajmo na drugo leto!

  • Zgornji

   Heh, saj reeesss … !!! ;-))

 • KIKI

  In kaj bo porekel Cmerar? -da je zelo zadovoljen, ker je v tem težkem času
  uspela vlada potegniti ekonomsko svobodo iz čiste “0” v negativo! To je uspeh,
  tovariši! Velik! Še Hrvaška nas je poscala! Čestitam! (Hrvaški ,seveda)

  • Zgornji

   HEH, …. AMENNN !!! ! !!! AMPAK ŽALOSTNO TUDI RES !!! ! !!! :-(

 • luckyss

  V Marseillu je spet enemu “volan zašteku”..

  • MEFISTO

   Zanimivo, da islamisti znova niso originalni.

   Za likvidacije je udba že njega dni uporabljala kamione.

   • luckyss

    Ja, tudi s tankom so jih nekaj baje povozili, medtem, ko je “desnim” bolj ležal nož…
    Torej res nič izvirnega..

    • slosin

     …spet lažeš…številke INZ to dokazujejo…

 • baubau

  Če ob teh rezultatih ne boste zamenjali zagovornikov jugo-socializma,si zaslužite še slabše.

  • Zgornji

   AMENNN !!!

 • althar

  No to je že bolje, a očitno ne razumeš tematike, o kateri pišeš.
  1. Lestvica ekonomske svobode prikazuje gospodarski potencial, ne statistično stanje gospodarstva.
  2. Gospodarski kazalci seveda NISO “izjemno” pozitivni. BDP je po 9 letih še vedno nižji kot 2008, tudi število zaposlenih še ni doseglo ravni iz 2008.

  • Aron

   Še enkrat, lestvico pripravlja neoliberalni thinktank. Kaj je neoliberalizem naredil Zahodnemu delavnemu človeku v zadnjih 30 letih mi ni več treba ponavljati, kajne? Lestvica je nepomembna.

   Se strinjam, ni še vse tako kot bi moralo biti, se je pa gospodarska klima občutno izboljšala. In to me seveda veseli.

   • althar

    Eh, pa smo spet na začetku. Očitno res nima smisla polemizirat z levičarji: cirkularna logika in logične napake, to je vse, kar zmorete, kadar je treba pojasniti svoja stališča. Polemika se konča, še preden se dobro začne.

    p.s.
    Lahko pa me, da bo vsaj kaj koristi od tebe in tega tipkanja, razsvetliš z razlago, kaj točno je neoliberalizem naredil “Zahodnemu delavnemu” (domnevam, da misliš zahodnemu delovnemu) človeku v zadnjih 30 letih. To bi res rad vedel.
    Pred tem pa mi lahko še razložiš, kaj točno pomenita frankfurtski sintagmi “neoliberalizem” in “neoliberalen”. Vsi levičarji ju tako radi uporabljate, a mi še noben ni uspel pojasniti, kaj dejansko pomenita.

    Vnaprej hvala.

    • Aron

     Neoliberalizem je prinesel deregulacijo, privatizacijo (tudi naravnih resursov), prosto trgovino, razkroj socialne države v korist kapitala in še in še katastrofalnih politik. Kaj nam je realno prinesel? Vse finančne/ekonomske krize (od zadnje se še vedno pobiramo, plačali smo jo delavci, in ne povzorčitelji). Srednji razred izginja, dohodki stagnirajo, koncentracija kapitala, ki ima neomejeno moč, je nevzdržna. Še Alan Greenspan (učenec Ayn Rand in opevanega Friedmana) je priznal, da je neoliberalni sistem napačen, da je vse, česar so ga naučili, zabloda: https://www.youtube.com/watch?v=WJaW32ZTyKE

     In a nutshell:
     https://www.youtube.com/watch?v=jJAbEmyZP0o

     Za več pa guglaj ekonomista Marka Blytha, ki briljantno postavi zablodo neoliberalizma na svoje mesto.

