Drama v Luki Koper se nadaljuje: Napovedan nov množičen shod

Foto: STA

Delo v Luki Koper od ponedeljka spet poteka v omejenem obsegu, medtem pa delavci vztrajajo pri svojih zahtevah po odstopu ministra Petra Gašperšiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje. Danes popoldne se pred vhodom v Luko Koper obeta nov množičen shod v podporo luškim delavcem, podoben tistemu prejšnji teden, na katerem se je zbralo več kot 3000 ljudi.

Pobudniki shoda opozarjajo na navedbe infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča o pripravah prenove koncesijske uredbe in posledično koncesijske pogodbe, iz česar je po njihovem razvidno, da se na ministrstvu zavzemajo za ustanovitev pristaniške uprave.

“To pomeni konkurenco lastnemu podjetju, podjetju, ki je v lasti državljanov Republike Slovenije. S tem se ogroža poslovanje Luke Koper in zmanjšuje vrednost podjetja, ogroža delovna mesta, prihodnost Obale in cele regije,” so v sporočilu zapisali pobudniki shoda.

Upor zaradi vladne ignorance
Prepričani so, da se slovenskemu narodu prodajajo laži v korist izkoriščevalcem. “Zaradi vladne arogance in neupoštevanja volje naroda nam ostane edina možnost skupen upor,” so dodali.

Na podobnem protestu proti menjavam treh luških nadzornikov se je pred tednom dni v Kopru zbralo med tri in štiri tisoč ljudi, na koncu pa je Slovenski državni holding (SDH) svoj predlog umaknil, predsednik uprave SDH Marko Jazbec pa je odstopil s položaja. V ponedeljek pa je nadzorni svet SDH za začasno predsednico uprave holdinga imenoval članico nadzornega sveta Lidio Glavina.

N. K., STA

 • domovina mili dom

  Kaj ste nori Koprčani. Ljudje zopet nasedate in pomagate komijem pri ropanju države (novi Teš). To ni nič drugega kot prerivanje pri koritu levakov.
  Ne bo druge rešitve, da se korito proda in bodo pujsi šli drugam. In tako napej. Enkrat bo korit zmanjkalo.

 • Antonius

  Komunistični oligarhi “rajajo”, Luka Koper propada, Slovenija se pa, zaradi nedela kleptomanskih vlad, potaplja!

 • Vseslovensko Združenje Malih D

  EKSKLUZIVNA VIDEO REPORTAŽA z množičnega shoda ob obisku družin pri delavcih Luke Koper – napovedana začasna vzpostavitev dela z željo po umirjanju razmer

  https://www.youtube.com/watch?v=_r9s4XPAddw

  IZREDNE RAZMERE ob prelomni, 27. skupščini Luke Koper d.d.

  https://www.youtube.com/watch?v=jVTXJwAHYCI

  • dr Janez Sveti

   Zakaj pa ne daste v javnost podatkov, katera podjetja in kdo so lastniki, ter kako goljufajo v Luki Koper z pogodbami in pogodbenimi delavci? Prepričan sem, da je Luka Koper ena gnojna bula.
   Dajte no! A delavcem se gre za “naše ” imetje in državo? Koga imajo za norca?
   Dr Janez Sveti pride in rasturi

 • Anton

  pa spelte se že s svojimi krilaticami o vseslovenski vstaji.Prvič kot prvič jaz jo en podpiram, torej že stem ne more biti vseslovenska vstaja in verjamem da nisem edini.

 • macon

  Policija, poberi Kordiša v marico in mu zapleni rdečo zastavo s katero tako rad maha.

 • if

  Protestniki: “Prepričani smo, da se slovenskemu narodu prodajajo laži v korist izkoriščevalcem.”

  Ko rdeči nazor tolče buče, buče protestirajo, ko rdeči nazor tolče demokrate in potvarja zgodovino mu ploskajo.

  Te in take buče, v Sloveniji jih je preveč, volijo nove obraze rdečega ksihta in potem vstopajoč v bedo protestirajo s sloganom “Voljene nevolim”. Mazohistke rade gledajo RTV Bučke, zato postajajo vedno večje buče praznote in praznine.

  Slovenija tone, ni še dna, je blizu. Videti je premike podgan z vseh državnih plasti!

 • Olga

  Kaj norijo?! Saj imajo lepe, nove obraze!! Pa še Violeta z Mesecem jih podpirata! Idila!

  • asdfg

   Mesec mora iti še malo v Venezuelo na trening pa s Kordišem se mora še posvetovat, Hanžek pa je itak že zrel.

 • Anton

  A se je kučan odloču zamenjat vlado?

 • Novakec1

  Jogurtna revolucija II del. Sloovce bodo morale ukrepat kot pri I delu.

 • cosmosjasnovidec

  Ni čudež,da se take zadeve dogajajo,če levi izdajalci podpirajo to čefursko sodrgo ker sploh nimajo pojma o čem gre nimajo pa seveda ne z čim razmišljevati.Če pogledaš na tisti portal kukurikuuuu kokokokoooodaak se lahko iz teh kurjih porivalcev samo na veliko smejiš na njihova bluzenja in tavanja v temi.Če niso bolniki na zaprtih psihičnih klinikah pametnejši od teh levih kurjih ovčarjev naj me koklja brcne.Hehehehehe
  Če bi izpustili tiste iz psihiatričnih bolnišnic oziroma jih zamenjali z levaki ovčje kurje kokokokodaaak 24.kikiriki strani bi se razmere takoj izboljšale in slovenija bi res v trenutku postala več kot Švica.
  Tako pa z temi levaško komunajzarskimi osebki pomešanimi z čefurskoalbanskimi izpljunki Slovenija tone iz brezna v brezno.V kratkem bo nujno nekaj narediti v to smer,da se slovenija počisti navlake katera se je navlekla v njo z parlmentom vred.

 • valentin

  Luka Koper – vlada eno govori, drugo dela. Dokaz: e-mail Dragonje vodstvu SDH. vir/Pozareport

 • Franc Šink

  Ali so dva dni stare novice še sveže?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!