fbpx

Drama v Luki Koper se nadaljuje: Napovedan nov množičen shod

Foto: STA

Delo v Luki Koper od ponedeljka spet poteka v omejenem obsegu, medtem pa delavci vztrajajo pri svojih zahtevah po odstopu ministra Petra Gašperšiča in državnega sekretarja Metoda Dragonje. Danes popoldne se pred vhodom v Luko Koper obeta nov množičen shod v podporo luškim delavcem, podoben tistemu prejšnji teden, na katerem se je zbralo več kot 3000 ljudi.

Pobudniki shoda opozarjajo na navedbe infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča o pripravah prenove koncesijske uredbe in posledično koncesijske pogodbe, iz česar je po njihovem razvidno, da se na ministrstvu zavzemajo za ustanovitev pristaniške uprave.

“To pomeni konkurenco lastnemu podjetju, podjetju, ki je v lasti državljanov Republike Slovenije. S tem se ogroža poslovanje Luke Koper in zmanjšuje vrednost podjetja, ogroža delovna mesta, prihodnost Obale in cele regije,” so v sporočilu zapisali pobudniki shoda.

Upor zaradi vladne ignorance
Prepričani so, da se slovenskemu narodu prodajajo laži v korist izkoriščevalcem. “Zaradi vladne arogance in neupoštevanja volje naroda nam ostane edina možnost skupen upor,” so dodali.

Na podobnem protestu proti menjavam treh luških nadzornikov se je pred tednom dni v Kopru zbralo med tri in štiri tisoč ljudi, na koncu pa je Slovenski državni holding (SDH) svoj predlog umaknil, predsednik uprave SDH Marko Jazbec pa je odstopil s položaja. V ponedeljek pa je nadzorni svet SDH za začasno predsednico uprave holdinga imenoval članico nadzornega sveta Lidio Glavina.

N. K., STA