     • althar

      Po pričakovanju, tipičen napiflan, a prazen in manipulativen levičarski odgovor. Ne vem le, kako da si izpustil Naomi Klein in Thomasa Pikettyja?

      A gremo po vrsti.
      1. Katero točno “deregulacijo” in kje po zahodnih državah je “neoliberalizem” prinesel v zadnjih 30 letih?
      2. Katero točno privatizacijo in kje po zahodnih državah (izven vzhodnoevropskih komi diktatur) je prinesel v zadnjih 30 letih?
      3. Katero točno “prosto trgovino” po zahodnih državah je prinesel v zadnjih 30 letih (pa ne mi pisat o 17.000 straneh “prostotrgovinskega sporazuma” NAFTA)?
      4. Kateri točno “razkroj socialne države v korist kapitala” po zahodnih državah je prinesel v zadnjih 30 letih?
      5. Katere točno so “še in še katastrofalne politike” in kje po zahodnih državah, ki jih je prinesel v zadnjih 30 letih?
      6. Katere so bile veljavne politike v zahodnih državah, preden jih je “neoliberalizem” ukinil in vsilil svojo doktrino?
      7. Predvsem pa še vedno nisi odgovoril, kaj točno je “neoliberalizem”, kje je opisana
      njegova ideologija, kdo je njegov avtor (ali avtorji) in kdo izvajalci ter kako so jih agenti “neoliberalizma” prisilili, da so izpeljali vse te politike, ki si jih navedel.
      Poudarek je, kot si morda opazil, na besedni zvezi “v zadnjih 30 letih”, kar pomeni, da me zanima, kaj točno je zadnjih 30 let prineslo drugačnega v primerjavi s prejšnjimi, recimo 30-40 leti?

      Če tega ne zmoreš navesti, pomeni da spet trosiš logične napake, kot sta appeal to common sense in argumentum ad lapidem.

      Naprej.

      8. Kdaj je obstajal, kdo so avtorji in kaj je zagovarjal prvotni liberalizem, če zdaj vlada “neo” liberalizem? V čem se “neoliberalizem” razlikuje od liberalizma? Kaj je nadomestilo ta izvorni liberalizem?
      9. Katere gospodarske ideologije, poimensko, so boljše od “neoliberalizma” in kje na svetu obstajajo?

      In za konec.
      10. Pravilno ugotavljaš, da v Ameriki srednji razred izginja (v drugih zahodnih državah tega ni opaziti, na vzhodu pa se krepi). Ampak ameriški srednji razred izgublja svojo moč že od začetka ’70 let naprej. Si kdaj zares razmišljal, zakaj je tako? Si kdaj preučil zgodovino ameriškega gospodarstva in ameriškega dolarja? Poznaš razloge in način, kako je bila ustanovljena ameriška centralna banka, Fed, kakšna so bila njena pooblastila in kako so se spreminjala? Poznaš vsebino in zgodovino Glass Steagalovega zakona, ki je nastal 1932, bil de facto razveljavljen v ’60 letih in de iure 1999? Poznaš Regulacijo Q iz leta 1933 in kaj je prinesla? Poznaš Nixonovo (kakor začasno) ukinitev zlate podlage USD (in s tem ukinitev Bretton Woodsa) 1971, razloge, ki so pripeljali do tega in posledice, ki jih je to prineslo? Poznaš Fed regulaciji 95-4/42 iz leta 1995 in kaj sta prinesli? Poznaš fenomen t.i. eurodolarja in kaj vse je ta fenomen prinesel in kaj vse pomeni?

      Če ne, nazaj za knjige in na splet, pa brat, potem pa bit pameten.

