Direktorji in predsedniki uprav pisali Šarcu, poslancem in ministrom: “Tako grobega posega države v gospodarstvo ne sprejemamo!”

Marjan Šarec (Foto: STA)

“Z eno potezo se tako plačna politika v zasebnem sektorju prepušča v roke državi oziroma vsakokratni vladajoči politični opciji. S tem členom predlagatelj ruši obstoječo sistematiko celotnega plačnega sistema v Sloveniji, ruši definicijo plače po zakonu o delovnih razmerjih, v celoti negira socialni dialog na ravni kolektivnih pogodb, hkrati pa v trenutku dviguje stroške dela v podjetjih za dvo- ali celo trimestne številke!” so v odprtem pismu Marjanu Šarcu, poslancem državnega zbora in pristojnim ministrom zapisali direktorji in predsedniki uprav v Sloveniji.

V začetku novembra je bil s strani Levice v parlamentarno proceduro vložen novi zakon o minimalni plači, ki ne prinaša (zgolj) dviga minimalne plače za nekaj več kot 5 odstotkov (kot želijo prikazati vladajoča koalicija, sindikati in večina javnosti). Predlog novega zakona ruši plačno politiko v gospodarstvu, izenačuje najnižje osnovne plače z zneskom 886,63 evra (s 1. januarjem 2019) in nanj prišteva vse dodatke (po zakonu, drugih predpisih in kolektivnih pogodbah), delovno uspešnost in del plače iz naslova poslovne uspešnosti. Posledično se najnižje osnovne plače po kolektivnih pogodbah zvišujejo od 28  do 170 odstotkov. Država oziroma politika bi s tem zakonom prevzela v svoje roke odločanje o višini plač v gospodarstvu.

Na pobudo članov odborov sekcij (dejavnosti) pri Združenju delodajalcev Slovenije so pripravili Odprto pismo, ki bi ga s podpisi direktorjev, predsednikov uprav podjetij v Sloveniji v sredo, 28. novembra, poslali predsedniku vlade, poslancem ter trem ministrom. O predlogu zakona bo namreč v četrtek odločala vlada.

Odprto pismo objavljamo v celoti:

“Odprto pismo Predsedniku Vlade Republike Slovenije, poslancem Državnega zbora, Ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministru za finance

Ljubljana, 26. november 2018

Spoštovani Predsednik Vlade RS, g. Marjan Šarec,

Spoštovani poslanci Državnega zbora RS,

Spoštovana ministrica, mag. Ksenija Klampfer,

Spoštovani minister, g. Zdravko Počivalšek,

Spoštovani minister, dr. Bertoncelj,

Ko je 7. novembra 2018 Združena Levica s podporo podpisov 52 poslancev koalicije v Državni zbor vložila predlog zakona o spremembah Zakona o minimalni plači brez upoštevanja enega izmed ključnih deležnikov, to je gospodarstva oziroma delodajalcev, in ko za naše argumente ni posluha niti pri predstavnikih vlade v okviru Ekonomsko socialnega sveta, vidimo kot edini način predstavitve naših stališč in argumentacij v obliki tega odprtega pisma.

ZAKAJ V GOSPODARSTVU NASPROTUJEMO PREDLOGU SPREMEMB ZAKONA O MINIMALNI PLAČI?
Poslanski predlog sprememb zakona o minimalni plači vsebuje več sprememb veljavne zakonodaje, pa vendar lahko te spremembe kategoriziramo po pomembnosti.

Ključna sprememba, na katero želimo opozoriti s tem odprtim pismom, pa kritično dviguje stroške dela, ruši plačne sisteme, povzroča uravnilovko in odločanje o višini plač v gospodarstvu daje v roke državi oziroma vsakokratni politiki. To ključno spremembo vsebuje 1. člen predloga zakona: »Dodatki, določeni z zakoni in drugimi predpisi ter s kolektivnimi pogodbami, del plače za delovno uspešnost in plačilo za poslovno uspešnost se ne vštevajo v minimalno plačo.«

1. Enormen dvig plač zaradi nove definicije minimalne plače
Predlog zakona vsebuje ključno spremembo sistema, ki pa je politika oziroma poslanci, niso ali ne želijo prepoznati in pripoznati. Ta sprememba se nanaša na takojšnjo (s 1.1.2019!)

 • izločitev vseh dodatkov, ki so določeni z zakonom, drugimi predpisi in kolektivnimi pogodbami (dodatek na delovno dobo, izmensko delo itd.),
 • nadalje izločitev dela plače za delovno uspešnost iz minimalne plače
 • in pa tudi izločitev dela plače iz naslova poslovne uspešnosti iz minimalne plače.

Z zakonom (o minimalni plači) in vsakokratno politično odločitvijo bo tako določena najnižja osnovna plača zaposlenega. Ali še bolj poenostavljeno, država bo določila 1. tarifni razred najnižjih osnovnih plač po vseh kolektivnih pogodbah.

Najnižje osnovne plače I. tarifnih razredov se bodo tako povečale s 1.1.2019 od najmanj  28 % do 170 % ! Na vse to bo potrebno po predlogu zakona obračunati vse dodatke po zakonu, drugih predpisih in kolektivnih pogodbah, delovno uspešnost in poslovno uspešnost, kar povzroči enormne dvige stroškov dela v podjetjih!

Panožne kolektivne pogodbe, ki so doslej postavljale minimalni standard plačne politike, tako izgubijo ves pomen in vlogo.

2. Porušena plačna razmerja in uravnilovka

Povišanja plač posameznim zaposlenim zaradi nove definicije minimalne plače bodo porušila tudi razmerja med ostalimi plačami – torej povzročila uravnilovko. Sedanjih prvih pet oz. šest tarifnih razredov se združi v en tarifni razred, v treh kolektivnih pogodbah dejavnosti celo vseh 9 tarifnih razredov!

