fbpx

Čas za rešitev delnic se izteka

Registrski računi, na katerih je imelo v začetku letošnjega leta četrt milijona Slovencev in Slovenk svoje delnice, se bodo že čez nekaj dni ukinili. Po zadnjih podatkih mora za svoje premoženje še vedno poskrbeti preko 100.000 državljanov. Zato so se v teh dneh zelo podaljšale tudi vrste pred borznimi hišami, saj številni državljani ne želijo izgubiti svojega premoženja in težavo rešujejo prav v zadnjih dneh leta.

“Tudi v ALTI, največji slovenski borznoposredniški hiši, v teh dneh opažamo veliko povečanje števila državljanov, ki rešujejo svoje delnice. Trenutno na naši osrednji lokaciji na Železni cesti v Ljubljani naši svetovalci vsak delovni dan med 9. in 17. uro rešujejo delnice, ki jih imajo državljani še vedno na registrskih računih. Časa je na žalost vse manj, kolone pa se bodo proti koncu leta le še podaljševale,” pravi Anja Zidar, koordinatorka svetovanja in prodaje v ALTI Invest.

image002

Delnice še vedno lahko rešite tudi brezplačno!
Veliko državljanov se zlasti zadnje tedne sprašuje, ali njihove delnice sploh dosegajo takšne vrednosti, da bi se jim izplačalo odpreti trgovalni račun. V ALTI se trgovalni račun vsekakor izplača odpreti vsem, ki imajo na registrskem računu tržne vrednostne papirje. Vsi, ki bodo v izbranih poslovalnicah Pošte Slovenije, Banke Koper delnice z registrskega računa prenesli na trgovalni račun pri ALTI in kupnino iz teh delnic investirali v vzajemni sklad ALTA ABS, bodo namreč oproščeni vseh stroškov oziroma bo celotna storitev za njih popolnoma brezplačna in brez kakršnih koli skritih stroškov.

Registrski računi v treh minutah

V ALTI se zavedamo, da vsi, ki imajo svoje delnice še vedno na registrskem računu, nimajo enakih želja. Prav tako se razlikujejo tudi delnice in njihova vrednost, saj vsi v času privatizacije svojih certifikatov niso mogli vložiti v najbolj zaželene družbe. Nekateri so imeli v času privatizacije srečo in so lahko svoje certifikate zamenjali za delnice Krke, Petrola in Luke Koper in imajo sedaj tudi za več tisoč oziroma celo za več kot deset tisoč evrov delnic. Spet drugi imajo v lasti delnice nižjih vrednosti. Nekateri bodo želeli svoje delnice obdržati, saj jih vidijo kot neke vrste zlato rezervo, medtem ko bodo drugi delnice želeli prodati in kupnino investirati drugam.

Kaj potrebujem za odprtje TRGOVALNEGA RAČUNA?

– Osebni dokument

– Bančno kartico 

– Davčno številko

Kako prenesem DELNICE?

Ko imate odprt trgovalni račun, samo še podpišete obrazec za prenos. 

– Hitro in enostavno

– Brez skritih stroškov

– Brez stroškov zaprtja trgovalnega računa