      Aja, in filozofska famme fatale Ayn Rand ni nikogar učila, še najmanj pa Greenspana. Greenspan je bil površni pristaš avstrijske ekonomske šole (in ne Friedmana), dokler ni postal predsednik Fed, takrat pa je ovrgel svoja prejšnja prepričanja (na primer zagovarjanje zlate podlage denarja) in postal tipični neokon ekonomist. Res pa je, kot pišeš, nekaj let po sestopu s svojega položaja kritiziral svoje lastno delovanje na čelu Fed in obžaloval, da se ni držal svojih prejšnjih (avtrijskih) ekonomskih načel. Res pa je tudi, da je kasneje spet vsaj dvakrat spreminjal svoje mnenje, če se prav spomnim, tako da je v zadnjih letih postal povsem irelevanten. Je pa, v svoji nevednosti in slepoti, kot predsednik Fed kriv za glavni polom svetovne monetarne politike z regulacijama iz leta 1995, ki sem ju omenil zgoraj. Bernanke in Yellen po njem lahko samo nemočno opazujeta, kako se razkraja svetovni monetarni sistem in lovita vodo s sitom, kot bi se lahko reklo. Seveda pa je na zalogi zadaj IMF s svojim SDR, a to je že druga zgodba.

      Preden se naslednjič lotiš ekonomskih tem, preuči, kaj učijo različne ekonomske šole, vsaj glavne, kot so klasična, institucionalna, avstrijska, marksistična, keynesijanska in monetaristična ter kje so glavne razlike med njimi. Da ne boš, kot na žalost tudi mnogi kakor “ekonomski” novinarji, tlačil v en koš “avstrijcev” in “monetaristov” ali pa “marksistov” in “keynesijancev”.

     • Aron

      Res predlagam, da si malo pogledaš/poslušaš/prebereš Blytha, ki na zelo življenski način pojasni zablode neoliberalizma. Ekonomske šole gor ali dol, ne pomaga ti tudi vse to znanje, če še vedno verjameš, da je neoliberalizem prinesel več dobrega kot slabega. Žalostno…

     • althar

      Dobro, vidim, da ne veš nič o (makro)ekonomiji, niti te to ne zanima preveč, kar je povsem v redu, saj niso vsi za vse. Res pa je, da menim, da bi morali biti vsi deležni vsaj osnovne ekonomske izobrazbe, saj je ekonomija za ljudi vsaj tako pomembna, kot sta fizika ali kemija. A prepričan sem, da elite namerno želijo večino ljudi držati v ekonomski nepismenosti, da jim laže vladajo, podobno, kot so prej stoletja ovirale opismenjevanje in splošno izobraževanje. A to je spet druga tema.

      Tvoj Blyth, mimogrede, ne pove ničesar, česar ne bi slišal že od mnogih drugih, čeprav je sicer videti načitan in kar duhovit zabavljač. Boleha namreč za enako boleznijo, kot večina njegovih psevdoekonomskih kolegov, tudi kadar nimajo zadaj skrite politične agende (kar je sicer dokaj pogost pojav pri psevdoekonomistih). Ker v svojih modelih ne upoštevajo novih vrst denarja, ki se pojavljajo v mednarodnem monetarnem sistemu od konca 50. let dalje, se trudijo rešiti nemogočo nalogo: poiskati rešitev za več neznank, kot imajo na voljo enačb. To jih privede do nepremostljivih težav že pri razlagi ekonomskih posledic prvega reda, kaj šele pri sekundarnih in terciarnih. Uporabnost njihovih ekonomskih razlag je zato natanko takšna, kot uporabnost kemijskih razlag gorenja, preden so odkrili kisik. Torej nikakršna. To si le zapomni, preden naslednjič padeš na njihove finte.

     • Aron

      Sicer pa hvala za izčrpen odgovor, sem se kar nekaj novega naučil. Ni to smisel izmenjave forumov in mnenj?

     • althar

      Drži.