Delavci na bolj zahtevnih delovnih mestih bodo tako za polni delovni čas prejeli celo nižjo plačo, kot delavci na manj zahtevnih delovnih mestih, ki se jim bodo dodatki, delovna in poslovna uspešnost izločili iz minimalne plače. Torej gre še za novo dodatno obliko »uravnilovke« in krivico do zaposlenih glede pravičnega nagrajevanja po delu.

3. Država bo določala plačno politiko gospodarstva
Z eno potezo se tako plačna politika v zasebnem sektorju prepušča v roke državi oziroma vsakokratni vladajoči politični opciji. S tem členom predlagatelj ruši obstoječo sistematiko celotnega plačnega sistema v Sloveniji, ruši definicijo plače po zakonu o delovnih razmerjih, v celoti negira socialni dialog na ravni kolektivnih pogodb, hkrati pa v trenutku dviguje stroške dela v podjetjih za dvo ali celo trimestne številke!

 Predlagatelj ob predlogu zakona ni podal niti enega izračuna posledic v gospodarstvu, niti modela simulacije novega plačnega modela za posamezno podjetje, kar jasno kaže na popolno nepoznavanje te problematike v gospodarstvu.

TAKO GROBEGA POSEGA DRŽAVE V GOSPODARSTVO, NE SPREJEMAMO!
Predlog zakona o spremembah Zakona o minimalni plači prinaša posledice, ki so za podjetja nevzdržne in onemogočajo poslovanje in zagotavljanje delovnih mest v Sloveniji.

Gospodarska aktivnost se ohlaja tudi v Sloveniji. Vse napovedi svetovnih in evropskih institucij to, kar v podjetjih že čutimo, potrjujejo. Stroškovnega pritiska, ki bi ga povzročila nova definicija minimalne plače, pod nobenim pogojem ne moremo preliti v cene naših izdelkov.

Prepričani smo, da tudi mnogo višja gospodarska rast (od sedanje) ne prenese takšnega vdora v pogoje poslovanja s strani politike.

Še več, predlagatelji želijo te spremembe uvesti s 1. januarjem 2019, ko smo le mesec dni od predvidene uveljavitve. S tovrstno negotovostjo in zaostrovanjem pogojev poslovanja, ki ju gospodarstvu nalaga lastna država, ne moremo konkurirati ne na domačem, evropskem, kaj šele svetovnem trgu, in ju zato ostro zavračamo.

POZIV DELODAJALCEV PREDSEDNIKU VLADE RS, POSLANCEM DRŽAVNEGA ZBORA RS, MINISTRICI ZA DELO IN MINISTRU ZA GOSPODARSTVO
Spodaj podpisani gospodarstveniki, delodajalci, zato s tem odprtim pismom pozivamo Predsednika Vlade RS, vse poslance Državnega zbora RS, ministrico za delo, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministra za finance, da skladno z navedenimi argumenti gospodarstva predlog zakona o spremembah Zakona o minimalni plači zavrnejo kot neustreznega za nadaljnjo obravnavo.

S spoštovanjem,

Marjan Trobiš, direktor Boxmark Leather d.o.o.”

Demokracija

 • Direktorji in predsedniki uprav pisali..

  Eden je podpisan.

  • Zora

   Ja eden in na takšen način nora24 širi dezinformacije, polresnice in laži, ovce iz SDS- a pa vse to nekritično berejo in verjamejo. To pri njih vzbuja še več negativnih občutkov, češ kako jih država non stop nateguje. Nora24 ne prispeva k izboljšanju dialoga med posameznimi skupinami, ker tukaj polpismeni ljudje objavljajo članke na nivoju osnovnošolca, ki bi rad pisal o srečnem življenju pa o tem nima pojma, ker je premlad.

   • …. seme negativizma.

   • FUCK COMMUNISM

    Ej, bebec, drzava ti od bruto place vzame 50%! Ce ti to ne pove, da te drzava nateguje, potem ti ni pomoci!

 • lili pili

  tukaj je vse poveličano krat 100

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Po vaše moramo znižati minimalno plačo? :)

  PS: Akrapoviću ni dosti 30$MIL? :)

  • macon

   Vi ne boste Akrapoviču določali, koliko mu je dovolj, še najmanj pa iz moralne pozicije. :)

   Treniraj, kako boš krulil proti “izdajalcem domovine”, ko boste spet zavozili ekonomijo. :)

  • FUCK COMMUNISM

   Eden najbolj idiotskih komentarjev ta mesec! Cestitam!

  • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

   Revček Titek si je moral spet dati sam sebi + drugače ga noben ne povoha.

   • FUCK COMMUNISM

    hahahahaha, levuharski idiot je tolk zabit, da mu niti to ni jasno, da je sam sebi dajat + tako, kot ce bi povedal vic, potem bi se pa samo on njemu smejal.

    • Friderik Peršič

     Evo , jaz sem mu dal plus …in kaj zdaj …?

  • montyamp

   So odprli titov sef v Beogradu .
   Noter je bilo več kot za 500 mio.€ pokradenega .
   Toliko o komunistični dobroti .

   • FUCK COMMUNISM

    Toliko o komunajzarski dobroti… in enakosti med ljudmi! In kako je bilo “sve to nase, drugovi”! Raja se je vozila s ficoti, kurba enonoga pa z Landauletom. In to ne enim! Govno rdece!!

   • rabbit

    Koliko je bilo pa v Švicarskem sefu toliko, da Jovanka nikoli ni dobila potnega lista, ker se ni hotela odpovedati vsebini sefa.

