fbpx

Baričiču se trese stolček, morda pa dopust takoj po prevzemu poslov le ni bila dobra ideja

Foto: STA

Andrej Baričič, ki ga je svet UKC Ljubljana imenoval za generalnega direktorja s polnimi pooblastili, od vlade zahteva, da poda soglasje k njegovemu imenovanju. Pri tem pa zaradi svojih ciničnih izjav v koaliciji vedno bolj zgublja podporo. Največjo bolnišnico v državi sedaj v celoti vodijo vršilci dolžnosti. 

Andrej Baričič je prejšnji teden pozval vlado, naj čimprej potrdi njegovo imenovanje na mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana s polnimi pooblastili, saj si ne želi več dolgo biti zgolj vršilec dolžnosti. Zaradi svojih ciničnih izjav in pretiranega egoizma pa je njegova podpora vse manjša. Javno sta mu podporo odrekla že SD in DeSUS, sedaj pa imajo pomisleke tudi v največji koalicijski stranki SMC. Vlada sicer tudi danes ne bo odločala njegovem imenovanju, so poročali na Radiu Slovenija.

Spomnimo, da je Baričič slab vtis naredil že ob primopredaji poslov avgusta letos. Takrat je novinarska konferenca potekala brez novinarskih vprašanj, za povrhu pa je Baričič novinarjem delil nasvete, kako naj se lotijo poročanja o UKC Ljubljana in z njim povezanih aferah. Kaplja čez rob pa je bilo sporočilo, da že dan po prevzemu poslov odhaja na dopust.

Pol milijarde davkoplačevalskega denarja vodijo vršilci dolžnosti
Medtem pa v UKC Ljubljana iščejo tudi novega strokovnega direktorja in glavno medicinsko sestro, po tem ko sta bila s teh mest razrešena Erna Kos Grabnar in Sergej Hojker. Trenutno mesto strokovnega direktorja kot vršilka dolžnosti opravlja Marija Pfeifer.

Zanimivo je, da največjo bolnišnico trenutno v celoti vodijo zgolj vršilci dolžnosti. UKC Ljubljana sicer vsako leto razpolaga z več kot pol milijarde evrov davkoplačevalskega denarja, zaposlenih pa je skoraj 8000 ljudi.

M. G., STA