 • Franjo Trojner

  Domača javnost in novinarji, pa tudi stranke opozicije naj vladi in ministrom začnejo postavljati prava vprašanja! Naj pove Cerar kaj bo naredil, da bo najnižja plača in penzija v Sloveniji 1000€? Naj pove Cerar kaj bo naredil, da bo drastično znižal davke? Naj pove Cerar kaj bo naredil, da bo drastično zmanjšal dolg države, povečal zaposlovanje, uredil luknjasto zakonodajo, preprečil korupcijo, uredil nepristransko sodstvo itd.itd………

  • mišmaš

   ejjejej ! bomo vprašačli naslednje leto !

 • radames

  Večinsko levičarstvo, ki ima v lasti državo, vedno privede do nazadovanja države in do napredka – v korupciji.

 • Artur

  Bravo levičarji! Slovenijo ste po ekonomski svobodi postavili na 97. mesto – za Kambodžo in Burkina Faso . “Bravo” politikantska narodno izdajalska raznobarvna kamarilja, ki dovoli , da nam Nato zločinska banda z žegnom danes spet že cel dan strupeno svinja ozračje , narod je vse bolj bolehen, ozračje pri nas pa verjetno tudi drugod vse bolj smrdi po aluminiju vse bolj nas zaprašujejo kot ščurke ! Poizvedite na pristojnih državnih organih zakaj dovolijo zapraševanje te svinjarije nad nami , opozorite kdaj javnost tudi na to perečo problematiko , če vam je sploh kdaj bilo kaj do narodovega blagora v kar pa po vaši neodzivnosti močno dvomim .

  Danes začetek svinjanja ob 10,30 uri
  http://shrani.najdi.si/?1p/iu/499Xh9lR/sam0110.jpg
  http://shrani.najdi.si/?1S/Nd/2wL64LsP/sam0118.jpg

  Danes ob 13.30 uri- adijo lepo plavo nebo “dobrodošla” siva svinjarija . Do kdaj še se boste šli ignoranco ?
  http://shrani.najdi.si/?3p/11J/VBtfPFd/sam0121.jpg
  http://shrani.najdi.si/?3U/128/409UTTIZ/sam0122.jpg
  ——————————————————————————————————————————————–
  https://www.youtube.com/watch?v=plMt2e15WFw&t=34s
  https://www.youtube.com/watch?v=kaEfEtb_n6I&t=659s

 • Bozz

  Socializem/komunizem, ne samo da uničuje države in jih postavi v stanje popolne bede in zadolženosti, je predvsem novodobno sužnje lastništvo na malo bolj drugačen, pretkan in prefinjen način. Nič se ni spremenilo odkar so ukinili odkrito suženjstvo v 19. stoletju, samo sistemi suženjstva so postali bolj pretkani in prefinjeni. Za začetek preprost, kratek video, da boste razumeli resnico levičarske sužnje lastniške ideologije, prefinjeno skrite v doktrino socializma/komunizma (davek na dohodek, davek na tvoj dom/hišo,…) :

  Taxation Is Slavery
  https://www.youtube.com/watch?v=OPM8vH3E2Wk

  Pa še en malo bolj globok video:

  The Story of Your Enslavement
  https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

  In potem tole:

  Strange But True: U.S. Supreme Court Ruled Income Tax Is Unlawful
  https://www.youtube.com/watch?v=kFGDSfw4Zls

  Levičarji so slepi. Popolnoma oprana totalitarna mladina v ZDA z imenom antifa
  protestira proti njihovi zgodovini (ki je ne morejo izbrisati) in uničuje spomenike, uničuje lastnino, medtem pa se ne zavedajo, da sami zagovarjajo novodobno sužnje lastništvo v ideologiji socializma/komunizma, ki jo želijo, da zavlada v ZDA (v resnici ta ideologija vlada tam že od leta 1913, medtem ko so vso krivdo prebrisano naprtili kapitalizmu, ki ga ni več) in da sami sebe peljejo v novodobno suženjstvo. Ukana je popolna. V socializmu/komunizmu so ustvarili takšen sistem suženjstva, da se dobršen del opranega naroda v ZDA in povsod po svetu želi kar sam zasužnjiti.