  • Anton

   to je zgolj računovodska aritmetika, iz enga konta vzameš mu daš v lev žep daš,iz drugega konta bilance pa iz desnega žepa pa pobereš, praviloma še več kot si v levega dal, skratka gre za čisti populizem kar kajpak vel kot z odliko nisem presenečen, sploh pa ne pri današnji koaliciji.Sam da prepoznaš populizme moraš zopet imeti razvito kritično samorefleksijo, kar praviloma “levičarji” več kot z odliko ne premorejo.

   sarkazem press

 • Duhec

  Ukinit minimalno plačo. Smešna je ta desnica, zelo smešna.

  • Andrej

   In kje ti vidiš tukaj desnico? To pismo so, kot je razumeti, sestavili tisti, ki so s svojim trudom prišli do nekih poslov in imajo zaposlene. Ti se za preživetje borijo na trgu. A so zato po tvoje desni?

   Razumem, da zagovarjaš leve, ki je za njih edini vir dohodka: državne jasli – če si eden od njih.

   • Duhec

    To pismo je sestavil Janša oz nekdo blizu njemu. Ostali ne oglašujejo v Novi. Tle se pojavit oz kaj napisat je sramota.

    • Andrej

     Pazi, Janša ti stoji za hrbtom. Opazuje te.

    • FUCK COMMUNISM

     Paranoja?!? Shizofrenija?! Bozjastni napadi?!? Zabita si k kurac!

     • Duhec

      Men je fajn, jst uživam. Vi pa skačite, učinka tko ni.

     • FUCK COMMUNISM

      Seveda uzivas! Zabiti organizmi, kot si ti, ne delajo drugega, kot uzivajo. Probleme imamo z vami in vasim idiotizmom vsi ostali…

     • Duhec

      Bistvo življenja je uživanje. Aja, tega poglavja nis jemal.

     • FUCK COMMUNISM

      Tipicno levuharsko razmisljanje! Ti bi uzivala, predvsem na tuj racun, ostali kreteni naj pa za tvoje uzitke delamo… a ne?!?

     • Duhec

      Jezik za zobe in delaj.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si pa pizdo obrij, lenoba!

     • traktor

      Že, samo ne na račun drugih. Vi levičarji pa ste ravno v tem svetovni prvaki.

 • Franc Šink

  Smrt levemu fašizmu in svoboda gospodarstvu.

 • FUCK COMMUNISM

  Vse smrdljive zabite pokvarjene rdecuharske levuharje tukaj gor sprasujem: ali si zelite spet komunizma????

  • maxbernie

   Tabletko, brž …

   • FUCK COMMUNISM

    Odgovori na vprasanje, ce se mas za enega zgoraj navedenih organizmov, ali pa bodi tiho!

 • primoz

  Tisti podjetnik ki ni sposoben delavcu izplačati 700 eur neto plače NAJ TAKOJ ZAPRE PODJETJE! Podjetje ki izplačuje nižje plače od 700 eur neto JE IZKORISCEVALSKO ali pa ga vodijo ljudje,ki nimajo pojma kako se poveča dodana vrednost podjetju in takih podjetji pač ne rabimo!

  • FUCK COMMUNISM

   Budala! Ce tvoja levuharska pogoltna, potratna, pohlepna in neucinkovita levuharska drzava ne bi pozrla 50% place, ampak samo 25%, bi lahko za enak bruto znesek (1400EUR) ljudje dobili 1050EUR. A ti je to jasno, al ti je kretenu treba to narisat?!?!?!?!?

   • primoz

    FUCK
    Umiri se malo v življenju nisem glasoval za stranke,ki naj bi v Sloveniji predstavljale LEVICO in mi niti na misel ne pride da bi podpiral kakšne Mesečnike in podobno vendar ME JE SRAM da bi leta 2018 ob 5 odstotni gospodarski rasti plačeval delavca z 640 eur !
    Seveda pa je obdavčitev ki jo omenjaš druga zgodba in da se to spremeni bo pač treba na volitve in zamenjati to KVAZ LEVO ELITO!

    • FUCK COMMUNISM

     Torej najprej zacni lomastit po drzavi in ne po firmah, ki morajo za zaposlenega placat DVOJNI znesek. Tega ni (skoraj) nikjer na svetu!

     • primoz

      Bodi razumen in priznaj da delavci v podjetjih niso krivi da moramo plačevati tako visoke dajatve ! Po tvoje moramo ves srd in jezo zliti na zaposlenega in mu za 8 ur trdega dela plačati 640 eur neto??? PAC BO TREBA HODITI NA VOLITVE IN ZAMENJATI TO KVAZI LEVO ELITO ne pa zniževati do onemoglosti osebne dohodke zaposlenim!

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz hodim na volitve in volim desnico ze celo zivljenje. Levuharije pa ne bomo spravili stran drugace, kot da se jih nekaj potolce!

     • david23

      Kot volivci in državljani smo vsi soodgovorni za stanje v državi in temu samoizpraševanju ne ubeži nihče! In to stanje z minimalno plačo ni nastalo danes ali v letu 2018, ampak je nastajalo leta in leta, če ne celo desetletja, pri čemer skozi zakonodajo, ki je bila javno objavljena (ni izgovora, da niso delavci tega vedeli) v Uradnem listu RS (Res je to duhamorno branje, ampak tam piše o denarju in ne v mehiških nadaljevankah!). Vsak naj se samoizpraša, koga je kdaj volil in kakšne posledice je to imelo v seštevku volitev znotraj države.

