fbpx

Delavci Luke Koper so se uprli in blokirali pristanišče

Foto: STA

V Luki Koper so se zaposleni uprli in prekinili vse delovne procese v pristanišču. Vodstvo družbe se prioritetno ukvarja tudi z iskanjem rešitev za ponovno vzpostavitev normalnega stanja.

Danes zjutraj je v Luki Koper prišlo do zaustavitve vseh delovnih procesov v pristanišču. Po prvih ugotovitvah naj bi šlo za spontani upor zaposlenih. “Vodstvo družbe je nemudoma pristopilo najprej k ukrepom za zagotovitev varnosti življenja ljudi in premoženja ter požarne varnosti,” so sporočili iz službe za odnose z javnostmi družbe. Prav tako se vodstvo prioritetno ukvarja tudi z iskanjem rešitev za ponovno vzpostavitev normalnega stanja.

Foto: STA

Foto: STA

V tem tednu je sicer pred Luko Koper potekal protest iniciative “Civilna fronta Vstala Primorska – Vstani, Slovenija” – satelitskega gibanja Združene levice in Zveze združenj borcev NOB. Predstavniki iniciative trdijo, da se borijo proti privatizaciji Luke Koper. “Od sedaj naprej vam prepovedujemo prodajati slovenska državna podjetja. Vsako nadaljnjo prodajo bomo preganjali. Pa ne po sprevrženih zakonih in nefunkcionalni zakonodaji. Preganjali vas bomo državljani,” so organizatorji zapisali na Facebook strani dogodka.

Danes popoldne bo v Kopru skupščina delničarjev, na kateri naj bi odločali tudi o predlogu SDH o razrešitvi nadzornikov Luke Koper.

N. K.