  Še nekaj kratkih videov:

  Forced Taxation is Slavery
  https://www.youtube.com/watch?v=AMpkuset7yg

  Taxation = Theft at Gunpoint
  https://www.youtube.com/watch?v=wTMTaCuklsY

  Ex IRS agent tells it like it is
  https://www.youtube.com/watch?v=s1UT2Ms5E2k

  In vsi tisti na desnici, ki prav tako mislite in zagovarjate, da davek na dohodek, itd. mora biti, ker ne veste bolje, ste v resnici levičarji in ne desničarji, saj je davek na dohodek, centralna banka, davki na nepremičnine, zemljo,… temelj socializma/komunizma. Prava desnica je tista, ki zagovarja popolno ukinitev davka na dohodek, davka na nepremičnino v kateri živiš in je TVOJA LAST IN NE LAST DRŽAVE IN BANK katerim plačuješ najemnino, da lahko živiš pod svojo streho,
  davka na zemljo katero obdeluješ za svoje preživetje, itd.

  Levičar zbudi se in se zavedi kaj v resnici zagovarjaš in kako te vodijo za nos. Davek na dohodek, itd. je navadna kraja denarja, nad katerim nimaš nobene besede kako se naj porabi in ki večinoma konča v žepih tistih, ki ga pobirajo, ki vzdržujejo ta novodobni suženjski sistem.

  SOCIALIZEM/KOMUNIZEM = SUŽENJSTVO PREKO DAVKOV IN DOLGOV

 • miha57

  Tak je to, če imaš na oblasti Stranko Mafijskega Centra !

 • rabbit

  HAHAHAHAHAHAHAHAHA

 • FUCK COMMUNISM

  Cmerar je bebavo Melaniji po telefonu izdavil, da smo “Slovenci ponosni nanjo”. Za kaj ze?!?!? Ker je dala noge narazen enemu ostudnemu bogatemu staremu prdcu in pozabila od kod prihaja?!? Jaz se je sramujem! Zakaj zdaj ob teh cifrah eticni moralnez Cerar ne kvaka o ponosu?!?!? Saj je vendar to odlicen rezultat 21 letnega dela rdecuharskih vlad!!! A na to ni pa nic ponosen?!? Prekleto tele!

  • Artur

   Ženeselepenaparekotmuhenalepak , “izbrani” Butlaci pa po butalsko in po hlapčevsko. Ivan Cankar v svojem času je bil tragična žrtev takšnih, ko jim je nastavljal ogledalo , a ogledalo še vedno ostaja ampak Butalci še naprej po butalsko.

  • xtc

   Ti se res lahko sramuješ še za coto Trumpu za čevlje nisi,bi usnje poškodoval,

 • Artur

  “Dobrodošli” v Novem svetovnem redu s hlapčevskimi narodnimi izdajalci.
  https://www.youtube.com/watch?v=jVQ9tyJZgSg&t=3542s

  • Olga

   Da ne boste končali v kakem loncu! Petelin, ki prezgodaj zapoje…..

   • Artur

    Upam , da nisem edini , več nas bo bolj se bo slišalo kikirikanje , vrag že šalo jemlje in ni mi vseeno kaj bo v prihodnosti z mojimi vnuki, če se ne bomo še pravočasno rešili te satanske zalege.

    • Zgornji

     AMENNN !!! ! !!!

   • Zgornji

    Olgyca, ne zdaj kar vsepovprek tolči , nooo … :-/ :-( :-P

 • Zgornji

  A CELO GRČIJO DA SMO PREHITELI, … MA RES STE DOBRI , CMERKOTI, PAHORIČI, JANŠISTI, KUČISTI, LJUDMILISTI IN OSTALA GOLAZEN , … NI KEJ , … RES, … CELO GADJA ZALEGA JE BOLJŠA OD VAS , …

  • Olga

   Vseglihar! Saj vemo….. “Vsi so glih”, sam da so “naši” na oblasti….