     • rabbit

      Primož najprej je potrebno odpraviti vzrok zakaj delavec dobi samo minimalno plačo. Namesto delavcu, mora podjetnik najprej nakrmiti razbohoteno birokracijo potem lahko, da delavcu. En gospod mi je pred parimi leti razlagal, da ne bo nikoli več nikogar zaposlil honorarno za 100 evrov dela je moral dati državi skoraj 300 evrov zakaj pa ni obratno študentki 300 evrov državi pa sto. A ni to bolj pošteno. Ja potem pa zmanjka denarja za razne zaslužne kulturnike, lenuhe, in ostalo svojat pri koritu, čisto po Crnkoviću ,da me kdo ne obtoži sovražnega govora.

     • traktor

      Očitno za našega primožka to ni pošteno, od kje bo pa potem njegova žena zaposlena v Js dobila plačo?

  • Andrej

   Tista država, ki dvomilijonskega naroda ni sposobna urejat z desettisoč državnega aparata naj takoj crkne, ker je nesposobna.

   • FUCK COMMUNISM

    Res je! V Singapuru imajo cca 40 drzavnih uradnikov… Stirideset! In nobenih davkov! Pa je drzava bogata kot 100 Slovenij.

  • Olga2345

   Potem zaprite večino podjetij v državni lasti!! Inženirji in doktorji znanosti imajo 900-1200 evrov!

   • traktor

    In občine in pol javne uprave. Tam Mag. prava dobijo po 900 €. Je pa res, da večina občinarjev, vsaj tistih bolj pri koritu, živi kot, da imajo +5k. In v podvrhovih javnih podjetij je ravno tako. In največ pizdarij z neplačanimi prispevki in najnižjimi plačami je ravno pri javnih. Le kdo bo delal pri privatniku za 700 €? Mogoče na papirju, ja. Pa 500 v kuverti, da ne bi človek zgubil otroškega dodatka, pa napol zastonj vrtca, pa malice, pa 14. plače v višini neupravičeno vrnjene dohodnine.

  • tohuvabohu

   Hehehe, kako je za rdečkarje vse enostavno.

 • Duhec

  Očitno so v SDSu mnenja, da imate preveč. Ukinit min plačo in pika.

  • FUCK COMMUNISM

   Prav inteligentna ti nisi, to ze vemo…

   • Duhec

    Hahaha.

    • FUCK COMMUNISM

     Ja, sej taki kot ti, se na tak ocitek vedno samo hahljate…

     • maxbernie

      Kaj pa naj drugega z amebami? Kot bi se Sonce s puščavo pogovarjalo o dežju.

   • tohuvabohu

    Za sponzorušo je dovolj sposobna.

  • Andrej

   Ukinit duhove. Komunajzarji itak ne verjamejo vanje. Ti ne eksistiraš.

 • maxbernie

  Spet naslov čist v slogu Nora24tv: Direktorji in predsedniki uprav.. Potem pa človek prebere pismo enega iz sekcije, ki daje sramotno nizke plače. Fuj in fej.

  • FUCK COMMUNISM

   A ti Nova24tv ni vsec??

   • maxbernie

    Je, priznavam, da se fajna zabavam. :)

    • Duhec

     V tem so pa brez konkurence.

     • FUCK COMMUNISM

      Zato pa kosmatinka ves cajt kle visis. Na tvojih levuharskih portalih ne mores pisat kar hoces…

     • rabbit

      Ne veš zakaj mora tukaj viseti, da zasluži tistih 30 evrov ali ni zadnjič Požar objavil, da lahko novinarja kupiš za 14 dni za 400 evrov. Tale je čisti dokaz. Veš je hudo, da se moraš prostituiraš na Novi24 ur kot Duhec in podobni. Potem te pa še zavržejo kot recimo Blaža Zgago tako je revež pljuval po Janši, celo tistega Finca je vozil naokoli po Sloveniji, potem mora pa revež pisati za hrvaški Nacional , da sploh lahko preživi. In to o čem piše, o sumljivih poslih Zorana Jankovića haha ja karma je pa res prasica.

    • FUCK COMMUNISM

     Torej ti je bolj zabavno, kot kaksno levuharsko trobilo. Lepo!

  • Duhec

   Če majo pa sam tega direktorja. Ostali so levi al pa jim za politiko dol visi.

  • Vera

   Žalitev na račun NOVA 24 TV ne dovolimo !

 • montyamp

  KAKO DATI LJUDEM PLAČE ????
  Država je izropana , ljudje nimajo denarja za trošenje , posledično se dogajajo ekonomski mrki , ki generirajo nezadovoljstvo med ljudmi .
  In glej ga zlomka , pride veliki rešitelj , Violeta z ekipo , narod nagači z boljševiškimi kretenizmi in slovenAci nasedejo .
  Po domače , partija je z UDBO spraznila državo in danes se politika ukvarja s serpentinškovo senco , ki je vredna toliko kor kepa snega v Sibiriji , namesto da bi murglosrbom premetali bajte , kot to počnejo pasjejebci poštenim Slovencem .

 • Duhec

  Najbolš, da za 10 ur dela na dan, dobite kos kruha in kozarc vode. Jap, imate preveč.

  • traktor

   Dej glupa baba, kuga nakladaš. Tule se govori, da je dohodnina odločno previsoka, previsoki pa so tudi prispevki glede na to kaj dobi delavec v zameno. Barabe naj znižajo davke, pa bo višji neto. Kaj tu ni jasno? Ko bo pa pek zaradi višjih plač zvišal ceno kruha, boš pa spet gobcala. Pa se bo zgodilo ravno to. In to povsod.

