Dobičkonosnost Mercatorja se je v zadnjih dveh letih podvojila

Predsednik upravnega odbora Fortenove Maksim Poletajev je za hrvaški Večernji list napovedal, da se bo slovenski Mercator že letošnjo jesen priključil skupini Fortenova, ki je od hrvaškega Agrokorja prevzela zdravi del poslovanja.

Šef Fortenove Poletajev je jasno opozoril na odlične rezultate skupine Mercator, ki je v zadnjih dveh letih podvojila svojo dobičkonosnost, izboljšala učinkovitost in predvsem uspešno nadaljuje svoje razdolževanje. Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmič je ob tem izrazil zadovoljstvo, da tudi »vodstvo Fortenove prepoznava pozitivne premike v poslovanju skupine Mercator, še posebej v Sloveniji in Srbiji, ki smo jih uspeli ustvariti v zgolj dveh letih«. »Naša prva prioriteta je prenos Mercatorja na Fortenovo in pa nadaljnji razvoj ter rast skupine Mercator«, dodaja Čizmič.

Skupina Mercator odločno znižuje zadolženost, hkrati pa je lani uspešno sklenila program prodaje nepremičnin, kar je rezultiralo v zvišanju EBITDE za več kot 17%.  Mercator sicer načrtuje, da se bo v letošnjem letu razmerje med dolgovi in EBITDO znižalo celo pod 5%.

T. F.

 • xtc

  No vidite takoj ,ko so “Ustaše” spodile iz Mercatorja “partizane” tipa Srbinkovič in Šrotkovič(SD)je zadeva začela delati dobičeč,no ko bodo še v logotip dodali šahovnico bo “zmaga”nad “osvoboditelji” popolna dobiček pa bo narasel še za najmanj 10X.

  • Mitja Mazini

   Bravo izdajalci, zaradi vas je ustašem uspelo. MARŠ.

   • xtc

    He,he,he vas boli ko ste prezapuhali in kradli po njem,kradli z Opankovičem,Kučanom in Šrotom pa tako dolgo .da ste ga spravili kot nacionalnega šampiona v bankrot-in EU vam je le pokazala zrcalo vaše nesposobnosti in kradlivosti in zadeva je morala adijo na prodj samo zaradi vaše leve kradljivosti in nacionalnega interesa-Ustaše so vas zopet nabile “partizane” kot vedno tud v Arbitraži in še kje vedno zaradi vaše kradljivosti,NOB jevstva,Yugo nostalgij in socializma-vedno pušitek****

 • xtc

  No Mercator in LP sta dva lepa primera,da ko iz firm naženeš “partizane”,državo in leve tajkune tiipa F21-Šrot,Opankovič,Rigelnik,Petrič,Bohorič itd firme dobesedno zacvetijo.

  • Mitja Mazini

   Janez je padalec. očitno ima šahovnico na padalu.

 • marker

  Ta zadeva z dobičkonosnostjo je precej iz trte zvita in zavaja. Imajo pol manj izgube kot prej. Najprej morajo poravnati še vse dolgove, šele potem bo dobiček.

 • Michael

  Prodajalke pa dobivajo dodatek do minimamne plače.

  • xtc

   Hja,zahvala gre “super” uspešnima menedžerjema Opankoviču in ŠrotuSD ter Kučanovem nacionalnem interesu,ki so podjetje spravili v polom situacijo.

 • montyamp

  To so murglosrbska posla , smrdi do Marsa .
  Mercator je udbovska največja pralnica denarja .

 • Janez Kepic-Kern

  Hja ?
  Kdor pozna to temo,
  o
  tem, kako so zaradi zakona izpred cca 20 let
  PROPADLE VSE MALE TRGOVINICE, VEČINOMA SO BILE MALA DRUŽINSKA PODJETJA,
  NAJ
  KAJ NAPIŠE O TEM.
  O
  TISTEM SPORNEM ZAKONU,
  KI JE BIL V KORIST RAZVOJU VELIKIH TRGOVIN IN JE ZATRL MALE TRGOVINICE
  JE
  PRECEJ PISAL DR. ŠIME IVANJKO.
  Enkrat pa je bila ta tema
  in dr. Ivanjko – tudi na NOVA24TV.
  Jaz premalo vem o ozadju teh, tistih dogajanj. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Jovo Jamnica

  centurion tretjerazredni 22 minutes ago

  Tebi je tudi pes pofukal mater.
  In fukal jo je tok dolgo, da jo je obrejal.
  Povrgla je levičarja, TEBE, TRETJERAZREDNI.
  Kakšno pizdo ima tvoja od psov razčefukana kkurba mati?
  lep pozdrav.
  ..

  • centurion

   Jovica balkanice, šta si hteo da kažeš?
   ajde reci jovica srbine, poturica jedno???

 • Novakec1

  Ja, na račun nategnjenih kupcev z žblj robo.

 • joza joza13

  Je izjavila ena od Mercatorjevih poslovodij… prokleta banda hrvaška!
  Zakaj? Do junija so imele Mercatorjeve prodajalne dogovorjeno pravilo, da so bili zaposleni v neki enoti deležni stimulacije, če so pretekli mesec presegli plan. Ker jih je pa preveč trgovin preseglo plan, so Hrvati pravilo ukinili.
  Novo pravilo je, da se stimulacija dodeli, če prodajalna preseže plan na zelenjavi…hehehe. zelenjava je v Mercatorju rak rana, pa še izdobavljiva ni v pozrebnih količinah, predvsem je pa kvaliteta v tretjem klasu…
  Kavelj 22?
  Dobiček na račun zaposlenih?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!