   • Zgornji

    Nooo, saj ne rečem da so čisto vsi glih zanič, ker eni so še vedno preceeej Bolj Zanič kot drugi . Torej, lahko izberemo manjše zlo. Ampak, lahko bi pa izbirali med Najboljšimi, mar ne ?

  • slosin

   ‘janšiste’ spust, pa si 100% zadel…probaj še enkrat…

 • Slovenec 33

  Ja za okupirano državo, kjer okupatorji in izdajalci slovenskega naroda avtohtono prebivalstvo le ropajo, zatirajo in izkoriščajo je ta uvrstitev realnost.
  Do postavitve patriotske vlade boljše ne more biti.
  Idioti so idioti, ne gre drugače.

 • Sodni dan

  Nekaj me zanima kdo bo plačal dolgove ki so nam jih napravili ti nesposobneži v 10ih letih?? Na volitvah sem 100 posto za SDS vprašanje je samo kaj se še da rešiti??

  • Novakec1

   Nič.

 • T-Rex

  dobro si zapomnite zgornjo sliko. namreč dolžnost vsakega , ki ljubi Slovenijo je , da če kje vidi enega izmed teh parazitov, da mu da eno močno klofuto po gobcu !

  • FUCK COMMUNISM

   Saj si pizduni nevarovani ne upajo med ljudi…

   • T-Rex

    ko ne bodo več na položajih ne bodo več varovani. in upam, da bo to kmalu…

 • samsara

  Samo poglejte si jih na sliko no.
  Kučanove moleke.

 • Franjo Trojner

  A se vam ne zdi že kr hudo perverzno, vladajoča politična levica s svojo diletantsko politiko uničuje prihodnost naše države in državljanov in nato še od teh istih državljanov pričakuje, da jo bomo za to mizerijo nagradili še z ploskanjem, volilnimi glasovi. Ma saj bi morali biti volilci hudo mahnjeni na sadomazo, da bi volili runkle, ki nas vztrajno in vedno bolj tišijo v težave, vsesplošno bedo, revščino. Mladi izobraženi so jih hitro pogruntali in zato masovno bežijo iz države. Vprašanje na mestu je, kdaj bomo te našišurjene puhoglave runkle na stranski tir postavili mi, ki bežati iz teh ali onih razlogov nočemo ali ne moremo?

 • Vikttor

  preveč rdeče barve jebilo razlite! Treba jo je zbrisat!

 • Artur

  Albert Einstein: »Če čebele izginejo iz obličja zemlje, bi človek imel le še štiri leta življenja. Nobenih čebel, nobene oprašitve,.. ..nobenih ljudi.«
  https://www.youtube.com/watch?v=9pIzA8Z9Z0o

  • Hribouc

   Če bodo vladovali zgoraj opisani, pocrkajo še čebele!

   Nesposobnežev, pofuklnov vseh vrst, pasjejebcev, pedrov -ki jim nič ne rata imamo toliko, da tud čebele ne bodo zdržale.
   Ostali bodo samo RDEČI JALOVI TROTI, IZDAJALSKE OSE IN VELIKO MRČESA.

   Jablane in češplje in jagode ne bodo več rodile, zarod bo krepal.

  • xtc

   Nič bat bodo komunisti opraševali.

   • Artur

    Že zaprašujejo in to njihove NWO komunistične gazde že dolgo samo v nebo poglej komunisti so že leta nazaj požegnali to početje .

 • Hribouc

  Jasno, ko beli dan!