 • Antonius

  Vprašanje je, kako humoristični vladi Serpentinškovega *brzostrelca* razložiti, kaj je kategorija stroškov dela.
  Serpentinškova vlada delodajalcem preprosto predpiše, kolikšna mora(?) biti najnižja plača. Naj v tem smislu predpišejo tudi volivcem, najmanj koliko procentov volilnih glasov zahtevajo za sebe na volitvah, razpustijo skropucalo od vade in se s svojim predpisom podajo na volitve.
  Verjamem, da vladni koaliciji niti dovoljene reklame na tv kanalizacijah ne bodo pomagale, da se jim uresniči njihova vladna zapoved in kretenski predpis.

  • VERRZIFIKATOR

   Marjan Jarec

   DEBATA V KONJSKEM HLEVU

   Konji vrgli tole so debato,
   se v domačem hlevu je zgodilo,
   o vrstniku tam se govorilo,
   se razpravljajo o njem možato.

   Šimelj konjem tole je povedal:
   »S temle šarcem so samo težave,
   konec, fantje, nore je zabave,
   tega več ne bom prenašal, gledal.

   Tepec pravi, da ne bo oglašal,
   da ne bo oglaševal, rezgeče,
   saj ne vem, mar šarca božje meče,
   sram me je, da bi po zdravju vprašal.«

   Lipicanec je zgrožen do kraja:
   »Mar je tale šarec sploh pri pravi?
   Kakšne oslarije ta izdavi,
   nekaj prav očitno mu nagaja.«

   Žrebec pa takole odgovarja:
   »Ah, pustita, saj besed ni vredno,
   dajta temu šarcu mir za vedno,
   mar ne vidita, da se pretvarja?

   To ni konj in pasme ni nobene,
   konje kriminalno imitira.
   Mar ne vidita, da le statira?
   je v resnici osel, nota bene.«

 • Anton

  “Alkohol je v Sloveniji vzrok za 1.000 smrti na leto”

  Ni res!. Razlog čemu tolikšen procent alkoholikov v Sloveniji in posledično smrti je treba iskati pri levičarjih,to ej podobno kot bi rekel da je pištola kriva za uboj nekoga katerega si ustrelil iz impulzivnosti.Skratka levičarji so vzrok več ali manj vsega hudega na tem planetu

  sarkazem press

 • Olga2345

  Levičarji mislijo, da raste denar v bankomatih!??
  Namesto sto zaposlenih, bo po novem delalo deset zaposlenih s plačo, ki jo predlaga levica! Bravo! Ostale bo živel Šarec z levičarji na svojem domu in za svoj račun!

 • črnaovca

  Ja sevda bo dvig minimalne plače malo zmanjšal dobičke in premije požeruhov

  • david23

   Če ustvariš letno npr. 950.000 EUR prihodkov in imaš 800.000 EUR odhodkov/stroškov ter se stroški/odhodki povečajo za vsaj 28 % (tako pravijo gospodarstveniki), kolikšen je po tvojem potem dobiček, a? To je tista znana – skoraj sem že kravo naučil živeti brez hrane in vode, ampak potem mi je pa crknila!

 • montyamp

  Če bi boljševiki imeli pojma o ekonomiji , ne bi bankrotirali vsak dan dvakrat .

  • FUCK COMMUNISM

   Eno uspesno komunajzarsko drzavo naj mi navedejo… Samo eno! In naj mi komunajzli ne kvakajo o Kitajski, ker ce bi bilo tam tako lepo, bi vsi noreli tja…

   • rabbit

    Kitajska ni nobena komunistična država je bolj kapitalistična od samega kapitalizma ima samo komunistično oblast, kar pa je razlika.

    • FUCK COMMUNISM

     Ja, a v Dedka Mraza tut se vedno verjames?!?!?

     • rabbit

      Kdaj si bil nazadnje na Kitajskem? Gospodarstvo je tako kapitalistično, da ni v nobeni zahodni državi.

   • traktor

    Zokiland?

 • FUCK COMMUNISM

  Minimalna placa 1280EUR bruto, bi bila pri 25% dajatev 960EUR. Kaj vam levajzarjem se ni jasno?!?!?!

 • montyamp

  Serpentišek je rojen kot Stalin .
  Zato podobnosti s Stalinizmom pri izpadih murglosrbske marionete, niso naključje , nadaljevanje bo v stilu , NEMA ČLOVEKA -NEMA PROBLEMA .

  • FUCK COMMUNISM

   Stalin je bil pokvarjen, Sarec je zabit!

   • montyamp

    In pokvarjen .
    Strupena kombinacija .

 • Kerlc

  Dragi komentatorji, ali ste bili med leti 04-08 zadovoljni z oblastjo? Se takrat niste nic pritozevali?

  • Stajerka

   takrat so bli sindikalni protesti ob nameri dviga DDV, čeprav je konjuktura na višku…..ko jih je v najhujši krizi, kot začasni ukrep, dvignila AB, se nihče ni bunil, še najmanj sindikati…..pa zaj ko je postal TRAJNI ukrep tud 1 lewaka ni blo, ki bi se bunil…..
   klinc pa taki kaviar socialisti……ki se imajo za levičarje……

  • tohuvabohu

   V času največje rasti je rdeči kreten Semolič na ulice dvakrat nagonil 80.000 ovac. Imeli so se lepo kljub slabemu vremenu. Malo so popili pa kakšno zapeli, in so bili zadovoljni.

 • Stajerka

  lewaki, malo si še zategnite štrik okol vrata, pol pa gremo na volitve……če vas in Jankovića podpirajo farje in JS/JU, desnica na prihodnjih volitvah definitivno dobi podporo gospodarstva in vseh ki imajo kanček zdrave kmečke pameti……

 • Get Smart

  Vlada je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA = ni slovenska = je v Sloveniji.
  KRIVOSODJE ni slovensko, JE MURGL JUGOKOMUNISTIČNO v Sloveniji.