  Ko glavni Rdeči Khmer , Kučanov Milan, precednik CK Zveze Udbokučanistov iz Murgeldorfa krmili udbaško multiskorumpirano državno tvorbo Rdeči Kombinat Slovenistan, ne more biti drugače kot je!
  Zato smo v taki družbi s takimi rezultati, kot so.
  Ko bo butastemu delu nacije kapnilo, da tako ne gre več, bo oplel tudi Kučan in nujegova koritarska falanga!
  Kar se pa slike tiče:
  Šeme, nastavljene po državnem udaru Patrija kot Parlament in kot Vlada-nič drugače kot trenutno v Venezueli , preoblecite v partizanske uniforme z rdečimi zvezdami na kapah!
  Fraska v ozadju je taprava.
  Dobite popolno sliko svinjske krvave boljševiške rdeče ubijalske Revolucije, ki ji rečejo NOB !
  REZULTATI SPADAJO POD TAKO SKOMPLETIRANO SLIKO!
  LUZERJI, ŠEME NAPUDLANE, KORITARJI POŽREŠNI, OBLASTIŽEJNI IN POPOLNOMA NESPOSOBNI!

 • Hribouc

  Urednik!
  dajmo se zment.
  V normalnih državah so Levičarji.
  ——————————————-
  V Kučanovem Kombinatu Slovenistan so levi voluharji.Zgube.
  ——————————————————————————
  Da ne žalite levičarjev, prosim :

  Kučanistični L E V U H A R J I !
  ————————————————————————————-

  • Artur

   Ko je moja stara mama nekoč po sili razmer kdaj imela opravka s kakšnim norcem mi je vedno rekla danes me je spet en levi spravil ob živce, bog se ga usmili saj ne ve kaj počne , sveta Marija mamka božja hahahaha .

   • Hribouc

    Blagor ji!
    Luvuharjem pa ni pomoči.
    Rodili smo se v istih časih.
    Rastli skupaj.
    Delali in ga srali skupaj.
    Športali.
    Zidali bajte in ga žingali kot žolne.
    Poznamo se v nulo!
    BUTNSKALA!
    Nič ne pomaga.
    —————————————–
    Kakšna vera, kakšni ideali, kakšne delavske pravice, kakšen Človek… Bejži! Fuck off!
    ———————————————–
    OBLAST, BITI ZDRAVEN, IMETI, DENAR, PRIVILEGIJI, IMETI “PRAV” IN BITI V TROPU!

  • montyamp

   Kaki levuharji , BANDITI na BANDITENSTRASSE .

 • xtc

  Levaki so uničevalci držav,Slovenijja je naisti poti kot Yuga,vodijo jo isti ljudje(klani) kot v Yugi in konec bo identičen,ko tujina nekega jutra ne bo dala več kreditov se bo leva oblast sesula kot ona vYugi in konec bo identičen.

  • Janko Gedlička

   Pa bomo imeli reprizo Venezuele

 • domovina mili dom

  Samo s pomočjo oslov se pride na konja.

 • soc

  Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo. Poslije Tita Tito, poslije Kardelja Kardelj!

  In tako je svetla prihodnost iz leta 1991 počasi za nami. Hvala, zlobni “protestantski” palček, naj se ti stokrat povrne v peklu.

 • antimur

  Toliko bedakov in pokvarjencev spraviti v eno vlado, je uspelo samo največjemu idiotu Cerarju, od takšnih kretenov pa res ne moreš pričakovati kaj drugega kot totalno sesutje Slovenije.

 • Pezde

  Če bi bili v Kambodži, bi Cmerar že zdavnaj dobil par šusov v glavo in obležal.

 • montyamp

  Samo komunist na kandelabru je dober komunist .

 • montyamp

  Za to stanje je kriva paradajzarska glistavost , združenje banditov pod vodstvom halbmadžarsko murglosrbskega pohabljenega žveplenega pritlikavca , kateremu godi če ga nazivajo z mafijo .
  Seveda hunta morilskega nasledstva ni “m” od mafije , to je trop garjavih hijen , katere čaka podoben konec kot so ga naredili Romuni na božič 1989 .

 • montyamp

  Madona , toto sliko pa v okvir .

  • Olga

   So kot kup nesrečnikov, ki jih je veter iz Murgl skup zmetal!

   • sunday

    res je, slika pove vse o umski kapaciteti teh etično moralnih invalidov, prav veje iz slike!!!

 • tohuvabohu

  Sočutnega človeka ob gledanju te žalostne slike prime, da bi dal vsakemu dvajsetaka, pa naj se pobere z državne funkcije in se nikoli več ne vrne v politiko.

 • bubamara

  Uživajmo dokler imamo svojo državo. Dolgo ne bo trajalo. Za hlapca smo dobri, gospodarji pa bolj slabi.

 • Hun

  pogrebni zavod

 • sunday

  tisti, ki jim je dal glas na volitvah si jih naj dobro pogleda to hordo pokvarjencev in naj se globoko zamisli nad sabo, ker je sam največje zlo in velika budala ter še bolj pokvarjen izdajalec slovenije in slovencev!!!

 • PRIČEVALCI

  Žalostno. Pod Titom smo bili dosti višje na lestvici (vsekakor pa daleč pred Burkino Faso in Kambodžo). V kapitalizmu nas bo pa (kot kaže) kmalu še Bangladeš prehitel.

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   Jebiga , to so tvoji

   • beno

    Pričevalec je močnokrven. Bi bil fajn za iz njega krvavice delat za pse futrat.

    • Rdeče zvezdaš Zoran

     A si znoru, so probal v zavetišču v CH, so vsi psi pocrkal

     • beno

      A, pol pa ne. Škoda psov. Bomo pa kače futral , udave, kobre……….pol pa jih na ta pofarbane spustil. :)

     • Rdeče zvezdaš Zoran

      Saj veš za kwa so njega iz CH izgnal

     • beno

      To pa ne vem. a ga je tud tam kaj srov.

     • Rdeče zvezdaš Zoran

      ITAQ, v nobel lokalu kjer so bogate dame na kavo hodile, jim je pse scat vozu, pa so ga dobil kje eno koker španjelko natepavu.

     • beno

      Ej, ja – ti baraba, ti. .
      Škoda, ker se ni polotu krokodila, ha, ha, ha,

     • Rdeče zvezdaš Zoran

      Kwa pa veš pr njemu, je pa res en cajta visoke čevlje nosu iz krokodilje kože, je tud transvestit v prostem cajtu

     • beno

      Jaaa, a je mogoče tud od jančkovića burazeru.

     • SDS je v mojem srcu

      ITAQ, saj veš una slika na paradi, ko je Jankovića objemu

     • beno

      Seveda da vem. A ta je tista mona…….. ma ne ga srat, no.

 • PRIČEVALCI

  21. avgust 2017, Ljubljana – MMC RTV SLO,”Magna Steyr je dobila gradbeno dovoljenje na Madžarskem. Se poslavlja od Slovenije?”

  Hvala vam, janšisti. Drugo leto bomo po vaši zaslugi na 148. mestu.

  • beno

   šeytan, a te kaj zebe ?
   Ti dovolj kurijo, ha, ha, ha, ….

   • Rdeče zvezdaš Zoran

    Njega sam zakuriš, je poln alkohola

    • beno

     A se užge samo da greš mim ? ha, ha, ha, dobra sorta.

     • Rdeče zvezdaš Zoran

      Kako hiter spizdi, sam, da me vid

     • beno

      kaj češ, korajžen pa je…:) . hitr pa še bol, ko je treba tečt, ha, ha, ha, pol pa u kevdr pa rjuho čez glavo, ha, ha, ha,

     • beno

      ima že dost prakse v tem, ha, ha, ha, …..

  • Jezus Kristus

   Prosim, še drugič, sin moj

 • Ana Job

  Vztrajno se približujemo podnu. Komunist ni bil nikdar dober gospodar, zato pa so rezultati dolgoletnega “dela” teh izmečkov, tako zelo zgovorni.

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   ITAQ

 • Hun

  slovenijo delimo na miroljube in domoljube

  • tohuvabohu

   Zvezdoljube si pa pozabil?

 • CyberWest

  “The only good communist is a dead communist”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!