  Slovenija je OKUPIRANA.

 • Get Smart

  Država ne dela, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi,
  obstaja kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi (ali pa kaviaržido kominternističnih in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

  ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno, resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega ne dela neka država (država to, država ono, država je grda … VSE TO
  JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN,ki je
  predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  sami pa si med drugim pravijo še “WATCHDOGI”, “psi čuvaji tekovina revolucije.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
     FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Vera

  Po moje Šarec je imel Šarec v mislih tudi oglaševanje v različnih medijih . Priporočala bi mu, naj več oglaševalci ne podpirajo RTV SLO , saj dovolj služijo že od naše naročnine . Tudi za POP TV bi na njegovem mestu prepovedala 10 minutno oglaševanje ( oglasi ), saj med oglasi že skoraj pozabimo vsebino serije ali nadaljevanke, ki nam je ljuba .

 • Delta

  Eden od ciljev te vlade je uničenje slovenskih podjetnikov. Z višanjem minimalne plače se višajo tudi njihovi prispevki.
  Če nekomu ni všeč plača pri nekem delodajalcu, naj nemudoma išče drugo službo. Regulacija minimalne plače z zakonodajo tako in tako ne vzpodbuja podjetništva, še manj pa vzpodbuja ljudi k temu, da bi čim prej zapustili najslabše plačana delovna mesta. Ta ista levica, ki je tako “na strani proletariata” igra najbolj umazano igro v prid velikim kapitalcem in v škodo najbolj izkoriščanih.

 • luka globus

  Ko polpismeni hohštaplerji postanejo predsedniki vlade :)

 • Common Sense

  Trla baba lan. Je*e se vladi in vsem naslovnikom za gospodarstvo. V njihovem svetu denar pač “je” in vedno “bo”. Če ga pa zmanjka, nam pa samo še malo bolj sežejo v žep. Je bilo kdaj kaj drugače?

  • tohuvabohu

   Naj se dvigne na 3.000 in bomo druga Švica.

   • Common Sense

    Ja, res:) Jaz bi dal to na referendum, če so ljudje za;)

 • Pika

  Uprave podjetij so si v tem letu v povprečju nakazale 15% večja plačila kot v prejšnjem letu. Ko pa naj bi povečali minimalno plačo za 25€ je pa jok in stok. Prasice kapitalistične.

  • samotoje

   Kardelj( tisti z vilo pod Šmarno goro), Kidrič, Dolanc, Popit , Matija Maček in Milan Kučan bi se takoj strinjali s tabo. Pa Stalin in Brežnjev tudi.

  • tohuvabohu

   Pozovi delavce, naj pustijo službe, pa je problem rešen.
   Itak bo veliko ljudi na cesti, če bo šlo to skozi.

 • xla

  še vedno je samo en podpisan

  • Vsa janezova hišna društva in prijatelji se bodo zdaj oglašali en za drugim

   večino naroda pa moti homofobija, rasizem in nacizem, sovraštvo kot je ga sejejo določeni, ki se zdaj najbolj zgražajo

   • tohuvabohu

    To so sami konstrukti rdečkarjev. Indijančki niste nobena večina naroda. Kar se sovraštva tiče, ste pa svetovni prvaki. Dvesto milijonov žrtev komunizma v pol stoletja pove vse.

    • Ti se kar tolaži…

     • tohuvabohu

      Rdečkarji ste zalega naroda.

     • Mi ki nismo rdeči vidimo to pri vašem janezu

     • tohuvabohu

      Ne laži. Rdeč si do ušes in še čez.

     • Ne sodi drugih po sebi..

     • … je ja, se strinjamo.

 • Janez

  VSEM POKOMUNISTIČNO “NAVDAHNJENIM”
  BEROČIM IN PISCEM NA TEM OK PORTALU NOVE24TV
  PRIPOROČAM POSLUŠANJE IN SPREJEM Z RAZUMEVANJEM
  PESMI,
  KI VAM JO DAJEM V LINKU!
  ZAKAJ ?!
  “V DELIRIJU HINAVŠČINE S KATERO SEM PLAČEVAL”
  (deliro con la falsia ..)
  JE ISKRENO TOČEN IZRAZ STANJA,
  V KATEREM DELAMO NAPAKE, NEPRAVILNOSTI, HUJSKAMO, NEKATERI
  “HINAVSKO” DELAJO KRIMINAL ITD.
  TUDI TU PIŠOČI NEKATERI PROVOKARTORJI SO ŽE ČISTO
  “DELIRIČNI OD HINAVŠČINE”
  S KATERO PIŠEJO, ZAVAJAJO, HUJSKAJO – TU, NA TEM OK PORTALU NOVE 24TV.
  PESEM
  JE ISKRENA SAMOIZPOVED NEOBSOJENEGA MORILCA –
  ZATO
  JE POMEMBNA, JE V ARGENTINI – PONARODELA.
  Z NJO VZGAJO MLADE NAJ NE ZAPADAJO V IRACIONALNO POSESIVNOST,
  ZAMERLJIVOST, ZAVIST, UŽALJENOST LJUBOSUMJE ITD.
  TUDI
  TALE “CENZURA” NI DALEČ OD IRACIONALNOSTI,
  KI JO TAKO DOBRO, ISKRENO, V TEJ PESMI – IZRAZI, RAZKRIJE
  – KESAJOČI SE – NEOBSOJENI MORILEC.
  Pove tudi, zakaj je moril:

  “odtegnila si mi tvoj pogled”
  OTEGNITEV “POGLEDA”, NAKLONJENOSTI, POZORNOSTI – S STRANI TISTEGA, KATEREGA POZORNOST, NAKLONJENOST – SI ŽELIMO ?!
  To je huda stvar.
  Vsi, celo vlada LMŠ – NOČE “ODTEGOVANJA POGLEDA NANJO”, NOČE IZGUBITI POZORNOSTI, NAKLONJENOSTI !
  Zato?!
  Uvaja – CENZURO!
  Ampak – cenzura – ni daleč od – ” umora”!
  Avtor
  pesmi LA LOPEEZ PEREYRA” je žensko, ki mu je odvračala pogled, ki mu ni naklanjala tako želene pozornosti – kar
  – umoril – jo je !
  Od cenzure – do “umora” ni daleč.
  Tako
  DOBRE, AVTENTIČNE PESMI KOT JE
  “LA LOPEZ PEREYRA” – SO IZJEMNO POMEMBNE:
  razložijo vzroke dogajanj. Celo v Sloveniji. Pesem vredna “razumetja” L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  V MOJI REVIJI “SLOVENIANA” SEM PESEM
  “LA LOPEZ PEREYRA” PRVEDEL. NA: sloveniana.si

  https://www.google.si/search?q=la+lopez+pereyra+jorge+cafrune+version+2&oq=la+lopez+pereyra+jorge+cafrune+version+2&aqs=chrome..69i57.33503j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Foglof Tunek

   Nekatera državna podjetja so dvolična. Ta se namreč po eni strani zavezujejo k družbeni odgovornosti, po drugi pa podpirajo medije, kot sta Nova24TV in Demokracija, ki odkrito podpihujejo rasizem ter širijo ksenofobijo in homofobijo, širijo strah in nestrpnost. Ad acta !!!

  • janez cepec

   Bunksl

 • Foglof Tunek

  Šarec: “že nekaj časa živimo v družbi, ki je prepletena s sovražnim govorom in lažnimi novicami. Če mediji to spodbujajo, potem to zagotovo ni dobro. Mediji bi morali vendarle ohranjati neko kulturo sporazumevanja in podajanja novic. Predvsem pa lažne novice ne prispevajo k temu, da je naša družba boljša. In ta moj poziv je namenjen razmisleku o tem.”

  PS: Seveda fsi vemo, da je v prvi vrsti mislil na Noro24TV in Demokracijo !!!

 • Foglof Tunek

  Vir MLADINA: V Mladini smo pred časom opozarjali, da v teh medijih oglašujejo tudi mnoge občine, ki jih vodijo župani iz vrst stranke SDS, kot so Naklo, Središče ob Dravi, Vransko in Cerklje na Gorenjskem. Največ pa je Nova24TV v lanskem letu prejela od Agencije za varnost prometa. Omenjeni mediji, ki temeljijo na širjenju strahu, so namreč v celoti odvisni od sponzorjev, subvencij in dokapitalizacij. Njihov največji sponzor so bila sicer v zadnjih dveh letih podjetja, med drugim v lasti svetovalca madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana.

 • Foglof Tunek

  Čujte, Slovenija je nedavno ponovno dobila opozorilo Sveta Evrope, da mora država okrepiti boj proti sovražnemu govoru na družabnih omrežjih, zagotoviti ustrezen pregon in kaznovanje storilcev ter okrepiti odziv organov kazenskega pregona.

  • Den456

   Te si ga pa na hebal. Te bodo koj u arest pospravli.

  • Common Sense

   Tunek, to že počne. Ko pa bo postala še dosledna (“podjetnikom do zadnjega beliča vse pobrat, potem pa z bajoneti v morje sterat”), bo pa sploh super! ;)

 • Foglof Tunek

  Šarec: “Drži, da sta medijska svoboda in svoboda govora temelja demokracije, a to še zdaleč ne pomeni, da sta neomejeni.” … Kapish?

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Tunnek, v faco dobiš pljunek.

 • Rožle

  Skratka ..sistematično rušenje Slovenije gre z istim tempom po lewaško naprej….!

 • domovina mili dom

  Ko bo gospodarstvo, ki plačuje JU/JS, vodilo državo, ne bomo več govorili o mini penzijah in mino plačah.
  Naj enkrat poči in gospodarstvo sesuje te retardirane post komunistične sindikate s pripadniki LMK.

  • sunday

   zadel si glavico na žebljico +++++++++++!!!

 • Sodni dan

  Hmm nevem kaj hočejo delodajalci? Minimalna plača je absolutno prenizka, to je dejstvo! Še zmeraj trdim, da slabi delavci ne obstajajo, obstajajo samo slabo plačani.

  • Ivan Ivanovič

   Davki na plače so absolutno previsoki. In za to niso krivi delodajalci.

   • traktor

    Pa so, vsaj delno, verjemi. Ker podpirajo in plačujejo leno in nesposobno svojat v svojih zbornicah, ki jih zastopa, oz. ne zastopa naspram prepožrešni državi. Ko so pa protesti, pa kurbeži ne pridejo, raje jamrajo doma.

  • traktor

   Najbolj, da odpreš firmo in se samozaposliš. Potem boš takoj občutil kaj je slab delavec.

  • macon

   Minimalec 700 je več kot 1100 bruto (malice, vožnje, dopust, bolniška) in to ni malo, če delajo neke dele za tuje izdelke.

   • Sodni dan

    ne ga srat no so podjetja, kjer je mala dodana vrednost na delavca, so pa podjetja kjer so dobički enormni ljudje pa vseeno životarijo!

 • Ivan Ivanovič

  Pobrat kapitalistom vse do zadnjega beliča in jih z bajoneti sterat v morje! Kateri slovenski klasik in velikan socialistične misli je že izrekel te modre besede?

  • slosin

   začnemo pri tajkunih iz Kurčanovega foruma 21…

 • Stajerka

  ZNIŽAT DOHODNINO in bo večji učinek kot če dvignejo bruto plačo!!…..marsikaj bi se obrnilo na bolje, samo JU bi bilo potrebno skrčit za 30% in ukinit 90% nevladnih zgagatorjev, pa smo na konju……

 • Miccy

  Ljudje prejemajo tudi po manj kot 400€ neto plače. Če delodajalec ni sposoben preživeti, če bo zaposlenim dal višjo plačo, je nekaj hudo narobe z njim.

  • macon

   Delajo dodelavne posle in razne sestavne komponente za druge izdelke ter ne izdelkov z lastno znamko pa se pozna.

   Zakaj ne zvišajo dohodninskih pragov pa bi vsi imeli višji neto ob istem brutu?

   • nevtrino

    Ja, povsem enostavno: znižati obdavčitev, pa bi lahko lažje živeli z večjim neto.

 • Mare

  Tam je naveden samo en pogolten direktor. Grem stavit, da ima večina delavcev v njegovem podjetju minimalca. Sram naj ga bo raje, da izplačuje mizerne plače pridnim slovenskim delavcem.

  • nevtrino

   To je stvar delavcev, če so voljni delati za tak denar, ne pa politikantskega nakladanja vladajoče koalicije in teroriziranja podjetnikov.

  • Common Sense

   Dragi Mare, kolikor jaz vem, ima vsak delavec pravico dati odpoved in iti drugam. Baje povsod primanjkuje delovne sile, tako da ne vem kaj ta brezimni “delavec” še čaka. Nabijati tja v en dan pa zna vsak. Tako kot to ravnokar počneš ti.

 • Viktorh

  Klovn je klovn

 • cosmosjasnovidec

  Namesto,da so tej hlapčevski komunajzarski gnidi pisali bi ga raje šli premlatili pa še hitreje bi bilo kot pošta.
  Cmerar je v totalni riti tale hijenska podgana ga pa še na veliko prekaša.Tako se zgodi v državi kjer lopovi namestijo največjega njihovega butastega hlapca v vlado.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • slosin

   prej poslušam, kako bodo zdravstveni domovi tožili vlado, ker nimajo denarja za dvig plač…..Dvig, ki so ga zahtevali, jim vlada odobri, denarja jim pa ne da….Skratka, Šarac svojo kariero komika nadaljuje…Prej je komedijanstvo trajbal solo, zdej ima pa kup pomagačev….

   • Common Sense

    In samo ekstremno malomaren in neumen levičar lahko dvigne stroške na eni strani, brez da bi priskrbel za vire sredstev na drugi strani. Pač, prihodkovna stran jim je španska vas. Kako simptomatično.

  • sunday

   res je, potrebna je vstaja in to čim prej – takoj !!!

 • Vince Blake

  Problem Šarca je, da kljub temu, da je z imenovanjem Črnčeca in odstavitvijo Bandellija hotel izigravati nekega “tough guy-a”, še vedno samo pijon v rokah globoke države, katera ga je tudi nastavila.

  Se še spomnite kaj je Rop zabrusil Jankoviču, ko je hotel malo preveč povzdigovati glavo?

  Šarec sam seveda ni kapaciteta, katera bi bila sposobna utišati vladi neposlušne medije, zato vse to počne po diktatu. Kar ga pa seveda ne odrešuje odgovornosti, saj je (na žalost) predsednik vlade.

  Strici so določili, da je treba implementirati marakeško deklaracijo, še preden je le-ta sploh podpisana in Šarec kot poslušen vojščak bo naredil vse, da bo ustregel botrom, kateri so ga ustoličili. Saj nenazadnje je to del dogovora, katerega so sklenili.

  To, da se je GEN usral dokazuje, da ne gre samo ta Šarčeva osebna razmišljanja, pač pa je to del skrbno premišljenega načrta, ki ni zrastel na Šarčevem zeljniku.

  • sunday

   iz tega bedaka šarca prav veje neinteligentnost in takšen bo vse naredil, da bo svojim nalogo dajalcem polizal rit !!!

 • Sodni dan

  Preden sem začel s samostojnim biznisom sem v dva podjetja pripeljal delovno inšpekcijo, pa ne zaradi mene temveč zaradi sodelavcev, ki so se pustili izkoriščati! Je mislil direktor, da se bo bahal in ustrahoval ljudi Na koncu je nasrkala računovodja s plačo 800 evrov . A jbg kaj pa posluša prismojenga direktorja.

 • xtc

  Sedaj pa trezno; podjetja,ne glede v kogar lasti so,ne živijo od blodenj madžarskih ciganov in bosanskih posvojenčkov marveč od ponujene storitve.
  Zato je čas ,da se to vrstno sodrgo izžene iz politike ne zaradi levo-desno-marveč lepši jutri.

 • sunday

  s svojimi blodnjami nas vodijo v pogubo – mi pa pridno in poslušno tiho !!!

 • sunday

  ja, nova 24 jim je trn v peti in ne samo v peti !!!

 • mona lisa

  Ta idiotska vlada nas vodi zanesljivo v propad.

 • goldhorn

  Ukinit financiranje nevladnih organizacij, pa bo dovolj denarja.

 • največji ljuzer jjajo

  marjan trobiš, to je res vrhunski menedžer, na njem temelji celotna slovenska ekonomija. kdo so pa ostali? aja, to je kot z množičnimi protesti pred sodiščem, množica tam nastopa s pomočjo parih ostarelih geriatričnih bolnikov in Vilija in Primca Teme

 • Gr Enze

  Serpentinšek pojdi domov butelj kronani!

 • dob

  To se zgodi, ko se na oblast povzpnejo belogradualisti Šarčevega tipa!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!